جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 60
 ارزش صبر و استقامت از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
منیره محمدیان تبار
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
خداوند، انسان را آفرید و او را هدایت کرد، تا بتواند، در این مرحله از حیات دنیوی خود، بهترین نتایج را که همان مراتب بالای انسانیت است کسب نماید و دنیا از این رو با سختی ها و بلاعا عجین شده که انسان زودتر به این هدف خود، نائل شود. چرا که صبر بر این مشکلات فضیلتی است که انسان به وسیله این سلاح می تواند راه رشد و تعالی را زودتر طی نماید. در تمام مراحل زندگی، انسان برای رسیدن به هدفهای خود به صبرنیازمند است، زیرا هر جا که عامل سست کننده ای در سر راهش قرار بگیرد، تنها بوسیله پایداری و استقامت است که می تواند آن عامل را بی اثر و خنثی سازد. صبر کلید گشایش و منشأ پیروزی در همه کارهاست، صبر به معنای تسلیم شدن در برابر رویدادها و جریانات زندگی نیست، چرا که انسان باید تمام سعی و تلاش خود را برای برطرف شدن مشکلات و سختیها به کار ببرد و عاجز و درمانده نشود و در کنار تمام این کوششها، صبور بوده و خسته نشود و در این راه، سعی کند از اولیاء و بزرگان دین، به خصوص پیامبران و امامان که خود، نمونه ها و اسوه های صبرند الگو بگیرد و به شیوه های آنها در مقابله با حوادث زندگی تأسی نماید. انسان، چون موجودی اجتماعی است در مقام معاشرت با مردم در جامعه، محتاج صبر است و در تنشهای اجتماعی و برخوردهایی که ممکن است بوجود آید می توان از اصطکاک بین زن و شوهر و اختلاف با فرزندان، پدر و مادر و سایرین نام برد. صبر دارای مراتب و اقسامی است که انسانها در خور شأن و شخصیت خود، می توانند از آن مراتب بهره ببرند و در حد ظرفیت خود، دارای آن شوند. قرآن به انسان یادآوری می کند که خود را آماده پذیرفتن مشکلات دنیا نماید که از جمله مهمترین آنها به دوش کشیدن بار امانت الهی است و اشاره می کند که مؤمنان، چون دنباله روی راه پیامبران و اولیاء اویند، پس بیشترین سختیها را بعد از آنها می بینند و آزمایش می شوند زیرا برای رسیدن به بهشت باید بهای آنرا بپردازند که همان صبر بر مصیبت هاست و حد و انداز ه این صبر تاجائی که دلها به لرزه در آیند و یاری خداوند را طلب کنند. انسان صابر همیشه مشمول رحمت خداست، یعنی رحمت خداوند بر زندگی و حیات دنیوی و اخروی او احاطه دارد و به فرموده امیر مؤمنان حضرت علی ( ع) صبر، سرآغاز یاری خداوند است.
 استکبار ستیزی در قرآن با رویکردی بر استکبار جهانی
نویسنده:
طاهره الهی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع تحقیق پایانی، استکبار ستیزی در قرآن با رویکردی بر استکبار جهانی می باشد. ضرورت دشمن شناسی، شناخت شیوه های عملکرد استکبار و مقابله با راههای تسلط مستکبرین از اهداف دنبال شده در این تحقیق می باشد. مسئله مورد بحث ما در این تحقیق این است که قرآن مجید به عنوان استوارترین شاخص دینی ما مسلمانان چه دستورالعملی برای مواجهه با مستکبرین به ما می دهد؟ و بسیاری سؤالات فرعی دیگر که در طی 4 فصل تنظیم شده در این رساله به آنها جواب داده می شود. فصل اول: به مفهوم شناسی مفاهیمی چون استکبار، استعمار، امپریالیسم و ... پرداخته شده است، و در فصل دوم نمونه هایی از مستکبرین زمان نام برده شده اند چون فرعون، قوم صالح، قوم عاد و... و در فصل سوم که استکبار جهانی نام دارد به ویژگیهای مستکبرین، عوامل شکل گیری استکبار و شیوه های عملکرد آنان پرداخته شده. و فصل چهارم که قرآن و استکبار ستیزی می باشد غالباً شیوه مبارزه با استکبار بررسی شده است منابع مورد استفاده از آیات کریمه قرآن و تفاسیر مختلف، شناخت استکبار جهانی امپریالیسم و عقب ماندگی و... می باشند مطالب با توجه به نوع فعالیت اجرایی کتابخانه ای است که از طریق فیش برداری از منابع مختلف به توصیف تحقیق پایانی پرداخته شده است. و در پایان نتیجه گیری انجام شده است که شامل مواردی چون: 1- احیاء آموزه های اسلام و عمل به این آموزه ها. 2- هوشیاری و بیداری مسلمین که از دستورات آشکار قرآن کریم است. 3- شناخت دوستان و دشمنان و آگاهی از عملکرد مستکبرین . 4- مطالعه در گذشته و درک عمیق در دستورات قرآن کریم. واژگان کلیدی استکبار، ستیز، قرآن، رویکرد، استکبار جهانی.
