جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 78
شیعه در عصر غیبت کبری
نویسنده:
مریم رحمت پورولی آباد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
عنوان تحقیق شیعه درعصرغیبت کبری است،که ازدوبخش مجزاتشکیل شده است.درابتدای تحقیق کلیات مطرح گردیده است که درآن ازاهداف وضرورت تحقیق بحث شده است. اولین بخش درمورداصول ومبانی اعتقادی شیعه است که باتوضیح معنای شیعه،دین واسلام آغازگردیده باتوجه به روایات وشواهدتاریخی،چگونگی پیدایش تشیع،فرقه های شیعه ونام های دیگرشیعه،موردبحث وبررسی قرارگرفته است. فصل دوم، مشاهیرشیعه درغیبت کبری ازجمله کلینی،طوسی و...که ازهرقرن به یکی ازمشاهیرشیعه اشاره گردیده وخلاصه ای اززندگینامه آنهاراموردبررسی قرارمی دهد. طی فصل سوم ،بررسی منابع اعتقادی شیعه است که شامل قرآن،سنت،عقل واجتماع می باشدرابررسی می کند. فصل چهارم،که درخصوص موضوع شیعه درملل مختلف می باشدبه وضعیت شیعه درکشورهای افغانستان،عراق،عربستان سعودی،آمریکاوایران وشمارجمعیت شیعه دراین کشورهامی پردازد. بخش دوم،درموردشیعه درعصرغیبت کبری است که درفصل اول به مسئله غیبت پرداخته ومفهوم غیبت،غیبت کبری وصغری وهم چنین اهمیت بیشتردوران غیبت کبری درروایات وویژگی این غیبت تشریح می گرددوتاکیدمی نمایدکه دوران غیبت کبری دشوارترین دوره زندگی بشریت درگذشته وحال به شمارمی رود. درفصل دوم،به وضعیت شیعیان درعصرغیبت کبری می پردازد.که دوران غیبت کبری تاسقوط بغدادرادوره فعالیت گسترده علماءشیعه وشکوفایی تشیع درسرزمینهای مختلف برمی شمرد.وبه عواملی که سبب گرایش به تشیع بوده ازجمله انقلاب اسلامی ایران اشاره می کندسپس آماری ازشیعیان درجهان رابیان می کندودرپایان فصل وضعیت اجتماعات انسانی قبل ازظهوررادرچندموردمختصراًبیان می کند. فصل سوم،به وظایف شیعیان درعصرغیبت کبری می پردازدوآمادگیهایی که جهت حکومت جهانی لازم است رابیان می کند. درفصل چهارم،شبهاتی درخصوص شیعه مطرح گردیده است که دراین فصل چهارشبهه راهمراه باپاسخ آن تصریح گردیده که به نحومجزادرخصوص شیعه سه شبهه ویک شبهه درارتباط باامام زمان می باشد.
زن در مکتب فمینیسم
نویسنده:
نسرین کاظمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع مورد بحث زن در مکتب فمنیسم است. دراین پژوهش، روشن می شود که فمینیسم و شعارهای آن چیزی جز یک چیز توخالی نیست چون طرح شعارهای فمینیستی درجامعه باعث بالا رفتن آمار طلاق، بی بند و باری جوانان، کم ارزش شدن زن درجامعه شده. معنای فمینیسم عبارتنداز: جنبشی که آبشخور آن را جریانات و تحولات غرب تشکیل می دهد و درآن جا بوده است که به عنوان یک مکتب سیاسی- اجتماعی، ظهور یافته است. ریشه ظهور فمینیسم را می توان به تحولاتی چون رنسانس و نوزائی نسبت داد و همین طور انقلاب فرانسه و انقلاب صنعتی فمینیسم دارای گرایش های مختلفی است ازجمله: فمینیسم لیبرال،فمینیسم رادیکال،فمینیسم مارکسیست،فمینیسم سوسیالیست،فمینیسم پست مدرن،فمینیسم روانکاوانه, فمینیسم اگزیستانسیالیست فمینیسم به صورت کلی به سه موج تقسیم می شود در موج اول که از سال 1920-1792 آغاز می گردد ومختصات عمده آن این است که زنانی که در این نهضت شرکت داشتند، دارای توقعات حقوقی و سیاسی بودند. موج دوم از نیمه دهه 1960 به بعد طرح شد درموج دوم بحث روی چند مفهوم بود. برابری مطلق و آزادی مطلق موج سوم از اوایل دهه 90 آغاز شد . گرایشات درموج سوم متاثر از دیدگاه های پست مدرنیستی است. نفوذ فرهنگ غرب و رواج غرب گرایی در میان