جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7
شناخت خدا از راه دل و فطرت
نویسنده:
زهرا اسلامی شاد
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگااه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه با موضوع شناخت خدا از راه دل و فطرت به بررسی خداشناسی از ساده ترین و همه فهم ترین راه پرداخته است. راهی که در دسترس تمام بشریت از ازل تا ابد بوده و خواهد بود، از آنجایی که خداشناسی اولین گام در مسیر دین و دینداری و عبودیّت محسوب می شود نیاز به ارائه چنین راه ساده و عمومی به خدا جویان به وجوب احساس می شود لذا نگارنده این موضوع را به عرص? بحث و بررسی گذاشته است. از جمله ضرورتهایی که در انتخاب این موضوع احساس می شود همین وجوب خداشناسی و ارائه بهترین و قابل هضم ترین راه می باشد به خصوص در دنیای کنونی که احساس عمیق دینی و گرایش به خدا و خداشناس بیشتر نمود پیدا کرده است باید بیش از پیش در ترویج عقاید دینی به شکل ساده و شیرین و متناسب با طبع بشریت کوشید و هدف نگارنده نیز همین است که انسان بفهمد در سرشت و خمیر مای? وجودیش گوهری نهفته شده که با ارج نهادن به چنین گوهری ارزش والای انسانیت محفوظ خواهد ماند، گوهری که اکثریت ما انسان ها از درخشش آن غافلیم به همین دلیل حضور خدا را در زندگیمان احساس نمی کنیم و فکر می کنیم از او دوریم در حالیکه او همین جاست: میهمان قلبمان رسال? حاضر به تبیین این مطلب می پردازد که در سرشت هم? انسانها اکسیر فوق العاده ای به نام فطرت نهفته شده است، اکسیری که به سبب نتیج? زیبای خداشناسی وجود بشریت را ارزش و بهای دیگری بخشیده است و رسیدن به خدا از طریق این موهبت الهی قابل هضم ترین و در عین حال کامل ترین نوع شناخت و رسیدن برای فرد سالک می باشد زیرا یافتن و لقاء با دل است، راهی که در قرآن و روایات ائمه اطهار ( علیهم السلام) روی آن تکیه فراوان شده است. از جمله کلید واژه ها در این رساله: خدا، شناخت، دل، فطرت، راه و ... می باشد. و منابع مورد استفاده، آیات و روایات و کتب کلامی است. «به امید موفقیت هم? سالکان طریق الله»
روشهای صحیح ترویج فرهنگ نماز
نویسنده:
فاطمه رضائی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
در این تحقیق در مورد اهمیّت وآثار نماز وروشهای ترویج آن بحث شده است. مشاهده عدم آگاهی کافی برخی از افراد جامعه به مسأله نمازمرا برانگیخت که در این مورد تحقیقی ارائه دهم با این هدف که این تحقیق باعث افزایش اطلاعات مردم در این موضوع وموجب رغبت وگرایش بیشترآنان به اقامه نماز شود.نماز یکی ازراههای سعادت آنان در دنیا وآخرت می باشد.زیرا که نماز سرچشمة همة فضائل وکمالات وراه وصول به معشوق ومقام قرب الهی است. اما متأسفانه عوامل گوناگونی موجب گشته که بعضی از ما مسلمانان به عظمت و ژرفای نماز واوج متعالی آن پی نبریم وآثار آن را درک ننماییم! به همین سبب بر خود لازم دانستم راهکارها و شیوه هایی را برای ترویج بیشتر آن بیان نمایم تا به وسیله این راهکارها والدین ومربیان بتوانند مروجان نماز فرزندان خود باشند. این پژوهش در دوازده فصل سامان یافته است که بعد از بیان مقدمه وکلیاتی درمورد سابقه وپیشینه موضوع واهداف وضرورت های انجام آن درفصل اول به تعریف واژه صلا? ازنظر لغوی واصطلاحی پرداخته شده است، فصل دوم شامل بیان ارزش وجایگاه نمازاست، فصل سوم فلسفه واسرار نماز،فصل چهارم آثار فردی نماز، فصل پنجم آثار اجتماعی نماز، فصل ششم روشهای ترویج فرهنگ نماز در خانواده، فصل هفتم روشهای ترویج فرهنگ نماز در جامعه، فصل هشتم فرهنگ سازی اقامه نماز در مساجد، فصل نهم فرهنگ سازی اقامه نماز در مدارس، فصل دهم بیان نماز از دیدگاه بزرگان واندیشمندان، فصل یازدهم پیامدهای ترک نماز و فصل دوازدهم جایگاه نماز در ادیان دیگر . به امید این که با گردآوری این مطالب در این تحقیق و مطالعه آن توسط افراد مختلف بتوانند در مورد نماز،آگاهی واطلاع بیشتری کسب کنند و شاهد اقامة بهتر نماز در جامعه خود باشیم. کلید واژه ها روش: در لغت به معنای طرز، طریقه، قاعده، قانون، راه، هنجار، شیوه واسلوب است . ترویج: درلغت به معنای رایج کردن، روان کردن، روائی دادن چیزی را، رواج دادن کالا وآرایش دادن کلام ومبهم ساختن آن چنانکه حقیقت آن درک نشود، استعمال شده است . فرهنگ:کلمه فرهنگ مرکب از « فر»که پیشاوند است و«هنگ» از ریشة ثنگ اوستائی به معنای کشیدن ونیز به معنای تعلیم وتربیت است. فرهنگ به معنای دانش، ادب، علم، معرفت، تعلیم وتربیت، آثار علمی وادبی یک قوم وملت ونیز به معنای کتاب لغت می باشد . مقصود از فرهنگ در این بحث میزان اعتقاد افراد به نماز ونحوه اجرای آن یعنی آن روشی که ما در اعمال نماز اجرامی کنیم این دو عامل واین دو مؤلفة مجموعاً فرهنگ نماز را تشکیل می دهند .