رفتارشناسی امام خمینی(ره)
نویسنده:
طیبه مظهری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
موضوع تحقیق رفتار شناسی امام خمینی ( ره) است. هدف تحقیق معرفی الگوهای کامل در جامعه ی امروزی که جوانان به دنبال الگوهای کامل هستند و نمی دانند از چه کسانی پیروی کنند و چه مسیری را طی کنند، لذا برآن شدم که به معرفی کسی بپردازم که وجودی قابل لمس تر و درک تر برای جوانان داشته باشد و رفتارهایی ذکر شود که زمینه ی تقلید و الگوبرداری را در جوانان بوجود آورده و شوق و اشتیاق را در ایشان ایجاد کند. تا حدی در پژوهش ها و کتاب هایی که قبلا به چاپ رسیده در مورد این الگوی کامل – امام خمینی – به بررسی بعضی رفتارها وو اخلاقیات ایشان پرداخته شده اما در فالب خاطره و خیلی جزئی و اغلب این کتب تک بعدی بوده و به یک بعد از اخلاقیات امام ( ره) پرداخته اند، اما در این تحقیق سعی شده به طور خلاصه به تمام ابعاد فردی – اجتماعی – سیاسی زندگی امام پرداخته شود و بعضی رفتارهایی که در میان مردم بیشتر رایج است را به عنوان الگو و عملکرد درست نشان دهد. این تحقیق با توجه به نوع هدف توسعه ای می باشد و موضوع آن اخلاقی است. فعالیت انجام شده در روند تحقیق کتابخانه ای است، که با فیش برداری از اسناد و مدارک معتبر و موجود در کتابخانه ها به توصیف آن در سه فصل پرداخته می شود. در فصل اول ویژگی های فردی – عبادی و خانوادگی امام مدنظر است. که در قسمت فردی به نظم، حسن خلق، ورزش، بهداشت، شجاعت و هنرمندی امام و همچنین ویژگی های معنوی ایشان مانند خدامحوری ، حق پذیری ، شرح صدر، اطمینان و آرامش و توکل پرداخته می شود. فصل دوم به ویژگی های سیاسی – اجتماعی امام ( ره) از قبیل توجه به زندگی سیاسی امام از کودکی تا رهبری و معرفی امام به عنوان بزرگ ترین منادی مشارکت در سیاست مثبت و همچنین به بیان شجاعت و قاطعیت امام در برابر بیگانگان و دشمنان می پردازد. در قسمت اجتماعی ، جلوه های مدیریتی، مردم شناسی و مردم داری امام وشیوه های برخورد ایشان با بزرگان ، علما و مخالفان ... مدنظر می باشد. در فصل سوم ، به توضیح کوتاهی از الگو و الگوی کامل و همچنین ویژگی های آن و انواع الگوگیری و اهمیت و عوامل مؤثر بر شخصیت اسوه ها و ملاک های شناخت اسوه های مثبت و منفی پرداخته می شود. از جمع بندی مطالب چنین به دست می آید که : مهم ترین و قاطع ترین عامل مؤثر در شخصیت الگوها اختیار و اراده است. از طرفی گذشت تاریخ اثبات کرده که انتخاب الگو و اسوه در بنای شخصیت انسان و پیشرفت تمدن نقش بسزایی دارد که نباید آن را نادیده گرفت. چرا که اسوه های مطلوب و برجسته عامل تحرک انسان ها به سوی کمالو تعالی هستند و امام به عنوان تالی تلو معصوم(ع) بهترین الگوی عصر حاضر، برای تمام کسانی است که می خواهند راه کمال را بپیمایند. واژه های کلیدی تحقیق عبارتند از : 1- رفتار. 2- رفتار شناسی. 3- الگو. 4- اسوه. 5- امام. 6- امام خمینی(ره).
