آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
شاخصه های زیست موحدانه با تکیه بر خطبه متقین نهج البلاغه
نویسنده:
محسن نادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
چکیده:هدف از آفرینش، عبادت، معرفت خدا و تقرب به اوست که برای نیل به این مهم باید خدایی زندگی کرد؛ مولای متقیان علی علیه السلام که شاگرد اول مکتب توحیدی پیامبر(ص) است و خود الگوی مجسم ارزش‏های اسلامی و زندگی توحیدی است طی خطبه‏ای معروف به متقین شاخصه‏ها و شیوه‏ی این زندگی را به روشنی تصویر نموده‏اند؛ هدفازنگارش اینپژوهش،ایناستکه شاخصه های زندگی موحدانه که لازمه داشتن زندگی توحیدی و پیمودن راه سعادت و کمال می باشد را تبیین نموده و فرا روی هر انسان آزاده ای قرار دهد، بدین جهت، اطلاعات و مطالب مورد نیاز به روش کتابخانه ای و با استفاده از نرم‏افزارهای موجود در این زمینه گردآوری شده و با روش توصیفی- تحلیلی به بررسی این موضوع پرداخته شده است.باتکیه بر فرمایشات مولای متقیان علیه السلام در خطبه‏ی مذکور، روشن می‏گردد که شاخصه‏های زندگی توحیدی همان ابعاد وجودی و روحی انسان می‏تواند باشد که عبارتنداز: شاخصه‏های بینشی مشتمل: اعتقاد به توحید، معاد و...؛ شاخصه‏های گرایشی که عمدتا در دو حوزه: ۱- درارتباط با خالق ۲- در ارتباط با مخلوق نمود پیدا می کند و شاخصه‏های رفتاری که شامل دو حوزه‏: ۱- فردی: که در ارتباط با خداوند متعال، در ارتباط با خانواده و در ارتباط با خود می باشد.۲- اجتماعی: که شامل:رعایت ادب در گفتار، آزار نرساندن به دیگران، امانتداری و... می‏باشد؛ بنابراین موحدان کسانی هستند که دارای بینش و شناخت صحیح در رابطه با خداوندمتعال و سرای آخرت بوده و نیز صاحب گرایش‏ها، تمایلات و اخلاق پسندیده و رفتار نیکو و خداپسندانه می باشند. کلید واژه‌ها: نهج البلاغه، خطبه متقین، زندگی توحیدی، شاخصه های بینشی، شاخصه های گرایشی، شاخصه های رفتاری.
تحلیل نظریات درباره عالم مورد آزمون قبل از خلقت حضرت زهرا (سلام الله علیها)
نویسنده:
غلامرضا رضوی دوست ، علی جلائیان اکبرنیا ، علی اکبر رستمی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مقامات اهل­بیت (ع)علاوه بر قرآن در احادیث نیز به شکل‌های مختلفی تأکید شده است. متون زیارات به­ویژه زیارات مأثور که خود از جمله روایات است، شامل موارد زیادی از فضایل آنان است. یکی از مقامات خاص حضرت زهرا (س)در زیارت منقول از امام جواد (ع)با موضوع «آزمون آن حضرت قبل از خلقت ایشان و سربلندی آن بانو از آن آزمون» مطرح شده است. اختلاف نظرهایی دربارۀ عالم مورد آزمون آن حضرتوجود دارد که دلایل کافی و جامعی ندارند و به همین دلیل است که تحلیل، نقد و بررسی آن را ضروری می‌کند. پژوهش حاضر با شیوۀ توصیفی-تحلیلی و با هدف ارزیابی نظریات دربارۀ عالم مورد آزمون آن حضرتنگاشته شده است. این نوشتار پس از بررسی و تحلیل نظرهای مختلف و طرح ایرادها و اشکال­ها به این نتیجه رسید که آن آزمون در «علم الهی» صورت پذیرفته است. براساس این نظریه، نواقص و اشکال­های مطرح در سایر دیدگاه‌ها به وجود نمی‌آید و مستنداتی از آموزه­های دینی گویای آن است؛ بنابراین در پرتو این تفکر، ایرادهای مطرح­شده بر اقوال گذشته، جایگاهی برای طرح نخواهد داشت.
صفحات :
از صفحه 69 تا 94
  • تعداد رکورد ها : 2