جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 198
 جایگاه حضرت زهرا(س) ازدیدگاه اهل سنت
نویسنده:
وحیده مشکین رو
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
موضوع این پژوهش بررسی جایگاه حضرت زهرا (س) در منابع روایی، تفسیری و تاریخی اهل سنت می باشد. ضرورت آگاه کردن جامعه اسلامی از وقایعی که در تاریخ برای اهل بیت : به ویژه حضرت زهرا (س) رخ داده است، زمینه ای شد برای نگاشتن این رساله تا جامعه اسلامی از این ماجراها بی اطلاع نماند و ادعای شیعه در مورد حقانیت اهل بیت : از طرف اهل سنت اثبات شود. علاوه بر این در برخی موارد نظر تحلیلی هم ارائه شده است و این به خاطر برخی از دیدگاه های منفی نسبت به حضرت زهرا (س) از طرف عده ای از اهل تسنن می باشد. هدف از گردآوری این پژوهش، اثبات عظمت حضرت زهرا (س) از منظر محدثان و عالمان اهل سنت می باشد. برای دست یافتن به هدف مذکور، ابتدا مقاطع مختلف زندگی حضرت زهرا (س) اعم از دوران پیش از تولد، کودکی، نوجوانی و ازدواج ایشان و همچنین وقایع پیش آمده بعد از رحلت پیامبر ( ص) و چگونگی رویارویی حضرت زهرا (س) با آن را بیان می کنیم. در ادامه به بخشی از آیات مربوط به حضرت زهرا (س) که در منابع روایی و تفسیری اهل سنت آمده می پردازیم که البته این تعداد غیر از آیاتی است که در منابع شیعه آمده است. در پایان هم جایگاه حضرت زهرا (س) را در نزد خداوند، پیامبر ( ص)، صحابه و علمای اهل سنت عنوان می کنیم. در نتیجه این پژوهش در می یابیم که بسیاری از دانشمندان اهل سنت دربارة حضرت زهرا (س) مطالبی را عنوان کرده اند که از آن به نقش مؤثر و پررنگ و اساسی آن حضرت در وقایع اسلام و پیشرفت آن پی می بریم. تحقیق حاضر با استفاده از روش کتابخانه آی است. روش جمع آوری اطلاعات به اعتبار ماهیت، کتابخانه ای و موردی و به اعتبار موضوع، دینی می باشد. واژگان کلیدی: اهل سنت، فضایل.
 جامعه در عصر ظهور
نویسنده:
اکرم خاشع
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
جامعه در عصر ظهور عنوان تحقیق است که هدف از آن ارائه سیمای کلی از عصر امام مهدی « علیه السلام» و قیام مقدس آن حضرت و پاسخ به برخی از سؤالات پیرامون حضرت مهدی « علیه السلام» می باشد که از آیات و روایات استفاده شده است. تحقیق با شرح مختصری از زندگانی امام شروع شده و بعد از بیان حکومتهای پیش از ظهور نگاهی به حکومت حضرت دارد و در بخش پایانی به بررسی جامعه قبل و پس از ظهور می پردازد. منابع استفاده شده بیشتر کتابهای حدیثی و روایی بود که توسط شیعه و سنی تالیف گردیده اند وسعی شده به ذکر یک منبع از روایت اکتفا شود. یکی از مسائلی که جامعه بشری پیش از ظهور امام از آن رنج می برد، ستمی است که به وسیله حکومتها بر مردم می رود، زیرا پیش از ظهور آن حضرت، ستمگران بر جهان فرمانروایی می کنند، اما این حکومتها پیش از ظهور به ضعف می گرایند و این زمینه ای می شودتا حکومت جهانی حضرت را بپذیرند. حضرت هنگامی زمام امور را بدست می گیرد که دنیا وارث انبوهی از نابسامانی هاست و میلیونها بیمار جسمی و روانی وجود دارد ، ناامنی همه جا را فرا گرفته است، شهرها در اثر جنگ ونبرد به ویرانه ای تبدیل گشته است و نابودی کشتزارها در اثر آلودگی محیط زیست ، کمبود ارزاق را به دنبال دارد. بالاخره پس از قرنها انتظار و تحمل رنج و سختی روزگار ستم و تاریکی ها، به سر می آید و شخصیت بزرگی که با یاری الهی،بنای زدودن آثار ستم و جور را دارد ظهور می کند آن حضرت دست به اصلاحات گسترده و دگرگونی بنیادی در دو بعد مادی و معنوی می زند و جامعه بشری را سامان می بخشد . اقدامات حضرت را می توان تحت عناوین احکام جدید ، اصلاحات و تجدید بناها دسته بندی کرد و برای انجام این اقدامات حضرت مهدی « علیه السلام» با دشمنان و کسانی که با وی مخالفت می کنند بسیار قاطعانه برخورد می نمایند و در برخورد با آنها از یک نوع مجازات استفاده نمی کنند.