اتحاد و همدلی در فرهنگ اسلامی
نویسنده:
اشرف زرین درفش
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تحقیق حاضر با عنوان اتحاد و همدلی در فرهنگ اسلامی تنظیم گردیده است که به بررسی اهمیت و ارزش اتحاد، اثرات و فواید آن، سرچشمه های همبستگی و همچنین پیامدها و موانع گسستگی و تفرقه پرداخته شده است؛ چراکه یکی از مقاصد و اهداف بزرگ شرایع و انبیای الهی و ائمه اطهار? توحید کلمه است تا از تفرقه و فساد جامعه انسانی و تخریب مدینه فاضله جلوگیری کند. نگارنده ضرورت دانست که با ارائه راهکارها بر طبق آیات قرآن و احادیث، مسلمانان را در دست یابی به این هدف بزرگ و به منظور تجدید عظمت اسلام یاری رساند. این تحقیق شامل چهار فصل می باشد که در این فصول به اهمیت و ضرورت و ویژگی های وحدت به همراه عوامل و موانع تحقق وحدت پرداخته شده است و در ادامه آثار و پیامدهای آن بیان گردیده است که با ارائه راهکارها، در جهت کاربردی تر شدن اهتمام ورزیده شده است. این تحقیق با توجه به لحاظ نگرش و با توجه به هدف، از سنخ تحقیقات کاربردی است و به لحاظ راهبردی جزء تحقیقات توصیفی، علّی- تحلیلی می باشد و با توجه به استناد از مدارک و استناد به کتب براساس راهکار جزء تحقیقات کتابخانه ای است. در مجموع آنچه در این تحقیق به آن پرداخته شده و از مباحث مختلف استنتاج گردیده است، عبارتند از این که: خدای سبحان همه مؤمنان را به وحدت بر محور ریسمان الهی که همان قرآن کریم و عترت طاهرین است دعوت می کند و در این خصوص تأکید بی شماری شده است. این گزاره به دلیل ارزش والایی که در خود نهفته دارد همیشه دستخوش آسیبها و خدشه هایی بوده است که مهمترین آنها عدم شناخت و جدایی از ثقلین می باشد در صورتی که حاکمیت اتحاد میان مسلمانان، یعنی حاکمیت الله و این همان مدینه فاضله ای است که آرمان بزرگ دین ما می باشد. واژگان کلیدی تحقیق عبارتند از: وحدت- اتحاد- همدلی.
امر به معروف و نهی از منکر
نویسنده:
آمنه محبیان نسب
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این پایان نامه امر به معروف و نهی از منکر می باشد. و با انگیزه ترویج و گسترش برنامه های اعتقادی و عملی و اقامه فرایض و انجام آنها گردآوری گردیده است. علاوه بر این در تحقیق حاضر نگاهی کلی به موضوع از دیدگاه آیات قران و روایات صورت گرفته که این می تواند دامنه و محدوده تحقیق را بیان کند. سعی شده است که در این تحقیق مطالب به صورت منسجم در اختیار خوانندگان قرار بگیرد تا بتوانند پس از مطالعه به یک نتیجه گیری کلی دست پیدا کنند. برای دست یافتن به اطلاعات از کتابخانه آستان قدس رضوی – دفتر تبلیغات، ستاد امر به معروف و نهی از منکر ستاد اقامه نماز، کتابخانه و بخش پژوهش مدرسه علمیه نرجس ( س) استفاده شده است البته مشکلی که در همه کتابها وجود داشت عدم انسجام و تکراری بود مطالب بود که این باعث عدم پیشرفت در کار می شد ولی خوشبختانه با مطالعه گسترده ای که در این زمینه انجام دادم تنوانستم مطالب را به صورت منسجم و کل در کنار هم جمع آوری کنم. در این زمینه از منابع متعددی استفاده شده است از جمله کتب فقهی، تفسیری روایی، اخلاقی. بنابراین در این تحقیق موضوع امر به معروف و نهی از منکر با تمام ابعاد آن مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین این تحقیق شامل چهار بخش می باشد که هر بخش نیز از چند فصل تشکیل شده است و در هر بخش از یک نظر به موضوع نگاه شده است در پایان نتایجی که از تحقیق حاصل شده است به صورت اجمالی به این صورت بیان شده است که: اگر امر به معروف و نهی از منکر با روشها و شیوه های خوب و جذاب در جامعه اجرا شود جلوی بسیاری از مفاسد اجتماعی و اخلاقی گرفته می شود و می توان روز به روز پیشرفت اخلاقی را در جامعه مشاهده کرد. پس در این راستا وظیفه ی ما به عنوان یکی مبلغ دین بیشتر واضح می شود. واژگان کلیدی این تحقیق: امر، معروف، نهی، منکر می باشد.