شیوه های تربیتی از دیدگاه امام سجاد ( علیه السلام)
نویسنده:
کبری احمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق با عنوان شیوه های تربیتی از دیدگاه امام سجاد ( علیه السلام) می باشد. هدف از انتخاب این موضوع، برداشت روش های تربیتی امام سجاد ( علیه السلام) از دعاهای ایشان است که برای آشنایی بیشتر خودم و دیگران، مورد استفاده قرار گیرد؛ چرا که روش های تربیت در مکاتب تربیتی، یکی از مهم ترین رموز موفقیت، برای رسیدن به هدف انسانی می باشد. در این پژوهش سعی و تلاش بر آن بوده است تا تعدادی از شیوه های تربیتی و اخلاقی، از گفتار و رفتار امام زین العابدین ( علیه السلام) استخراج شود. پژوهش حاضر، شامل سه فصل می باشد: در این تحقیق، به مفاهیم و معرفی امام سجاد ( علیه السلام) و اهداف تربیت از دیدگاه ایشان پرداخته ام، و روش های تربیتی در گفتار و رفتار امام ( علیه السلام)، جهت ترغیب و تحریک و یا ایجاد انگیزه در متربی، برای سوق دادن به اعمال نیک، معرفی شده است که عبارتند از: روش اعطاء بینش، روش عفو، یادآوری نعمت ها، تغافل، محبت، تکریم و احترام، ابتلا، رفق و مدارا، انذار و تبشیر و روش موعظه؛ و همچنین، روش های اخلاقی که شامل پنج روش: توبه، احسان در برابر بدی، محاسبه ی نفس، ذکر و عبادت است، از کلمات و سیره ی امام سجاد ( علیه السلام) استنباط شده است. برای این تهیه ی پژوهش، به کتاب های بسیاری مراجعه شده است که مهم ترین آن ها، شرح صحیفه ی سجادیه و شرح دعای ابوحمزه ثمالی است. در پایان به این نتیجه رسیدم که بهترین شیوه های تربیتی برای انسان، شیوه هایی است که از ائمه ی بزرگوار ( علیهم السلام)، و به خصوص امام سجاد ( علیه السلام) به ما رسیده است، و این روش ها بیشتر در جهت تهذیب نفس و تقرب به خداوند می باشد که هدف تکامل انسان نیز همین است. کلید واژه هایی که استفاده شده است عبارتند از: امام، تربیت، شیوه، سجاد و اخلاق.
خانواده صالح: حقوق متقابل والدین و فرزندان
نویسنده:
مریم فرامرزی یزدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
انسان در خانواده بزرگی به نام جهان زندگی می کند و با تک تک افراد آن در ارتباط است، آنچه که انسانیت انسان را رشد می دهد توجه به مسئولیت ها و تکالیفی است که بر عهده دارد. حق و تکلیف دو جانبه است پس اگر صحبت از حقوق متقابل به میان آید بدین معنا است که این حقوق چه وظایفی را بر عهده طرفین نهاده است. پدر و مادر دو رکن مهم تربیت برای کودک محسوب می شوند، به نحوی که مادر از لحاظ عاطفی و روحی کودک را سیراب می کند و پدر در زمینه های انضباطی رفتار کودک را متعادل می سازد، هر دو موظفند برای تحویل دادن افرادی سالم، تندرست، با تربیت و با شخصیت به جامعه متحمل مشقات، رنج ها و سختی ها و ... شوند. فرزندان در برابر تلاش ها و زحمات پدر و مادر وظایف را به عهده دارند که هر چه معرفت و شناخت آنها بیشتر شود از عهده این مسئولیت بهتر بر خواهند آمد. از جمله وظایف فرزندان در قبال والدین حق شناسی، احسان، محبت، تواضع ... که رعایت این امور ارزش انسانی آنان را شکوفا می سازد. فرزندان هم حقی بر پدر و مادر خود دارند از جمله نام خوب زیرا اسم خوب در طول زندگی همیشه مورد بهره گیری می باشد ثانیاً در ادب او کوشش کنند زیرا ادب سرمایه ای است که نه تنها تمام نمی شود بلکه هر روز به این سرمایه اضافه می شود ثالثاً باید فرزند را با ایمان به خدا و تربیت های قرآن آشنا کرد. بنابراین اگر والدین و فرزندان به حقوق خود آشنا باشند و حد و مرزهای متقابل را دریابند همین دریافت ها زمینه اصلاح اخلاق را فراهم می نماید و جامعه پذیرای خانواده های صالح خواهد بود. کلید واژه: حق- والدین- فرزندان- بلوغ- عاق.
