آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1693
دوست و دشمن: استقبال اولیه عثمانی از ابن عربی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Ahmed Zildzic
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : تأثیر گسترده، عمیق، ماندگار و قطبی بر رشد عرفان اسلامی در قرون پس از وفات او. اصول زیربنایی تصوف مانند عقاید وحدت متعالی هستی، انسان کامل، مهر قداست محمدی در شکل نهایی و تفسیر نهایی خود معمولاً هم به نحو مطلوب و هم نامطلوب با نام آن همراه است. ابن عربی. این پایان نامه تحقیقی تاریخی در مسیرهایی است که از طریق آن تأثیر ابن عربی و نیز آثار، شاگردان و اندیشه های او به ارث رسیده و در محیط فکری طبقه دانشمند عثمانی که در اینجا توسط دو گروه نمایندگی می شود، گنجانده شده است: علمای مذهبی و اعضای اداره امپراتوری. این پایان نامه تداوم جامعه متنی و تفسیری ابن عربی را دنبال می کند و مجموعه ای از شاگردان ابن عربی را از زمان اقامت وی در آناتولی قبل از عثمانی تا اولین شخصیت ها و مؤسسات علمی عثمانی که تعالیم اکبری به وسیله آن تعلیمات اکبری ارائه می شد را دنبال می کند. به محافل نوپای علمای عثمانی رانده شد. رویدادهای تاریخی پر فراز و نشیب دهه های اول قرن شانزدهم، یعنی تسخیر عثمانی بر جهان عرب و شکست ممالیک و صفویان در نتیجه آن، فرصتی برای ارزیابی آموزه های تثبیت شده اکبری فراهم کرد. در زمینه عثمانی عبدالله البوسنوی، مفسر برجسته عثمانی فصوص در قرن هفدهم، در شرح معروف خود پیشنهاد کرد که ورود عثمانی ها به جهان عرب جان تازه ای گرفت، یا دقیق تر، برای اولین بار بحث های داغی را آغاز کرد که حول مسئله مقبولیت ابن عربی متمرکز بود. اعتقادات در قلمرو عثمانی تعداد فراوان منابع اولیه که از آن دوره سرچشمه می‌گیرد، فعالیت‌های فشرده‌ای را نشان می‌دهد که بر حمله و دفاع از ابن عربی، دیدگاه‌های او و پیروانش متمرکز شده‌اند، و به نظر می‌رسد که این واقعیت مؤید فرض البوسنوی است. این پایان‌نامه بر اساس منابع دست‌نویس اولیه و مجموعه‌ای از ادبیات ثانویه تلاش می‌کند تا این بحث‌ها را در دو مجموعه متنی دنبال کند: در گفتمان امپراتوری که در اینجا با رساله‌ای کوتاه، ناشناس و مبهم با عنوان الشجره النعمانیه فی علما ارائه شده است. الدوله العثمانیه، و در مباحث حقوقی با گزیده ای از فتواهای صادر شده توسط برخی از برجسته ترین علمای عثمانی و شیخ الاسلام های آن دوره ارائه می شود.
رسائل إبن عربي: العظمة ومراتب علوم الوهب ومنازل الفهوانیة ورسائل أخری - ج1
نویسنده:
تحقیق وتقدیم: سعید عبد الفتاح
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: موسسة الانتشار العربی,
«الفتوحات المكية»: كتاب ابن عربي الذي أشعل المعارك
نویسنده:
أحمد متاريك
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
بررسی نحوه تبویب فصوص الحکم ابن عربی
نویسنده:
میرباقری فرد سیدعلی اصغر, همتیان محبوبه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
فصوص الحکم از مهم ترین آثار عرفانی است که به سبب داشتن ویژگی های متعدد از همان زمان تألیف، توجه بسیاری را به خود معطوف کرده است. یکی از خصایص این کتاب، شیوه تبویب و نام گذاری فص های آن است. شارحان فصوص، همواره سعی کرده اند این نام گذاری ها و دلیل انتساب هر حکمت را به پیامبری خاص توجیه و تفسیر کنند. نویسندگان این مقاله با بررسی فصوص الحکم و دیدگاه های ابن عربی و شارحان فصوص درباره نام گذاری فص ها، ارتباط بین حکمت هر فص و نام پیامبری را که آن حکمت به او منسوب شده است، مشخص می کنند. تأمل در مطالب و موضوعات مطرح شده در هر فص تا حدی مشخص می کند که وجوه نام گذاری فصوص چه بوده و ابن عربی چه شاخص ها و معیارهایی برای این کار در نظر داشته است.
