آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
روش تبلیغی انبیاء ( ع) در قرآن
نویسنده:
عذرا نوراللهی ارخودی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
استفاده از شیوه های تبلیغی کار آمد و مؤثر در امر تبلیغ مهمترین رمز پیروزی یک جریان تبلیغی است به طوری که می توان میزان و درجه موفقیت یک مبلغ را از روی شیوه های تبلیغی استفاده شده از طرف او تعیین کرد. بنابراین انبیاء الهی نیز هر کدام به روش خاص و متناسب با موقعیت زمان خویش، شرایط فردی و اجتماعی مخاطبان تبلیغ می کردند. مثلأ حضرت ابراهیم(ع) تکیه بر مبارزه با خرافات، شرک و اندیشه پرستی و در دعوت حضرت موسی(ع) اصلاحات سیاسی و اجتماعی و مبارزه با استضعاف و استکبار و قطب های قدرت و ثروت و نیرنگ و سحر مورد توجه بوده است. در این میان شناخت انبیاء الهی و شیوه ها و روشهای تبلیغی آنان می تواندبه عنوان اولین گام در الگو برداری از انبیاء الهی به عنوان اسوه های کامل بشریت مطرح باشد در این مسأله ابتدا به موضوع تبلیغ به صورت عام پرداخته شده است و به مباحثی از قبیل معنا شناسی تبلیغ، شیوه ها و مراحل تبلیغ و موارد دیگر اشاره شده است. و سپس به شیو ه های تبلیغی انبیاء به طور خاص پرداخته شده و در خلال مباحث، اصول و ویژگی های مشترک انبیاء، مراحل دعوت انبیاء بیان شده است. در بررسی و تحلیل شیوه های تبلیغی انبیاء در مراحل آیات قرآن مورد توجه قرار گرفته و در مرحله بعد روایات، کتب سیره و حدیث مورد استناد بوده است. از جمله نتایج این تحقیق اثبات توانایی قرآن در پاسخگویی به نیاز انسان به اسوه در تمام زمینه ها، ضرورت پایبندی تبلیغ دینی به حقانیت و قداست انگیزه، عمل و روشها و تأکید قرآن بر اتخاذ شیوه های غیر مستقیم و عملی در کنار شیوه های گفتاری و انشایی می باشد.
 بررسی فلسفه روزه از دیدگاه قرآن و عترت
نویسنده:
انسیه بربری جویباری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تحقیق ارائه شده در باب بررسی فلسفه روزه است که در ابتدا کلیات را که شامل مقدمه، پیشینه، تعریف و تبیین موضوع، ضرورت و اهداف تحقیق، فرضیه ها و سؤالات اصلی و فرعی و انگیزه گرسنگی و تشنگی است را بیان نموده ایم. در بخش اول بعد از تبیین واژه صوم در فرهنگ های مختلف به بررسی فلسفه تشریع روزه از دیدگاه آیات و روایاتی که از ائمه معصومین به ما رسیده است پرداخته ایم. فصل دوم و سوم را اختصاص داده ایم به نقش تقوا و ارتباط مستقیم آن با روزه. در فصل چهارم نیز به فلسفه و حکمت روزه در ابعاد مختلف پرداخته ایم. مبحث بعدی این پایان نامه را بخش دوم تشکیل می دهد که رابطه روزه و تزکیه نفس را به طور گسترده مورد بررسی قرار می دهد با عنایت به اینکه روزه عبادتی تک بعدی نیست و تنها شامل بعد شخصیتی و خودسازی انسان نمی شود. سعی شده است که تمام عواملی که به نحوی با فلسفه روزه مرتبط است حداقل به طور گذرا اشاره شود. بخش نهایی پایان نامه شامل دیدگاه های اطباء و دانشمندان اسلامی و غربی درباره روزه می باشد که کلیه نظریه ها و آمارها مؤید این مطلب است که روزه نه تنها مضر برای سلامتی انسان نیست بلکه به اثبات رسیده است که یکی از طریقه های کسب سلامتی گرفتن روزه می باشد.
