جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
نبوت و دلائل ختم
نویسنده:
زهرا حسین نژاد
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
پیامبران الهی فرستادگان از سوی خداوندند. آنها قوانین الهی را برای انسان ها می آورند تا راه درست زندگی کردن را بیاموزند. طبق روایات معتبر خداوند 124000 پیامبر و 313 رسول را برای هدایت بشر فرستاد، خداوند در قرآن مجید فلسفه نبوّت را: تعلیم و تربیت، تکامل، اقامه قسط و عدل، دعوت به حیات و زندگی انسانی و ... می داند. با توجه به احادیث معصومین ( علیه السلام) نیز فلسفه نبوّت ، رهایی از سلطه ی طاغوت، تزکیه اخلاق، هدایت به روشنایی، رفع اختلافات و اتمام حجت و ... می باشد. خداوند پیامبران خود را از بین بندگانش برگزید و آنها مأمور ابلاغ دستورات او بودند برای شناخت پیامبران الهی راههایی وجود دارد: 1- معجزه 2- گواهی پیامبر پیشین 3- گردآوری قراین. سلسله پیامبران با آمدن حضرت محمّد بن عبدالله ( صلّی الله علیه و اله و سلم)ختم شد. ایشان در هفدهم ربیع الاوّل متولد شدند و بعد از 23 سال تبلیغ اسلام در 28 صفر سال یازدهم هجری رحلت فرمودند. با ظهور اسلام و پیامبر خاتم ( صلّی الله علیه و اله و سلم) و نزول قرآن « دین» آخرین سیر تکاملی خود را پیمود و به پایان رسید. در قرآن آیات متعددی هست که بیان گر خاتمیّت پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) می باشد و آیه 40 سوره ی احزاب به روشنی خاتمیت پیامبر را نشان می دهد در بسیاری از روایات نیز به این مطلب اشاره شده است با نزول قرآن مسلمانان شروع به اختراع قاعده ای برای زبان عرب کردند و بلافاصله علم تفسیر، علم بدیع و ... اختراع شد. همین تلاشها باعث نگهداری و مانع تحریف قرآن شد. انسان ها در عصر ظهور اسلام به درجه ای از بلوغ فکری رسیده بودند که کتابشان را حفظ کنند و همین باعث توقف وحی و مانع تجدید نبوّت و بالاخره ختم نبوّت شده خاتمیّت دارای ارکانی است: 1- انسان و اجتماع 2- وضع خاص قانون گذاری 3- علم و اجتهاد 4- استعداد پایان ناپذیر قرآن و سنت. قرآن کتابی است برای همه ی زمان ها در آن هیچ باطلی راه ندارد. و چون چشمه ای جوشان است. بعد از قرآن سنت رسول اکرم ( صلّی الله علیه و اله و سلم) ره گشاست و با چنگ زدن به قرآن و سنّت می شود به سلامت کمال حقیقی را پیمود و به سر منزل مقصود رسید طبق این تحقیق مسئله ی نبوّت در بخش اوّل بررسی شده در فصل اوّل به فلسفه نبوّت در قرآن و سنّت اشاره شده است و در فصل دوّم راههای شناخت پیامبران الهی مورد کنکاش قرار گرفته است و در بخش دوّم به مسئله خاتمیّت پرداخته شده و به ادله ی آن در فصل اول اشاره و در فصل دوّم آن حول محور خاتمیّت به ارکان آن توجه شده است و در پایان فیّاضیت قرآن و استعداد پایان ناپذیر سنّت مورد بررسی قرار گرفته است. علاوه بر این ها در فصل آخر وحی و عدم مسدودیّت باب وحی مورد توجه قرار گرفته است. و طی این تحقیق سعی شده بیشتر از احادیث و روایات معتبر استفاده شود.
آسیب شناسی مهدویت: با رویکردی بر شناخت، انتظار، دشمنان مهدویت
نویسنده:
آسیه اکبری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق آسیب شناسی مهدویت ( با رویکردی بر شناخت، انتظار، دشمنان مهدویت) می باشد. دیرزمانی که بشریت از حضور امام معصوم ( عجل الله تعالی فرجه الشریف) بی بهره است و مردمی که نه پیامبر خود را دیده و نه حجت را درک کرده اند. رسالت امروز اندیشمندان در مباحث مهدویت تعمیق ایمان مردم به امام زمان ( عجل الله تعالی فرجه الشریف) است و تبیین آثار و پیامدهای مهدی باوری و انتظار، انسان را متقاعد می کند که مبارزه و ستیز با این تفکر برای دشمن راهبردی و ضروری است. به همین جهت دشمنان اسلام با چهار روش با مهدی باوری مبارزه کرده اند و آسیب هایی را بر ان وارد می کنند که مانع درک صحیح از امام زمان می شود.: اولین روش انکار مهدویت می باشد که تلاش می کنند با دو گونه برخورد به انکار مهدویت بپردازند: گونه ی اول، مهدویت را مقوله ی وارداتی و بر گرفته از دیگران از جمله یهودیت و مسیحیت تلقی می کنند. گونه ی دوم، مهدویت را بازتاب نابسامانی ها و حوادث دوران تاریک مسلمانان به ویژه شیعیان دانسته اند.آنان عقیده به مهدویت را رواج یافته از دوره های اغتشاش بر شمرده اند که این همان عدم شناخت امام زمان ( عجل الله تعالی فرجه الشریف) می باشد. روش دوم مبارزه تحریف مهدویت نام دارد، در این روش می کوشند تا مقوله ی انتظار حضرت مهدی ( عجل الله تعالی فرجه الشریف) و آثار و پیامدهای آن را به انتظار منفی و تلخ تبدیل کنند و به طور کلی هر گونه حرکت و قیامی را قبل از ظهور حضرت، باطل و مخالف دوران انتظار بر شمارند و امر به معروف و نهی از منکر را مخالف انتظار می دانند؛ تلاش می کنند تا معنای آن را عوض کنند و در ذهن به صورت دیگری جا بیندازند و عقیده ها را خراب کنند. روش سوم، در این ستیز تخریب مهدویت است . دشمن برای مقابله با جریان مهدویت گونه های علمی و هنری را بر می گزیند ،مانند ایجاد شک و تردید ، تنفر در افراد به ویژه معتقدان به مهدویت، نیرو سازی برای صفوف خود با خطر جلوه دادن جریان مهدویت و برنامه ریزی برای نسل آینده . و اما روش چهارم در این مبارزه جایگزین سازی و شخصیت سازی و حمایت و پشتیبانی از مدعیّان دروغین می باشد که در واقع این روش جزء همان روش تخریب محسوب می شود. وجه امتیاز تحقیق شناخت آسیب ها و موانعی که در جامعه اسلامی باعث دوری از حضرت و عدم تحقق ظهور می شود می باشد. روش تحقیق به صورت کاربردی و است و جمع آوری مطالب به صورت کتابخانه ای می باشد و از کتاب های جدید نیز در این تحقیق استفاده فراوان شده است. کلید واژه ها : مهدویت، انتظار، دشمن شناسی، ستیز، جایگزین سازی.