جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 20
 بررسی گناهان کبیره درقصص قرآن
نویسنده:
زهرا عباباف یزدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بهترین قول در مورد « کبائر الاثم» اینست که هر گناهی که یکی از پنج نشانه زیر را داشته باشد کبیره محسوب می گردد: 1) آیه یا روایت معتبری دال بر کبیره بودن آن باشد. 2) آیه یا روایت معتبری وجود داشته باشد دال بر اینکه خداوند کیفر آتش برای آن مقرر فرموده است. 3) آیه ای که نشان دهد کیفر بر این گناه خاص مقرر شده است. 4) عقل و نقل به بزرگی گناه یا مساوی بودن آن با گناه کبیره خاص دلالت کند. 5) روایتی در نپذیرفتن گواهی مرتکب آن گناه خاص، نقل شده باشد. این پایان نامه دارای سه بخش می باشد که بخش اول آن شامل کلیات و تعاریف است. بخش دوم آن بازگوکننده گناهان اعتقادی می باشد که عبارت است از ویران کردن مکانهای مقدس، درخت پرستی، گوساله پرستی، شرک قوم یهود، آزار و اذیت پیامبر اسلام – صلی الله علیه و آله – آزار و شکنجه مؤمنان و نابود کردن معجزه الهی. و بخش سوم آن شامل گناهان اخلاقی است که عبارت است از : استکبار قوم عاد، حسادت و قتل بی گناه، فحشا و لواط، بخل و عدم انفاق، ترک شکرگزاری و تجاوز از حدود الهی. کلید واژه ها: گناه، کبیره و روند امر به معروف و نهی از منکر و روند گناه.
 اولین دانش آموخته ( نگاهی اجمالی بر قصه حضرت آدم ( ع) در قرآن)
نویسنده:
ایران برجی نادرآبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این پژوهش « نگاهی اجمالی به قصه حضرت آدم ( علیه السلام ) در قرآن کریم » است0 حضرت آدم( علیه السلام) اولین انسان در روی زمین به عنوان ابوالبشر خطاب شده و این در آیات قرآن هم به آن اشاره شده است که پدر همه ی انسان ها بوده و همه ی انسان های زمین از ذریه و نسل او و همسرش حوّا می باشد0 خداوند متعال آدم را آفرید و او را جانشین خود در زمین قرار داد تا او را آزمایش کند و او خدا را عبادت کند، طبق نص صریح قرآن خلقت اولیه آدم ( علیه السلام) از گل بود و طی مراحلی به جسم تبدیل شد وخداوند از روح خودش در آن دمید و ازاین جا به بعد بود که تکلیف و وظیفه ی آدم ( علیه السلام) شروع شد و آفریدگار یکتا اسماء خود را به آدم ( علیه السلام) تعلیم داد و به ملائکه دستور داد تا بر او سجده کنند0 ، فرشتگان همه بر او سجده تحیت و تکریم کردند0 بهشتی که آدم ( علیه السلام) و همسرش در آن ساکن بود بهشتی بود که سرما و گرما در آن نبود و می توانستند از همه ی میوه های آن بخورند مگر این که طبق نهی پروردگار نباید به شجره منهیه ( درخت گندم) نزدیک می شدند ولی شیطان آن ها را وسوسه کرد تا به شجره نزدیک شدند وقتی آدم ( علیه السلام)به اشتباه خود پی برد پشیمان شد و به درگاه خدا توبه کرد و پروردگار آمرزنده به واسطه محمد و آل محمد ( صلی الله علیه و آله) توبه ی او را پذیرفت ولی اثر وضعی آن خطا هبوط به زمین بود که البته با هبوط آدم ( علیه السلام)به زمین نسل ایشان ادامه یافت و رحمت وسیع الهی بر او وذریه