 ولایت علی ( ع) از غدیر تا سقیفه
نویسنده:
زهره ابراهیمی فیض آبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
موضوع تحقیق ولایت علی ( ع) از غدیر تا سقیفه است که هدف از این مجموعه ، تبیین و بررسی واقعة غدیر و رویداد سقیفه ، تبیین نص ولایت و امامت ، پیامدهای غدیر و سقیفه، مقدمات قبل از غدیر ، عکس العملهای صحابه در سقیفه و موضع گیریهای حضرت علی ( ع) در رابطه با خلفای سه گانه می باشد . رساله حاضر از سه بخش و هر بخشی در چند فصل تنظیم شده است . در بخش اول : به تحلیل و بررسی واقعه غدیر ؛ اهمیت آن در تاریخ ، اسرار آن ، ویژگیها و اهداف مهم غدیر و اموری که مربوط به آن است پرداخته شده است . در بخش دوم : به بررسی رویداد سقیفه ؛ اهمیت و جایگاه آن در تاریخ ، خاستگاه آن ، و خطبه حضرت زهرا و دفاعیات آن بانوی بزرگوار و نهایتاً به حوادث و مصائب تاریخ پس از اسلام می پردازد . بخش سوم : از آنجائی که بعد از اعلان امامت علی ( ع) توسط پیامبر عده ای مخالف به پا خواسته و به دگرگون ساختن حقایق ، فساد و بدعت و تبعیض روی آوردند ، ره آورد شومی را به دنبال داشت که منجر به پیامدهایی گردید . در این فصل به گوشه ای از آثار و پیامدهای غدیر و سقیفه اشاره شده است . منابعی که در این پژوهش از آنها بیشتر استفاده شده است شامل کتب دینی و تاریخی می باشد که به تحلیل مسئله غدیر و سقیفه پرداخته اند . نتیجه ای که در این مجموعه پژوهشی ، دنبال کرده ایم این است که با تبیین و بررسی رویداد غدیر و سقیفه بتوانیم حق غصب شده علی ( ع) را به جهانیان بشناسانیم و رفتار علوی را الگویی برای جوامع امروزی معرفی کنیم . با تبیین هرچه بهتر واقعه غدیر و رویداد سقیفه به این نتیجه رسیده ایم ، با آنکه حق علی ( ع) توسط خلفای سه گانه هر کدام به نحوی غصب شده بود ولی امام ( ع) بر علیه آنان برنخواست تا از آن موقعیت به نفع خود استفاده کند . بلکه به خاطر حفظ نهال تازه اسلام در تمام زمینه ها به یاری و کمک آنان نیز می شتافت . کلید واژه ها شامل : غدیر ، سقیفه ، ولایت ، علی ، آثار و پیامد می باشد .