 بررسی اهداف و شیوه های دعوت پیامبر ( ص)
نویسنده:
زهرا سرچاهی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
سیره ی دعوت پیامبر اکرم(ص) [به عنوان اکمل انسان ها و بزرگ مبلغ اسلام]، نمونه ی کامل نبوغ و گوناگونی روش و ابزار آموزش و تبلیغ، در لحظات گوناگون زندگی ایشان است. با توجه به تبلیغات گسترده ی افکار و مذاهب مختلف در جهان، امروزه حقانیت دین اسلام به تنهایی نمی تواند به جذب مخاطبان آن منتهی شود بلکه مبلغین گرامی باید با استفاده از روش ها و ابزارهای مختلف که از عوامل قطعی توفیق در این امر است بهره گیرند. از این حیث در ابتدای امر آشنایی با سبک و سیاق رسول گرامی(ص)در امر دعوت به دین برای هر مبلغ ضروری است. پیامبر اکرم(ص) در طول رسالت خویش در مراحل چهار گانه دعوت که عبارتند از: دعوت پنهانی، دعوت نیمه علنی، دعوت آشکار و دعوت جهانی، از ابزار و شیوه های مختلف متناسب با ظرفیت های افراد و موقعیت زمانی و مکانی بهره جست. ایشان پیام دین را به شیوه های گوناگون به مردم رساند. از جمله:1-شیوه گفتاری 2- شیوه نوشتاری 3- شیوه هنری 4- شیوه عملی بوده است. واژگان کلیدی: شیوه، دعوت، پیامبر، اخلاق، عدالت.
 بررسی جایگاه و شخصیت زن قبل و بعد از اسلام
نویسنده:
نجمه موسوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
قسمت اول تحقیق را کلیات تشکیل می دهد که در آن از اهداف و ضرورت تحقیق بحث می شود و مشکلاتی که بر سر راه این تحقیق وجود داشته را بیان می کند. با توجه به اینکه این تحقیق بحثی در مورد زن است. آن را در سه بخش مورد بررسی قرار داده و نکات مربوط به هر بحث را بیان می کنم. در ابتدا آفرینش زن را مورد بحث و بررسی قرار می دهم. در مورد آفرینش زن مطالب و سخنان زیادی وجود دارد، البته همه ادیان الهی در مورد آفرینش و سرنوشت زن دیدگاه واحدی دارند. ولی متأسفانه، به خاطر اینکه در بعضی از کتب ادیان الهی تحریف صورت گرفته است، بنابراین دیدگاههای آنها نیز نسبت به زن تغییر یافته است. دین یهود و مسیحیت معتقدند که زن آفرینش جداگانه ای ندارد و از مرد به وجود آمده است ولی اسلام تمام دیدگاههای تحقیرآمیز را باطل می کند. البته زن و مرد از لحاظ تکوینی و جسمی و روحی و روانی تفاوتهایی با هم دارند. ولی این تفاوتها باعث نمی شود که بگوئیم زن و مرد از نظر آفرینش نیز با هم تفاوت دارند. سپس جایگاه زن پیش از اسلام را مورد بررسی قرار