آثار اعتقاد به خدا در زندگی فردی و اجتماعی
نویسنده:
طیبه اسحاقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع ایمان و عقیده از مهم ترین مسائل انسانی است که هماره ضرورتی نخستین و عام دارد زیرا امتیاز انسان در انتخاب و گزینش اوست و اگر خداشناسی و خداجویی و خدا پرستی برای انسان بیان شده یا رشد نکند، انسان مراحل تکاملی خودش را نمی تواند بپیماید. این موضوعی است که از ابتدای خلقت انسان مورد توجه بشر بوده و همیشه به این مسئله پرداخته شده و هر چه بیشتر به آن پرداخته می شود، نکات بهتر و قابل استفاده تر و نوتری به دست می آید. زیرا فطرت امری است که نیاز به تفصیل و تکامل دارد. شناخت ذات حق ممکن نیست اما رهیابی به او از طریق آیاتش امکان پذیر است و ثمره ایمان همان شناخت ایات اوست. در این تحقیق سعی شده در بخش اعتقادات، اعتقاد به خدای یگانه به عنوان مقدمات و ارکان دین مطرح گردد و سپس آثار این نگرش در فرد یا در جامعه تبیین گردد که برای جمع آوری این مطالب از هفتاد و اندی منبع استفاده شده که این منابع عبارتند از؛ کتب قرآنی، روایی تفسیری، کتب لغت و نیز تعدادی نشریات و مقالات. این تحقیق شامل سه فصل است تحت این عناوین، یک: رابطه خداشناسی و معرفت انسان، که از مهمترین مباحث آن بررسی راههای وصول به خداشناسی یعنی عقل و فطرت است که به تفصیل به هر یک پرداخته شده و همچنین به برخی نظرات از جمله فلاسفه و متکلمین در این بین اشاره شده. دو: کلید سعادت، عبادت و پرستش، و در این فصل رئوس مطالب عبارتند از: حقیقت عبادت، عبادت و مراتب آن و ... . سه: تأثیر ایمان و عقیده، که در این فصل نیز به بازتابها و تبعات مختلفی که اعتقاد به معبود، در زندگی پرداخته شده، از جمله روشن بینی که در سایه ایمان و تقوی حاصل می آید و مباحث دیگر از قبیل عقیده به غیب، فواید این عقیده و اعمال صالح، اخلاق در پرتو ایمان، نیل به یقین و ایمنی از شر شیطان و ... ؛ و در پایان، حاصل مطالب روشنگر این است که انسان با رهنمودهای عقل توانسته است اعتقاد به معبود را کسب کرده و به قرب او نائل شده وآن کمالی که از خلقت او مد نظر بوده دست یابد، به رضوان الله راه یافته و به آرامش و سعادت ابدی برسد.