طبقه مرفه، تحصیل کردگان و وابستگان دربار، نقطه آغاز جریانات زنانه در سده اخیر بودکه در پی مشروطیت به اوج خودرسید. حکومت رضا شاه در هدایت جریانات زنان به ویژه در عملی ساختن توطئه کشف حجاب نقش محوری داشت. کشف حجاب نقطه اوج انحطاط زن ایرانی و سرآغاز اوج گیری ابتذال و فساد درجامعه بود. در دوران سلطنت محمدرضا جنبش های غیر مذهبی زنان تحت کنترل و نظارت سلطنت قرار گرفت و ابتذال و فساد و دنباله روی ازمدل های بیگانه به اوج رسید. انقلاب اسلامی ایران معرف پدیده ای جدید در مشارکت اجتماعی زنان بود که با الهام از تعالیم اسلامی و زدودن شائبه های فساد، شخصیت وتوانایی زن مسلمان ایرانی را به تصویر کشید. پس از انقلاب اسلامی چهار جریان داعیه دار دفاع از حقوق زنان شدند. این چهار جریان عبارتند از:جریان سیاسی، جریان سکولار،جریان تجدیدنظر طلب وجریان اصول گرا. منابع به کار برده شده بیشتر جنبه سیاسی ، اجتماعی دارد و روش تحقیق ، روش توصیفی ، توضیحی دارد . نتایج حاصله : حقیقت آن است که فمینیسم با نادیده گرفتن نقش مادری و همسری و روانه ساختن زنان به عرصه های دیگر در پرتو تلاش های تبلیغاتی موجب شد که احترام مادری و محیط خانه را که بهترین محیط هنرنمایی زن و مهمترین ابزار زن ربرای مشارکت اجتماعی و تاثیر گذاری بر اعضای خانواده بود،از دست داد وبه میدانی وارد شد که قدرت رقابت با جنس مخالف را نداشت. واژگان کلیدی تحقیق : مکتب،آزادی، فمینیسم،رادیکال،سوسیالیسم، مارکسیم ، لیبرال.
 تجسم اعمال در آیات و روایات
نویسنده:
مرضیه قربانی مقدم
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تحقیق حاضر راجع به تجسم اعمال می باشد . تجسم اعمال به این معناست که انسان هر عملی را که در این دنیا انجام دهد ،همان عمل را در قیامت ، البته به صورتهای واقعی آن ، مشاهده می کند . هدف از انجام چنین تحقیقی بیان صورت اخروی اعمالی است که باعث شقاوت و دوزخی شدن انسانها می گردد ،از آنجا که این امر ارتباط زیادی با زندگی اخروی انسان و سرانجام او دارد پرداختن به آن ضروری به نظر می رسد . این تحقیق طبق آیات و روایاتی پیرامون مساله تجسم اعمال نگارش شده است البته از آنجا که انسان در عوالم گوناگونی زندگی خویش را سپری می کند ، مسلما اعمالش نیز در عوالم مختلفی ظهور می یابد که از جمله این عوالم می توان به عالم برزخ ، قیامت و بهشت و جهنم اشاره کرد . بنابراین در این تحقیق به مساله تجسم اعمال در عوالم یاد شده نیز پرداخته شده است و این امر در بهره گیری از منابع و گوناگونی آن تاثیرگذار بوده است و از منابعی در زمینه های متفاوتی از جمله معاد ، بهشت و جهنم ، عالم برزخ و برخی منابع اخلاقی و کتب احادیث و تفاسیر بهره گیری شده است . روش انجام آن به طریق کتابخانه ای بوده و مطالب به صورت فیش برداری و یادداشت برداری جمع آوری گردیده است و در پایان خواننده این طور نتیجه گیری می کند که اگر انسانها بدانندکه پاداش نیکوکاران در واقع همان اعمال نیکی است که در دنیا با نیات خدایی انجام داده اند، وعذاب دوزخیان نیز همان گناهانی است که اکنون به شکل واقعی ، خودِگناهکار را معذب می سازد ، مارها و عقرب هایی که خود بوجود آورده اند و آتش هایی که خود برافروخته اند و سیاهی و زشتی که خود باعث آن بوده اند؛ مطمئنا هوشیارانه تر در دنیا عمل کرده و سعی می کنند خود را به سوی کارهای خیر سوق دهند البته با نیت خدایی. و حتما تلاش خواهند کرد از گناهان دوری نمایند تا به سرانجام گناهکاران و دوزخیان دچار نشوند .
