جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 13
جایگاه آموزه های قرآنی در نظام آموزشی پاکستان با تأکید بر دوره متوسطه
نویسنده:
پدیدآور: محمد علی مقدسی ؛ استاد راهنما: محمد یعقوب بشوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این تحقیق درباره شناخت وضعیت آموزه های قرآنی در نظام آموزش پاکستان بویژه در دوره متوسطه و نشان دادن نکات قوت و ضعف و ارایه راهکارها برای تقویت آموزه های قرآنی می باشد. در کتاب های درسی آموزشی پاکستان مباحث آموزه های قرآنی: از اصول اعتقادی گرفته تا احکام فقهی و مباحث اجتماعی و اخلاقی را بیان نموده است. و ما در این تحقیق برخی از مباحث نظیر مبدأ، معاد، نبوت...، و در بخش احکام فقهی مباحثی مانند احکام نماز، روزه، زکات، حج و جهاد ... و در موضوع اجتماعی و اخلاقی از عدالت اجتماعی، زندگی اجتماعی، صبر، مساوات و برابری، کسب روزی حلال و خانوده ... آسیب شناسی مانند یکپارچه نبودن نظام و کمبود اساتید را مورد بررسی قرارداده ایم. ویکی از مشکلات امروز جامعه مسلمانان دوری از قرآن کریم و تعلیمات نورانی آن می باشد و متأسفانه این شگاف هر روز بیشتر دیده می شود، بنا بر برخی شواهد، بسیاری از آموزه دینی و قرآنی در متنون آموزشی جامعه اسلامی کمرنگ شده است و از طرف دیگر تهاجم فرهنگی بی امانی را بر جامعه اسلامی از طرف مخالفان شاهدیم هدف اصلی آنان نیز از بین بردن اسلام و اقدار آن است.جدائی نسل جوان از اسلام و قرآن از اهداف پلید دیگر آنان است. این مسئله به عنوان خطر جدی مورد اهتمام مسلمانان بویژه مسؤلین نظام آموزش و پرورش قرار گیرد. اگر قرار باشد به جامعه اسلامی سالم بیندیشیم باید بیش از پیش به سلامت و اصلاح نظام آموزشی فکر کنیم و جایگاه آموزه قرآنی در نظام آموزشی به صورت مطلوب بررسی شود.
فضائل مشترک حضرت زهرا (س) در منابع حدیثی فریقین
نویسنده:
مانگ مانگ
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بزرگان و دانشمندان حدیثی شیعه و اهل‌سنت، فضائل بیشماری درباره حضرت زهرا(س)در منابع معتبرشان آورده‌اند به طوری که روایات وارده در منابع حدیثی فریقین، شخصیت ملکوتی حضرت زهرا(س) را بیان می‌کند، از عصمت و طهارت گرفته تا انعقاد نطفه در شب معراج و واجب الاطاعه بودن آن بانوی کرامت؛ بررسی روایات وارده همراه با پاسخ به شبهات مطرح شده درباره حضرت زهرا(س) اولویت اصلی در این پایان نامه است. درمنابع معتبر تفسیری، حدیثی و تاریخی، فریقین درباره منزلت و شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س)احادیث متعدد نقل نموده‌اند که این روایات‌ها بازگو کننده مقام والای حضرت فاطمه (س) می‌باشند. برخی روایات‌ها بعنوان روایات تفسیری مطرح شده و برخی آیات نازل شده فضیلت آنحضرت را بیان می‌کنند. مجموع روایات فریقین، دال بر عصمت، طهارت و مقام ملکوتی بی‌همتای حضرت فاطمه (س) هستند. در کنار آن نیز برخی آیات و روایات بر سیره ممتاز آن بانوی کرامت اشاره می‌کنند. همچنین شبهاتی بر حضرت فاطمه (س)و همسر گرامیشان حضرت علی(ع) وارد می‌کنند ولی این شبهات با تمسک از روایات جعلی مطرح شده و یا از راویان مغرض و مجهول است که ارزش و اعتبار دیگری ندارند.در این پایان نامه فضایل حضرت فاطمه (س)را به طور تفصیلی در چهار فصل بیان شده است که فصل اول به مباحث مفهوم شناسی و خلاصه‌ای زندگی‌نامه آن حضرت، سپس در فصل دوم منزلت حضرت زهرا(س)از منابع حدیثی فریقین، و در فصل سوم نقش حضرت فاطمه زهرا(س) در گسترش فرهنگ اسلامکه شامل حضور ایشان در جبهه فیزیکی مانند احد، خندق، جنگ موته فتح مکه و... و جبهه فرهنگی که شامل همسرداری، تربیت اولاد می‌شود؛ و در فصل چهارم راجع به برخی از شبهات مطرح شده درباره آنحضرت می‌باشد. روش تحقیق بصورت کتابخانه‌ای بوده و از منابع حدیثی فریقین استفاده شده است.
