جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 199
 بهشت و بهشتیان در قرآن و سنت
نویسنده:
زهره خطیب نژاد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع تحقیق، بهشت و بهشتیان در قرآن و سنت می باشد. هدف در این تحقیق آنست که انسانها به راه زیبای یک زندگی هدایت شوند تا بدانند شوند تا بدانند که چه کسی هستند؟ و برای چه زندگی می کنند؟ به کجا می روند؟ و بندگان شایسته ای شوند که ایمانشان نسبت به خدای رحمان و کل کائنات مستحکم گردد و به دنیایی از اعتماد به نفس و خودباوری برسند و بهشت خدا را ابتدا در این دنیا و پس در سرای دیگر بسازند. انسان در زندگی خود هر روشی را که دنبال کند و هر راهی را که بپیماید در حقیقت جز سعادت و کامیابی خود چیزی نمی خواهد و در این موضوع ( بهشت و بهشتیان) به دنبال آن است که آیا بهشت آفریده شده است؟ اگر بهشت آفریده شده دلایل خلقت و وجود فعلی بهشت چیست؟ بهشت دارای چه درجاتی است و وسعت آن چقدر است؟ و ... از مجموع آیات استفاده می شود که بهشت هم اکنون آفریده شده و موجود است و وسعت و گستردگی آن به قدری است که با محیط زندگی ما قابل مقایسه نیست و اصولا عظمت وسعه وجودی آن عالم برای ما که محبوس در زندان عالم ماده ایم قابل تصور نیست بنابراین بهشت یکی نیست بلکه بهشت هاست و درجات بهشتی فوقانی و تحتانی بودنشان به صورت طبقات نیست بلکه این درجه بندی ( در بهشت) بر اساس تفاوت ماهوی لذت های مادی و معنوی است و اسرار بزرگی از یک زندگی زیبا را در خود نهفته دارد که اندیشه های انسان را عوض می کند و نظام باورهای انسان را از نو می سازد روح وروان را صیقل داده و به دنیای از آرامش و نشاط و احساس از رضایت می کشاند و از انسانها یک چهره جذاب و محبوب می سازد تا بتوانند زیباترین ارتباطات انسانی را با دیگران برقرار کنند. بنابراین سعی ما هم بر این بوده که دامنه تحقیق و تبیین موضوع را، برای رسیدن به تصور روشنی از بهشت و بهشتیان در آیات و روایات مورد بررسی قرار دهیم و بر این اساس از منابع معتبری چون نهج البلاغه، پیام قرآن و بحار الانوار الجامعه العلوم الائمه الاطهار کتب تفسیری استفاده نموده، تا کسی که به دنبال سعادت است وعده الهی را حق دانسته بداند هیچگونه تخلفی در وعده های الهی نمی باشد و انسانها می توانند به وعده های او دلگرم باشند و در نتیجه یک نوع دلگرمی و امیدواری در سختیها و دشواریهایی که در زندگی با آنها برخوردمی کند و در مشکلاتی که راه هرگونه چاره جویی را بر وی می بندد. هیچگاه دچار نومیدی نخواهد شد زیار می داند زمام هر علتی و سببی هرچند نیرومند باشد بدست توانای خدای بزرگ است و همه چیز زیر فرمان اوست. پس رسیدن به تمامیاین دستوردها که انسان در کهکشانها و آسمان انوار خدا ببیند و به عظمت خویش پی ببرد تا بتوانند از نعمتهای الهی، کامل بهره مند شود و مورد رحمت و لطف او باشدعمل کردن به دستورات خداوند و عمل صالح است.