 بهشت و بهشتیان از دیدگاه آیات و روایات
نویسنده:
فاطمه حلیمی اله آبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق تحت عنوان بهشت که همان کانون مواهب الهی و بهشتیان در آیات و روایات، بیشتر حول محور نعمت های بهشتیان می باشد و شامل سه بخش است. و هدف من ازبخش اول با نام بهشت و بهشتیان در آیات و روایات این است که بهشت کجاست، هم اکنون خلق شده، یا نه که خود شامل سه فصل است؛ فصل اول با عنوان نام ها و درجات بهشت، در فصل دوم با عنوان خلقت کنونی بهشت، و در فصل سوم با عنوان بهشتیان در آیات و روایات به معرفی بهشتیان می پردازد. و نتیجه هایی که از این بخش حاصل شد این بود که بهشت هم اکنون خلق شده و ما با اعمال خود آن را آباد یا ویران می سازیم. که هدف من در بخش دوم با عنوان نعمت های بهشتی این است که آیا نعمت های بهشتی فقط روحانی است وکیفیت نعمت های بهشتی چکونه است که شامل دو فصل می باشد که عبارت است از: نعمت های جسمانی و فصل دوم نعمت های معنوی و نتیجه ای که حاصل شد این است که نعمت های بهشت هم جسمانی است و هم روحانی و اصلاً قابل مقایسه با نعمت های دنیوی نیست. مهمترین هدف در بخش سوم با عنوان بهشت و راه رسیدن به آن این است که چه اعمالی باعث رسیدن به بهشت می شود و چه اعمالی ما را از آن دور می کند که خود شامل دو فصل است که عبارت است از موانع ورود به بهشت و اسباب ورود به بهشت و نتیجه ای که حاصل شد که ایمان و عمل صالح مهمترین راه رسیدن به بهشت است و کفر و انحراف از راه خدا باعث خلود در جهنم می شود. در این تحقیق بیشتر از منابع دست اول استفاده شده و روش کار بیشتر به صورت کتابخانه ای و نرم افزاری بوده است. واژگان کلیدی این تحقیق عبارت است از: بهشت ، بهشتیان ، نعمت و جنت.
 بیماریهای قلب در قرآن و سنت
نویسنده:
راضیه آذرگشب
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
عنوان این پایان نامه، بیماری های قلب در قرآن و سنت می باشد و از آن جا که قلب انسان، در اثر کارکردهای غیراخلاقی مانند جسم مریض می شود و بخاطر شرافت روح انسان در دیگر موجودات، قلب سالم، و بدور از شرک و بخل و حسد و کینه و غیبت و غیره سرمایه نجات و ضامن سعادت حقیقی اوست و انسانی که شک و تردید در عقاید خود دارد، یا جانش آلوده به رذایل اخلاقی و سیّئات هست دارای قلبی بیمار است که عملکردهای بیمارگونه دارد و بدیهی است که بیمار دلان را به جایگاه پاکدلان راهی نیست. از این رو تصمیم گرفتم تحقیقی را که شامل سه بخش است، که بخش اول آن؛ تعریف بیماری و قلب و بخش دوم: بیماری های قلب در قرآن و سنت است و بخش سوم: اثرات بیماری های قلب بر جسم و روان انسان می باشد، را بررسی کنم. بخش اول شامل دو فصل است. که فصل اول آن به تعریف بیماری و قلب و انواع بیماری، حکمت بیماری، ضرورت شناخت بیماری ها، و علل بیماری ها پرداخته شده است. که فصل دوم به تعریف قلب و جایگاه قلب و وظیفه قلب و اهمیت و اطمینان قلب و عواملی که در شرح و صدر قلب موثر هستند و به ابعاد قلب و واقعیت و اینکه قلب سلیم از نظر قرآن و روایات و کاربردهای قلب و حیات و مرگ دلها و گونه های قلب اشاره شده است. بخش دوم آن که شامل 9 فصل است، که فصل اول: قلب و قساوت و فصل دوم: قلب و دروغ، فصل سوم: قلب و حسد، فصل چهارم: قلب و غیبت، فصل پنجم: قلب وریا، فصل ششم: قلب وبخل ، فصل هفتم: قلب و تکبر و فصل هشتم: قلب و تمسخر و فصل نهم: قلب و سوء ظن هست که در هر یک از این فصول به تعریف و جایگاه این بیماریها در قرآن و سنت و علل و ضرورت و نکوهش و حرمت و مفاسد و زمینه های بوجود آمدن آن و مجازات آن در قیامت بررسی شده است. و بخش سوم شامل دو فصل است که فصل اول: آن تأثیر بیماری های قلب بر جسم و روان است که در این فصل به مشکلات جسمی امروز بشر از قبیل: اضطراب، افسردگی، سرطان، عقده های روانی و به عواملی از قبیل فشار خون بالا، بیماریهای قلبی، و غیره پرداخته شده است. و فصل دوم شامل: درمان مواردی از بیماری های قلبی از قبیل: راه درمان ریا، غیبت، حسد، سوء ظن پرداخته شده که با استفاده از علم و عمل امکان پذیر است و در پایان به قرآن درمانی و اینکه قرآن شفای همه دردهاست پرداخته شده است. و اگر انسان از ایمان قوی برخوردار شد می تواند به کمک آن تکبر و حسد و غیبت را ریشه کن سازد و بخاطر امتیازات بالای دیگران هیچ گاه احساس حسادت، و بخل و غیره نخواهیم نمود.
