آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 6
رابطه اخلاق و سیاست از دیدگاه امیرالمومنین علی(ع)
نویسنده:
مصطفی شیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
هدف از این پایان نامه بررسی دیدگاه اسلام به عنوان آخرین دین الهی نسبت به رابطه اخلاق و سیاست چگونه است از آنجا که امام علی (ع) نمونه عملی و تجسم اسلام می تواند محسوب شود دیدگاههای آن حضرت در بعد نظری و عملی پیرامون رابطه سیاست و اخلاق می تواند مبنای مهمی جهت شناخت این رابطه از دیدگاه اسلام قرار بگیرد لذا رسالت اصلی نمایاندن رابطه اخلاق و سیاست از دیدگاه امیرالمومنین ، خصوصا" در دوران حکومت و کشورداری است . لذا سعی در پاسخ یابی به سوالاتی چون آیا برای نیل به اهداف مشروع می توان از وسایل غیر اخلاقی و نامشروع استفاده کرد ؟در صورت استفاده دشمن از روشهای غیر اخلاق چه عملکردی از سوی حاکم اسلامی باید مد نظر قرار گیرد ؟ در آراء برجسته ترین متفکران سیاسی در حوزه اسلام و غرب این رابطه چگونه ترسیم شده است ؟ را دارد . این تحقیق که به روش کتابخانه ای انجام یافته مشتمل بر سه بخش است در بخش اول که خود متشکل از سه فصل است ، در فصل اوا به بررسی مفهوم اخلاق و سیاست در منابع دینی و همچنین به تعریف لغوی ، اصطلاحی ، اهداف و ضرورت جایگاه اخلاق در نظام اجتماعی اسلام ، تعریف سیاست و هدف سیاسست اسلامی پرداخته است در فصل دوم ، اخلاق و سیاست در آراء اندیشمندان غرب و در فصل سوم همین بخش ، آمیختگی اخلاق و سیاست در آراء متفکران مسلمان از جمله غزالی ، فارابی و ابن خلدون به طور اجمال مورد بررسی قرار گرفته است در بخش دوم به بررسی تاریخ زندگانی سیاسی - اجتماعی امام علی (ع) در دوران پیاتمبر اکرم (ص) و مشارکت و نقش آن حضرت در جریانات بسیار حساس و اساسی از قبیل یوم الانذار ، لیله النمبیت ، غزوات دوران پیامبر (ص) و مساله غدیر خمو سوابق درخشان سیاسی - اجتماعی و قرابت و نزدیکی امام به رسول خدا (ص) و شایستگی آن حضرت به امر خلافت اختصاص یافته است در فصل دوم این بخش ، سیره سیاسی حضرت در دوران خلفای سه گانه تبیین شده است در بخش سوم رابطه اخلاق و سیاست در آراء امام علی (ع) را طی دو فصل بررسی نموده که در فصل اول به پیوند و آمیختگی اخلاق در اراء و اندیشه های آن امام همام و در فصل دوم آمیختگی اخلاق و سیاست در سیره عملی حضرات را بررسی نموده است براساس یافته های تحقیق علی (ع) را می توان نمونه عملی آمیختگی و سیاست نامید حضرت در حوزه نظری به این نکته اشاره می کند که معهاویه از من سیاستمدارتر نیست اما وی نیرنگ می زند و تفاوت حضرت با معاویه و دیگران در این است با وجود اشراف و احاطه به چهره پنهان سیاست از آلوده ساختن سیاست به نیرنگ و اصول غیر اخلاقی ، اجتناب می کردند . امام خدعه و نیرنگ را فسق و گناه می داند حضرت قبل از شروع همه جنگ ها عالیترین نکات اخلاقی را به سپاهان توصیه می کند در جنگ صفین زمانی که شریعه فرات در اختیار معاویه بود آب را بر امام و سپاهش بست وقتی سپاه امام با کنار زدن آنان آب را به تصرف خود درآورد اما پیشنهاد اطرافیان مبنی بر مقابله به مثل را رد کرد امام به محض رسیدن به خلافت ، معاویه را از مقامش عزل کرد و شیوه حاکمان دیگر را که برای حفظ مقام و موقعیت و تحکیم پایه های حکومتی خویش ، نخست کارگزاران با نفوذ را ابقاءمی کنند و مقام و موقعیت و تحکیم پایه های حکومتی خویش را ابقا می کنند انجام نداد .