می دهم که شامل دو دوره می شود، یک دوره، زن سالاری و دورة دیگر، مرد سالاری بوده است، در دورة زن سالاری، زن به علت زیبایی و لطافت و نیز قدرت باروری مورد توجه بوده ولی در دورة دیگر، به علت اینکه مرد از نیرو و بازوی خود استفاده می کرد، زن را درجة دوم قرار داد و بیش از پیش او را تحقیر نمود. مثلاً در یونان، روم، ایران و ... زن از بسیاری از حقوق محروم بود و او را حتّی کمتر از حیوان می دانستند، گاهی اوقات حق کشتن زن را هم به خود می دادند. در ادامه، جایگاه و شخصیت زن از دیدگاه قرآن و سنت مورد بررسی قرار می گیرد، قرآن، زن و مرد را از نظر خلقت یکسان می داند و همچنین از نظر پاداش و عقاب و همچنین از نظر قرآن، زن هم می تواند از اموال پدر و مادر و شوهر ارث ببرد و هم حق مالکیت داشته باشد. از نظر سنت هم، پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمد ( صلی الله علیه و آله وسلم) در زمانی به پیامبری مبعوث شد که داشتن دختر نوعی ننگ و عار بود ولی پیامبر(صلی الله علیه و آله وسلم) با این عقیده هم در کلام و هم در عمل مبارزه کردند. در فرهنگ اسلام دختر از جایگاه خاصی برخوردار است و او را با نامهای مختلفی همچون ریحانه، بهترین نیکی ها و ... یاد می کنند. حقوق زن در اسلام، به حقوق عام و خاص تقسیم می شود، حقوق عام، مانند حقوق اقتصادی، اجتماعی و ... و حقوق خاص نیز شامل مهریه و نفقه می باشد که این دو زنان را از لحاظ مادی تامین می کند. در مورد وظایف زن، زن و شوهر در عالم زناشویی برای تداوم زندگی، موظف به رعایت حقوق یکدیگر می باشند که قسمت عمده ای از استحکام پایه های زندگی در گروه رعایت حق شوهر از جانب زن است که پاره ای از وظایف زن، اطاعت، تمکین، ابراز محبت و تأمین آسایش روحی و ... می باشد. در پایان، حجاب زن در اسلام مورد بررسی قرار می گیرد. امر پوشش، امری غریزی و فطری است. پیشینیان ما خود را با برگ درخت و پوست حیوانات می پوشاندند. با پیشرفت، نوع پوشش هم تغییر کرد. در پیش از اسلام در بعضی از ملل حجاب وجود داشته است مانند ایران، هند و ... برای حجاب فلسفه های مختلفی بیان شده از جمله اینکه، حجاب موجب آرامش روانی و امنیت و استحکام خانواده می شود. علل بدحجابی می تواند به علت ناآگاهی، هوسرانی و خوردن لقمة حرام و ... باشد و از جمله آثار بدحجابی می توان به ضایع کردن حق شوهر، از هم پاشیدگی زندگی و آثار دیگر اشاره کرد.