 بهشت و بهشتیان در آیات و روایات
نویسنده:
زهرا هاشمی فر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
از آن جا که یکی از اصول ما مسلمانان معاد می باشد شناخت آن از ضروریات دین ماست، چرا که از جهان بسیار گسترده سخن می گوید که برای ما نا آشنا و از جهات زیادی با این جهان متفاوت است، و بهشت نیز یکی از این ناشناخته هاست و طبعأ بحث های پیچیده ای دارد. و توجه به این مطلب از دو جهت جالب و جذاب می باشد: نخست این که به خاطر تازگی هایش حس کنجکاوی هر انسانی را بر می انگیزد، و از سوی دیگر توجه به این مسأله مخصوصأ جزئیات آن اثر روانی و تربیتی بسیار سازنده ای در روح و جان انسان ، و در نتیجه تمام زندگی او دارد و شاید دلیل ظرافت و جالب بودن آیات معاد در قرآن نیز توجه به همین دو امر می باشد. به همین دلیل برخورد لازم دانستم تا برای آشنایی بیشتر با نعمتهای بهشتی در جهان آخرت در حد توان و بضاعت خویش به بررسی این موضوع از دیدگاه آیات و روایات بپردازم. این پژوهش به روش کتابخانه ای و در چهار بخش سامان یافته، که بعد از مقدمه در بخش اول به بیان کلیاتی در مورد سابقه و پیشینه ی موضوع و همچنین اهداف و ضرورت های انجام آن پرداخته شده است. و در بخش دوم معنا و ویژگیهای بهشت در آیات و روایات آورده شده است و در بخش سوم اسباب ورود به بهشت از دیدگاه آیات و روایات مورد بررسی قرار گرفته است و در آخرین بخش به بیان نعمت های جسمانی و لذات روحانی بهشت در آیات و روایات پرداخته شده است این تحقیق با بیان نتیجه گیری به پایان رسیده است. امید است که با لطف پروردگار ، گرد آوری این تحقیق برای من و مطالعه ی آن برای خوانندگان مفید واقع شود و باعث ایجاد انگیزه ای برای تزکیه ی نفس و اصلاح اعمال ما باشد و به این ترتیب باعث خوشنودی خداوند گردیم.
 بهشت و بهشتیان در قرآن کریم
نویسنده:
سادات(سارا) مرتضوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
آنچه در پیش دارید اوصاف بهشت و بهشتیان در قرآن کریم است که با قلمی ساده و روان از منابعی بسیار معتبر نگاشته شده است. با عنایت به غیر قابل رؤیت بودن موضوع دراین جهان مادی ، بنابراین میدان مطالعه در حد آیات قرآن و تفاسیر گوناگون می باشد و نیز اگر چه آیات بسیار زیادی در این زمینه می باشد ، اما در این تحقیق سعی شده آیاتی مورد بررسی قرار گیرد ، که بیشتر به موضوع مورد نظر نزدیک می باشد. خواننده با خواندن این تحقیق به تصویری از بهشت و نعمات آن و اوصاف بهشتیان دست پیدا می کند. در دنیای امروزی که عصر انفجار اطلاعات است ، شاید این تحقیق ، گامی کوچک برای محکم کردن عقاید مذهبی و اعتقاد به معاد باشد ، اعتقادی که بر سر تا سر زندگی امروزه ما مؤثر واقع بشود و ما را به حقایق جهان هستی بیشتر آشنا سازد. این تحقیق شامل کلیات و 4 بخش می باشد. بخش اول : اسامی بهشت در قرآن کریم می باشد. بخش دوم : خلق و ساختار بهشت ؛ شامل خلق کنونی بهشت و جهنم و ساختار بهشت می شود. بخش سوم : نعمت های بهشتی ؛ شامل نعمت های جسمانی و نعمت های روحانی بهشت می شود. بخش چهار : اسباب و موانع ورود به بهشت ؛ شامل اسباب ورود به بهشت و موانع ورود به بهشت می شود. در پی بدست آوردن مطالب مورد نظر ، تلاش بسیار شد تا حد امکان از مطالب صحیح و منابع دست اول استفاده شود و چون این تحقیق قرآنی می باشد بیشتر از منابع تفسیری استفاده شده است : مانند تفسیر نورالثقلین اثر العروسی الحویزی و مجمع البیان اثر طبرسی و جوامع الجامع اثر امین الاسلام فضل بن حسن طبرسی و ... و همچنین برای بیان احادیث و روایات از کتب بحارالانوار ، اصول کافی ، منتخب میزان الحکمه و ... کمک گرفته شده است و نیز برخی کتب اعتقادی همانند « یاد معاد» اثر عبد الله جوادی آملی و « معاد» اثر عبدالحسین دستغیب شیرازی و نیز از تعدادی کتب غیر روایی استفاده شده است. در این تحقیق سعی بر این بوده که در حد توان مجموعه ای جمع آوری شود که آشنایی مختصری لز « بهشت و بهشتیان در قرآن کریم» ایجاد شود تا بدین وسیله نتایج زیر بدست می آید. 1-آشنایی با واژه بهشت و اسامی دیگر آن در قرآن. 2-آشنایی با نعمات بهشتیان. 3-آشنایی با مراتب و جایگاه بهشتیان. 4-آشنایی با سبب و مانع ورود به بهشت برین خداوند. 5-آشنایی با سرانجام مؤمنان. 6-واژگان کلیدی : جنت ، نعمت ، شراب ، طهور ، حور ، فاکهة ، فردوس ، رضوان.
راهکارهای اساسی افزایش ایمان در جوانان
نویسنده:
مرضیه جهان بین
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
این تحقیق که پیش رو دارید تحت عنوان راهکارهای افزایش ایمان در جوانان می باشد سعی شده که مطالب پراکنده راجع به جوانان ، ایمان ، تربیت آنها را که در کتب مختلف آمده است را جمع آوری کرده و آنها را به صورت تحقیقی جامع دسته بندی کرده و در اختیار خوانندگان گرامی قرار دهم . در ابتدای این تحقیق به کلیات پرداخته که از جمله شامل تعریف و تبین موضوع ، ضرورت و اهداف موضوع ، پیشینه تحقیق کلید واژه ها ، سؤالات اصلی و فرعی تحقیق و مشکلات و موانع تحقیق است . همچنین این تحقیق از 4 فصل اصلی تشکیل یافته است که به توضیح هر یک می پردازم : فصل اول ( جوان و ویژگی های آن) در این فصل به تعریف واژه جوان از نظر روان شناسی و اسلام اشاره شده است . فصل دوم ( جوان ، ایمان و تربیت ) در این فصل همان طور که از اسم آن پیداست به مفهوم ایمان و آثار مثبت ایمان در زندگی جوانان پرداخته و در زیر فصل دوم به مفهوم تربیت و عوامل مؤثر در تربیت جوانان پرداخته شده است . فصل سوم ( علل بزهکاری جوانان) در این فصل به عواملی که باعث دوری جوانان از ایمان شده پرداخته شده است از جمله عوامل می توان به وراثت و محیط که خود محیط شامل محیط خانواده ، محیط اجتماع و غیره است اشاره کرد . همچنین عوامل فرهنگی و اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته است. فصل چهارم ( راهکارهای اساسی افزایش ایمان در جوانان) در این فصل به ارائه راهکارها پرداخته شده است ابتدا به راهکارهای مبارزه با عواملی که باعث دوری جوانان از مذهب شده است مورد بررسی قرار گرفته و بعد به عوامل تقویت ایمان در جوانان از دیدگاه قرآن و روایات اشاره شده است.
