جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 46
یادگارهای ماندگار: وقف و انگیزه های آن
نویسنده:
علیرضا فیض
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
میزگرد اجتهاد شورایی
نویسنده:
سید محمد موسوی بجنوردی,ابوالقاسم گرجی,علیرضا فیض
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
آنچه در پیش می آید حاصل بحث و گفتگویی است که در تاریخ سه شنبه 8/9/82 در پژوهشکده امام خمینی(س) و اتقلاب اسلامی برگزارشد. در این جلسه حضرت آیت آلله سید محمد موسوی بجنوردی، جناب آقای دکتر ابوالقاسم گرجی و جناب آقای دکتر علیرضا فیض درباره پرسشهای مطرح شده راجع به اجتهاد شورایی پاسخ گفته و آن را مورد بررسی قرار داده اند.
بررسى مباحث فقهى پیرامون نقش عقل، اخلاق، زمان و مکان
نویسنده:
ابوالقاسم گرجی، علیرضا فیض، محمد موسوى بجنوردى
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
ویژگیهای اجتهاد و فقه پویا: فقه پویا در مکتب سه فقیه
نویسنده:
علیرضا فیض
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
تهران - ایران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی‌,
چکیده :
نگارنده در کتاب با بررسی اجتهاد و تقلید، ویژگی اصلی اجتهاد را پویا بودن، کارا بودن و هم سویی با پیشرفت بشر معرفی می‌کند .در آغاز کتاب، ضمن تاریخچه‌ای از اجتهاد، رابطه اجتهاد با اصول فقه، مختصات فقه پویا و موضوعاتی از قبیل آن بررسی می‌شود .در بخش نخست، علاوه بر تعریفی از اجتهاد، ویژگی‌ها و شرایط اجتهاد معرفی شده است .بخش دوم کتاب شامل بررسی اجتهاد پویا براساس ماخذ فقه است که طی آن دلایل و مصالح اجتهاد بررسی و ارزیابی گردیده است .در بخش سوم کتاب، پویایی فقه در مکتب سه فقیه (محقق اردبیلی، ملا محسن فیض و محقق سبزواری) تشریح شده ضمن آن که زندگی و آثار هر یک نیز معرفی شده است .بخش چهارم کتاب شامل نظر محقق اردبیلی و ملا محسن فیض در برخی مسائل اصولی و فقهی است .
سنت اهل بیت
عنوان :
نویسنده:
صدیقه وسمقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
مطالب مورد بحث و بررسی دراین رساله عبارت است از : - مقدمه و پیشگفتاری درباب ادله شیعه دراثبات حجیت سنت اهل بیت (علیهم‌السلام) - ادله شیعه از کتاب - آیه تطهیر و دلالت آن بر عصمت - شبهاتی دراطراف آیه تطهیر و پاسخ به شبهات - آیه اولی‌الامر- استدلال رازی برعصمت بوسیله آیه‌اولی‌الامر- شبهاتی دراطراف تعیین اولی‌الامر و پاسخ به شبهات - ادله شیعه از سنت - حدیث ثقلین - سند حدیث - دلالت حدیث ثقلین بر عصمت - مناقشات ابوزهره پیرامون حدیث ثقلین - سخنی چند پیرامون مناقشات - اهل بیت چه کسانی هستند ؟-دلایل عقلی و کیفیت دلالت آنها.
عبوديت در نهج البلاغه
نویسنده:
فاطمه لاجوردی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
چکیده :
آيا مقصود از عبادت ، تنها حركات و سكنات و اذكار محدود در موقع برقرار كردن رابطه معمولى با خداوند است عبادتى كه هدف خلقت انسان معرفى شده ، به چه معناست؟ پاسخ اين سؤالات و بررسى آيه شريفه «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ اْلإِنْسَ إلاّ لِيَعْبُدُونِ» و تفسير آن از زبان امام على عليه السلام ، مطالب اين تحقيق را تشكيل مى دهد . نويسنده براى ارائه اين تحقيق ، ابتدا به معناى لغوى «عبوديت» پرداخته و سپس ، معناى اصطلاحى آن را مورد ارزيابى قرار داده است . در بخش دوم ، عبارات نهج البلاغه را با قرآن مجيد تطبيق داده ، و ثابت كرده كه كلام على عليه السلام نشئت گرفته از كلام خداوند است . در بخش سوم ، به عبوديت از بُعد نظرى آن پرداخته ، و پرستش فرشتگان ، ابليس ، پيامبران و انسان را بررسى كرده است . در اين بخش ، نهج البلاغه اساس كار بوده و از قرآن كريم براى اتمام و اكمال مطلب مدد جسته است . در بخش چهارم ، عبوديت در بُعد عملى آن را مطرح نموده ، و به گوشه اى از سيره عملى پيشوايان دين در عبادت پرداخته است . در اين تحقيق ، ضمن بهره گيرى از ساير منابع و كتب ، تفاسير قرآن مجيد و تفاسير نهج البلاغه را مبناى كار قرار داده است .