صفحات :
از صفحه 215 تا 234
کلیدهای فهم فصوص الحکم محی‌الدین ابن عربی
نویسنده:
نويسنده:عبدالباقی مفتاح؛ مترجم:داود اسپرهم
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: نشر علم,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب به منظور معرفی روابط پنهان در ابواب مختلف "خصوص الحکم" تالیف "محی الدین ابن عربی" ـ از عرفای قرن شش و هفت هجری ـ به نگارش درآمده است. گفتنی است موضوع تمام ابواب "فصوص الحکم"، شرح و تفسیر تنزل مراتب نفس رحانی از عالم غیب به عالم شهادت است. ابن عربی به مفهوم خاص "نفس الرحمان" در باب‌های متعدد فصوص، تاکید کرده است مانند: باب دهم (فص هودی)، باب دوازدهم (فص شعیبی)، باب پانزدهم (فص عیسوی)، باب بیست و دوم (فص الیاسی) و باب بیست و هفتم (فص محمدی). برخی اهدافی که نگارنده در این کتاب، آن‌ها را بازگو می‌کند عبارت‌ است از: بیان برخی از رموز و اسرار فصوص الحکم از لحاظ تعداد حروف و ارقام حروف، ذکر برخی از رموز و اسرار عدد 28 و عدد 27، توضیح تناسب و ارتباط باب‌های فصوص با ادوار زمانین فلک و تعداد حروف، توضیح نسبت باب‌های فصوص با بسمله و فاتحه الکتاب و نمازها، بیان انطباق نظم و ترتیب عالم و درجات ظهور با حلقه‌های 28گانه‌ی اسماءالحسنای الهی که موجب ایجاد مراتب 28گانه شده است. بیان نسبت اسماء الحسنی و ظهورات آن با آیات قرآنی مناسب هریک، بیان نحوه‌ی انطباق توالی باب‌های فصوص با توالی مراتب الوجود و اسماءالحسنی و اشارات رمزی و پنهانی شیخ، بیان تناسب و رابطه‌ی بین اسم الهی و مرتبه‌ی وجود آن اسم و باب مخصوص آن در خصوص و نام آن فص و نام کلمه (پیامبر) آن فص و بیان رابطه‌ی هر باب با باب‌های پیش از خود.
الحضور الصوفی‌ فی‌ الاندلس‌ و المغرب‌ الی‌ حدود القرن‌ السا‌بع‌ الهجری: دراسه‌ تا‌ریخیه‌ و قراءه‌ تحلیلیه‌ فی‌ مواقف‌ ابن‌ خمیر السبتی‌ من‌ التصوف‌ و المتصوفه‌
نویسنده:
بختی‌، جما‌ل‌ علال‌
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره - مصر: مکتبه‌ الثقا‌فه‌ الدینیه‌,
یک هزار رخسار: کند و کاوی در باب شناخت حق و اسماء و صفات او در عرفان ابن عربی
نویسنده:
نويسنده:میرمسعود فاطمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: شرکت نشر بهینه فراگیر,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این کتاب، پس از طرح دانستنی‌های ضروری درباره محی‌الدین ابن عربی و مکتب او، مبانی و الگوهای اصلی در ارائه تفسیرهای هستی شناسانه و معرفت شناسانه نسبت به حق و صفات او از دیدگاه نام‌آوران مکتب عرفان نظری بررسی شده است و نظر برخی از عرفا در این باره؛ چون قونوی، مؤیدالدین جندی و ملاعبدالرزاق ذکر شده است. در بخش دوم کتاب نیز تطبیق آرای فیلسوف و عارف در باب معرفت حق و اسماء و صفات حق بحث و بررسی شده است. وحدت و هستی؛ سریان حق در موجودات؛ تقسیمات اسماء و صفات؛ نفی صفات؛ معرفت‌شناسی اسماء و تطبیق و تلخیص از جمله موضوعاتی هستند که در کتاب به تفضیل شرح داده شده‌اند.
نظریه تقلید از خدا: در معرفت‌شناسی ابن عربی
نویسنده:
نويسنده:نصرالله حکمتويراستار:شکیبا ماهیار
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: الهام,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع بحث در کتاب حاضر، نظریه «تقلید از خدا» در معرفت‌شناسی عرفانی «ابن عربی» است. جایگاه طرح این مبحث در عرفان «ابن عربی»، پس از «نقد عقل» است. این کتاب نظریه «تقلید از خدا» را مورد نقد و بررسی قرار داده است. شناخت غیرذاتی و تقلید، علم خدا به اشیا ذاتی، باید از خدا تقلید کنیم، پیوند استوار معرفت و زهد، تقلید از خدا در مورد خدا، نقد ادراک عقلی، نقد ادراک حسی، دانش بشری دانشی تقلیدی، خطای قوای ادراکی، ضرورت تقلید از خدا، منزلت و حکمت، هدایت و راهنمایی عقل و انسان در وضعیت هبوط از محورهای اصلی مورد بحث در این کتاب هستند.
مبا‌حثی‌ در عرفا‌ن‌ ابن‌ عربی‌
نویسنده:
حکمت‌، نصرالله‌، ۱۳۳۴ -
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
مشکله‌ الاتحا‌د و التعا‌لی‌ فی‌ عقیده‌ الشیخ‌ محی‌الدین‌ بن‌ عربی‌
نویسنده:
الاخضر قویدری؛ تقدیم: محمد اسا‌مه‌ العبد
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
  • تعداد رکورد ها : 1693