 پژوهشی پیرامون زندگی حضرت ابوالفضل ( ع)
نویسنده:
معصومه جعفری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
پژوهشی که پیش روی شماست پیرامون زندگی حضرت ابوالفضل ( ع) می باشد. این تحقیق دربرگیرنده شمه ای از فضایل و کمالات حضرت ابوالفضل ( ع) است و سعی شده مختصری از زندگانی و شرح دلاوری های ایشان در واقعه کربلا آورده شود. قمر بنی هاشم ( ع) پرورش یافته خاندان وحی و نبوت است که در مکتب انسانیت و شرف درس معرفت عشق به الله را به خوبی آموخت و برای دفاع از اسلام و مقام ولایت، در مقابل نیرنگها و ظلم و ستم حاکمان زمان چون کوهی استوار ایستاد و با شجاعت و غیرت وفاداری خویش را به مکتب اسلام و قرآن به اثبات رسانید و جان خویش را در این راه فدا ساخت. حضرت ابوالفضل ( ع) در همه زمینه ها، چه اخلاقی، اجتماعی و چه سیاسی ( قیام کربلا) نام جاودانه در صفحات تاریخ بر جای گذاشت. داستان زندگانی ایشان را باید در لابه لای تاریخ شکوهمند اسلام جستگو کرد از این رو منابع مورد استفاده روایی و تاریخی بوده و از طریق مراجعه به کتابخانه این منبع مورد بررسی قرار گرفته است. بررسیی سیره و روش زندگانی قهرمانان و بزرگان تاریخ اولا الگودهی مناسب برا ی ما انسانها به خصوص جوانان در مسائل اخلاقی و زندگانی ما می باشد و دیگر اینکه به ما انسانها می آموزد چگونه صبر و پایداری به مقابله با مشکلات و سختی ها پرداخته و با شجاعت و غیرت تمام در مقابل عمال فساد و جور ایستاده و از حریم اسلام و قرآن تا پای جان محافظت نمود. در این پژوهش سعی شده اولا مختصری پیرامون زندگی حضرت ابوالفضل ( ع) در زمان پدر بزرگوارشان حضرت علی ( ع) پرداخته شود که شامل ازدواج حضرت علی ( ع) با ام البنین ( ع) و نامها و القاب و کنیه های ایشان می باشد و همچنین عوامل تأثیرگذار بر شخصیت ایشان بررسی شود و به موقعیت ایشان در زمان برادرانشان امام حسن و امام حسین ( ع) نیز پرداخته شده است. ثانیا فضایل و کرامات حضرت ابوالفضل ( ع) بیان شود که خود شامل شأن و مقام ایشان در کلام معصومین ( ع) ثالثا سیمای حضرت در واقعه کربلا و شهادت ایشان مورد بررسی قرار گرفته است. جمع آوری اطلاعات بر اساس اسناد و مدارک موجود می باشد و کتابخانه ای تلقی می شود. در ضمن این تحقیق به قصد کشف حقایق بیشتر انجام شده و فقط در سطح توصیف و تبیین زندگانی حضرت عباس ( ع) می باشد. و هدف از گردآوری این مطالب آشنایی هرچه بیشتر با زندگی انسانهای وارسته و مخلص درگاه الهی همچون قمر بنی هاشم است و الگو گرفتن از ایشان در تمام مراحل زندگی. کلید واژه ها : حضرت، شجاعت، وفاداری، عباس، زندگی.
