جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
بررسی علل توقف فتوحات دوره خلفای نخستین در عصر حکومت امام علی و امام حسن (ع )
نویسنده:
ابوالفضل جمشیدی، فهیمه فرهمندپور
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
چکیده: این پایان نامه ، پژوهشی در علل توقف فتوحات در زمان حکومت امام علی وامام حسن (علیهما السلام ) است و برای روشن نمودن مواضع این دوامام (ع) ورفع ابهام نسبت به فتوحات انجام شده توسط خلفا صورت گرفته است . شیوه کار به صورت تحقیق کتابخانه ای بوده است و بیشتر به منابع اصیل تاریخی مراجعه شده ولی در عین حال از تحقیقات ودستاورد های محققین معاصر نیز غفلت نشده است واز کتاب ها و مقالات متاخر هم استفاده شده است . آنچه در طی این مرحله پژوهش به دست آمده این است که فتوحات به شکل انجام شده به خاطر آثار سویی که از جهات مختلف در معاش ومعاد مسلمانان گذاشت و همچنین تناقض با سیره وسنت ائمه (ع) و آموزه های اصیل اسلامی مورد تایید امامان نبوده است.
نقش آموزه های مذهب تشیع در پیدایش و تداوم انقلاب اسلامی
نویسنده:
محمود رمضانی کرد آسیابی، مصطفی ملکوتیان، فهیمه فرهمندپور
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در دین اسلام آموزه‌های بسیاری است که در زندگی فردی نقش تاثیر‌گذاری دارد همانند نماز ، روزه، حج و ... که باعث رشد و تعالی انسان می‌شود امّا بسیاری از همین آموزه‌ها علاوه بر اینکه باعث رشد فردی انسان می گردد ، موجب تحول اجتماعی جامعه بشری و رشد و تعالی جوامع می گردد. از جمله این آموزه ها می توان به امامت و ولایت ، امر به معروف و نهی از منکر ، عدالت خواهی ، جهاد، ایثار و شهادت طلبی نام برد که هدف نهایی آن حکومت صالحان و ایجاد یک حکومت بر اساس موازین و آموزه های اسلامی و دینی هست. مردم مسلمان ایران نیز در دوران رژیم پهلوی با تاثیر پذیری از این آموزه ها در دوران طاغوت و با الهام گرفتن از قیام و نهضت امام حسین (ع) و با رهبری امام خمینی (ره) قیام نمودند و ضمن سرنگونی حکومت طاغوت موجب شکل گیری نظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس آموزه‌های دینی واسلامی شدند . در این پایان‌نامه در ابتدا به بیان کلیات و مفاهیم از جمله تعریفی از انقلاب اسلامی و مهمترین آموزه‌های دینی را مورد بررسی و تحلیل قرار می دهم؛ پس از آن به بررسی تاثیر آموزه های دینی در شکل دهی انقلاب اسلامی می‌پردازم. جهت اثبات این فرضیه ابتدا ضمن بیان حوادث مهم منجر به پیروزی انقلاب اسلامی نقش آموزهای دینی را در شکل دهی قیام مردم مسلمان ایران و پیروزی انقلاب اسلامی را بیان می نمایم . پس از بررسی و بیان نقش آموزه های دینی در پیدایش انقلاب اسلامی در فصل سوم ضمن بیان عرصه های سیاسی اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی انقلاب اسلامی نقش آموزهای شیعی در تداوم انقلاب اسلامی را بیان می کنم. در این فصل به بررسی وقایع مهم و نقش آموزه‌های دینی را در تداوم انقلاب اسلامی را مورد بررسی قرار می دهم. در ادامه و در بخش آخر به نتیجه گیری در این خصوص می‌پردازم.
رابطه رویکرد امام سجاد به دعا و شکل گیری محتوای صحیفه سجاده با شرایط اجتماعی سیاسی و فرهنگی ان عصر
نویسنده:
محمدجواد ابراهیمی شهراباد، فهیمه فرهمندپور، منصور میر
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
بعد از حادثه عاشورا جامعه مسلمین دچار آسیب¬های فراوان گردید و از نظر اجتماعی- سیاسی و فرهنگی- علمی دچار تنش-ها و چالش های زیادی شد. امام سجاد (علیه السلام) در چنین جامعه¬ای فعالیت های متنوعی داشته اند، رویکرد به زبان دعا یکی از فعالیت های مهم ایشان بود که می¬توان برای این رویکرد علل مختلفی را شمارش کرد و همچنین می توان بخشی از فعالیت های حضرت را در مؤلفه های صحیفه سجادیه جستجو کرد.مطالعه تاریخ عمومی دوران امام سجاد(علیه السلام) و حوادث آن عصر کمک فراوانی در صورت بندی مؤلفه های صحیفه سجادیه بر اساس شرایط اجتماعی- سیاسی و فرهنگی- علمی آن زمان، می-کند. امام سجاد (علیه السلام) با رویکردی غیر مستقیم بسیاری از نگره های کلامی تشیع و اصول اخلاقی – سیاسی را در صحیفه سجادیه بیان نموده¬اند که با توجه به خصوصیات زبان دعا قابل استفاده در همه ادوار بشر می باشد.در این پژوهش ابتدا به علل رویکرد امام سجاد (علیه السلام) به زبان دعا اشاره شده است و بعد از آن به تحلیل و صورت بندی مؤلفه¬های صحیفه سجادیه بر اساس شرایط اجتماعی- سیاسی و فرهنگی-علمی دوران امام سجاد(علیه السلام) پرداخته شده است.