آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 12
جستارهایی در دین، روانشناسی، انسان‌شناسی و ... (مجموعه مقالات) = ... ,Discourses on religion
نویسنده:
نويسنده:داریوش شایگان مترجم:داریوش آشوری مترجم:سیدابوالقاسم پورحسینی مترجم:محمدتقی مایلی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب حاضر شامل نه مقاله از اندیشمندان ایرانی و خارجی است که بین سال‌های 1348تا 1355در مجله فرهنگ و زندگی به چاپ رسیده است .عناوین مقالات کتاب عبارت‌اند از" :ارتباط انسان و وجود در عرفان نظری اسلامی و حکمت هندو/ داریوش شایگان"، "دین در شرق و غرب/ رادا کریشخان، ترجمه داریوش آشوری"، "ادیان ایران قبل از اسلام/ امانوئل آراژرتر، ترجمه دکتر سید ابوالقاسم پورحسینی"، "تاثیر آیین‌های ایرانی در مغرب زمین/ ف.کومون، ترجمه محمدتقی مایلی"، "مقدمه‌ای بر فرهنگ و شخصیت/ نادر افشار نادری"، "انسان‌شناسی و راز انسان/ ابوالحسن جلیلی"، "حماسه انسان/ بهرام فره‌وشی"، "بشر از نظرگاه متفکران یونانی و مسیحی/ رضا داوری "و "بررسی موقع و منزلت زن در تاریخ ایران/ ناصر تکمیل همایون ."
دو پیام‌آورِ جهانِ مدرن:ماکیاوللی و تامس مور
نویسنده:
داریوش آشوری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
معنی «تعهد»
نویسنده:
داریوش آشوری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
معنی تعهد گمان می کنم که چند پدیده ای که خصوصیات حیات ادبی را در پایان جنگ جهانی اخیر تعیین می کردند اکنون ناپدید شده اند،اگر چه بعضی هنوز راجع به آنهاصحبت می کنند. ما اکنون به واقع دوره ی ادبیات بعد از جنگ را پشت سر گذاشتیه ایم و مسائلکنونی مسائل 195 نیستند. مشکلات اساسی بر جای باقی است بخصوص اگر اکنون وارد یک دوره ی پیش از جنگ می شویم. در هر حال من گمان می کنم که تاکید بر توضیح مسائل به صورتی که در 1945 مطرح بودند،بی معنی است. یکی از موضوعهایی که ممکن است بی معنی شدن آن را بپذیریم، مسلما آن چیزی است که ژان پل سارتربه عنوان «تعهد» شناسانده است. این مفهوم سابقه ای قدیمی دارد، ولی سارتر بود که به آن وسعت، معنی و انعکاس مخصوص داد؛و تصادفی نیست که او در این باب- حداقل از زمان حادثه ای که در 1956 در بوداپست اتفاق افتاد- تقریبا ساکت است* با اینحال چند چیزی که من می خواهم بگویم ربط به خصوص یا مستقیمی به او ندارد. میل دارم نظر هایم را در چهار اصل خلاصه کنم.
فرهنگ و زبان: مشکل زبانی ما
نویسنده:
داریوش آشوری
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
آشنایان با کار و بار فرهنگی و قلمی من می دانند که من چهل سال است با مسائل زبان فارسی در رابطه با علوم انسانی و فلسفه مدرن سر و کله میزنم. من اینجا نه یک مساله را در کار انتقال فکر و فرهنگ مدرن به فضای معنوی زیستی خودمان می بینم و در این راه به اندازه توان خود برای روشن کردن مساله و باز گفتن آن و همچنین برای گره گشایی، برای تولید مایه و سرمایه زبانی، کوشیده ام. برای منی با چنین حساسیت بی نهایت به کار زبان، آنچه دردناک و غم انگیز است آن است که، به رغم جنب و جوشی که در این سال ها در فضای زبان فارسی هست و نوشته های به نسبت بهتری که با قلم های روان تر و توانا تر و سالم تر و نوآورتر می بینم، هنوز، ای بسا دست بالا با قلم های ناپخته، زبان های بی در وپیکر، کژ و کوژنویسی های ذهن های واپس مانده است؛ ذهن هایی که نه از دستور و منطق زبان خبر دارند نه از منطق و روش اندیشه. این همه ترجمه ها و مقاله ها و تالیف های بی سر و ته و گنگ، تا سر حد بی معنای مطلق، برای این است که ما با مساله زبان بسیار ساده انگارانه روبرو شده ایم و هرگز آن را چنان که باید طرح نکرده ایم.