جایگاه ارزشی زن ازدیدگاه اسلام
نویسنده:
اعظم فخربراتی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
دراین تحقیق به جایگاه ارزشی زن درمکتب اسلام پرداخته شده است و اهمیت و ضرورت این موضوع حاکی از آن است که با توجه به افزایش بی بند و باری درجامعه به نقش و ارزش زنان درجامعه وارزش آن ها در اسلام می پردازد و با تحقیقی اجمالی پرده از اوهام ناشایست درباره شان و منزلت زن برداشته و اهمیت این جنس را به عنوان یک انسان از نظر قرآن و روایات مورد بررسی قرار می دهد. زن ومرد نسبت به هم جنبه تکمیلی و در ارزش انسانی با هم برابری دارند. مرد یا زن هیچ کدام به تنهایی نمی توانند مبدأ پیدایش نسل باشد، پس هر دو رکن این نظام انسانی هستند. این خطاست که تصور کنیم زن را ارج وبهائی در قبال مردان نیست و در آفرینش او کمتر مایه گذاری شده است. با توجه به آیات قرآن، تفاوت بین زن و مرد لازمه آفرینش وزندگی اجتماعی و بقاء نسل بشر است. پس از بررسی آفرینش زن نگاهی به زندگی زن در گذر تاریخ می اندازیم، و زن را در جوامع مختلف از جمله جوامع غیرمتمدن مانند آفریقا، استرالیا، هند و... در تمدن های قدیم مانند ایران باستان، یونان ورم بررسی کرده ام. سپس زن را در ادیان الهی چون مسیحیت و یهود و اسلام مورد بحث قرار داده ام و ارزش ومقام زن در عصرجاهلیت که چه جایگاهی داشته است و نقش اسلام د راحیای این ارزش. زن با حضور خود در عرصه خانواده و تربیت فرزندان در دو نقش همسری و مادری می تواند به قرب الهی نزدیک شود، مادر کسی است که امر پرورش فرزندان را در دوران حمل وپس از آن برعهده دارد و درانجام این وظیفه بدون هیچ چشم داشتی، از نظر مادی ومعنوی، کوشاست. همچنین زن، فردی اجتماعی و دوستدار شوهر است که خود را ملکف در نیکی کردن به او می داند. اوشریک زندگی شوهر است و در برابر مشکلات زندگی به همسرش آرامش می بخشد. بنابراین اگر زن در خانواده نباشد و یا میزان حضورش به اندازه کفایت نباشد مشکلات زیادی برای همسر و فرزندان او به وجود می آید. زن علاوه بر نقش درخانواده، در اجتماع نیز صاحب نقش هایی است و می تواند در اجتماع نیز در حضور فعالی داشته باشد. که در این مساله موافقان و مخالفانی وجود دارند. توصیه های اکید قرآن و پیشوایان معصوم-علیهم السلام- درجهت پوشش زن وحراست ازخود در مقابل نامحرمان فرمانی فطری است که زن را به زندگی سالم و طبیعی فرا می خواند، اما برخی متحجران این دستورهای نورانی ورشد دهنده را به محروم ساختن زن از حضور دراجتماع و سیاست فروکاستند. ووظیفه زن را فقط خانه داری دانستند در حالی که فقیهان ژرف اندیش زن را با پوشش و حجاب کامل وارد صحنه اجتماع و سیاست کردند. زن در خانواده واجتماع حقوقی دارد که شامل حقوق مادی ازجمله مهریه، نفقه وارث می شود که اسلام فلسفه هریک را بیان کرده است وحقوق معنوی زن که شامل حسن معاشرت و رعایت عدالت و تمکین و مضاجعت می شود ووظیفه مرد در قبال زن را بیان می کند و حقوق قضایی زن که درمورد تفاوت زن ومرد در دیه و قصاص آنها که اسلام درهر مورد فلسفه آن را بیان می کند ودرمورد قاضی شدن زنان که با چه شرایطی می توانند قاضی شوند و درچه مواردی شهادت زن قبول است. در این میان سوالات و شبهاتی مطرح است که سعی شده با پاسخگویی به این شبهات رفع ابهام از اذهان مردم شود. با مطالعه این تحقیق نتیجه می گیریم که زنان هم همانند مردان از ارزش انسانی برخوردارند همانطور که مردان می توانند مراتب ترقی و کمال را طی کنند و به مقام والای انسانیت برسند زنان نیز می توانند با تزکیه و تهذیب نفس به چنین مقامی دست یابند و در پیشگاه خداوند از مردان کمتر نیستند چنان که اشاره شد مقام خلیفه اللهی مختص به مرد نیست ، پیشنهاد می شود زنان با شرکت در جلسات بحث و سخنرانی و مطالعه بیشتر کتابهای زنان جایگاه و حقوق واقعی خود را شناخته و ارزش خود را در محضر خداوند بدانند . کلید واژه ها در این تحقیق عبارتنداز : جایگاه،ارزش، زن و روش تحقیق توصیفی و کتابخانه ای است و ابزار کار کتاب وکتابخانه و از طریق فیش برداری و فصل بندی به اتمام می رسد.
