جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 203
متافیزیک لایب نیتس: یک مطالعه تاریخی و تطبیقی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Catherine Wilson
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Princeton University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : این مطالعه در مورد متافیزیک G. W. Leibniz تصویر روشنی از پیشرفت فلسفی او در طرح کلی فلسفه طبیعی قرن هفدهم به دست می دهد. کاترین ویلسون به بررسی تغییرات در تفکر لایب نیتس در مواجهه با مشکلات عمده فلسفی عصر خود می پردازد. نویسنده با شروع علاقه‌اش به زبان‌های مصنوعی و محاسبات برای اثبات و کشف، به بررسی نظریه‌های اولیه ماده و حرکت لایب‌نیتس، چرخش پدیدارگرایانه در نظریه جوهر او و متعاقب آن بی‌تأکید بر جبر منطقی می‌پردازد. به آموزه های هماهنگی و بهینه سازی او. توجه ویژه ای به درک لایب نیتس از دکارت و جانشینان او، مالبرانش و اسپینوزا، و فیلسوفان انگلیسی نیوتن، کودورث و لاک شده است. ویلسون پاسخ پیچیده لایب نیتس را به فلسفه مکانیکی جدید، نارضایتی او از پایه‌هایی که بر آن استوار است، و بازگشت او به گذشته برای یافتن منابع برای بازسازی آن را تحلیل می‌کند. او استدلال می‌کند که مسئله پیوسته، کلید درک نه تنها مونادولوژی لایب‌نیتس، بلکه همچنین دیدگاه‌های او درباره ماهیت خود و عدم امکان تأثیر علّی خارجی است. فصل پایانی مشکل دریافت لایبنیتس در دوران پس از کانتی و دشواری کنار آمدن با متافیزیکی را بررسی می کند که نه تنها از نظر فلسفی «انتقادی»، بلکه در عین حال «جبران» است.
کاهش نیرو در دینامیک لایب نیتس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Tzuchien Tho
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing,
عقیده معجزه گر: اصل بهینه در فیزیک و فلسفه لایب نیتس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jeffrey K. McDonough
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : گوتفرید ویلهلم لایبنیتس که رقیب اسحاق نیوتن در ریاضیات و فیزیک بود، معتقد بود که جهان ما - بهترین جهان ممکن - باید توسط یک اصل بهینه اداره شود. این کتاب به بررسی بهینه‌جویی لایب‌نیتس در پنج اثر مهم او در فلسفه طبیعی می‌پردازد. و نشان می دهد که چگونه اصل بهینگی او بر مطالعات علمی و فلسفی او پل می زند. فصل اول به بررسی کار لایب نیتس در مورد قوانین اپتیک و پیامدهای آن برای دفاع او از غایت شناسی طبیعی می پردازد. فصل دوم به بررسی کار لایب نیتس در مورد مقاومت شکست تیرهای صلب می پردازد و پیامدهای آن برای تفکر او درباره مبانی متافیزیکی جهان مادی. فصل سوم دفاع معروف لایب‌نیتس از حفظ vis viva را بازبینی می‌کند و گزارشی بدیع از منشأ فلسفه طبیعی بالغ لایب‌نیتس را پیشنهاد می‌کند. فصل چهارم به لایب نیتس می پردازد تلاش برای تعیین شکل زنجیر آویزان آزاد - به اصطلاح مشکل کاتناری - و نشان می دهد که چگونه آن کار مدلی روشنگر برای تفکر او در مورد ساختار غایت شناختی اراده ها ارائه می دهد. در نهایت، فصل پنجم از اشتقاق لایب نیتس از مسیر سریعترین فرود استفاده می کند. راه حلی برای به اصطلاح مشکل براکیستوکرون - و زمینه تاریخی آن به عنوان سکوی پرشی برای کاوش در میراث فیزیک لایب نیتس. کتاب با بحث مختصری درباره نظام مندی تفکر لایب نیتس در فلسفه و علوم طبیعی پایان می یابد.