 بررسی سیره اخلاقی امام خمینی ( ره) از منظر آیات و روایات
نویسنده:
اعظم سیدموسوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
موضوع پایان نامه : بررسی سیره ی اخلاقی امام خمینی(ره) از منظر آیات و روایات می باشد قرآن، بزرگترین هدیه ی الهی است که خداوند با نزول آن به پیامبر اسلام ، بر انسان ها منّت نهاده است. قرآن نوری است که دلها را روشن می سازد، داروئی است که دردها را درمان می کند، موعظه ای است که انسان را از غفلت بیرون می آورد و راهنمایی است که به بهترین راه سعادت رهنمون می سازد. انسان تا در این عالم است می تواند با استفاده از نور و روشنایی قرآن، خود را از ظلمت و غفلت نجات دهد. سرمایه ی حیات ابدی آخرت و رسیدن به انوار الهی و بهشت برین، تحصیل اخلاق کریمه در سایه ی عمل به دستورات اسلام ناب است. همان طور که می دانیم غایت بعثت و نتیجه ی دعوت خاتم الأنبیاء ، اکمال مکارم اخلاق است و در احادیث و اخبار شریفه نیز به مکارم اخلاق اهمیت زیادی داده شده است و سفارشات فراوانی در خصوص زینت دادن وجود بشر به مکارم اخلاق نموده اند. تمامی وجود امام خمینی(ره) نیز طبق فرامین الهی و احادیث شریفه با پارسایی در اخلاق، رفتار و اعمال آمیخته شده بود و در این زمینه ، گوی سبقت را از دیگران ربوده بودند، در حقیقت موفقیت های امام خمینی ( ره) در صحنه های گوناگون ، حاصل پروا پیشگی و تقوای اخلاقی و علمی آن روح قدسی بود. شخصیت عظیم رهبر انقلاب اسلامی ستودنی است. وقتی ایشان را می دیدی، عظمت بزرگان را باور می کردی، عظمت پیغمبر و عظمت امیرالمؤمنین و عظمت سید الشهداء و عظمت امام صادق و بقیه ی اولیاء را باور می کردی. ذهن ما کوچکتر از آن است که بتواند عظمت شخصیت آن بزرگ مردان را تصور کند و اما وقتی شخصیت با عظمتی همچون امام عزیزمان را می بینیم که چگونه در برابر آن خورشیدهای فروزان آسمان ولایت، فروتنی و تواضع می کنند و خودشان را در مقابل آن بزرگواران ذره ای به حساب می آوردند، آن وقت می فهمیم که چه سرمایه های عظیم و بزرگی در دین اسلام وجود دارد. امروز اگر گوشه هایی از جهان ، بیگانه از دین و ارزشهای دینی و در گرداب رذایل اخلاقی گرفتار است به این علت است که فلسفه ی خلقت انسان و فلسفه ی بعثت انبیاء در این جوامع فراموش شده است. آری، امروز جامعه ی انسانی بیش از هر زمان دیگر نیازمند اخلاق واقعی است و تأمین این نیاز تنها از طریق بازگشت بشر به فطرت دینی و الهی خویش امکان پذیر است. در این راه انسان نیازمند الگویی کامل است که در تمامی زمینه ها راهنمای او باشد و در همین رابطه است که تبیین سیره ی اخلاقی امام خمینی ( ره) که حقیقتاً امام اخلاق بودند کاری است بس مهم و پاسخی است به نیاز عصر حاضر. مجموعه ای که در پیش رو است شامل سه فصل می باشد و در مورد اخلاق امام خمینی ( ره) و بررسی آن از منظر آیات و روایات سخن می گوید، اینکه امام راحل ما در تمام ابعاد زندگی خویش سفارشات اخلاقی ائمه را رعایت می کردند و نمونه ای کامل از یک انسان وارسته و متقی به شمار می آمدند. ایشان ابتدا به اصلاح خویش پرداخته اند و در امور عبادی و شخصیتی مراحل کمال را طی کرده بودند و یکی از عوامل موفقیت و محبوبیت ایشان نیز همین نکته بوده است. امام(ره) نه تنها در جامعه بلکه در خانواده ی خویش، نسبت به همسر و فرزندان خود تمام اصول اسلامی و اخلاقی را رعایت می نمودند و به مردم نیز توصیه و تأکید می کردند که به سفارشات قرآن و ائمه عمل نمایند و در وظیفه ای که به عهده دارند کوتاهی نکنند. در این تحقیق سعی بر آن است که حقانیت اعمال و رفتار امام ( ره) به عنوان امام اخلاق و رهبری شایسته آشکار شود؛ و مردم با دلیل و سند متوجه شوند که رهبر کبیر انقلاب و معمار اندیشه های ناب اسلامی ، الگویی قابل پیروی برای تمامی مسلمانان محسوب می شوند. چون سیره ی اخلاقی ایشان برگرفته از قرآن و سنت می باشد که پایه و بنیان نظام جمهوری اسلامی بر آن قرار گرفته است که با تأثیر پذیری از این الگوهای مکتبی ، چشم اندازی وسیع و افقی روشن برای آینده ای بهتر فرا روی ما قرار می گیرد و ما در می یابیم که باید موانع کمال اخلاقی را از سر راه برداریم و همچون بزرگان و پیشوایان دین، سختی های این راه را پشت سر گذاریم و دنیایی مطلوب بنا کنیم و انشاءالله نظام جمهوری اسلامی مقدمه ی نهضت جهانی مهدی موعود باشد.