آراستگی فردی در آیینه اسلام
نویسنده:
پری اسمعیلی یدکی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این پژوهش « آراستگی فردی در آینه اسلام » است . مسلم است که میل به آراستگی و زیبایی یکی از امیال فطری بشری می باشد که در میان جوانان بیشتر خود را نشان می دهد . مراد از آراستگی « زیبا ساختن و زینت بخشیدن » است که این مجموعه بیشتر به آراستگی ظاهری افراد توجه دارد و با استفاده از منابع تفسیری ، روایی و علمی چون المیزان و وسائل الشیعه و اعجاز در قرآن از دیدگاه معاصر سعی دارد نشان دهد که اسلام با نفس جمال و آراستگی مخالفت نداشته اما برای آن حدودی قائل است تا مسلمانان گرفتار افراط و تفریط در این مسئله نگردند . اسلام برای رسیدن به این اهداف روش هایی را توصیه نموده که در نتیجه آشنایی با این مباحث جوانان جامعه می توانند به جای الگو پذیری نادرست از شخصیتهای کاذب و گروههای فساد با الهام از تعالیم دین اسلام ظاهر خود را به گونه ای آراسته نمایند که هم در جامعه از شخصیتی والا بهره مند گردند و هم آموزهای دینی را رعایت کنند . برای نیل به اهداف اسلام آراستگی را در حوزه های مختلف مدنظر دارد . یعنی اگر فرد بخواهد آراسته باشد باید علاوه بر پاکیزگی و نظافت عمومی ، پوستی زیبا وسالم ،دندانهای تمیز ، ناخنهای کوتاه پاکیزه و مویی مرتب و ... داشته باشد . در سیره پیامبر گرامی اسلام ( ص) و ائمه اطهار به ظریفترین این مباحث توجه شده است . علاوه بر رعایت بهداشت عمومی و پاکیزگی جسم ، به کارگیری وسایلی همچون عطر ،سرمه ، خضاب ،لباس آراسته ،زیور و ... در آراستگی فرد نقش مهمی دارد . مباحث این پژوهش با کمک کلید واژه هایی مثل قرآن ، حدیث آراستگی ، زینت ، سرمه ، خضاب ، روغن ، مو ،شانه ،دندان ، پوست ، ناخن ، لباس و ... جمع آوری شده و در چهار بخش تحت عناوین کلیات آراستگی و ویژگیهای آن ،دین وحوزه های آراستگی و لوازم آرایشی بیان شده است.
آرامش از دیدگاه اسلام
نویسنده:
کبری غفوری رادشمس آباد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
آنچه در این مجوعه ی ناچیز می خوانید، بر محور « آرامش» دور می زند و سعی بر این شده است که معنا و مفهوم صحیح آرامش بیان شود تا آرامش صادق و کاذب از یکدیگر بازشناخته شود تا انسان در انتخاب راهش به بیراهه نرود و به آرامش های دروغین دل نبندد که چه بسا او را به ورطه ی نابودی و هلاکت می کشاند. مطالب این تحقیق شامل چهار فصل می باشد. در فصل اول ، آرامش و مقام نفس مطمئنه شرح داده می شود تا انگیزه ی بیشتری برای تحصیل آن و کنار زدن موانع آن بوجود آید و نیز به آرامش صادق و کاذب و نوع آرامش و اضطرابی که بر مؤمنین حاکم است پرداخته می شود. فصل دوم، مربوط به موانع آرامش است که در آن به اضطراب و نگرانی و عوامل آن و راه درمان آن اشاره می گردد. عواملی هم چون، کفر ، ترس از آینده و نگرانی و اندوه گذشته، ضعف و ناتوانی ، احساس پوچی در زندگی ، ناسپاسی، دنیا پرستی و .... . فصل سوم، عوامل آرامش و راه های تحصیل آن را بیان می نماید که در ان به عواملی چون ایمان ( که مهم ترین و اصلی ترین عامل آرامش است)، ذکر، توجه به راز وجود مشکلات و ناکامی های زندگی، رضایت به قضا و قدر الهی و توکل، پرهیز از گناه، دعا، آخرت گرایی، توبه، زهد گرایی، سیر و سفر، اسلام و ازدواج می پردازد؛ که در بحث ازدواج، نقش آرامش در ثبات خانواده ها و تربیت فرزندان صالح نیز بیان شده است و به دلیل اینکه عوامل بسیار دیگری در تحصیل آرامش نقش ندارند، به برخی از آن ها نیز به صورت اختصار در آخر این فصل اشاره می شود. چرا که هر کدام از عوامل آرامش، خود تحقیق و پژوهشی جدا می طلبند که در این مجموعه مجال پرداختن به ان ها نمی باشد. آخرین فصل(فصل چهارم)، فصل آرامش و سلامت می باشد که در آن نقش آرامش در سلامتی انسان(سلامت روحی، جسمی) بیان می گردد و تأثیرات ناخوشایندی که اضطراب بر اعضای بدن می گذارد و علائمی که در نتیجه آن ( به صورت بیماری) بروز می نماید، آورده می شود. و در آخرین قسمت، سعی بر این شده است که راه درمان اضطراب را از طریق ارائه راهکارهای کاربردی و مهم بیان نمائیم. راهکارهایی همچون؛ تمرین، سکوت، نماز، خویشتن داری و کنترل و ... . در قسمت نتیجه نیز به اختصار به برخی از مصادیق آرامش اشاره می شود که با الگوگرفتن از آنها می توان به زندگی سالم و سعادتمندانه ای دست یافت. کلید واژه های این بحث عبارتند از : آرامش، سکینه، امن، ایمان، اضطراب.
  • تعداد رکورد ها : 7