جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
رزق و روزی از دیدگاه قرآن و روایات
نویسنده:
حدیثه عسگری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این پژوهش با عنوان رزق و روزی از نظر قرآن و احادیث، به جایگاه روزی در زندگی انسان می پردازد. این مسئله در زندگی افراد نقش کلیدی دارد و از اهمیت زیادی برخوردار است ؛ زیرا یکی از مهم ترین دغدغه های فکری بشر در هر زمانی تأمین نیازهای ضروری اش می باشد و این مسئله از ابتدای آفرینش همواره همراه انسان بوده و تا پایان عمر او نیز ادامه دارد. هدف کلی در این تحقیق نیز، آشنا شدن با حقیقت روزی در نگاه اسلام و اصلاح نگرش های نادرست نسبت به امر روزی است. همچنین در این تحقیق سعی شده با استفاده از آیات و روایات، به شبهاتی که در این زمینه در ذهن برخی از افراد ایجاد شده است، پاسخ مناسبی داده شود . این تحقیق از شش فصل با این عناوین تشکیل شده است: فصل اول: مفهوم شناسی رزق و روزی و بررسی معنای روزی در قرآن و ادعیه می باشد. فصل دوم: انواع روزی که شامل روزی های مادی و معنوی الهی می باشد. فصل سوم: نتایج و آثار روزی مشروع و نامشروع در زندگی و جسم و روح انسان مورد بررسی قرار می گیرد. فصل چهارم: عوامل افزایش روزی و رابطه ی آن با اعمال آدمی مورد بررسی قرار می گیرد. فصل پنجم: درباره ی علل تنگی روزی انسان است. فصل ششم: پاسخ به برخی از شبهات در همین زمینه می باشد. از آنجا که رزق و روزی رابطه ی مستقیمی با اعمال و کردار انسان دارد افراد می توانند با عمل به فرامین و آموزه های مناسبی که در این باره در دین اسلام و سیره ی ائمه ی معصومین(علیهم السلام) وجود دارد، به روزی خود گشایش دهند.
 آثار عملکرد خواص بر انحراف تاریخ در نیم قرن نخست اسلام
نویسنده:
حکیمه مشتاقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع تحقیق؛ آثار عملکرد خواص بر انحراف تاریخ در نیم قرن نخست اسلام، می باشد. هدف از تحقیق آشنایی بیشتر و دقیقتر با خواص صدر اسلام، فعالیتها و عملکردشان و از سویی دیگر تأثیراتی که در روند تاریخ اسلام گذاشتند و در نتیجه به آسیب شناسی جامعه اسلامی و شناخت عوامل انحراف و دور شدن از اهداف و ایده های مکتب اسلام یاری می نماید. این تحقیق در پنج فصل تدوین گردیده که در آن به مسائل ذیل پرداخته شده است: فصل اول: به عوامل مؤثر بر روند تاریخ از دیدگاههای مختلف و جایگاه خواص در نظام قبیله ای و امت اسلام و در آخرنیز در مورد رابطه خواص و عوام می پردازد. فصل دوم: به جنبش و انقلاب ارتجاعی و رجعت سیاسی خواص و تحولات نظام سیاسی اسلام بعد از پیامبر اکرم ( صل الله علیه وآله و سلم) می پردازد. فصل سوم: به مواردی از رجعت فرهنگی خواص بعد از پیامبر اکرم(صل الله علیه وآله و سلم) پرداخته است. به عنوان نمونه سیر حدیث، سیاست منع بیان و نگارش حدیث و اهداف و انگیزه ها و نتایج این ممنوعیت را بیان نموده ایم. فصل چهارم: در این فصل نیز به رجعت اقتصادی خواص بعد از پیامبراکرم ( صل الله علیه وآله و سلم) اشاره گردیده و مهمترین و مؤثرترین رجعت اقتصادی ذکر گردیده است که عبارتند از: 1- باز ستاندن سرزمین فدک از اهل بیت پیامبر(صل الله علیه وآله و سلم) 2- باز داشتن خمس از خاندن پیامبر اکرم ( صل الله علیه وآله و سلم) 3- رویه عمر در تقسیم بیت المال 4- سیاست مالی عثمان. فصل پنجم: بازتابهای عملکرد خواص موردبررسی قرار می گیرد که به سه قسمت تقسیم می گردد که عبارتند از: 1- شکل گیری احزاب 2- فرقه گرایی 3- صلح امام حسن(علیه السلام) 4- بوقوع پیوستن واقعه کرب وبلا. سعی ما در این تحقیق براین بوده است که در جمع آوری مطالب از کتابهای مرجع بخصوص تألیفات اهل سنت استفاده نماییم. نتایجی که از این تحقیق بدست می آید از این قرار است: 1-یکی از راههای دستیابی به جامعه آرمانی عملکرد صحیح خواص می باشد. 2- بازتاب عملکرد خواص اعم از مثبت و منفی، محدود به دوران خود نمی باشد، بلکه تاریخ آیندگان نیز از آن متأثر می گردد. 3- خواصی که در رأس حکومت قرار داشتند عملکرد آنان دارای بازتاب وسیع تری بوده زیرا این گروه دین را ابزاری برای برای دستیابی به اهداف خویش قرار دادند در نتیجه هرچند غالباً عملکرد آنان سیاسی بوده است اما فرهنگ و اعتقاد جامعه را منفعل ساخته است. واژه های کلیدی: برخی از واژه های کلیدی این تحقیق عبارت است : خواص، خلافت، رجعت، فرقه، مذهب، فرهنگ، تحول، اصلاح و انقلاب.
  • تعداد رکورد ها : 2