جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
جامعه شناسی سیاسی تشیع اثنی عشری
نویسنده:
اسماعیل نوری علاء
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: ققنوس,
چکیده :
جامعه‌شناسى سياسى تشيع اثنی‌عشر ى اثر اسماعيل نورى علاء، بررسى مباحث جامعه‌شناختى سياسى در تفكر شيعه اماميه مى‌باشد كه به زبان فارسى و در سال 1357ش نوشته شده است. كتاب با مقدمه نویسنده آغاز و مطالب در پنج فصل تنظيم شده است. نظر نویسنده در اين كتاب، به همه نحله‌هاى جامعه‌شناسى سياسى نيست، بلكه بيشتر منظومه نظرى جامعه‌شناس بزرگ آلمانى ماكس وبر را در نظر دارد كه قسمت اعظم آن به بررسى مسئله رهبرى و جانشينى اختصاص دارد و به نظر نویسنده، از نقطه‌نظر مطالعه مذهب تشيع اثنی‌عشر ى، جامع‌ترين و كامل‌ترين منظومه نظرى به‌شمار مى‌رود. وى در اين مقاله كوشيده است اين منظومه را تا آنجا كه به بررسى وى درباره تشيع اثنی‌عشر ى مربوط مى‌شود به تفصيل توضيح داده و نقاط ضعف و قدرت آن را به مدد تجربه عينى و غنى تاريخ تشيع اثنی‌عشر ى شرح نمايد. وى به هنگام نوشتن مقاله حاضر چنين فرض كرده كه خواننده با تاريخ شيعه آشناست و رازهاى مختلف اين تاريخ را مى‌داند. به عبارت ديگر كوشيده است كه در اين مقاله، از حداقل شرح و تفصيلات تاريخى استفاده كند و هر كجا كه لازم شده، مطلب را صرفاً به اشاره‌اى برگذار كرده است. خواننده‌اى كه با اين تاريخ آشنا نيست، البته مشكل خواهد توانست مطالب مطروح در اين مقاله را تعقيب كند، به‌خصوص كه هنوز سرنخ مشروح و مدونى از سير تحولات تشيع به‌طور اعم و تشيع اثنی‌عشر ى به‌طور اخص در دست نيست. البته نویسنده خود اين تعهد را برعهده گرفته و وعده داده است كه نتيجه تحقيقات هشت‌ساله خود را در اين‌باره به‌زودى به‌دست چاپ بسپارد. نویسنده سعى كرده است كه مقاله حاضر، به‌جاى برانگيختن هرگونه پيشداورى و تعصب، موجب پيدايش يك بحث اساسى در زمينه نقش فعال تشيع اثنی‌عشر ى در صحنه سياست جهان اسلام و كشور ايران باشد.
حامد الگار (1940م.- )
نوع منبع :
مدخل آثار(دانشنامه آثار) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پرفسور حامد الگار: حامد الگار در سال 1940 میلادی در انگلستان به دنیا آمد، استعداد او در سنین نوجوانی در فراگیری زبان های مختلف به ویژه آلمانی و فرانسه که در دوران دبیرستان بر آنها مسلط شد، مثال زدنی بود. او پیش از ورود به دانشگاه، فرصت یافت یک سال از عمرش را در دانشگاه فرایبورگ آلمان سپری کند. وی لیسانس خود را در رشته زبان های شرقی(فارسی و عربی) با درجه ممتاز از کالج ترینیتی کمبریج گرفت و برای تکمیل تحصیلات خود و آموختن زبان فارسی تا سطح دکترا با استفاده از بورس تحصیلی راهی دانشگاه تهران شد. سال ورود الگار به ایران (1961.62) سال پرآشوبی به خصوص در دانشگاه تهران بود و او این امکان را یافت تا شاهد حمله نیروهای گارد شاه به این دانشگاه باشد و تجربه ای فراموش نشدنی بیاندوزد. او یک سال تحصیلی را رها کرد و در ایران به گشت و گذار پرداخت تا جایی که صادقانه مدعی است وجب به وجب ایران را بلد است. الگار از گرفتن مدرک دکترا در ایران صرف نظر کرد و به کمبریج بازگشت و رساله اش را درباره نقش سیاسی علمای شیعه در قرن نوزدهم به رشته