جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
ارزیابی انتقادات کروسیوس به نظریه جهان‌های ممکن لایب‌نیتس
نویسنده:
بهروز اسدی ، محمد کرمی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دغدغه لایب‌نیتس در طرح نظریه‌ی بهترین جهان ممکن، دفاع از صفات مطلق الهی در برابر شبهه شرور بود. از نظر او با توجه به صفات مطلق الهی، جهان ممکن کنونی که اقتضای صفات خداوند است، می‌بایست بهترین جهان ممکن باشد. اما از نظر کروسیوس اعتقاد لایب‌نیتس در خصوص بهترین بودن جهان ممکن، به جهت وابستگی ارگانیک به صفات مطلق الهی، تخلف‌ناپذیری اراده الهی از اقتضائات این صفات و حاکمیت اصل جهت کافی بر رفتار همه موجودات از جمله خداوند، اختیار الهی را با چالش مواجه نموده و به لحاظ اخلاقی خطرناک است. کروسیوس با تحلیل مفهومی «بهترین جهان ممکن» این مفهوم را اولاً ناممکن و ثانیاً غیرقابل اثبات می‌داند. از نظر او با وجودِ شرور بالفعل در جهان کنونی، مدافع چنین استدلالی گرفتارِ ناواقع‌گرایی و خوش‌بینی فلسفی است. همچنین نقدهای کروسیوس به اصل جهت کافی، ضرورت شرطی و اصل بهترینِ لایب‌نیتس، در فهم دیدگاه او بسیار حایز اهمیت است. از مزایای دیدگاه او واقع‌گرایی، توانایی بیشتر در توجیه شرور موجود در عالم با توجه به «خیلی خوب» پنداشتنِ جهان بالفعل و سهولت فهم دیدگاه او در موضوع اختیار و آزادی برای عوام‌، می‌باشد. در مقابل درک سطحی از مفهوم آزادی و عدمِ توجه به استلزامات صفت حکمت الهی و تاثیرگذاری آن بر تقویت، جهت‌دهی و تحدید اراده آزادِ خداوند در خلق موجودات، از معایب دیدگاه او در موضوع اختیار می‌باشد. نوآوری نوشتار پیشِ‌‌ رو تبیین تئودیسه‌ی ‌بدیع کروسیوس، مزایا و معایب آن است.
فلسفه ذهن طبیعی شده لایب نیتس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Larry M Jorgensen
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
یادآوری یا فرآوری معرفت؟ بررسی دیدگاه میرزا مهدی اصفهانی و لایب‌نیتس در ادراکات فطری
نویسنده:
احمد کریمی ، محسن احمدی ، محمد رنجبرحسینی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
بحث از وجود ادراکات فطری مشترک میان انسان‌‌ها که در راس آن باور به وجود خداوند است، از مباحث مهم بین معرفت‌‌شناسان است. این مقاله با تحلیل کیفی داده‌ّ‌ها تلاش کرده تا ادراکات فطری را در اندیشه میرزامهدی اصفهانی و لایب‌نیتس بررسی کند و در پی آن، مساله یادآوری یا فرآوری این ادراکات را به بحث گذارد. یافته‌های پژوهش نشان داد هر دو بر این عقیده بودند که انسان‌‌ها از بدو تولد دارای مفاهیمی پیشینی هستند، میرزای اصفهانی این ادراکات را بالفعل و از جنس معرفتی اضطراری دانسته و جایگاهش را قلب انسان، معرفی می‌کند و معتقد است به فراموشی سپرده می‌‌شوند و از همین روی، به یادآوری نیاز دارد. او با استناد به ادلّه نقلی، مذکرات مختلفی را بر می‌شمرد که این پژوهش، آنها را تحت دو عنوان یادآوران طبیعت‌‌شناختی مانند تأمّل در آیات الهی، سختی‌ها و شدائد، معرفت و صیانت نفس، احتجاج کردن، و یادآوران دین‌‌شناختی، هم‌چون قرآن، ذکر، انبیا و اهل‌‌بیت رده‌بندی کرده است. تئوری فطرت نزد لایب‌نیتس، از آموزه‌های مسیحی اشراق الهی و صورت خدا الهام گرفته و با تقسیم حقایق ادراکی به دو حیطه عقل و واقع و با تشکیل نظام‌واره‌ای متشکل از مونادها و نظام هماهنگی پیشین‌بنیاد، ادراکات فطری را نه از جنس معرفت، بلکه از سنخ استعدادهایی بالقوّه می‌‌داند که تحت یک منشأ درونی به ادراک صریح و فعلی مبدّل می‌‌شوند. لایب‌نیتس عوامل فعلیّت‌‌ساز استعداد فطری را تأمّل یا ادراک انعکاسی، آموزش دیدن، و دقّت در محسوسات، مخلوقات و نظم موجود در آنها می‌‌داند.