اش فوران پیدا کرد0 این مطالب را در تحقیق حاضر در سه بخش به عناوین بخش اول : خلقت آدم ( علیه السلام) . بخش دوم: آدم ( علیه السلام) در بهشت، بخش سوم : هبوط ، وهشت فصل سامان داده ایم0 منابعی که در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته است علاوه بر قرآن به عنوان اصلی ترین و معتبرترین منبع و نیز نهج البلاغه اکثراً عبارتند از: کتاب های تفسیر شیعه واهل تسنن مانند: المیزان فی تفسیر القرآن، تألیف علامه محمد حسین طباطبائی ، تفسیر التبیان فی التفسیر القرآن ، شیخ طوسی، تفسر کبیر ، امام فخر رازی، تفسیرکشاف تألیف زمخشری ، تفسیر قمی، تألیف علی بن ابراهیم قمی و تفاسیر معتبر دیگر،کتاب های تاریخی مانند : تاریخ طبری تألیف محمد بن جریر طبری ، روضه الصفا تألیف شاه بن محمود ( میرخواند) و 0 0 0 ، و کتاب های روایی مانند عیون اخبار الرضا ( علیه السلام)تألیف علی بن بابویه قمی، بحار الانوار تألیف محمد باقر مجلسی الاختصاص تألیف محمد بن النعمان العکبریّ البغداد ی ، و000 . بررسی مقالات و مجلات، استفاده از شبکه اینترنت نگارنده را در انتخاب مطالب و دیدگاه کاربردی ، یاری کرده است و به اعتبار ماهیت و روش توصیفی و تحلیلی ، به اعتبار موضوع موردی است و روش جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای بوده است0 به این صورت که با مراجعه به کتاب ها ومنابع مورد نظر(که همه را با مراجعه به کتابخانه های مدرسه علمیه نرجس ، دفتر تبلیغات اسلامی ،مرکزی آستان قدس رضوی ( علیه السلام)بخش پژوهش، و000 بدست آوردم) و پیش از فیش برداری و موضوع بندی اقدام به تنظیم و تحلیل آن می کردم0 واژگان کلیدی : آدم ، شیطان ، بشر ، ملائکه ، قصه 0
پیام های زندگانی حضرت ایوب(ع) برای نسل امروز
نویسنده:
اعظم سعیدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع تحقیق پایانی حاضر « پیام های زندگانی حضرت ایوب ( علیه السلام) برای نسل امروز» است. حضرت ایوب ( علیه السلام) فرزند أموص بن رازح عیص ابن اسحاق بن ابراهیم ( علیه السلام) و مادرش دختر لوط ( علیه السلام) بود و در سرزمین جابیه که ده ایست میان رمله و دمشق متولد شد. وی از سلسله پیامبران ابراهیمی است که مردم را به شریعت ابراهیم و توحید دعوت می نمود. و به جهت ویژگی و صفت بارز « صبر» مشهور گشته است. سرگذشت این پیامبر بزرگ پر از نکات عبرت آموز برای جامعه ماست. که مهمترین هدف ما در این تحقیق توصیف این نکات و ترسیم الگویی تربیتی اخلاقی از آنها برای جامعه امروز است، ویژگی این اثر نسبت به تألیفات پیشین که بیشتر به نقل داستان پرداخته اند، طرح مسائل کاربردی و برداشت های صحیح از قصه است که عناوین: ایوب، صفات ممتاز، آزمون الهی او، فرا رسیدن گشایش، و نکات آموزنده داستان همچون فلسفه ابتلای صالحان، اهمیت صبر، الگوی همسر وفادار، رئوس مطالب را تشکیل می دهند. کلید واژگان: قصه قرآنی، ایوب پیامبر ( علیه السلام)، صبر، ابتلا، پیام تربیتی. کلمات کلیدی: قصه قرآنی ایوب پیامبر ( علیه السلام) صبر ابتلا پیام تربیتی.