بازتاب انقلاب اسلامی بر انتفاضه فلسطین
نویسنده:
شریفیان مرتضی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از نگارش این پایان نامه اثبات این است که انقلاب اسلامی ایران در مراحل متفاوت خود بر انتفاضه و حرکت اسلامی فلسطین اثر گذار بوده است و از طرفی هم اثرات اسلام بر دو مجموعه ایران و فلسطین ثابت شود . لذا سعی در پاسخ یابی به سوال آیا انقلاب اسلامی ایران در مراحل اولیه شکل گیری خود و سپس در اوج اقتدار خود بر روند شکل گیری مبارزات مردم فلسطین موثر بوده است یا خیر ؟ و ابعاد اثر گذاری انقلاب اسلامی ایران بر انتفاضه فلسطین چگونه می باشد ؟ را دارد . براساس فرضیه های تحقیق انقلاب اسلامی ایران با رهبری مقتدرانه امام خمینی (ره ) توانست به عنوان الگوی موفق در خاورمیانه عمل کند بطوریکه مردم فلسطین با بهره گیری از روش های مبارزاتی مدم ایران انتفاضه را تشکیل دادند و انقلاب اسلامی علاوه بر اثرگذاری مستقیم به فلسطین به صورت غیر مستقیم نیز اثر گذار بوده است . تحقیق حاضر که به روش کتابخانه ای انجام یافته مشتمل بر پنچ فصل است . فصل اول از این تحقیق با در نظر گرفتن خاورمیانه به عنوان یک سیستم به بررسی آن می پردازد . بخش اول از این فصل به کلیات اختصاص دارد که خود دو مبحث را در بر دارد . مبحث اول به بررسی اصطلاح خاورمیانه و توضیح تئوری سیستمی می پردازد و مبحث دوم روابط متقابل کشورهای خاورمیانه را در چهار جوبهای خاص خود مورد بررسی قرار می دهد . بخش دوم دوران متفاوت خاورمیانه را با محوریت کانون آن بررسی می کند . فصل دوم این تحقیق در مورد انقلاب اسلامی ایران می باشد . این فصل نیز به مانند فصل اول دارای دو بخش بوده که بخش را کلیات با توضیحاتی درباره انقلاب از نظر اصطلاحی و لغعوی و مفهوم انقلاب اسلامی شامل می شود . بخش دوم شامل سه مبحث می باشد که هر کدام به ترتیب زمینه های پیدایش انقلاب اسلامی ایران ، ویژگیهای شکلی و محتوایی و اهداف و دستاوردها را مورد بررسی قرار می دهد . فصل سوم درباره جنبش سیاسی - اجتماعی مردم فلسطین یعنی انتفاضه می باشد در این فصل سعی بر این بوده تا با تقسیم مباحث به دو بخش ، در بخش اول کلیات جنبشهای اسلامی و به تبع آن حرکت اسلامی انتفاضه مورد بررسی قرار گیرد و در بخش دوم به صورت جزئی زمینه های پیدایش انتفاضه اول و دوم ، ساختار و ماهیت و اهداف و دستاوردها مورد بررسی قرار گیرند . فصل چهارم که نتیجه سه فصل پیشین می باشد بازتاب انقلاب اسلامی بر انتفاضه فلسطین است . فصل پنجم نیز سخن پایانی تحقیق و نتیجه گیری از مباحث مطرح شده و ارائه برخی راهکارها می باشد . براساس نتایج حاصل از تحقیق انقلاب اسلامی به شرط رهبری اسلامی و حمایت مردمی توانست به عنوان یکی از کانونهای موفق خاورمیانه در صحنه حاضر شود . انقلاب اسلامی ایران با برهم زدن کلیه معادلات سیستمی خاورمیانه اثبات کرد که اسلام به عنوان یک مکتب می تواند سازماندهی یک مجموعه موثر از غرب را تغییر داده و شرایط را تغییر دهد در این میان آنچه مهم است حرکت اسلامی فلسطین است که طی دوران مختلفی با بهره گیری از الگوی انقلاب اسلامی ایزران توانست به سهم خود ارتباط و اثرگذاری این دو نهضت را به اثبات برساند.