نظام نهایی لایب نیتس: مونادها، ماده و حیوانات [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Glenn A. Hartz
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی : گوتفرید ویلهلم لایب‌نیتس یکی از شخصیت‌های اصلی فلسفه قرن هفدهم و یک شخصیت روشنفکر بزرگ در عصر خود بود. این کتاب از گلن ا. هارتز (ویراستار نشریه تأثیرگذار لایب نیتس ریویو) یک مطالعه پیشرفته در مورد متافیزیک لایب نیتس است. هارتز موضوع بسیار پیچیده‌ای را تحلیل می‌کند که به طور گسترده در تفاسیر معاصر درباره لایب‌نیتس مورد بحث قرار گرفته است، یعنی این پرسش که آیا لایب‌نیتس ایده‌آلیست متافیزیکی، واقع‌گرا بود یا این‌که آیا او تلاش می‌کرد هر دو گرایش را در فلسفه پخته‌اش با هم تطبیق دهد. از آنجایی که لایب نیتس در این مورد کاملاً نامشخص است، مطالب زیادی در مورد این موضوع نوشته شده است. در سال های اخیر، بحث بر این موضوع متمرکز شده است که آیا می توان سازگاری بین این دو روند را حفظ کرد. در این کتاب بحث‌برانگیز، هارتز نشان می‌دهد که امکان حفظ سازگاری دیدگاه‌های ایده‌آلیستی و رئالیستی وجود ندارد - آنها باید به‌عنوان نظریه‌های کاملاً مجزا درک شوند. این متن کلیدی به عنوان اولین اثر عمده در مورد رئالیسم در متافیزیک لایب‌نیتس، محققان بین‌المللی لایب‌نیتس و همچنین دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد را مورد توجه قرار می‌دهد.
لایب نیتس: بازنمایی، تداوم و فضای زمانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Dionysios A. Anapolitanos
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی : آناپولیتانوس سه ویژگی اساسی نظام متافیزیکی لایبنیتس را به طور انتقادی بررسی و ارزیابی می کند: نسخه بازنمایی لایب نیتس. اصل تداوم؛ و فضا، زمان، و پدیده‌های مکانی-زمانی. فصل اول بازنمایی را مورد بحث قرار می دهد، به ویژه که به ارتباط بین سطوح واقعی و پدیداری سیستم لایب نیتس اشاره می کند. فصل دوم به بررسی اصل تداوم، از جمله تداوم به عنوان ویژگی کلی هر سطح از متافیزیک لایب نیتس می پردازد. موضع اتخاذ شده این است که مسئله ترکیب پیوستگی نقشی اساسی در توسعه متافیزیک مونادیک غیر مکانی و غیر زمانی لایب نیتس ایفا کرد. سپس ماشین توسعه یافته برای ارائه تفسیر جدیدی از متافیزیک لایبنیتس از مکان و زمان استفاده می شود. مفهوم بازنمایی غیرمستقیم برای ساختن مدل‌های مناسبی استفاده می‌شود که ماهیت مطابقت بین سطوح واقعی و پدیده‌ای را در مورد روابط «مکانی بین» و «زمانی بین» و همچنین در موارد فضایی و چگالی زمانی در نهایت، راه‌حل لایب‌نیتس برای مسئله پیوستگی مورد بحث قرار می‌گیرد و استدلال می‌کند که کاملاً رضایت‌بخش نیست. یک جایگزین غیر نابهنگام پیشنهاد شده است که با متافیزیک جوهر لایب نیتس سازگار است.
هندسه و مونادولوژی: تحلیل لایب نیتس موقعیت و فلسفه فضا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Vincenzo De Risi
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Birkhäuser Basel,
چکیده :
ترجمه ماشینی : این کتاب از دیدگاه تاریخی و نظری، مطالعات هندسی لایب‌نیتس را بازسازی می‌کند و به‌ویژه بر تحقیقاتی که لایب‌نیتس در سال‌های آخر عمر خود انجام داد، تمرکز دارد. این در واقع اولین بازسازی تاریخی جامع هندسه لایب نیتس است که هم علایق ریاضیدانان و هم فیلسوفان را برآورده می کند. هدف اصلی این کار ارائه درک بهتری از فلسفه فضا و متافیزیک بالغ لایبنیزه، از طریق رویارویی شدید با مسائل مبانی هندسی است. با توجه به دامنه این مسائل، کتاب همچنین به طور عمیق به نظریه حساسیت لایب نیتس می پردازد، بنابراین مقایسه و تقابل بین فلسفه لایب نیتس و راه حل استعلایی کانت را ترجیح می دهد. ضمیمه به تعدادی از نسخه های خطی منتشر نشده قبلی درباره هندسه از آرشیو لایب نیتس در هانوفر اشاره می کند که نظریه ها، دیدگاه ها و نکات فنی تفکر لایب نیتس را آشکار می کند.