 اصول تربیت فرزند در قرآن
نویسنده:
سیده راحله معاون زاده غزنوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این پایان نامه « اصول تربیت فرزند در قرآن» است. اصول قرآنی تربیت، دستورالعمل هایی هستند که مبنای برنامه تربیتی قرار می گیرند و ثابت و دائمی می باشند، اما روش ها و فروع آن متناسب با شرائط و مقتضیات هر زمان و هر فرد می تواند تغییر کند. والدین اولین و اصلی ترین مربیان فرزندان خود هستند. به همین علت باید تمامی همت خویش را به کار گیرند تا فرزندی سعادتمند، تربیت کنند. والدین برای تربیت موفق، باید اصول صحیحی در اختیار داشته باشند تا راه رسیدن به سعادت حقیقی انسان را به آن ها نشان دهد. قرآن، به عنوان کتابی آسمانی که هادی بشریت به سوی کمال واقعی است، می تواند بهترین اصول را در راستای تربیت صحیح فرزند ارائه کند. آنچه که والدین باید با توجه به تربیت قرآنی، همیشه سرلوحه برنامه خویش قرار دهند؛ در نظر گرفتن اهدافی متعالی است که زندگی انسان با آن ها ارزش پیدا می کند و او را به سر منزل مقصود آفرینش می رساند. پس از تبیین اهداف تربیتی، باید دقت شود که در تربیت باید ابعاد مختلف در نظر گرفته شود و در همه زمینه ها اعم از دینی، اخلاقی و جسمی، پرورش صورت بگیرد. زیرا رشد تک بعدی، فرد را از دایره زندگی عادی و سالم خارج می کند از سوی دیگر، امور تربیتی باید ناظر بر شرایط مختلف متربی از قبیل جنس و سن هم باشد. تا برنامه تربیتی هماهنگ با مقتضیات فرد و سیر طبیعی رشد او، عملی شود. به این ترتیب پدر و مادر می توانند امیدوار باشند که فرزندی دین مدار، با نشاط و دارای هدف در زندگی به ثمر نشانند. وجه تمایز این نوشتار با دیگر کتاب ها و مقاله های مرتبط با تربیت در این است که علی رغم وجود منابع متعدد در این زمینه، کمتر نوشته ای تربیت فرزند را به صورت خاص در قرآن مورد بررسی قرار داده است و از سوی دیگر مطالب موجود در این کتاب ها، عموما تکراری هستند، حتی آیه و روایتی که به عنوان سند موضوع انتخاب شده نیز تکراری است. در حالی که در این پایان نامه سعی شده؛ دیدی جدید نسبت به مسائل تربیتی قرآنی به رشته تحریر در آید و با بررسی آیاتی که به تربیت فرزند اشاره می کند، این فرصت را برای والدین فراهم کند که با اصول تربیت در قرآن آشنا شوند و پایه های رشد فرزندان خود را بر آن بنا نهند. کلید واژه: تربیت، اصول تربیت، فرزند، قرآن، هدفمندی تربیت، روشمندی تربیت، جامعیت تربیت.
 نقش حضرت زهرا ( س) در دفاع از ولایت
نویسنده:
کبری امینی شهرخانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق، « نقش حضرت زهرا در دفاع از ولایت» است. از آن جا که حمایت از رهبر حقّ جو و عادل برای استواری و بقای انسانیّت و عدالت در جامعه ضرورتی فوق حیاتی دارد و دفاع از امام برحق بر همگان واجب است. در این رساله سعی شده است، شخصیّت سیاسی حضرت زهرا در دفاع از ولایت معرّفی و یک الگوی سیاسی به آحادّ جامعه در زمینه ی دفاع از ولایت ارائه شود. پذیرفتن ولایت و رهبری حضرت علی ( ع) پس از پیامبر ( ص)بر همگان فرض و واجب بود، امّا متأسّفانه عدّه ای این حقّ را در مسیر دیگری قرار دادند، لذا حضرت زهرا به دلیل احساس مسئولیّتی که نسبت به جامعه ی اسلامی داشتند، به دفاع از این حریم پرداختند و در این راستا سعی کردند همگان را بیدار کرده و آن ها را نسبت به ظلمی که در حقّشان شده آگاه کنند. حضرت زهرا از شیوه های گوناگونی برای برگرداندن مسیر ولایت و رهبری به جایگاه اصلی خود استفاده کردند، از جمله: یاری طلبیدن از مردم، ایراد خطبه و حتّی در پایان که دیدند مردم در غفلتی فرو رفته اند که به هیچ ندایی پاسخ نمی دهند، با گریه و زاری سعی کردند به همگان بفهمانند که این مسیری که در پیش گرفته اند چه عواقب شومی در پی دارد و سرانجام این هشدارها تحقّق یافت. تلاش حضرت زهرا باعث شد مردم به نادرستی انتخاب خود پی برده و سرانی را که برای حکومت بر خود برگزیده اند را بشناسند. اگرچه این امر بلافاصله ولایت و رهبری را به جایگاه خود برنگرداند و بیست و پنج سال مردم زهر این انتخاب نادرست خود را چشیدند، ولی خلافت علی ( ع) محقّق و فرهنگ دفاع از ولایت نهادینه شد. مطالب این پژوهش به طور مشروح در چهار بخش با عنوان های مفهوم شناسی و احادیث ولایت حضرت علی، هدف حضرت فاطمه ? از دفاع از ولایت، شیوه های دفاع و در پایان پیامدهای دفاع است که در مجموع یازده فصل را تشکیل می دهند. کلیدواژه ها حضرت فاطمه ، خطبه ی فدک، ولایت، دفاع، فعّالیّت سیاسی، حدیث نبوی، امام علی ( ع)- سران سقیفه.
آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی روزه
نویسنده:
ام البنین نیک پرور گوجه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این رساله سعی شده است چهره واقعی روزه را به افراد بشناساند و بفهماند که روزه فقط تحمل گرسنگی و تشنگی و ... و محروم ماندن از یک سری لذات ظاهری نیست. بلکه آثار و فواید بسیار زیادی برای انسان دارد. و به همه ی جنبه های روزه و آثار آن بر روی تمامی ابعاد زندگی یک فرد از جنبه های فردی و اجتماعی گرفته تا جنبه روحانی و اخروی و ... پرداخته شده و مورد بررسی قرار گیرد. برای جمع آوری اطلاعات از منابع مرجع، کتب اعتقادی، اخلاقی و فروع دین و ... استفاده شده است. روزه ( صوم): امساک از خوردن و آشامیدن است از سحر تا شام. روزه مخصوصا روزه ماه مبارک رمضان آثار و برکات بسیاری برای انسان دارد. مهم ترین اثر روزه تقوا است. خودداری از گناه در ماه رمضان باعث می شود فرد روحیه تقوا را کسب کند. روزه گرفتن غرائز و شهوات را تعدیل کرده و نفس طغیانگری و سرکشی را در افراد سرکوب می کند. از دیگر آثار تربیتی روزه این است که روحیه صبر و شکیبایی و پایداری را در افراد بالا برده، و اراده را قوی و محکم می کند. همچنین روزه باعث تقویت عزت نفس، آزادگی و فروتنی و تواضع در انسان شده و وجدان و حس امانتداری را در افراد روزه دار تقویت می کند. با این همه آثاری که ذکر شد می توان گفت روزه عاملی است برای بازسازی معنوی فر د و وسیله ای برای بازداری از گناه و راندن شیطان، و زمینه ای برای تقرب به خداوند. خداوند نسبت به روزه داران لطف بی دریغ دارد: تا زمانی که روزه هستند و مرتکب گناهی نشده اند خواب و نفس آنها عبادت محسوب می شود و دعایشان مستجاب می گردد. و خداوند و ملائکه اش برای روزه دار دعا و استغفار می کنند. روزه، سپر آتش جهنم است،و جهنم بر روزه داران حرام است، و روزه دار واقعی آمرزیده شده و به بهشت می رود روزه علاوه بر آثار تربیتی و اخروی، آثار مادی و اجتماعی نیز دارد. روزه، روح قناعت را در فرد تقویت می کندو این موضوع سبب کاهش هزینه زندگی افراد می شود و وضعیت اقتصادی او را بهبود می بخشد. روزه در بین افراد اجتماع تساوی برقرار کرده و باعث می شود اغنیا هم مانند فقیران طعم گرسنگی را بچشند و حس ترحمشان نسبت به آنها تحریک شود و بیشتر به مستمندان انفاق نمایند. در کنار حاکم شدن روح سخاوتمندی و عاطفه در اجتماع ماه مبارک رمضان ارمغان دیگری هم برای اجتماع دارد و آن این است که در ماه رمضان آمار گناه و جرم و جنایت بسیار پایین می آید و امین اجتماعی بالا می رود. فواید روزه فقط در این موارد خلاصه نمی شود بل که روزه برای جسم و بدن ما نیز مفید است. و اثرات بهداشت و پزشکی آن بسیار زیاد است و ضامن سلامت بدن است.