شخصیت حضرت زهرا(ع) در قرآن از منظر تفاسیر اهل سنت
نویسنده:
محمد یعقوب بشوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله در پنج فصل به بررسی شخصیت حضرت زهرا÷ در قرآن از منظر تفاسیر اهل سنت پرداخته و طبق معیارهای اهل سنت به شبهات آن ها پاسخ داده است. در منابع تفسیری و روایی اهل سنت بیش از صد و سی و پنج آیه در چهل و نه سوره درباره فضائل حضرت فاطمه÷ و اهل بیت(علیه السلام) آمده و این تعداد، غیر از آیاتی است که در منابع شیعه وجود دارد. صدها روایت تفسیری در ذیل آیات از کتب اهل سنت آمده است که انسان را متحیر می سازد که با وجود این همه فضائل و مناقب، چطور وجود آن حضرت ناشناخته مانده است!
نقد وبررسی دیدگاه فریقین درباره (( اهل ذکر))
نویسنده:
محمدیعقوب بشوی
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«ذکر» در لغت، حفظ شیء و خلاف نسیان است. کلمة «ذکر» در قرآن برای هفت معنای مختلف به کار رفته است. از این جهت، مشترک لفظی است و با قرینه می¬توان معانی مورد نظر را به دست آورد. اضافة «اهل» به «الذکر»، معنای منحصری را افاده می‌کند.روایات شیعه، «اهل ذکر» را در اهل بیت (ع) منحصر می‌کنند و در این زمینه به متواتر یا حداقل متظافرند.در منابع اهل سنت، دربارة اهل ذکر پانزده نظریه مطرح شده است که آن¬ها را می‌توان در سه نظریة عمده خلاصه کرد: «اهل کتاب به طور اعم یا اخص»، «اهل قرآن» و «اهل بیت». روایات اهل سنت به دو گروه تقسیم شده است: سند گروه اول ازصحابه و تابعین است و سند گروه دوم به شخص پیامبر (ص) و اهل بیتش همچون امام علی، امام باقر و امام صادق (ع) می‌رسد. لذا گروه دوم از حیث سند و متن قوی‌تر و صحیح‌تر به نظر می‌رسد و با دیدگاه شیعه کاملاً انطباق دارد.
سجده بر خاک از نگاه فریقین
نویسنده:
محمدیعقوب بشوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
شخصیت حضرت زهرا (س) در قرآن از منظر تفاسیر اهل سنت
نویسنده:
محمد یعقوب بشوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
بررسی دیدگاه فریقین درباره آیه شرح صدر
نویسنده:
محمدیعقوب بشوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
جایگاه اهل بیت (ع) در سوره دهر از منظر فریقین
نویسنده:
محمدیعقوب بشوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
شخصیت حضرت زهرا علیه السلام در قرآن از منظر منابع اهل سنت
نویسنده:
محمد یعقوب بشوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
اصول مشترک فرق اسلامی و نقش آن در انسجام اسلامی
نویسنده:
محمدیعقوب بشوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 13