 کج فهمان در حکومت علی ( ع): زمینه های شکل گیری خوارج و تاثیرات آن بر جامعه
نویسنده:
شهربانو بازقندی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این پژوهش در رابطه با خوارج در عصر حکومت حضرت علیعلیه السلام می باشد که به چگونگی شکل گیری این گروه، شیوه های برخورد حضرت با ایشان، ویژگی های آنان و تأثیر عقاید و عملکرد آنها بر جامعه، اشاره شده است. مهم ترین هدفی که در این تحقیق در کنار سایر اهداف مورد توجه قرار گرفته است، مسئله ی کسب بینش صحیح در شناسایی دشمنان دین و عامل مؤثر در گمراهی و انحراف انسان ها از راه حق بوده است؛ مخصوصاً با عنایت به اینکه افکار متحجّرانه هنوز در جوامع دیده می شود. نگاه این پژوهش به موضوع خوارج، بیان تاریخ خوارج نبوده است بلکه علی رغم اینکه به تاریخ شکل- گیری و اقدامات آنان در دوران زمامداری امیرالمؤمنینعلیه السلام اشاره شده است، بیشتر جنبه های عبرت آموز پیدایش آنها، خصوصیات اخلاقی و فکری آنها و سخنان و مواعظ حضرت علیعلیه السلام درباره ی آنها مدّ نظر بوده است. از این رو پژوهش حاضر در سه بخش ظهور و پیدایش خوارج، شیوه های برخورد حضرت علیعلیه السلام با خوارج، افکار و ویژگی های خوارج و تأثیر آن بر جامعه تنظیم گشته است که در بخش اول به عوامل مؤثر در شکل گیری خوارج، پیش از جنگ صفین و مشکلات سپاه اسلام در صفین، جنگ صفین و ماجرای حکمیت و پیامدهای صفین و علت پذیرش حکمیت توسط امامعلیه السلام و وقایع بعد از صفین اشاره گردیده است. بخش دوم به شیوه های تربیتی، فرهنگی و سیاسی حضرت در برخورد با خوارج مثل نصیحت، احتجاج و مناظره، آزادی بیان و جنگ و کنکاشی در نهروان اختصاص یافته است. در بخش سوم به ویژگی های فکری، اخلاقی و سیاسی خوارج همچون جمود فکری، لجاجت و سرسختی، زهد و عبادت و همچنین تأثیر افکار و عقاید آنها بر فرهنگ، اجتماع و سیاست و هشدارهای حضرت نسبت به فتنه ی ایشان پرداخته شده است. در تدوین این تحقیق از منابع تاریخی قدیمی چون، الفتوح ابن اعثم کوفی، اخبار الطوال احمد بن داود دینوری، وقعه صفین اثر نصر بن مزاحم، تاریخ طبری، تاریخ یعقوبی، تاریخ کامل ابن اثیر، مروج الذهب مسعودی و... استفاده شده است. همچنین از کتابهای روایی چون، نهج البلاغه، بحار الانوار و کنز العمال و کتابهای معاصری که درباره ی این موضوع نگارش یافته، استفاده شده است. پژوهش حاضر، بر اساس نوع و هدفی که به دنبال داشته، یک تحقیق بنیادی است و به اعتبار ماهیت و روش، تاریخی و تحلیلی می باشد و بنا بر شیوه ی جمع آوری اطلاعات یک تحقیق کتابخانه ای است. از جمله نتایج بدست آمده بر اساس این تحقیق این بوده است که هرگاه حزب، گروه یا جامعه ای از مسیر خط رهبری الهی خارج شود نتیجه ای جز گمراهی و هلاکت نخواهد داشت. و دیگر اینکه آنچه باعث قوام حکومتی خواهد شد وحدت و اطاعت محض از پیشوا خواهد بود. فرضیه هایی که در این پژوهش به اثبات رسیده است عبارتند از: 1. افکار خوارج بر جامعه ی آن دوران باعث رکود فکری و علمی شد. 2. جمود فکری و تعصبات بی جا، زمینه ای برای انحراف است. 3. توجه به ظواهر و غفلت از باطن و تأویل آیات قرآنی، ضلالت و گمراهی را به دنبال دارد. 4. قرآن و عترت در کنار هم به منزله ی دو بال برای پرواز انسان در آسمان کمال است. واژه های کلیدی این تحقیق عبارتند از: خوارج، مارقین، حکمیت، صفین، نهروان و کج فهمان .