 بررسی فلسفه روزه از دیدگاه قرآن و عترت
نویسنده:
انسیه بربری جویباری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تحقیق ارائه شده در باب بررسی فلسفه روزه است که در ابتدا کلیات را که شامل مقدمه، پیشینه، تعریف و تبیین موضوع، ضرورت و اهداف تحقیق، فرضیه ها و سؤالات اصلی و فرعی و انگیزه گرسنگی و تشنگی است را بیان نموده ایم. در بخش اول بعد از تبیین واژه صوم در فرهنگ های مختلف به بررسی فلسفه تشریع روزه از دیدگاه آیات و روایاتی که از ائمه معصومین به ما رسیده است پرداخته ایم. فصل دوم و سوم را اختصاص داده ایم به نقش تقوا و ارتباط مستقیم آن با روزه. در فصل چهارم نیز به فلسفه و حکمت روزه در ابعاد مختلف پرداخته ایم. مبحث بعدی این پایان نامه را بخش دوم تشکیل می دهد که رابطه روزه و تزکیه نفس را به طور گسترده مورد بررسی قرار می دهد با عنایت به اینکه روزه عبادتی تک بعدی نیست و تنها شامل بعد شخصیتی و خودسازی انسان نمی شود. سعی شده است که تمام عواملی که به نحوی با فلسفه روزه مرتبط است حداقل به طور گذرا اشاره شود. بخش نهایی پایان نامه شامل دیدگاه های اطباء و دانشمندان اسلامی و غربی درباره روزه می باشد که کلیه نظریه ها و آمارها مؤید این مطلب است که روزه نه تنها مضر برای سلامتی انسان نیست بلکه به اثبات رسیده است که یکی از طریقه های کسب سلامتی گرفتن روزه می باشد.
توسل در راستای توحید
نویسنده:
مریم سادات حسین پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
پژوهش حاضر پیرامون موضوع توسل و بررسی عینیت یا ضدیت آن با توحید است. این موضوع، بحثی کلامی است و از طریق آیات و روایات اثبات می گردد که نه تنها عقل و فطرت و قرآن، توسل به پیامبران و انسانهای صالح را تأیید کرده است، بلکه این مسأله در راستای توحید است چرا که متوسِّل، برای انسانهای صالح، استقلالی قائل نیست و آنها را خدا نمی پندارد بنابراین توحید عبادی و افعالی خدشه دار نمی شود و اگر به غیر این صورت باشد یعنی استقلالی جدای از خداوند برای انسانهای صالح قائل شود جزء توسلات باطل و تحریف شده خواهد بود که همه مسلمین باید با آن مبارزه کنند نه این که برخی منکر اصل توسل شده و نسبت شرک یا بدعت به آن بدهند و برخی دیگر به توسل باطل منحرف شوند. توسل به صالحین منحصر به زمان حیات آنها نمی شود و ارتباط با ارواح آنان و استمداد از ایشان پس از مرگشان نیز میسر است و این موضوع از طریق آیات و روایات و شواهد تاریخی ثابت گردیده و هیچ سند قطعی ای آن را شرک نپنداشته است. واژگان کلیدی توسل، استغاثه، شفاعت، توحید، شرک، بدعت، عبادت
تغذیه در اسلام
نویسنده:
مریم یونسی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق تغذیه در اسلام می باشد. تغذیه در لغت به معنای تقویت کردن و نیرومند ساختن موجودات آلی به وسیله مواد لازم، خوراک دادن، غذا دادن می باشد. و در اصطلاح به معنی خوردن موادی که به نمو جسم کمک می کند و انرژی لازم را برای بدن به وجود می آورد. از اهداف این تحقیق، آگاهی دادن به مخاطبان جهت شناختن مواد غذایی مفید و مغذی از دیدگاه اسلام و علوم پزشکی. و استفاده صحیح از منابع غذایی مختلف می باشد تا بتوان به کمک ان از بسیاری از بیماری های جسمی و به دنبال آن بیماریهای روانی جلوگیری نموده چرا که دقت در نحوه تغذیه و انتخاب نوع آن بهتر و بسی آسانتر از درمان بیماری می باشد. علاوه بر این، تحقیق حاضر نگاهی کلی به موضوع از دیدگاه قرآن و روایات دارد در این تحقیق سعی شده که مطالب به صورت منسجم در اختیار خوانندگان قرار گیرد و روش تحقیق : کتابخانه ای است. و از طریق بررسی اطلاعات ثبت شده قبلی و با استفاده از متون موجود در کتابخانه و بخش پژوهش مدرسه علمیه نرجس(س) ، دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی، آستان قدس، بخش نمایه مطبوعات بنیاد پژوهش های اسلامی و رجوع به تالار محققان آستان قدس جمع آوری شده است و در ضمن از نرم افزار رایانه ای نیز استفاده شده است. منابع تحقیق ، قرآن ، تفاسیر قرآن ، کتب روایی، کتابهای پیرامون تغذیه، نرم افزار ، تله تکس ، روزنامه ها و مجلات می باشد که جهت بدست آوردن اطلاعات به روز پیرامون موضوع بوده است. واژگان کلیدی این تحقیق عبارتند از : تغذیه ، اکل ، شرب ، رزق ، طعام.
ویژگی های حکومت جهانی امام زمان ( عج)
نویسنده:
عذرا صباغی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه که با عنوان ویژگی های حکومت جهانی امام زمان ( عج) است، با هدف شناخت حکومت جهانی ولی عصر(عج) نوشته شده است. در آن به ابعاد مختلف حکومت ایشان، به زبانی ساده و روان اشاره شده، تا همه ی افراد جامعه از هر قشری بتوانند، آگاهی مختصری از حکومت امام زمان(عج) پیدا کنند. در این نوشتار سعی شده که بیشتر از منابع روایی موثق و از روایات معتبر استفاده شود. از جمله می توان به کتاب : نجم الثاقب، نوری طبرسی – غیبت نعمانی، نعمانی - الغیبه شیخ طوسی و ... اشاره کرد. ابتدا به معنای لغوی و اصطلاحی حکومت و انواع آن پرداخته و سپس در مورد جهانی شدن مختصری توضیح داده شده است. در این تحقیق ابعاد مختلف : مذهبی، سیاسی، عدالت گستری، فرهنگی، اقتصادی و ... حکومت امام زمان مورد بررسی قرار گرفته، و در آن مختصری به مسئله رجعت و بازگشت ائمه و مؤمنان اشاره شده است. نتایجی که از این تحقیق پایانی می توان گرفت، معنای حکومت و انواع آن و اینکه بشر همواره به دنبال صلح و آرامش و دوری از نزاع و خصومت است که این مهم در حکومت جهانی حضرت ولی عصر(عج) تحقق می پذیرد. حکومت واحد جهانی حضرت مهدی(عج) امید همه ی شیعیان بوده و حکومتی است که هدفش متحد کردن همه ملت ها و برداشتن امتیازات و ایجاد وحدت و گسترش عدالت در جهان است(جهانی شدن). محور تمام امور در آن جامعه قرآن و احکام الهی