صفحات :
از صفحه 69 تا 91
مفهوم آفرینش در لایب نیتس: در ارتباط با علم مدرن اولیه و در مقایسه با توماس آکوئیناس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Walter Paul Carvin
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ProQuest Dissertations & Theses Global,
موناد و مفهوم: مسیر لایب نیتس تا هگل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Joachim Christian Horn
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Meiner,
چکیده :
ترجمه ماشینی : کتاب در چهار فصل - در مورد مابعدالطبیعه تبدیل شدن لایبنیتس به لحاظ هستی شناختی، در مورد نظریه علم فیشته، در مورد "توسعه مفهوم" هگل و در مورد انتقادات کانت - شواهدی ارائه می دهد که متفکران بزرگ پساکانتی ایده های اصلی خود را بسیار بیشتر مدیون هستند. لایب نیتس نسبت به کانت - برو. مفهوم کلیدی مفهوم «جوهر فردی» است که امروزه هم برای علوم طبیعی و هم برای علوم انسانی ضروری است. این موضوع بحث بسط عقلانیت خود را مطرح می‌کند، که تنها از نظر روش‌شناختی می‌توان به‌عنوان «مسیری از آگاهی به خودآگاهی» (هگل) برخورد کرد و از نظر انسان‌شناختی، هدفش نظریه‌ی آگاه شدن است. با چاپ سوم این کتاب، مقدمه جدیدی با نیت سیستماتیک اضافه شد.
ماده ای برجای مانده از مونادها: بررسی روابط متقابل بین مونادها و بدن ها در فلسفه گوتفرید ویلهلم لایب نیتس
نویسنده:
Pauline Jane Walker
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : در این مقاله سعی بر این است که رابطه بین مونادهای غیر مادی و اجسام مادی در فلسفه لایب نیتس. برای این منظور، تحقیق در مورد ماهیت انجام می شود از موناد استدلال می شود که سودآورترین تعریف است از موناد به صورت ترکیبی از فعال بدوی و نیروی منفعل یا به صورت ترکیبی از شکل اساسی و ماده اولیه بررسی دقیق از مفاهیم ساخته شده است ماده اولیه (نیروی غیرفعال اولیه) و اساسی فرم (نیروی فعال اولیه). این ارتباطات را آشکار می کند بین نیروی غیرفعال اولیه و نیروی غیرفعال مشتق، مقاومت بدن ها و ادراکات مغشوش مونادها و ارتباط بین نیروی فعال اولیه و مشتق نیروی فعال، حرکات بدن و ادراک متمایز مونادها. رابطه بین نیروی فعال اولیه و آزادی اشتهای منطقی) نیز بررسی شده است (فصل 9). با توجه به بدن، استدلال می شود که می توان آن را یا به عنوان یک در نظر گرفت پدیده یا به عنوان یک مجموعه. بخش پایانی مربوط به مفهوم بیان لایب نیتس است و مفهوم نزدیک (مقایسه ای و همزمان) روابط در فصل‌های 12-14، تلاش‌هایی برای بررسی این موضوع انجام شده است جزئیات روابط بیانی که گفته می شود بین آنها برقرار است روح (یا موناد غالب) و بدن خود، بین روح و اجسام دیگر، بین خود اجسام (آشکار لایب نیتس گرایش به مکانیسم و ​​تبیین بر حسب علیت فیزیکی)، و بین مونادها. فصل 15-16 هستند به بررسی علل نهایی و کارآمد اختصاص یافته است
لایب نیتس و علم مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jürgen Jost
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Berlin Heidelberg,
چکیده :
ترجمه ماشینی : یک محقق قرن هفدهم در مورد علوم طبیعی امروزی چه می گوید؟ همانطور که این کتاب نشان می دهد بسیار زیاد است. گوتفرید ویلهلم لایب نیتس (1646-1716) یک نابغه جهانی بود و تقریباً در تمام زمینه های علم، به ویژه در فلسفه (نسبیت مکان و زمان)، ریاضیات (حساب بی نهایت کوچک، نظریه عوامل تعیین کننده، سیستم اعداد دودویی، ساخت و ساز) به دستاوردهای اساسی دست یافت. یک ماشین حسابگر)، منطق (منطق محمول و معین، مفهوم جهان های ممکن)، فیزیک (پایداری انرژی و اصل عمل)، زمین شناسی و تاریخ بشر، فقه و الهیات. با این حال، این دستاوردها منزوی نبودند، بلکه در یک سیستم جامع مبتنی بر اصل تناقض، اصل دلیل کافی و اصل تداوم تعبیه شدند. تنها با درک این نظام، وحدت و وسعت اندیشه او آشکار می شود. یورگن یوست که علوم مختلف را مانند معدود دیگری بررسی می کند، این سیستم لایبنیتس را با رویکردها، شیوه های تفکر و نتایج علوم طبیعی امروزی، به ویژه فیزیک کوانتومی، نظریه نسبیت و کیهان شناسی، منطق مدرن، زیست شناسی تکاملی و تحقیقات مغزی مواجه می کند. . این نشان می دهد که سیستم لایب نیتس هنوز از بسیاری جهات به روز است و ارزش خود را ثابت کرده است، اما در برخی موارد نیز نیاز به بازنگری دارد. این منجر به بینش های جدیدی در مورد سیستم لایب نیتس و همچنین علوم طبیعی امروزی می شود.