حب دنیا از دیدگاه اسلام
نویسنده:
راضیه شادکام عسکرآبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
موضوعی که در مورد آن تحقیق شده است، حب دنیا از دیدگاه اسلام است که به حب دنیا و آثارو پیامدهای آن و روش مقابله با آن پرداخته شده است. اهدافی که این تحقیق دنبال می کند به این شرح می باشد: شناخت دنیا و عوامل وابستگی به آن براساس قرآن و سنت،شناساندن عوامل وآثار و پیامدهای حب دنیا،تلاش برای از بین بردن حب دنیا با افزایش آگاهی مردم. این تحقیق از چهار فصل اصلی تشکیل شده است: فصل اول در مورد ماهیت دنیا واقسام آن و اقسام مردم دنیا می باشد. ابتدا معنای دنیا که به معنی پست تر و نزدیک تر است و سپس مختصری در مورد اقسام آن که شامل دنیای مذموم و ممدوح است و اقسام مردم در دنیا و حب دنیا بحث می شود. در فصل دوم به ویژگی های دنیا پرداخته می شود. و فهمیدیم که دنیا دار محنت و بلا، لهوو لعب است و سرایی فنا پذیر بوده و میدان آزمایش الهی است. در فصل سوم راه های از بین بردن حب دنیا که شامل صبر، توکل، یاد مرگ، قناعت و انفاق است مورد بررسی قرار می گیرد. و فصل آخر آثار و پیامدهای حب دنیا چه آثار دنیوی و چه اخروی و همچنین فردی و اجتماعی آن را هریک جداگانه آورده است. در این تحقیق از منابعی همچون قرآن و کتب روایی مثل نهج البلاغه، بحارالانوار، وکتب اعتقادی و اجتماعی، اخلاقی استفاده شده است. روش تحقیق، در این پایان نامه توصیفی کتابخانه ای بوده است که با استفاده از فیش برداری به جمع آوری مطالب پرداخته شده است. نتایجی که از این تحقیق به دست آمده از این قرار است: حب دنیا به معنای وابستگی به مادیات دنیا است،از زمان خلقت حضرت آدم ? مردم گرفتار حب دنیا بوده اند،آثا رو پیامدهای زیانبار دنیوی و اخروی حب دنیا بسیار است که هلاک کننده انسان هستند،حب دنیا ریشه همه گناهان است،عوامل این دوستی مواردی همچون حرص، طمع … است،برای از بین بردن این خصلت ناپسند باید صبر و توکل و … و در کل تقوا درافراد تقویت شود. واژگان کلیدی این تحقیق عبارتند از دنیا، آخرت،حب، زهد.