 بررسی سیره اخلاقی- سیاسی امام موسی کاظم ( ع)
نویسنده:
راضیه محمدآبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
با توجه به شواهد تاریخی، در رابطه با بُعد اخلاقی و سیاسی امام موسی کاظم(ع) باید گفت که، در وجود حضرت(ع) مثل سایر ائمه(ع)، صفات اخلاقی به مرتبه کمال رسیده است. از سویی دیگر، سیاستمداری به معنای اصیلش مشاهده می شود؛ لذا با توجه به اهمیت این دو بعد و تبیین واژه ی سیاست و اخلاق در زندگی حضرت(ع) بر آن شدیم که به بررسی سیره سیاسی، اخلاقی امام موسی کاظم(ع) بپردازیم. تا ضمن آشنایی اجمالی با زندگی امام ( ع) و الگو برداری از نکات اخلاقی، عبادی در زندگی حضرت(ع)، به رفع تقریبی شبهات و ذهنیات سوء نسبت به ابعاد زندگی حضرت(ع) نیز پرداخته باشیم؛ لذا در ادامه به اختصار به زندگی حضرت اشاره م کنیم : لقب : کاظم – کنیه : ابوالحسن – ولادت : روز یکشنبه 7 صفر سال 128 هجری. – شهادت : 25 رجب سال 183 هجری. – محل ولادت : ابواء – محل دفن : کاظمین – نام مادر : حمیده خاتون(س) – نام پدر : جعفر بن محمد(ع) – فرزندان : بنا بر یک قول 38 نفر به نام های : علی الرضا(ع)، زید، ابراهیم، عقیل، هارون، حسن، حسین، عبدالله، اسماعیل، عبیدالله، عمر، احمد، جعفر، یحیی، اسحاق، عباس، حمزه، عبدالرحمان، قاسم، جعفرالاصغر، خدیجه، ام فروه، اسماء، علیه، فاطمه، ام کلثوم، آمنه، زینب، ام عبدالله، زینب صغری، ام قاسم، حکیمه، اسماء صغری، محموده، امامه و میمونه. فضایل : 1- آن حضرت ( ع) عابدترین مردم بودند، تهجد شبانه داشتند، روزه بسیار می گرفتند. 2- بسیار بردبار و با گذشت بودند، به طوری که از گناه و تقصیر دیگران زود می گذشتند، لذا آن حضرت ( ع) را کاظم می گویند. امام(ع) در عصر خلفاء : حضرت موسی بن جعفر(ع)، زمان خلافت منصور، مهدی، هادی و هارون را درک کردند. ایشان مدتی را در زمان منصور بودند، بعد از او مدت ده سال نیز در زمان حکومت مهدی عباسی زندگی کردند و در این مدت، یک بار حضرت ( ع) را به عراق طلبید و در آنجا محبوس نمود، ولی چون معجزات بسیاری از امام(ع) دید، جرأت آزار رساندن به حضرت ( ع) را پیدا نکردو ایشان را آزاد نمود. بعد از مهدی، هادی عباسی به خلافت رسید. او نیز مدت زیادی حضرت(ع) را زندانی کرد، اما اجل مهلتش نداد و از دنیا رفت. وقتی هارون به خلافت رسید، حضرت ( ع) را در زندان های مختلف مورد شکنجه قرار داد و سرانجام به دستور او، توسط سندی بن شاهک با زهر به شهادت رسیدند. کلید واژه ها : سیره، اخلاق، سیاست، امام، کاظم
ازدواج در آموزه های دینی
نویسنده:
زهره نجف زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله به منظور بررسی ازدواج و مسائل پیرامون آن در دین مقدس اسلام تدوین گردیده است. هدف از نگارش این رساله، تبیین ازدواج و مسائل مربوط به آن از جمله فلسفه و فضیلت آن، شرایط و آداب ازدواج در اسلام وآثار و فواید فردی واجتماعی ازدواج و در نهایت حقوق و احکام مترتب بر آن بحث گردیده است. در این رساله سعی بر این است که با مراجعه به کتب تاریخی و روایی و روان شناسی و همچنین کتب مربوط به ازدواج و مسائل آن- موضوع، مورد پژوهش قرار گیرد. به همین منظور، این پژوهش طی 4 بخش تنظیم گردیده است. در بخش اول که شامل دو فصل می شود. در فصل اول به فضیلت ازدواج و در فصل دوم اهداف ازدواج در دین مقدس اسلام مورد بررسی قرار گرفته است. بخش دوم شامل دو بخش است که در فصل اول به شرایط ازدواج و در فصل دوم آداب ازدواج در آموزه های دینی اشاره گردیده است. بخش سوم نیز شامل دو فصل است، در فصل اول به آثار فردی و در فصل دوم به آثار اجتماعی ازدواج اشاره شده است. در بخش چهارم که شامل سه فصل است که در فصل اول به حقوق مشترک زوجین، در فصل دوم حقوق مرد بر زن و فصل سوم حقوق زن بر مرد مورد بررسی قرار گرفته است. در پایان این رساله از متن پژوهش نتیجه گیری به عمل آمده است و به انتقادات و پیشنهادهایی اشاره گردیده است.