بررسی تطبیقی مبانی مشروعیت حکومت از دیدگاه شیعه واهل سنت
نویسنده:
رحمان میاح
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از این پایان نامه بررسی تطبیقی مبانی مشروعیت حکومت از دیدگاه شیعه و اهل سنت به جهت دستیابی به شناخت درست از میراث به جا مانده از اندیشه سیاسی به ویژه فقه سیاسی اسلام است. لذا سعی در پاسخ یابی به سوال مبانی مشروعیت حکومت از دیدگاه شیعه و اهل سنت چیست را دارد. براساس فرضیه تحقیق مشروعیت حکومت از دیدگاه شیعه بر پایه اصول امامت ، نصب ، نص و عصمت استوار است در حالی که در دیدگاه اهل سنت مبانی مشروعیت حکومت مبتنی بر اصول خلافت، انتخاب ، اجماع ، شورا ، بیعت و استخلاف شکل گرفته است که در عین حال این اصول وجوه افتراق این دو دیدگاه نیز محسوب می شود . تحقیق حاضر که به روش کتابخانه ای انجام گرفته مشتمل بر چهار فصل است در فصل اول ( کلیات ) مفاهیم کلیدی و روش شناسی تحقیق و چگونگی به کارگیری آن توضیح داده شده است در فصل دوم اندیشه سیاسی اهل سنت ( فقه سیاسی ) در قالب برنامه پژوهشی مورد بررسی قرار گرفته است در فصل سوم برنامه پژوهشی شیعه بررسی گردیده است و در فصل چهارم به بررسی مقایسه ای دو دیدگاه شیعه و اهل سنت ( دوبرنامه پژ.هشی ) در خصوص مبانی مشروعیت حکومت پرداخته شده است براساس نتایج حاصل از تحقیق مشروعیت حکومت از دیدگاه اهل سنت بعد از دوره میانه ، مبنا ، ملاک و اصل جدیدی اضافه شده است برای روشن شدن این نکنته ، این توضیح ضروری است که در روش شناسی برنامه پژوهشی ، دو بعد از هم تفکیک شده است . بعد ثابت ( ساختار و استخوان بندی ) برنامه پژوهشی که درعین حال مبانی مشروعیت حکومت و اصول فقه سیاسی سنی است ، ئ بعد متغیر آن ( راهنمونی ایجبی و کمربندی قسط ) که تحولات برنامه پژوهشی را نشان می دهد . عنصر ساختار که مبانی مشروعیت است به همان مبانی محدود شده که در دوران خلفای راشدین و کمی پس از آن - حداکثر تا دوره میانه - شکل گرفته است ، گرچه اندیشه سیاسی سنی با التزام به آن اصول و مبانی ، تحولات و ابتکاراتی نیز داشته است . مبانی مشروعیت حکومت از دیدگاه شیعه و اصول برنامه پژوهشی آن همان اصولی است که در دوران حضور معصوم (ع) شکل گرفته است و چنانچه مبناهای جدیدی اضافه شده با التزام به آن اصول ( امامت ، نصب ، نص و عصمت ) ظاهر گردیده است .
بررسی چند نظریه در زمینه مذهب و انقلاب اسلامی
نویسنده:
ناصر جمالزاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
انقلاب اسلامی ایران در اندیشه مقام معظم رهبری: اصول، اهداف و ویژگیها
نویسنده:
احمد گلستانه
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
بررسي تحليلي چیستی، مباني، مبادي، اصول، اهداف و ويژگيهاي انقلاب اسلامي در انديشه رهبر فرزانه انقلاب پرسش اصلي اين پايان نامه است كه تلاش شده در قالب روش مطالعه اسنادي مبتني بر روش توصيفي تحلیلی مورد بررسي قرار گيرد. در انديشه مقام معظم رهبري انقلاب اسلامی ایران پرآوازه‌ترين و درعين‌حال ناشناخته‌ترين انقلاب‌هاى دوران معاصر است. انقلابى بر پايه دين خدا و در امتداد راه پيامبران و مصلحان بزرگ الهى که بر اساس یک ضرورت طبیعی و تاریخی براساس سنّت‏های الهی به عنوان‏مظهر و نماد حق در دوران معاصر جلوه‏گر شد و علاوه بر اثبات توانایی و کارآمدی دین در اداره حیات اجتماعی‏بشر، یک تجربه ملموس و طرح عملی برای اداره زندگی بشر برمبنای عدالت و معنویت مبتني بر مردم سالاري ديني با شـعـار ضـرورت مـهـنـدسـى دين در حيات فردى و اجتماعى بشر را فراروی‏بشریت قرار داد و الگوى خود را بعثت پيامبر(ص) در صدر اسلام و رسالت خـود را نـيـز رسـالت انـبـياء معرفى كرد. بدين ترتيب بشر سرگشته تمدن‏ماشینی، گمشده خود در تأمین نیازهای برتر و والاتر را در مکتب اسلام و جهان بینی توحیدی یافت. از ديدگاه ايشان ريشه استوار و انديشه زيربنائى اين انقلاب، جهان‌بينى توحيدى اسلام است كه در قالب آرمان‏ها و اهداف انقلاب اسلامی نظیر عدالت‏خواهی اسلامی، تزکیه انسان، دستیابی به‏حیات طیبه، حاکمیت دین اسلام در زندگی، استقلال، آزادی تحقق يافته است که پس از مطرح شدن، علاوه‏بر پذیرش از سوی جامعه ایران، مقبولیت بشری نیز پیدا کرد و سبب شد امت اسلامی راه دستیابی به‏مجد و عظمت خویش را در بازگشت به اسلام ناب و تمسک به قوانین مترقی آن بداند و بیداری اسلامی در سايه الگوی بی‏بدیلانقلاب اسلامي در مبارزه با استکبار شكل گيرد.
  • تعداد رکورد ها : 6