است، عقل ها در آن جامعه به کمال خود رسیده و روح انسان تجلی گاه کمالات الهی می شود. ظالمان به سزای اعمالشان می رسند و شیطان لعین محو و نابود خواهد شد، بنابراین ایشان قوت قلب و صاحب همه ی مستضعفان و مظلومان عالم است. یاران حضرت مهدی(عج) شیرمردانی هستند که جان را فدای مولای خود می کنند. حکومت امام زمان(ع) امنیت، عدالت و برکات الهی را برای مردم جامعه خود به ارمغان می آورد، اقتصاد جامعه شکوفا شده و مال و ثروت فراوان می گردد. در این حکومت اسلامی که به دست با برکت حضرت ولی عصر(عج) محقق می شود، انبیاء و اولیای الهی رجعتی ملکوتی پیدا می کنند تا هم دوش مهدی فاطمه ( س) تمام تلاش انبیای الهی گذشته را به ثمر برسانند. کلید واژه ها : حکومت – مهدی – جهانی شدن – عدالت
 بررسی اجمالی آیه لیلة المبیت
نویسنده:
صفیه برسلانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
وَمِنَ النَّاسِ مَنْ یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللهِ وَ اللهُ رَؤفٌ بِالعِبَادِ این آیه در شأن حضرت علی7 و در بیان شجاعت و فداکاری ایشان در شب هجرت پیامبر6نازل شده است که نشان دهنده عمق ارزش کار ایشان است که باعث شده یک آیه درباره آن نازل گردد. با بررسی هایی که صورت گرفت دیدم با اینکه این آیه از آیات روشنی است که می توان با آن حقانیت مولا علی7 را ثابت نمود ولی متأسفانه پژوهش زیادی درباره آن صورت نگرفته در نتیجه مرا بر آن داشت تا تحقیقی دراین زمینه انجام دهم. این رساله با عنوان نگاه اجمالی به آیه لیلةالمبیت، از شش فصل تشکیل شده است. فصل اول: بررسی تاریخی هجرت پیامبر6 در این فصل به بیان تاریخی هجرت پیامبر6 و علت آن و نیز فداکاری حضرت علی7 در شب هجرت و جریان خوابیدن ایشان در رختخواب پیامبر 6 و نزول آیه لیلةالمبیت پرداخته شده است. فصل دوم: بررسی تحلیلی آیه لیلةالمبیت در این قسمت ابتدا خود آیه از لحاظ تجزیه و ترکیبی بررسی شده و در ادامه از لحاظ محتوایی، و چند آیه مشابه آن بیان شده است. فصل سوم: تفسیر و شأن نزول آیه لیلةالمبیت این بخش شامل: تفسیر آیه لیلةالمبیت، شأن نزولهای مختلف آن و بررسی شأن نزولها و نتیجه گیری می باشد. فصل چهارم: بررسی روایی آیه موردنظر در این فصل چند مورد از روایاتی که از حضرت علی7 در مورد این واقعه موجود است، آورده شده است. فصل پنجم: شبهات که به بررسی تعدادی از شبهات وارده درباره موضوع مورد بحث می پردازد و پاسخ می دهد. فصل ششم: بیست نکته از آیه لیلةالمبیت هدف از این فصل اثبات عصمت و ولایت مولا علی7 بوده که با بیان نکاتی از آیه صورت گرفته است. در پایان رساله به نتیجه گیری و پیشنهاد پرداخته شده است و منابع مورد استفاده این تحقیق متون اسلامی و تألیفات دانشمندان شیعه و سنی است که با استفاده از روشهای تحقیقی و ترکیبی ( بنیادی توصیفی تحلیلی) صورت گرفته است.
  • تعداد رکورد ها : 199