لایب نیتس: معماهای منطقی-فلسفی در قانون: سؤالات فلسفی و موارد گیج کننده در قانون [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alberto Artosi, Bernardo Pieri, Giovanni Sartor
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی : این جلد دو نوشته لایبنیتس را ارائه می دهد، نمونه سؤالات فلسفی جمع آوری شده از قانون و پایان نامه در مورد موارد گیج کننده. این آثار که در ابتدا در سال‌های 1664 و 1666 منتشر شدند، به ترتیب پایان‌نامه لایب‌نیتس برای عنوان کارشناسی ارشد فلسفه و پایان‌نامه دکترای حقوق او را تشکیل می‌دهند. آنها علاوه بر ارائه شواهدی از اولین پیشرفت تفکر لایب‌نیتس و پیش‌بینی‌های شگفت‌انگیز از دیدگاه‌های بالغ او، علاقه واقعی فکری را برای تازگی و اصالت تأملات لایب‌نیتس در مورد انواع شگفت‌انگیز پازل‌های منطقی-فلسفی برگرفته از قانون ارائه می‌دهند. نمونه به مسائل گیج کننده ای می پردازد که ناشی از تضادهای آشکار بین حقوق و فلسفه است (فلسفه که به طور گسترده شامل ریاضیات و همچنین علوم تجربی می شود). پایان نامه به مواردی می پردازد که راه حل آنها به دلیل شکل منطقی پیچیده مقررات قانونی و بندهای قراردادی یا به دلیل اولویت های متضاد بین طرفین متعارض، گیج کننده است. در هر مورد، لایب نیتس مشکلات را با بیشترین ذکاوت کالبدشکافی می کند و جنبه های مختلف آنها را از هم جدا می کند و راه حل هایی را همیشه معقول و گاه شگفت انگیز پیشنهاد می کند. و با برخی کامنت های طنز از مزاحمت های فکری خود دریغ نمی کند.
لایبنیتس جوان و فلسفه او (76-1646) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Stuart Brown
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer,
چکیده :
ترجمه ماشینی : علیرغم اهمیت فلسفه بالغ لایب نیتس، کارهای اولیه او نسبتاً نادیده گرفته شده است. این مجموعه با مروری بر سال های شکل گیری او آغاز می شود و شامل 12 مقاله اصلی از محققان مشهور بین المللی است. مشارکت‌ها نشان‌دهنده طیف وسیعی از علایق فلسفی لایب‌نیتس جوان و علایق او در موضوعات مرتبط، از جمله حقوق، فیزیک و الهیات است. برخی از فصل‌ها به بررسی رابطه او با فیلسوفان دیگر، از جمله معلمانش در لایپزیگ و ینا و دوست پاریسی‌اش Tschirnhaus، و همچنین هابز و اسپینوزا می‌پردازند. دیگران بر دوره‌ها یا متون خاصی تمرکز می‌کنند و به موضوعاتی می‌پردازند که از اخلاق و اختیار گرفته تا روایت فلسفی مهم او از استحاله و مونادولوژی اولیه‌اش را شامل می‌شود. برخی از موضوعات برای دانش آموزان لایب نیتس آشنا هستند - برای مثال هماهنگی، دلیل کافی و جهان های ممکن - اما برخی دیگر کمتر آشنا هستند - به عنوان مثال، نگرش او به حقیقت تاریخی، هزاره گرایی و رابطه ریاضیات با جهان طبیعی. این کتاب مقدمه‌ای بر فلسفه اولیه لایب‌نیتس ارائه می‌کند و بر توسعه برخی از آموزه‌هایی که او به‌ویژه با آن‌ها مرتبط است، روشن می‌کند.
مقالاتی در مورد فلسفه و علم لایب نیتس در صدمین سالگرد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Lloyd Strickland, Erik Vynckier, Julia Weckend
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,