قیام و حکومت امام زمان ( عج) پس از ظهور
نویسنده:
آرزو سامی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تحقیقی که در حال حاضر نوشته ام تحت عنوان قیام و حکومت امام زمان ( ع) پس از ظهور می باشد که شامل سه بخش است که در آن سعی شده است حکومت امام زمان ( عج)، چگونگی قیام ایشان، جنگ هایی که حضرت انجام می دهند و ویژگی های حکومت جهانی امام مهدی ( ع) بررسی شود. بخش اول: تحت عنوان انقلاب جهانی مهدی ( عج) می باشد که این بخش شامل سه فصل است. در فصل اول قیام امام زمان ( عج) را بررسی می کنیم اینکه اعلان ظهور چه موقع می باشد و آیا جهانیان از این قیام خرسند می شوند یا نه و نقشی که زنان می توانند در قیام امام مهدی ( ع) را داشته باشند بررسی می شود ابتدا وضعیت زنان در آخرالزمان و بعد وضعیت زنان بعد از ظهور بررسی می شود. در فصل دوم خصوصیات جسمی، کمالات اخلاقی و کرامات رهبر قیام بررسی می شود و در فصل سوم ویژگی سپاهیان امام، ملیت آنان و تعداد سپاهیان بررسی می شود و همچنین فرماندهان سپاه که چه کسانی می باشند. بخش دوم: تحت عنوان جنگیدن برای پیروزی که این بخش شامل چهار فصل است در فصل اول، جنگ های حضرت مورد برسی قرار می گیرد و به این شبهه پاسخ داده می شود که اگر حکومت امام مهدی ( ع) حکومت امنیت است پس جنگیدن برای چه؟ در فصل دوم سعی شده است امدادهای غیبی که امام را یاری می کنند بررسی شود، در فصل سوم، شیوه رفتار امام مهدی ( عج) با دشمنان و قاطعیت امام در برخورد با دشمنان بیان شده است و همچنین گروه هایی که امام با آن ها برخورد می کند بررسی می شود و در فصل چهارم عوامل پیروزی پیشوای جهان بررسی می شود. بخش سوم: تحت عنوان ویژگی های حکومت حضرت مهدی ( عج) شامل سه فصل می باشد، در فصل اول، پایتخت حکومت امام مهدی ( ع) و ویژگی های کارگزاران دولت مهدی ( عج) بررسی می شود در فصل دوم سعی شده است که نمایی از شکوفایی دانش و صنعت در عصر امام مهدی ( ع) و همچنین گسترش فرهنگ اسلامی و احیای سنت محمدی ترسیم شود و در فصل سوم به بررسی عدالت و قضاوت مهدوی می پردازی و خواهیم خواند که رهبر یک حکومت جهانی باید عادل باشد و همچنین ادله ای برای اثبات عدالت در رهبری را بیان می کنیم در فصل چهارم به مسئله امنیت در حکومت امام زمان ( عج) می پردازیم و امنیت عمومی، امنیت راه ها، امنیت قضائی و امنیت کودکان بررسی می شود. در فصل پنجم مسئله بهداشت و اقتصاد در حکومت مهدی بیان می شود وضعیت بهداشت و درمان در عصر ظهور حضرت مهدی ( عج)، شکوفایی اقتصاد و رفاه اجتماعی، وضعیت عمران آبادانی و همچنین کشاورزی در دولت امام مهدی ( ع) بررسی می شود و در خاتمه نتیجه گیری نموده ام و منابعی که مورد استفاده قرار داده ام معرفی نموده ام تا راهگشای مخاطبین عزیز باشد. به امید اینکه مورد قبول حضرت حق و آقا امام زمان ( عج) قرار گیرد.
 انسان کامل در قرآن
نویسنده:
سکینه کیوانلو شهرستانکی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این پایان نامه « انسان کامل در قرآن» می باشد. از آنجا که خداوند حکیم هیچ امری را بی هدف نیافریده است باید برای انسان به عنوان اشرف مخلوقات در زمین نیز هدف و غایتی مهم را قرار داده باشد. خداوند انسان را مسجود فرشتگان کرده و خلیفه خود در زمین قرار داد؛ و شناخت انسان را جایگاه خویش و مراتبی که می تواند بدست آورد را جزء وظایف او قرار داده تا بدینوسیله خود را به مقام قرب الهی رساند. هدف از این نوشتار، بیدار کردن ذهن مخاطب نسبت به جایگاهش در عالم و تفکّر در ویژگی هایی که خداوند در وجود او به ودیعه نهاده است تا به هدف خلقتش برسد، می باشد و تلاش شده با مباحثی از جمله « هدف دار بودن خلقت» و « شناخت ابعاد انسانی» ابتداف امکان رسیدن به هدف بیشتر تبیین شود و سپس با معرفی دقیق کمالِ حقیقی و مراتب آن، اهمیّت این موضع بیشتر آشکار گردد. این نوشتار شامل چهار فصل می باشد: فصل اول کلیات تحقیق، فصل دوم هدف دار بودن جهان آفرینش که