چنین گفت زرتشت: کتابی برای همه کس و هیچ کس
نویسنده:
نويسنده:فریدریش‌ویلهلم نیچه مترجم:داریوش آشوری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: موسسه‌ انتشارات‌ آگاه,
تبارشناسی اخلاق (یک جدل‌نامه)
نویسنده:
فریدریش‌ ویلهلم نیچه؛ ترجمه: داریوش آشوری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: آگاه,
چکیده :
کتاب تبارشناسی اخلاق، اثری نوشته ی فردریش نیچه است که اولین بار در سال 1887 منتشر شد. نیچه بیان می کند که هدفش از نوشتن این کتاب، جلب توجه مخاطبین به آثار قبلی اش بوده است. اما در حقیقت، این اثر کاری بسیار بیشتر از این را انجام می دهد و به توضیح و روشن تر ساختن برخی مفاهیم مرموز در کتاب «فراسوی نیک و بد» می پردازد. نیچه در کتاب تبارشناسی اخلاق، چگونگی گسترش مفاهیم «خیر» و «شر» را از نظر می گذراند، به کاوش در مفهوم احساس گناه و عذاب وجدان می پردازد، و آرمان های زیبایی شناسانه و رسالت فیلسوف را به بحث می گذارد. مطالب ارائه شده در این کتاب در کنار یکدیگر، پرداختی منسجم و چندوجهی را در رابطه با مفهوم اخلاق به وجود می آورند. می توان گفت که این اثر از برخی از آثار قبلی نیچه، ساده تر و همه فهم تر است.
متن سخنرانی داریوش آشوری در «شب نیچه و جهان ایرانی»
نویسنده:
داریوش آشوری، علی دهباشی
نوع منبع :
مقاله , سخنرانی , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
بررسی مفهوم تجدد در اندیشه‌های داریوش آشوری و بابک احمدی
نویسنده:
پدیدآور: علی دنیاری ؛ استاد راهنما: محمدتقی قزلسفلی ؛ استاد مشاور: مهدی رهبری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
چکیده :
اندیشه‌ی سیاسی و اجتماعی در ایران همواره در تقابل یا تعامل با غرب و مسئله تجدد معنا پیدا کرده است. به سخن بهتر، با برخورد نخستین امواج تجدد بر پیکره‌ی فرهنگ و جامعه ایرانی، شاهد شکل گیری گفتمان های روشنفکری در ایران بودیم. از اینرو ضرورت فهم کنشهای روشنفکری در ایران و همچنین تبیین چگونگی تعامل آنها با گفتمان‌ تجدد، موضوعی حائض اهمیت و در خور تأمل می‌باشد. در این میان دو تن از چهره‌های شاخص نسل چهارم از گفتمان‌های روشنفکری در ایران، داریوش آشوری و بابک احمدی، همواره کوشیده‌اند تا برداشتی منطقی و غیرایدئولوژیک از غرب ارائه دهند. مفروض اصلی نگارنده در رساله حاضر آن است که این دو روشنفکر علی رغم اشتراک در مبانی نظری‌شان به دو تصویر متفاوت از مقوله غرب و تجدد دست یافته اند. بنابراین نگارنده می کوشد تا این وجوه اختلاف و اشتراک را تشریح و تبیین نماید.
یادکردي دیگر از فردید
نویسنده:
داریوش آشوری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
تاریخ فلسفه: از فیشته تا نیچه
نویسنده:
فردریک‌ چارلز کاپلستون؛ ترجمه: داریوش آشوری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: شرکت انتشارات علمی و فرهنگی,
چکیده :
این کتاب ترجمه کامل جلد هفتم از تاریخ فلسفه می باشد. بخش یکم: سیستم های ایده باورانه پس-کانتی بخش دوم: واکنش در برابر ایده باوری متافیزیکی بخش سوم: جریان های پسین اندیشه
  • تعداد رکورد ها : 12