تحریر درآورد و دکترای خود را از همان دانشگاه در سال 1965 دریافت کرد. او در توضیح علت انتخاب موضوع فوق می گوید: علت اصلی انتخاب این سوژه آغاز حرکت امام خمینی (ره) در سال 1963 میلادی بود. الگار در مدتی که امام خمینی (ره) در فرانسه در تبعید بود یک بار با ایشان ملاقات کرد و پس از انقلاب نیز چند دیدار داشت. چندین سخنرانی و متن برگزیده از امام خمینی (ره) توسط او ترجمه شده و شرح خود را نیز به آنها افزوده که با نام ریشه های انقلاب اسلامی در ایران منتشر شده است. وی معتقد است انقلاب ایران پرمعناترین، امید بخش ترین و ژرف ترین رخداد کل تاریخ معاصر اسلام است. پرفسور الگار از سال 1965 عضو هیات علمی کالج برکلی است، ادبیات فارسی، تاریخ اسلام، تشیع و صوفیه تدریس می کند و کتاب ها و مقالات محققانه متعددی درباره این موضوعات نوشته است. استاد شرق شناسی دانشگاه کالیفرنیا بر اثر تحقیقات و مطالعات فراوانی که پیرامون اسلام کرده بود، به دین مبین اسلام مشرف شد. پرفسور حاتم بازیان، دانشجوی سابق الگار و همکار کنونی ایشان در کالج برکلی در توصیف استادش می گوید« محققانی همچون الگار که از سواد و دانش علمی سرشار در چندین رشته علوم اسلامی برخوردار بوده و هم زمان به زبان های فارسی، عربی، ترکی قدیم و جدید و چندین زبان اروپایی تسلط داشته باشد در کل دنیا کم نظیراست» ازجمله دستاوردهای علمی او می توان به نگارش بیش از صد مقاله در دایره المعارف بریتانیکا اشاره کرد. او از همان سال در جایگاه استاد در دپارتمان مطالعات خاورمیانه در دانشگاه برکلی کالیفرنیا استخدام شد و هم اکنون در آنجا به تدریس زبان فارسی، تاریخ و فلسفه اسلامی مشغول است. وی درباره اسلام و ایران تحقیقات متعددی منتشر کرده که بسیاری از آنها در داخل کشور به زبان فارسی ترجمه و چاپ شده است وی همچنین کتاب های بسیاری را از زبان های عربی، ترکی و فارسی به انگلیسی ترجمه کرده است که از جمله می توان از کتابهای اسلام و انقلاب و نوشته ها و اعلامیه های امام خمینی(ره) نام برد. شایان ذکراست جامعه المصطفی العالمیه با برگزاری مراسمی با اهدای لوح تقدیر و جایزه ای ارزنده با حضور رییس جامعه المصطفی العالمیه از پرفسور حامد الگار استاد شرق شناسی و اسلام شناسی دانشگاه برکلی و کالیفرنیای آمریکا تجلیل کرد.
مجله حبل المتین باید مانند مجله رساله الاسلام عمل کند تا تمام علمای جهان اسلام آن را از خودشان بدانند؛ مصاحبه با حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبدالکریم بی آزار شیرازی
نویسنده:
مرتضی قاسمی حامد
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبدالکریم بی آزار شیرازی از شخصیت های برجسته علمی و پژوهشی حوزه و دانشگاه و از چهره های شاخص کشور در حوزه تقریب است. ایشان عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و رئیس سابق دانشگاه مذاهب اسلامی و عضو سابق شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت می باشد، فرصتی دست داد تا گفتگویی پیرامون فعالیت های علمی و تقریبی ایشان و هم چنین بیداری اسلامی داشته باشیم که بدین وسیله تقدیم خوانندگان محترم فصلنامه حبل المتین می کنیم، امید است مورد توجه قرار گیرد.
صفحات :
از صفحه 10 تا 26
  • تعداد رکورد ها : 3