برهان کیهان‌شناسی از افلاطون تا لایب‌نیتس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
William Lane Craig
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Wipf & Stock Pub,
کلیدواژه‌های اصلی :
امکان، عاملیت و فردیت در متافیزیک لایب نیتس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ohad Nachtomy (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این اثر رویکرد ظریف لایب‌نیتس به امکان را ارائه می‌کند و برخی از پیامدهای پیامد آن را در متافیزیک او بررسی می‌کند. اوحد ناکتومی با افشای فرضیات اولیه‌اش، رویکرد لایب‌نیتس به امکان را ارائه می‌کند و استدلال می‌کند که او تصور ترکیبی از امکان دارد. او گذار از امکان به فعلیت را از طریق مفهوم عاملیت در نظر می گیرد. نقشی که عاملیت الهی در بالفعل شدن دارد. اختیار اخلاقی و آزادی عمل انسان و رابطه فاعلیت و ضرورت در مقایسه با اسپینوزا. ناکتومی مفهوم لایب نیتس از افراد تودرتو، ارگانیک و وحدت خاص آنها را، با تمایز از تصور او از مجموعه ها، تحلیل می کند. ناکتومی پیشنهاد می‌کند که لایب‌نیتس افراد ممکن را از طریق قواعد ترکیبی تعریف می‌کند که ساختارهای منحصر به فرد و حداکثر سازگاری از محمولات را در درک خدا ایجاد می‌کند و این قواعد ممکن است به عنوان برنامه‌هایی برای عمل در نظر گرفته شوند. او از این تعریف استفاده می‌کند تا مفاهیم لایب‌نیتس از تشخص، روابط و تمایز او بین مواد و مجموعه‌ها و نیز مفهوم افراد آلی را که ساختاری تودرتو تا بی‌نهایت دارند، روشن کند. Nachtomy نتیجه می گیرد که تعریف لایب نیتس از یک فرد ممکن به عنوان یک برنامه عمل به روشن شدن وحدت و سادگی افراد تودرتو کمک می کند. بنابراین کتاب رشته‌ای را آشکار می‌کند که در متافیزیک لایب‌نیتس می‌گذرد: از تصور منطقی او از افراد ممکن تا تصور او از افراد واقعی و تودرتو.
علم فطری از دیدگاه دکارت ،جان لاک، لایبنیتز و مطهری
نویسنده:
پدیدآور: زهرا صحراگرد استاد راهنما: آرین قلی پور استاد راهنما: محمدکاظم علمی سولا استاد مشاور: عباس نرگسیان استاد مشاور: سیدمرتضی حسینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
فصل اول: 1-مقدمه یکی از مباحث مهم و کلیدی در میان فلیسوفان مساله فطرت و علم فطری می باشد. این موضوع از دیرباز میان فیلسوفان اعم از فیلسوفان مسلمان و غیر مسلمان ،محل نزاع بوده است. از میان فیلسوفان مختلف مسلمان مرحوم مطهری به عنوان یکی از فیلسوفان معاصر مسلمان که اهتمام ویژه ای به موضوع فطرت داشته است انتخاب شده است. وی علاوه بر پاورقی های ارزشمندی که بر اصول فلسفه اثر مرحوم علامه طباطبایی در موضوع ادراکات و نحوه حصول علم دارد در برخی از آثار دیگر خویش همچون انسان و سرنوشت، جامعه و تاریخ و کتاب فطرت به این موضوع پرداخته است. دیدگاه وی در موضوع فطرت از مهم ترین مباحث مطرح شده در باب فطرت و علم فطری در میان فیلسوفان معاصر مسلمان می باشد. دکارت دیگر فیلسوفی که به عنوان یکی از فلاسفه مورد نظر در این پژوهش مورد بحث قرار می گیرد. دکارت که یکی از مهم ترین فلاسفه غرب می باشد به مساله معرفت شناسی و نحوه حصول علم و قوای ادراکی بشر بسیار پرداخته است. تا جایی که کتناب های وی در باب پیدا کردن راهی برای حصول معرفت یقینی می باشد. لایب نیتیز که از فیلسوفان دکارتی محسوب می شود نیز که مساله علم فطری پرداخته است و در مساله خدا شناسی بر فطری بودن آن تاکید دارد. از آنکه برهان و تاملات وی از جمله موارد مهم در فلسفه غر ب در این زمینه می باشد، در پژوهش حاضر به بررسی آرای وی نیز پرداخته خواهد شد. جان لاک در زمره فیلسوفانی قرار دارد که انتقادات سرسختانه ای بر دکارت و فلسفه وی دارد. وی بر خلاف دکارت که یک فیلسوف عقل گرا بود، اصالت را به تجربه داده و منکر هرگونه علم فطری می باشد. وی از آن جایی که فیلسوفی تجربه گرا است، همه چیز را در دایره محسوسات دیده و آگاهی بشری را به وساطت حس میداند و ازین رو علم فطری را انکار میکند. ازین جهت آرای وی مورد بررسی در پژوهش حاضر قرار گرفته است.
  • تعداد رکورد ها : 203