 سیری بر زندگانی حضرت ابوالفضل ( ع)
نویسنده:
عقیله روحانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
در مسیر طولانی تاریخ بشر، حوادث و وقایع بی شماری رخ داد که تنها پاره ای از آن ها دارای تلالو و درخشندگی ویژه ای است. یکی از آن رویدادها که بسان نگینی گران سنگ بر حلقه انگشتری این حوادث، درخشش و بالندگی دارد، واقعه جانسوز کربلاست؛ همان حادثه ای که برای حفظ اسلام ناب محمدی ( صلّی الله علیه و آله و سلّم) از دستبرد طاغوتیان زمان به سرکردگی یزید، عمر سعد و... پدید آمد. ابوالفضل العباس ( علیه السّلام) به عنوان بزرگترین سردار یگانه ای که انسانیت در قهرمانیهای نادر و دیگر صفات برجسته اش که زبانزد ملل جهان است، همانندی برای او نمی شناسد؛ در عرصه تاریخ اسلامی ظاهر شد. ابوالفضل ( علیه السّلام) در روز عاشورا ایستادگی فوق العاده و اراده استوار و وصف ناپذیری از خود نشان داد و با قلبی مطمئن و آرام و عزمی نیرومند و شکست ناپذیر؛ سپاه دشمن را هراسان کرد و نه تنها از نظر روحی ، بلکه در میادین رزم نیز آنان را شکست داد. قهرمانی های ابوالفضل ( علیه السّلام) در گذشته و حال، مورد گفتگوی مردم بوده است. حضرت ابوالفضل ( علیه السّلام) در خانواده ای بسیار ارزشمند پا به جهان گشود به طوری که پدر ایشان حضرت علی ( علیه السّلام) و مادر گرامی ایشان ام البنین بود. حضرت ابوالفضل ( علیه السّلام) در این خانواده پرورش پیدا کرد و همچون حضرت علی ( علیه السّلام) فردی نیرومند، استوار، شجاع... به بار آمد و همچنین در کنار برادران گرامیشان یعنی امام حسن ( علیه السّلام) و امام حسین ( علیه السّلام) بزرگ شدند و راه و روش متانت و زندگی را آموختند. به طوری که وفاداری خود را در روز عاشورا ثابت کردند. حضرت ابوالفضل ( علیه السّلام) شاهد حوادث زیادی در زندگی خود بودند دیدن به شهادت رسیدن پدر گرامیشان و برادر بزرگشان امام حسن ( علیه السّلام). و در قیام عاشورا بی وفایی بیشتر مردم به امام حسین ( علیه السّلام) که در میدان نبرد ایشان را تنها گذاشتند و فقط افراد اندکی در کنار امام حسین ( علیه السّلام) قرار داشتند در این میان حضرت ابوالفضل ( علیه السّلام) یک لحظه امام حسین ( علیه السّلام) را تنها نگذاشت. و شاهد این حوادث بود که چگونه با امام رفتار کردند به طوری که آب را بر ایشان و یاران اندک اما با وفایشان بستند. حضرت ابوالفضل ( علیه السّلام) در اوج وفاداری برای دفاع از اسلام در مقابل دشمنان ایستاد و با آنان به نبرد پرداخت و در همین راه به شهادت رسیدند.
 فاطمه ( س) در کنار پدر
نویسنده:
زهره گیلان ورنوسفادرانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
قبل از ظهور اسلام عرب جاهلیت دارای ادیان گوناگون و مذاهب گوناگون بودند، خداوند در میان آنها محمد(ص) را به پیامبری مبعوث نمود، حضرت در انجام رسالت خود از هیچ تلاشی فروگذاری ننمود و پس از ازدواج با خدیجه خداوند به آنها دختری عطا نمود که همواره در کنار پدر به ترویج دین پرداخت و از همان دوران کودکی با آزار و اذیت مشرکان در شعب ابی طالب و پس از آن سختیهای هجرت را تحمل نموده اما هیچ گاه میدان را خالی نکرد پس از تشکیل حکومت اسلامی در مدینه دشمنان برضد مسلمانان جنگهای متعددی به راه انداختند که فاطمه(س) در صحنه جنگ رزمندگان را یاری نمود و همچنین در عرصه های فرهنگی اجتماعی و سیاسی در بیداری جامعه سهم بسزایی داشت جهت گسترش اسلام خدمات ارزنده ای ایفا نمود و در مکتب پدر درس ایمان، عبادت را آموخت. وی مظهر، حیا و عفاف، تهجد و عبادت، احترام بهه والدین بود پیامبر(ص) بارها از او به عنوان پاره تن خویش یاد کرد و فرزندان او را به عنوان ثمره وجود خود می خواند. اما متأسفانه بدلیل حب دنیا و عدم نفوذ ایمان در دل عده ای از اصحاب، با رحلت حضرت رسول اکرم(ص) از حقوق خود محوم گشته و سرانجام شهید گردیدند. کلید واژه : محمد(ص)، فاطمه(س)، علی(ع) عرب جاهلی، بعثت، هجرت
  • تعداد رکورد ها : 60