اسراف و راه های درمان آن
نویسنده:
مرضیه ملکی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه که موضوع آن « اسراف» است با هدف امر به معروف و نهی از منکر نوشتاری نوشته شده ، و در نوشتن آن ا منابع تفسیری ، روایی، فقهی و تاریخی استفاده گردیده است. در این نوشتار سعی شده که معنی اسراف ، اسراف از نظر لغت، اسراف از دیدگاه قرآن و روایات، فرق بین اسراف و تبذیر و حکم هرکدام از نظر شرع،مورد بحث قرار گیرد. پس از آن درباره ی بعضی از چهره های اسراف بحث و به پیامد های زیان بار هر یک اشاره شده است. بحث دیگر درباره ی عوامل اسراف و این که چه چیز باعث این بیماری خطرناک می شود، می باشد. در این قسمت درباره ی تعدادی از این عوامل بحث شده است. و بحث اصلی این پایان نامه درباره ی راههای درمان اسراف و این که برای درمان این بیماری چه باید کرد. تعدادی از راه هایی که مفید به نظر می رسید ذکر شده، و در پایان با ذکر چند داستان آموزنده، این رساله پایان یافته است. و در نهایت هدف اصلی این پایان نامه ، امر به معروف و نهی از منکر نوشتاری است و نهادینه کردن فرهنگ قناعت در اقشار مختلف مردم و آشنایی با مجازات و عاقبت اسرافکاران.
آرامش در خانواده از دیدگاه اسلام
نویسنده:
فاطمه جعفری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق عبارت است از: آرامش در خانواده از دیدگاه اسلام. واژه آرامش در لغت به معنای فراغت، راحتی و ایمنی است. آرامش گوهر گرانسنگی است که هر انسانی از هر مرام و آئینی و در هر شرایطی بدان چشم می دوزد و از آنجا که اسلام دینی جامع و کامل است به این نیاز بشر توجه نموده تا آنجا که یکی از مهمترین اهداف ازدواج را تحصیل آرامش زن و شوهر در کنار یکدیگر می داند. لذا هدف از گردآوری این تحقیق بررسی عوامل تأثیرگذار در ایجاد آرامش در خانواده از دیدگاه اسلام می باشد. در زمینه آرامش کتاب ها و مقالات گوناگونی نوشته شده که اغلب آن ها از بُعد روانشناسی به این موضوع پرداخته اند و بیشتر آن ها نیز برگرفته از متون و منابع غربی می باشد اما امتیاز تحقیق حاضر این است که تلاش شده از جنبه دینی و با توجه به منابع قرآنی و متون روایی ، به بیان عوامل مؤثر در ایجاد آرامش پرداخته شود. این تحقیق از پنج فصل تشکیل شده که ابتدا در فصل اول به مبحث جایگاه خانواده در اسلام و اهداف ازدواج پرداخته شده است و در فصل های بعدی به بیان نقش های عوامل معنوی، اخلاقی ، فرهنگی، اجتماعی و عوامل اقتصادی در ایجاد آرامش در خانواده پرداخته شده است.