قصاص قتل عمد و غير عمد، ترجمه و تحقيق «زبدة البيان»
نویسنده:
دل آرا مقدسيان؛ استاد راهنما: عليرضا فيض
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫اين پاياننامه در ترجمه و تحقيق بخشى از كتاب «زبدة البيان فى احكام القرآن» اثر مقدس اردبيلى درباره قصاص عمد و غير عمد است و مطالب آن در سه فصل با اين عنوانها آمده است: فصل اول، قتل و انواع آن: قتل عمدى، فتل غير عمدى، قتل خطايى، اركان قتل؛ فصل دوم، قتل عمد به همراه آيات و و تحقيق پيرامون مسائل فقهى موجود در آن: موجب قصاص نفس، صور مختلف قتل عمدى، انواع وسايل كشنده، كفاره قتل عمدى در فقه و قانون مجازات اسلامى، اقسام قتل عمدى، كيفر سقط جنين يا حمل در مراحل مختلف حيات؛ فصل سوم، قتل خطايى با توجه به آيات مربوط و ترجمه و شرح پيرامون مسائل فقهى موجود در آن: عاقله و نقش آنهادر قتل، راههاى ثبوت قتل، مصاديق قانونى قتل يا جرح يا نقص عضو، ملحقات قتل عمدى، شرايط اجراى قصاص، شرايط مقتول، موارد سقوط قصاص، عناصر متشكله قتل و صدمات بدنى غير عمدى، لزوم اذن ولىّ دم براى اعمال قصاص، كيفيت استيفاى قصاص."
بررسی تطبیقی «حیل شرعیه در عقود»
نویسنده:
علی اکبر ایزدی فرد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
پژوهش حاضر، تحقیقی است در خصوص شیوه های رفع موانع قانونی. یعنی آنچه در اصطلاح «حیله شرعی» نامیده می شود. تمایز حیله مشروع از نامشروع و تبیین مورد پژوهانه حیله های رایج در عقود و گزارش و تحلیل آراء فقهاء امامیّه و عامّه مسائلی هستند مورد بررسی قرار گرفته است.
شرک و آثار سوء آن در قرآن
نویسنده:
مرضیه شیرخدایی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه از سه بخش با این عنوان ها تشکیل شده است: بخش اول، معناشناسی واژه ی شرک: معنای لغوی و اصطلاحی شرک، شرک در اصطلاح و منطق قرآن، معناشناسی شرک در قرآن، کاربرد شرک در قرآن، مترادف شرک، نقطه ی مقابل و متضاد با شرک؛ بخش دوم، اقسام و مراتب شرک: اقسام شرک نظری، اقسام شرک عملی، اقسام و مراتب شرک به اعتبارات دیگر، شرک و اهل کتاب (کینه توزی یهود و نرمش نصارا، امتیازات مسیحیان معاصر پیامبر بر یهود، عدم اطلاق لفظ مشرک به اهل کتاب)، شرک در امم گذشته (شرک در عصر حضرت نوح و ابراهیم و موسی)، مرز توحید و شرک؛ بخش سوم، آثار سوء شرک: آثار سوء دنیوی شرک (نزول عذاب الهی در دنیا، خروج از جرگه ی ایمان)، آثار سوء اخروی شرک (حشر به صورت حیوانات، خلود در آتش و حرمت بهشت)، آثار سوء مشترک دنیوی و اخروی (حبط عمل، عدم آمرزش شرک)
تصحیح و تعلیق کتاب: «کشف الفواید فی شرح قواعد العقاید» تالیف علامه حلی
نویسنده:
عبدالعلی صاحبی شاهرودی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , شرح اثر , حاشیه،پاورقی وتعلیق
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
  • تعداد رکورد ها : 46