آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 6
مجموعه در ترجمه احوال شاه نعمت‌الله ولی کرمانی
نویسنده:
مصحح:ژان اوپن
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: طهوری,
مجموعه‌ رسا‌ئل‌ شا‌ه‌ نعمت‌ الله‌ ولی‌
نویسنده:
شا‌ه‌ نعمت‌ الله‌ ولی‌ ، نورالدین‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
سیر تطور طریقت نعمت اللهی از آغاز پیدایی تا پایان روزگار قاجار
نویسنده:
محمدجعفر عوضی ، سجاد واعظی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
طریقت شاه نعمت اللهی از نحله های تصوف و عرفان است که بنیان گذار آن سید نورالدین نعمت الله معروف به «شاه نعمت الله» با گرایش های شیعی و معاصر عصر تیموری است. سلسله نعمت اللهی در دوره های مختلف تاریخی پس از تأسیس، فراز و نشیب هایی را پشت سر گذاشته و از سلسله هایی است که هم اکنون در ایران دارای پیروان است و به فعالیت خود ادامه می دهد. باید اذعان نمود که به بررسی تاریخی این سلسله و به ویژه سیر تعامل وتقابل این سلسله با دو نهاد مذهب و حکومت و همچنین جغرافیای مکانی و انسانی آن، میزان استقبال عمومی و تأثیر گذاری آن در فرهنگ عمومی آنچنان که لازم بوده پرداخته نشده است و بیشتر این پژوهش ها تحت تأثیر نوعی جبهه گیری درباره عقاید این سلسله رنگ باخته و جایگاه آزاد نگرانه خود را دست داده اند. در این پژوهش سعی شده به موارد فوق الذکر بدون جبهه گیری درباره عقاید این سلسله پرداخته شود. در این پژوهش تلاش می شود سیر تاریخی این سلسله عرفانی شیعی از آغاز تا پایان عصر قاجار پی جویی و تحلیل شود و شناسایی بزرگان این طریقت و تاثیر تاریخی آنها بر تاریخ تصوف و عرفان ایران در دوره های متاخر رسالت دیگر این نوشتار می باشد.
صفحات :
از صفحه 39 تا 64
قلم، یا، کشکول: در احوالات حسن بصری، شاه نعمت‌الله ولی، معروف کرخی
نویسنده:
نويسنده:محمد مردانی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - قم: سپهر آذین,
چکیده :
این مجموعه شرح مختصر زندگی و احوال "حسن بصری"، "معروف کرخی" و "شاه نعمت‌الله ولی" است. گفتنی است حسن بصری از مشاهیر زهاد عهد اموی است. پدر وی از اسرای میسان بود، و خود نیز از موالی به شمار می‌آید. حسن در مدینه به دنیا آمد و در وادی‌القری نشو و نما یافت. پس از آن به بصره رفت و آن جا اقامت گزید و به زودی به سبب زهد و تقوا و فصاحت و شجاعت اخلاقی خویش شهرت یافت وی در مسجد بصره حلقه‌ی درس داشت و واصل ابن عطاء و عمرو ابن عبید، از روسای معتزله، نخست از شاگردان وی بوده‌اند وی هفتاد تن از صحابه را که در واقعه‌ی بدر بوده‌اند دیافته و احادیث بسیار از او نقل است. وی نه فقط در پیدایش معتزله نقش داشت بلکه در ترویج فکر زهد نیز سهم بسیار داشت و صوفیه او را از قدمای مشایخ خویش می‌شمردند. "معروف کرخی" از مشاهیر متصوفان و از دوستان حضرت امام رضا (ع) بود. او در محله‌ی کرخ بغداد به دنیا آمده بود. به نیکی و پاکی شهرت فراوان داشت و مردمان برای تبرک بستن به نزد او می‌رفتند و امام احمدابن حنبل نیز با او آمد و شد داشت. "شاه نعمت‌الله ولی" متخلص به سید از اعاظم عرفانی قرن هشتم هجری قمری و موسس طریقت صوفیان نعمةالهی است. وی به سال 730 یا 731 هـ. ق. در حلب ولادت یافت. دوران جوانی او در عراق گذشت، سپس به مکه رفت و هفت سالی در آن جا مقیم گشت و در مجلس شیخ عبدالله یافعی تلمذ کرد. برخی از عمر خود را در سمرقند و هرات و یزد به سر برد. سرانجام به کرمان آمد و در قصبه‌ی ماهان مقیم گشت و 25 سال آخر عمر را در آن جا به ریاضت پرداخت و در سال 843 هـ. ق. درگذشت.
شرح حال‌ابوسعید ابوالخیرو وضعیت صحن شاه نعمت‌الله‌ولی‌منضمارت کتاب صالحیه
نویسنده:
نويسنده:عباسعلی کیوان‌قزوینی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: فتحی,
  • تعداد رکورد ها : 6