 أفضل أهل الدنیا فی الصبی ( پژوهشی پیرامون سیره تاریخی اخلاقی حضرت جوادالائمه ( ع)
نویسنده:
اشرف کاری مقدم فریمانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
آنچه که در این تحقیق بدان پرداخته شده است، بررسی سیره اخلاقی – تاریخی امام جواد ( ع) می باشد. با توجه به این که شناخت سیره ائمه اطهار ( ع) در زندگی همه شیعیان نقش بسزایی دارد و از طرفی یکی از امامان معصوم ( ع) که کمتر به ابعاد زندگانی ایشان پرداخته شده امام جواد ( ع) می باشد. لذا هدف از این تحقیق بیان و یادآوری نکات مهم دوران کوتاه عمر این امام همام است. محتوای این پژوهش شامل اطلاعات مختصری در مورد زندگانی ایشان، تولد و کودکی و فرزندانشان می باشد و نیز بررسی اخلاق فردی، اجتماعی و عبادی امام ( ع) در قالب دو فصل و نیز پرداختن به سیره سیاسی امام که شامل مناظرات امام ( ع) مبارزات ایشان با خلفای عباسی و نیز بخشی مربوط به علم امام ( ع) است. منابع مورد استفاده در این تحقیق، به سه دسته تقسیم می شود: کتابهای تاریخی مانند سفینه البحار علامه مجلسی ( ره)، و مناقب ابن شهرآشوب و .. و نیز کتابهای روایی مانند وسائل الشیعه شیخ حر عاملی ( ره)، اصول کافی کلینی و ... و همچنین کتابهایی که مربوط به زندگانی ائمه اطهار ( ع) است مانند مجموعه زندگانی چهارده معصوم ( ع)، جمال الاسبوع علامه حلی و ... . شیوه تحقیق در این نوشتار، کتابخانه ای است که بنا به اقتضای پژوهشای تاریخی، از منابع و مآخذ معتبر و کهن تاریخ عمومی، تاریخ ائمه و ... استفاده شده است. تفحص و جستجو در زندگانی ائمه ( ع) نشان می دهد که ایشان ثمره های نبوت بود، در تمام زندگانی سیر إلی الله را پیموده و به عنوان بهترین راهنمایان الهی قرار گرفته اند، هر چند که عده ای از ایشان فرصت زعامت و زمامدای حکومت اسلامی را نداشتند اما همیشه به عنوان پایگاه، پشتیبان و ملجأ مردم اعم از فردی، اجتماعی و ... بودند. کلید واژه هایی که در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته است عبارتند از: اخلاق، تاریخ، سیره، امام.
پژوهشی پیرامون معجزه
نویسنده:
حوا کرمانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
پژوهشی پیرامون معجزه موضوعی است که در این رساله مورد توجه قرار گرفته می شود. منظور از معجزه یعنی کاری که دیگران در مقابل آن ناتون هستند و کسی دیگر قادر به انجام آن نیست معجزه از امور مهم و مورد توجه است زیرا یکی از راه های اثبات نبوت انبیاء می باشد. تعریف معجزه در اصطلاح چنین است کار شگفت و امر خارق العاده ای است که پیامبران الهی به رغم قوانین عادی و جاری طبیعت به منظور اثبات ادعای رسالت خدایی خویش انجام می دهند. این رساله از دو بخش اصلی و هر بخش آن از سه فصل تشکیل شده است. بخش اول این رساله به مفهوم شناسی پرداخته است که شامل سه فصل است. فصل اول: به تعریف معجزه از نظر لغت و اصطلاح پرداخته است. فصل دوم: شرایط معجزه در این فصل ذکر شده است. فصل سوم: در این فصل به تفاوت معجزه با سایر خرق عادات پرداخته شده است. بخش دوم این رساله به ضرورت معجزه اختصاص یافته است این بخش نیز سه فصل دارد. فصل اول: ضرورت معجزه نسبت به انبیاء را بیان می کند. فصل دوم: در این فصل به ضرورت معجزه برای مردم و تناسب آن با زمان بیان شده است. فصل سوم: در اینجا به معجزات پیامبران اولوالعزم پرداخته شده است و همچنین ابعاد و گوناگون اعجاز قرآن پرداخته شده و ناگفته نماند که در این پژوهش هدف بررسی جنبه های اعجاز قرآن و به این نکته که قرآن معجزه جاودانه و همیشگی می باشد اشاره شده است. کلید واژه ها: معجزه، خرق عادت، کرامت، ارهاص، انبیاء، بعثت.
  • تعداد رکورد ها : 198