آراستگی فردی در آیینه اسلام
نویسنده:
پری اسمعیلی یدکی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این پژوهش « آراستگی فردی در آینه اسلام » است . مسلم است که میل به آراستگی و زیبایی یکی از امیال فطری بشری می باشد که در میان جوانان بیشتر خود را نشان می دهد . مراد از آراستگی « زیبا ساختن و زینت بخشیدن » است که این مجموعه بیشتر به آراستگی ظاهری افراد توجه دارد و با استفاده از منابع تفسیری ، روایی و علمی چون المیزان و وسائل الشیعه و اعجاز در قرآن از دیدگاه معاصر سعی دارد نشان دهد که اسلام با نفس جمال و آراستگی مخالفت نداشته اما برای آن حدودی قائل است تا مسلمانان گرفتار افراط و تفریط در این مسئله نگردند . اسلام برای رسیدن به این اهداف روش هایی را توصیه نموده که در نتیجه آشنایی با این مباحث جوانان جامعه می توانند به جای الگو پذیری نادرست از شخصیتهای کاذب و گروههای فساد با الهام از تعالیم دین اسلام ظاهر خود را به گونه ای آراسته نمایند که هم در جامعه از شخصیتی والا بهره مند گردند و هم آموزهای دینی را رعایت کنند . برای نیل به اهداف اسلام آراستگی را در حوزه های مختلف مدنظر دارد . یعنی اگر فرد بخواهد آراسته باشد باید علاوه بر پاکیزگی و نظافت عمومی ، پوستی زیبا وسالم ،دندانهای تمیز ، ناخنهای کوتاه پاکیزه و مویی مرتب و ... داشته باشد . در سیره پیامبر گرامی اسلام ( ص) و ائمه اطهار به ظریفترین این مباحث توجه شده است . علاوه بر رعایت بهداشت عمومی و پاکیزگی جسم ، به کارگیری وسایلی همچون عطر ،سرمه ، خضاب ،لباس آراسته ،زیور و ... در آراستگی فرد نقش مهمی دارد . مباحث این پژوهش با کمک کلید واژه هایی مثل قرآن ، حدیث آراستگی ، زینت ، سرمه ، خضاب ، روغن ، مو ،شانه ،دندان ، پوست ، ناخن ، لباس و ... جمع آوری شده و در چهار بخش تحت عناوین کلیات آراستگی و ویژگیهای آن ،دین وحوزه های آراستگی و لوازم آرایشی بیان شده است.
بهشت و نعمت های آن
نویسنده:
وجیهه افخمی پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
عنوان این تحقیق، بهشت و نعمت های آن است. یادآوری و ترسیم بهشت و نعمت های آن برای تقویت عقاید مردم، تهذیب نفوس، پاکی اعمال و درستی گفتار و کردار آنها بسیار کارساز است؛ لذا ارائه ی چنین پژوهشی ضروری می نماید. هدف از توصیف نعمت های بهشت اصلاح سمت دهی برنامه ی تربیتی و اخلاقی نیل به نعمت های جاویدان الهی است. بهشت سرای جاودان نعمت و زندگی پاک پس از مرگ است. طبق ادلّه ی موثّق قرآنی و روایی،بهشت وجود فعلی دارد و متناسب با اعمال صالحه در حال توسعه است.رابطه ی بهشت با اعمال دنیا از جمله اخلاص،ایمان و عمل صالح، تزکیه نفس و تقوی و... ارتباط سنخی دارد که همان صورت مجسّم اعمال است.نعمت های دنیا و آخرت از لحاظ ثبات و تغییر،آمیختگی و خلوص،اصل و فرع و...با یکدیگر تفاوت دارند.