شامل دو قسمت مجزّاست: عنوان اول راجع به هدف کلی خلقت جهان و عنوان دوم، هدف کلی خلقت انسان. فصل سوم، مباحث راجع به اهمیت شناخت در تکامل انسان است که این فصل نیز تحت دو عنوان طرح گردیده است: اول اهمیّت شناخت در قرآن و دوم خودشناسی. و فصل چهارم که راجع به کمال نهایی انسان بحث می کند. و در پایان، فصل پنجم، نتیجه گیری و تجزیه و تحلیل این موضوع انجام گرفته است. مطالب یاد شده در فصول مختلف اکثراً از کتاب های مستند و مورد قبول به روش کتابخانه ای و اسنادی جمع آوری شده است. که با رجوع به کتابخانه عمومی شهرستان و کتابخانه های : حوزه علمیه خواهران و برادران. جهاد، مسجد امام صادق علیه السلام؛ و همچنین استفاده از کتاب های آستان قدس رضوی تهیّه و تنظیم شده است. در این میان توجه به سخنرانی های پخش شده از شبکه های صدا و صدا سیما نیز بی تأثیر نبوده است. حاصل آنکه: امری بدیهی است که خداوند از خلقت جهان و آفرینش انسان در پی غرض خاصی بوده که آن حرکت اختیاری انسان به سوی قرب الهی است و دیگر آنکه خدای متعال برای رسیدن انسان به این مقام او را رها نکرده و شرایط لازم را جهت نیل به این مقصود فراهم نموده است. برخی واژگان مهم و کلیدی که در این رساله، بسیار کارایی داشته را در اینجا مطرح نموده و به علت رعایت اختصار به ذکر معنای لغوی آنها بسنده می کنیم. 1- انسان؛ ( جمع اناسی و اناس) انسان، بشر 2- کامل ( جمع کمله) کامل و تمام برخلاف ناقص . 3- اخلاق ( جمع خلق) نیروسرشت باطنی انسان است که تنها با دیده بصیرت و غیر ظاهر قابل درک است. 4- قرآن: قرآن، کتاب آسمانی مسلمانان که به نام های ( الفرقان، الکتاب، التنزیل، الذکر و المُصحف) نیز آمده است و دارای 114 سوره مبارکه می باشد. 5- غرض: ج اُغرض، هدف خواسته و نیاز قصد.
سیاست از نگاه دیانت: نگاه اجمالی به سیاست امام علی ( ع)
نویسنده:
فاطمه نوروزی حسین آباد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
عنوان تحقیق سیاست از نگاه دیانت است که به بررسی اجمالی سیاست امام علی ( ع) در ادوار گوناگون زندگی ایشان می پردازد که موضوعات آن در سه بخش گنجانده شده ، سیاست حضرت علی ( ع) در مباحث گوناگون مدیریتی به عنوان برترین حاکم و برترین حکومت مورد بررسی قرار گرفته که در این راستا شناخت عملکرد حضرت علی ( ع) بسیار مهم و کاربردی است ، سیاست حضرت علی(ع)مطابق با سیاست پیامبر(ص)است چرا که عملکرد این دو بزرگوار در تمام ابعاد شبیه به هم و یکی می باشد،و این خود نشانگر الهی بودن سیاست حضرت علی ( ع) می باشد ، حاکمی که سیاستمدار است ولی اهل حقه و نیرنگ و دورویی نیست، تلاش در دوری دین از شبهات دارد ، از تفرقه امت اسلام با موضع صبر وسکوتش جلوگیری می کند ، با توطئه های دشمن به شیوه ی خدامحور و عدالت محور مقابله می کند وپیشاپیش همه ی این مسائل به روشنگری می پردازد تا مردم از دلیل ایشان بر سکوت ، عدم بیعت با خلفا، کمک در حل مشکلات اسلام در دوره ی خلفا ،دلیل سیلی خوردن همسرشان وبه تبع شهادت ایشان ، چرا تاکید بر عدالت و وحدت دارند و صدها سوال دیگر ،که پاسخ آن را در بیان فصیح و بلیغ نهج البلاغه میتوان دریافت ،آگاه شد.در مقام بیان ویژگیهای حاکم مشروع اگر ویژگیهای متضاد را برشماریم بهتر می توان خوب وبد را از هم متمایز کرد، لذا اشاره ای هر چند کوتاه به عملکرد سه خلیفه نیز خالی از لطف نیست . همچنین به بیان ویژگیها و خصوصیتهای امام علی ( ع)در ابعاد گوناگون به عنوان رهبری شایسته پرداخته می شود که هر کدام از آن ویژ گیها ضمانتی است الهی و محکم بر اجرای درست تمامی قوانین و اجرای عدالت ، پایه و مبنای سیاست حضرت علی ( ع)اصول اخلاقی و الهی است و ضمانت اجرایی این سیاست نیز پایبندی به همین اصول می باشد . وقایع دوره ی پنج ساله حکومت به طور اجمال مصداقی برای چگونه حکومت کردن بر مردم وحل مشکلات آنها وفهم مسائل مستحدثه عنوان می گردد از گستره های سیاست بیان مختصری به عنوان علمی اجتناب پذیر در جامعه امروز آمده ، چراکه سیاست در همه ابعاد زندگی بشر از اخلاق گرفته تا جنگ و اقتصاد جریان دارد، و آنچه که مهم است مطلع بودن از سیاست درست و الهی است که به مثابه گمشده ای است که فقط با توسل به الگوهای کامل آن مانند علی ( ع) و اهل بیتش قابل دسترسی است. در نهایت به چیستی و فلسفه ی سیاست اشاره شده است که در کنار بیان تعریف متعدد از سیاست ، تعریف درست آن با توجه به نگاه حضرت علی(ع)بیان می شود.