 اهمیت توکل در قرآن و سنت
نویسنده:
بی بی اعظم عمرانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
یکی از مظاهر ایمان و مکارم اخلاق، توکل به خدا است و توکل به خدا از جمله صفات پسندیده و مهم محسوب می شود که در قرآن مجید و روایات معصومین علیه السلام مطالب فوق العاده ارزشمندی آمده است که سعی شده در این رساله به گوشه ای از آن پرداخته شود تا همگان به اهمیت توکل به خدا و اعتماد به پروردگار متعال پی ببرند. این رساله دارای چهار فصل می باشد. که هر فصل مشتمل بر بخشهای متعددی است. فصل اول: معناشناسی توکل، تاریخچه توکل، تقسیم امور بندگان، حقیقت توکل، زمینه توکل، فلسفه توکل، درجات توکل، طریقه تحصیل توکل و علامت حصول آن، جبر یا تفویض، جبر یا بی ارادگی، تفویض یا واگذاری، نه این و نه آن، هم این و هم آن، لطف قرآن، بیانی از حضرت علی علیه السلام، یک نکته، ترجمه یک حدیث، تفاوت توکل، رضا، ثقه، تسلیم. فصل دوم: راههای رسیدن به توکل، بررسی نمونه افراد متوکل، آیا توکل به معنای نفی و تلاش است؟ آیات مشوق کار و تلاش، روایات مشوق کار و تلاش، نشانه های متوکل، متوکل اهل کار و کوشش است، متوکل حرص نمی ورزد، توکل در ادیان گذشته . فصل سوم: توکل از دیدگاه آیات و روایات، روایات پیامبر درباره توکل، حدیث صحیح پیامبر درباره توکل، حدیث نبوی، روایات توکل حضرت علی علیه السلام، توکل معیار ارزیابی ایمان، توکل عامل متانت اخلاقی، توکل رمز بهره مندی از امدادهای غیبی، توکل مانع ساده اندیشی و خرافه گرائی، توکل درمان ضعف ها و بیماریهای اخلاق، روایات توکل از حضرت علی علیه السلام، روایات توکل از دیدگاه معصومین علیه السلام. فصل چهارم: سخنان علما در مورد توکل، آثار فردی و اجتماعی توکل، اثرات توکل، توکل عامل تحمل مشکلات، توکل و یاد خدا، توکل و دعا، توکل و عدم سلطه شیطان، توکل و تسلیم، توکل و آرامش، توکل و علل وجود رنجهای روحی، توکل و قناعت، توکل و رهائی از حرص، توکل و عزت نفس، توکل و خلق خوش، توکل و شکرگذاری، توکل و عدم حب جاه، توکل و نیرومندی و قوت. در نهایت خلاصه از رساله ارائه شده است.
تبیین روایی نقش و جایگاه امامت از دیدگاه امام رضا(ع) و وجوب ولایت‌پذیری از امام معصوم و ولی امر زمان
نویسنده:
محمد نوروزی، فاطمه جهانی جوانمردی، مهدی سبحانی‌نژاد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
امامت، استمرار نبوت و لطفى از جانب خداى متعال است. امامت جز با تصریح خداوندى تحقق نمى‌پذیرد و مردم در تعیین امام معصوم نقشى ندارند. امامت یکى از اصول بنیادى دین است و ایمان راستین جز با باور به بایستگى آن شکل نمى‌گیرد. امام، کسى است که خداوند متعال او را، پس از پیامبر به‌عنوان هدایتگر بشر برگزیده و باید از گناه و ناراستى، پاک و معصوم و به اذن خدا، از جهان غیب آگاه باشد. امام، نمونة کامل انسان و داراى برترین درجة کمال و فضیلت است و از آنجا که به یارى حق، همة گفتارها و رفتارهاى او نشان از راهى خدایى دارد، پیروى از وى بر همة مردم لازم و بایسته است. بر این اساس در نوشتار حاضر با روش تحلیل اسنادی به تبیین روایی نقش و جایگاه امامت از دیدگاه امام رضا(ع) و دلایل وجوب ولایت‌پذیری از امام معصوم و ولی امر زمان پرداخته شده و نتایج در قالب بررسی ضرورت وجود امام، شرایط و ویژگی‌های امام، نحوة انتخاب امام، چگونگی رسیدن به مقام امامت، راه‌های اثبات امامت از دیدگاه امام رضا(ع) و نیز دلایل وجوب ولایت‌پذیری از امام معصوم و ولی امر زمان بیان شده است.
صفحات :
از صفحه 163 تا 195
  • تعداد رکورد ها : 4