هدف از به وجود آمدن بهشت این که: 1- اگر معاد نباشد آفرینش بیهوده خواهد بود. 2- عدالت عمومی الهی مستلزم ضرورت معاد است. 3- همه ی هستی به سوی کمال می رود. 4- تحقّق وعده های الهی. 5- نثار رحمت پروردگار به بندگان می باشد. وسعت بهشت به اندازه ی آسمان ها و زمین می باشد و محلّ بهشت بنا بر نظر گروهی در آسمان هفتم می باشد و دلیل آنها آیه ی قرآن است و گروهی دیگر می گویند: بهشت در باطن و درون این جهان است و نظریّه ی دیگر این است که بهشت نیاز به مکان مادّی ندارد، بلکه در ماوراء عالم مادّه و حسّ است. درهای بهشت، راه ورودی به بهشت است که تعداد آن هشت تا است و هرکدام با نام های باب المعروف، باب الشّکر، باب الصّبر و... هستند و بهشت دارای درجاتی متفاوت است و هر درجه از درجه ی دیگر برتر است. در قرآن کریم از بهشت های مختلفی مانند بهشت عدن، مأوی، فردوس، نعیم، خلد، دارالسّلام نام برده شده است. مکان های بهشتی شامل باغ ها، سایه ها، کاخ ها و قصرها، تخت، فرش، بالش ها که هرکدام دارای زیبایی فراوان و لذّتی نامحدود هستند. آشامیدنی ها و غذاها که آشامیدنی ها، شراب ها و چشمه ها و نهرها را شامل می شود که شراب ها و چشمه ها شراب کافور و چشمه تفجیر و شراب زنجبیل و چشمه سلسبیل و شراب طهور و شراب رحیق مختوم و چشمه تسنیم گوارایی دارند و نهرها، نهر آب، شیر، خمر، عسل و نهر کوثر می باشند. همسران بهشتی که حورالعین و زنان مؤمن دنیایی جزء آنها هستند. خدمت کاران و لباس های و زیورآلات بهشتیان هرکدام به نوبه ی خود دارای شگفتی بسیاری هستند. رضوان الهی و نظر خدا به بهشتیان و نظر آنها به خدا، رابطه ای بین بهشتیان با خداوند است که بزرگ ترین لذّت بهشتیان محسوب می شود. روابط بهشتیان با یکدیگر شامل احترام به یکدیگر از طریق سلام، محیطی به دور از کینه، حسادت و عداوت، دوستان و رفیقان خوب بهشتی، هرکدام بهشتیان را به خود مشغول می کند. امنیّت و نبودن خوف و حزن، دوری از بیهودگی و گناه، شادمانی در بهشت، آرامش و سروری در بهشت برپا می کند که هرگز در دنیا چنین آرامشی را حسّ نکرده اند و نعمت های دلخواه نامحدود که هرچه بهشتیان بخواهند به آنها می دهند و هیچ چیز از آنها دریغ نمی شود. این مطالب به طور مشروع در چهار بخش با عنوان؛ 1- وجود و ارزش بهشت 2- معرّفی بهشت 3- نعمت های جسمانی 4- نعمت های روحانی و در مجموع 15 فصل سامان یافته اند. این تحقیق، به روش های توصیفی، کتاب خانه ای، دینی و با استفاده از منابع تفسیر قرآن و سخنان پیشوایان معصوم و... انجام گرفته است. کتاب های تفسیری مانند المیزان ( محمّدحسین طباطبایی)، نمونه ( ناصر مکارم شیرازی و همکاران)، مجمع البیان ( فضل بن حسن طبرسی) و... کتاب های روایی مانند بحارالانوار ( محمّدباقر مجلسی)، اصول کافی ( محمّد بن یعقوب کلینی رازی)و... و در نهایت فرضیه های؛ 1- بهشت دارای نعمت های جسمانی و روحانی و فوق تصوّر است. 2- بهشت هم اکنون وجود داشته و نسبت به اعمال صالحه رو به توسعه است. 3- نعمت های بهشتی و دنیا در عین اختلاف، همانندی هایی هم دارند. بهشت سرای حیات طیّبه ی جاودانی است که انسان خردمند باید همه ی تلاش و همّت، خود را در راه رسیدن به آن صرف کند. واژگان کلیدی جنّه، بهشت، نعمت، روحانی ( روح)، جسمانی ( جسم)، خلود.
قوانین اشتغال زنان در کشورهاى اسلامى ـ عربى
نویسنده:
مائده رضایی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
حقوق سیاسى زنان در کشورهاى اسلامى ـ عربى (بحرین، عراق، عربستان، کویت، لبنان)
نویسنده:
مائده رضایی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
  • تعداد رکورد ها : 20