این تعریف که مبین و معرف خط مشی واصول عملی امیرالمومنین ( ع) در بعد سیاست می باشد در بردارنده ی اخلاق الهی، رعایت قاعده ی لا ضرر و لا ضرار فی الدین ، نفی سبیل، تاکید بر ارزشها ی انسانی و مانند اینها می باشد ،تا بدین طریق مرز میان سیاست دنیوی و دینی وسیاست باز و سیاستمدار مشخص شود . سیاست در عالیترین شکل خود یعنی حکومت می تواند کارکردهای ویژه ی خود را داشته باشد ، بعد عملی سیاست در حکومت جلوه می کند، از اینرو سعی شده تا اهداف و اصول حکومت اسلامی به طور اجمال بیان شود، مثل: بیان حکومت دینی وغیر دینی ،اثبات ضرورت حکومت اسلامی، و از جمله خط مشی های حکومت:خدا محوری، عدالت، آزادی ،امنیت، قانون مداری،توسعه، حقوق مردم و... . از جمله مقامهای عالی در امر سیاست حاکم ، رهبر یا همان زمامدار می باشد که در این هرم قدرت به عنوان مهمترین و قدرتمندترین فرد در جهان سیاست مورد بحث و بررسی است و نگاه اسلام بخصوص تشیع به آن بسیار موشکافانه و دقیق است و بایدها و نبایدهای بسیاری را برای این امر بیان می کند از جمله مشروعیت ، مقبولیت، ویژگیهای کلی زمامدار ، وظایف او در قبال مردم وبالعکس . در نگارش این تحقیق از سه گروه کتاب های تاریخی چون تاریخ طبری و تاریخ یعقوبی و مروج الذهب و ... و کتاب های معاصر مثل خط مشی های سیاسی نهج البلاغه از محمد مهدی ماندگار و سیمای حکومتی امام علی ( ع) از علی اکبر بابازاده و ... و کتاب های روایی مثل نهج البلاغه ابن میثم ، محمد دشتی و ... استفاده شده است . از جمله اهداف نگارش این تحقیق می توان اشاره کرد به 1 – بیان روشنی از سیاست الهی 2 – نشان دادن نمونه عملی و کاربردی که سیاست حضرت ( ع) در دوران سکوت و حکومت داری ایشان است 3 – بیان شیوه حکومت داری صحیح به عنوان الگو برای سیاستمداران و حاکمان در عصر حاضر ، و هدف کلی این نکته است که امروز و فردا نیز می توان برای حل مشکلات و مسائل جهان از سیاست های آن روز کمک گرفت چرا که آن چه تغییر نمی کند سیاست الهی است و علی(ع) دیانتی است حل شده در سیاست الهی ، تا بدین وسیله زبان خرده گیران و راحت طلبان و پیروان سیاست شیطانی و متفکران روشنفکر غرب زده کوتاه شود و جامعه در راه مستقیم الهی به سمت سعادت خویش قدم بگذارد ، اگر چه این تحقیق با عنوان سیاست علی(ع) به فراوانی مورد بحث و بررسی عزیزان قرار گرفته است اما این نگاه که توسل به سیاست و حکومت داری امام(ع) ، امروز راه نجاتی است برای فرار حکومت های جهان از چنگال ظلم ، فقر ، بی عدالتی و .... شاید کمتر مورد بررسی قرار گرفته است که البته می توان گفت در هیچ سند و تحقیقی به طور کامل و بی طرفانه و بی غرض به خصوص در اسناد تاریخی معتبر به بیان حقایق پرداخته نشده است . نوع بیان این موضوعات بعضاً به شکلی است که دارای تاریخ مصرف خاصی می باشد. این تحقیق به اعتبار نوع دید و هدفی که دارد بنیادی میباشد زیرا وضعیت گذشته را به قصد کشف حقایق بیشتر بررسی می کند ، این تحقیق تاریخی و بر اساس جهت گیری کلی یا همان راهبرد، توصیفی-تحلیلی می باشد ، زیراهم به توصیف و تشریح وقایع پرداخته و هم علت یابی و تحلیل درآن صورت گرفته است و بر اساس نوع فعالیت اجرایی که همان راه کار است کتابخانه ای نامیده می شود به این دلیل که از طریق بررسی اطلاعات قبلی ثبت شده در متون و اسناد صورت یافته است و چون فقط از این راه کار استفاده شده موردی می باشد. کلیدواژه ها سیاست ، حکومت ، عدالت ، ولایت ، امام ، دیدگاه .
  • تعداد رکورد ها : 78