جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
 حجاب در گذر تاریخ و اندیشه اسلامی
نویسنده:
اکرم نظری مرویان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
براساس آنچه در آیات و روایات اسلامی آمده است حجاب از ضروریات دین مبین اسلام است که ریشه در فطرت آدمی دارد زیرا که تاریخ نشان می دهد که پوشش و حجاب نزد تمام اقوام تاریخی و ادیان الهی و غیر الهی در کشورهای غربی و آسیایی و آفریقایی با توجه به آداب و رسوم آن ها وجود داشته است. با توجه به اینکه حجاب از فطرت آدمی نشأت می گیرد، اما عده ای از این امر سرباز می زنند و برخلاف آن رفتار می کنند که این خود علل و عواملی داشته و پیامد های ناگواری به دنبال دارد. رساله حاضر به نام حجاب در گذر تاریخ و اندیشه اسلامی می باشد که تلاش شده است در این مجموعه به تاریخچه حجاب و آثار حجاب و پیامدهای بی حجابی پرداخته شود. هدف از این پژوهش بررسی علل و عوامل بی حجابی و همچنین ارائه یک حجاب برتر است و اینکه بدرستی حجاب واقعی چه حجابی است؟ و کیفیت حجاب چگونه است؟ این رساله در چهار بخش تدوین شده است که در بخش اول در مورد واژه و ماهیت و علل پیدایش حجاب و اشکال ها و شبهاتی که در این زمینه است بیان شده است در بخش دوم حجاب در ادیان مختلف و اقوام گوناگون از جمله حجاب در دین یهود، حجاب در دین مسیحیت و حجاب در دین زرتشت که متوجه می شویم حجاب در این ادیان بسیار مشکل تر از دین اسلام است و سختگیریهای زیادی در این باب شده است همچنین حجاب در اقوامی مانند قوم ماد، قوم پارس، هخامنشی و ... که هر کدام نوعی پوشش و عقاید خاص خود را داند، همچنین حجاب اهل بیت و فتواهایی که در این و حدود پوشش اشاره شده است پرداخته شده. و در بخش آخر به آثار پوشش پرداخته و در صورت عدم پوشش به آثار بی حجابی و بد حجابی اشاره شده است، بطوریکه آثار حجاب را از قبیل مصونیت زن، بالا رفتن روند چرخه اقتصادی ، سلامت خانواده و جامعه، مبارزه با نفس، جواز حضور در اجتماع و ... و پیامدهای بی حجابی از قبیل پیامدهای فرهنگی و عقیدتی ، پیامدهای اجتماعی، ابتذال و انحطاط زن، از هم پاشیدن روابط خانوادگی دگرگونی ارزش ها و ... است. و در انتهای این رساله به تحلیل و نتیجه گیری از مطالب پرداخته و راه حل هایی هم برای این مهم ارائه شده است. به امید آنکه با بکارگیری این ارزش ها گامی صحیح در جهت ترویج حجاب شد.
آرامش در خانواده از دیدگاه اسلام
نویسنده:
فاطمه جعفری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق عبارت است از: آرامش در خانواده از دیدگاه اسلام. واژه آرامش در لغت به معنای فراغت، راحتی و ایمنی است. آرامش گوهر گرانسنگی است که هر انسانی از هر مرام و آئینی و در هر شرایطی بدان چشم می دوزد و از آنجا که اسلام دینی جامع و کامل است به این نیاز بشر توجه نموده تا آنجا که یکی از مهمترین اهداف ازدواج را تحصیل آرامش زن و شوهر در کنار یکدیگر می داند. لذا هدف از گردآوری این تحقیق بررسی عوامل تأثیرگذار در ایجاد آرامش در خانواده از دیدگاه اسلام می باشد. در زمینه آرامش کتاب ها و مقالات گوناگونی نوشته شده که اغلب آن ها از بُعد روانشناسی به این موضوع پرداخته اند و بیشتر آن ها نیز برگرفته از متون و منابع غربی می باشد اما امتیاز تحقیق حاضر این است که تلاش شده از جنبه دینی و با توجه به منابع قرآنی و متون روایی ، به بیان عوامل مؤثر در ایجاد آرامش پرداخته شود. این تحقیق از پنج فصل تشکیل شده که ابتدا در فصل اول به مبحث جایگاه خانواده در اسلام و اهداف ازدواج پرداخته شده است و در فصل های بعدی به بیان نقش های عوامل معنوی، اخلاقی ، فرهنگی، اجتماعی و عوامل اقتصادی در ایجاد آرامش در خانواده پرداخته شده است.
خدا در آئینه فطرت
نویسنده:
زهرا مرادی سنگچولی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در پژوهش حاضر با عنوان خدا در آئینه فطرت، مباحثی پیرامون خداشناسی مطرح شده و بیان گردیده که اولین و مهمترین اصل از اصول عقاید، توحید و شناخت خداوند است و پس از آن راههای خداشناسی از قبیل راه دل و احساس فطری و ... ، راه عقل و استدلال مطرح گریده و پس از آن به برخی از اثرات اعتقاد به مبدأ از قبیل رهبری غرایز، پرورش فضایل اخلاقی و گسترش عدالت اجتماعی اشاره شده است و در بخش دوم به تعاریف فطرت و مشخصه های اصلی آن از قبیل ذاتی و سرشتی بودن فطرت و همگانی بودن آن پرداخته شده است و در ادامه همچنین عوامل تقویت وتضعیف فطرت نیز بیان گردیده و در بخش سوم گرایشهای فطری از قبیل حقیقت جوئی، گرایش به زیبایی، گرایشهای اخلاق، عشق و پرستش و گرایش به خلق و ابداع توضیح داده شده است و در بخش چهارم به آیات و روایاتی که پیرامون خداجویی فطری است اشاره گردیده و فطرت به عنوان منشأ حرکت و تکاپو به سوی کمال شناخته شده و راه دل و احساس فطری بهترین راه جهت خدایابی فطری مطرح گردیده است.