آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 44
البناء المنطقي للعالم والمسائل الزائفة في الفلسفة
نویسنده:
رودولف کارناب؛ ترجمه وتقدیم: یوسف تیبس
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: المنظمة العربیة للترجمة؛ توزیع: مرکز دراسات الوحدة العربیة,
رودلف کارناپ وفلسفه اش
نویسنده:
ارن نائس؛ مترجم: منوچهر بزرگمهر
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
رودلف کارناپ: ساختار منطقی جهان
نویسنده:
توماس‌ ارنست اوپل؛ ترجمه: حسن عرب
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: زندگی روزانه,
چکیده :
«ساختار منطقی جهان» (1928)، برای فهم جنبش فلسفیِ موسوم به «پوزیتیویسم منطقی» یا «تجربه‌گرایی منطقی»، اثری کلیدی است. این کتاب مدت‌های مدیدي اسیر بدفهمی بود، اما اخیرا دیگر بار توجه‌ها بدان جلب شده است؛ کتابی که زمانی آن را تکمله‌ای آشکارا پدیدارگرایانه بر رساله‌ «ویتگنشتاین» می‌شمردند، اکنون به‌خودی‌خود، اثری بسیار پیچیده تلقی می‌شود. «کارناپ» در این اثر هدفی را دنبال می‌کرد که می‌توان بی‌مناقشه به حلقه‌ «وین» نسبت داد: تدارک توضیحی در باب ماهیتِ معرفت علمی که برای واپسین پیشرفت‌های [علمیِ] آن دوره بسنده باشد؛ او همچنین در پی هدف خود بود: توجیهِ امکانِ معرفت ابژکتیو، با بسط زبان‌هایی برساخته برای شاخه‌های علم. کارناپ به دنبال دفاع از ادعای معرفتیِ علم نبود -آن هم با تحلیل زبان‌هایی که علم عملا به کارشان می‌گیرد- بلکه در تدارکِ بازسازی‌ عقلانیِ چارچوب‌های منطقی- زبانیِ نظریه‌های علمی بود (به‌جای تحلیل آن‌ها در صورتِ داده‌شده‌ی تاریخی‌شان). اهمیت این بازسازی در شرح روشنی است که از معنا و مبنای تجربیِ گزاره‌های علمی ارائه می‌دهد.
درآمدی بر فلسفه علم [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Rudolf Carnap (رودلف کارناپ)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Dover,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: متن محرک و تامل برانگیز یکی از خلاق ترین فیلسوفان قرن بیستم به وضوح و با دقت موضوعاتی مانند احتمال، اندازه گیری و زبان کمی، ساختار فضا، علیت و جبر، قوانین و مفاهیم نظری و بسیاری موارد دیگر را در دسترس قرار می دهد. "... بهترین کتاب موجود برای خواننده باهوشی که می خواهد بینشی درباره ماهیت فلسفه علم معاصر به دست آورد." - انتخاب.
مبانی منطقی احتمال [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Rudolf Carnap (رودلف کارناپ)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
The University of Chicago Press,
معنا و ضرورت: پژوهشی در معناشناسی و منطق وجهی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Rudolf Carnap (رودلف کارناپ)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Clarke Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: معنا و ضرورت- مطالعه در معناشناسی و منطق مدال توسط RUDOLF C RNAP. پیشگفتار: هدف اصلی این کتاب توسعه روشی جدید برای تحلیل معنایی معنا، یعنی روشی نوین برای تحلیل و توصیف معانی عبارات زبانی است. این روش که روش بسط و تعمیم نامیده می‌شود، با تعدیل و گسترش مفاهیم عرفی خاص، به‌ویژه مفاهیم کلاس و دارایی، توسعه می‌یابد. این روش با روش‌های معنایی مختلف دیگری که در فلسفه سنتی یا نویسندگان معاصر استفاده می‌شوند، در تقابل قرار می‌گیرد. این روش‌های دیگر دارای یک مشخصه هستند. در تضاد، روش پیشنهادی در اینجا یک عبارت را می گیرد، نه به عنوان نامگذاری هر چیز، بلکه به عنوان دارای یک قصد و یک پسوند. این کتاب را شاید بتوان جلد سوم از مجموعه ای دانست که من آن را مطالعاتی در معناشناسی نامیده ام که دو جلد آن پیشتر منتشر شده است. با این حال، کتاب حاضر علم پیشینیان را پیش فرض ندارد، بلکه مستقل است. اصطلاحات معنایی استفاده شده در جلد حاضر به طور کامل در متن توضیح داده شده است. روش حاضر برای تعریف اصطلاحات L به عنوان مثال، L-true، به معنای منطقی درست، تحلیلی با روش‌هایی که در مقدمه قبلی بر معناشناسی مورد بحث قرار گرفت، متفاوت است. اکنون فکر می‌کنم روش استفاده شده در این جلد برای زبان‌هایی با ساختار نسبتاً ساده رضایت‌بخش‌تر است. پس از تحليل معنا، دومين مبحث اصلي مورد بحث در اين كتاب، منطق وجهي است، يعني نظريه ي جهات از قبيل وجوب، اقتضا، امكان، محال و غيره. نظام هاي گوناگوني از منطق وجهي توسط نويسندگان مختلف ارائه شده است. با این حال، به نظر من، ساختن یک سیستم رضایت بخش قبل از اینکه معانی روش ها به اندازه کافی روشن شود، ممکن نیست. من همچنین معتقدم که این روشن‌سازی را می‌توان با همبستگی هر یک از مفاهیم مودال با یک مفهوم معنایی واکنش‌دهنده، به عنوان مثال، ضرورت با L-truth به بهترین نحو به دست آورد. مشاهده خواهد شد که این روش همچنین منجر به روشن شدن و حذف معماهایی می شود که منطق دانان در ارتباط با مدالیته ها با آن مواجه شده اند. در پیشگفتار جلد دوم مطالعات معناشناسی، قصد خود را برای انتشار کتابی در زمینه منطق وجهی به عنوان جلد بعدی اعلام کردم که از جمله شامل سیستم‌های نحوی و معنایی است که روش‌ها را با کمی‌سازی ترکیب می‌کند. با این حال، کتاب حاضر هنوز تحقق کامل آن وعده نیست، بلکه تنها شامل تحلیل‌ها و بحث‌هایی درباره روش‌ها است، مقدماتی برای ساختن سیستم‌های مودال. خود سیستم‌ها در اینجا آورده نشده‌اند. در مقاله‌ای که در جای دیگری به کتاب‌شناسی منتشر شده است، یک حساب دیفرانسیل و انتگرال و یک سیستم معنایی را بیان کرده‌ام که روش‌ها را با کمیت‌سازی ترکیب می‌کند، و برخی از نتایج مربوط به این سیستم‌ها را خلاصه کرده‌ام. یک نمایشگاه جامع‌تر از نتایجی که قبلاً پیدا شده‌اند و آن‌هایی که هنوز پیدا نشده‌اند باید برای زمان دیگری باقی بماند. بررسی‌های منطق مودال که منجر به روش‌های توسعه‌یافته در این کتاب شد، در سال 1942 انجام شد و اولین نسخه این کتاب در 10 سال در سال 1943 در خلال مرخصی‌ای که توسط دانشگاه چیکاگو اعطا شد و توسط بنیاد راکفلر تأمین مالی شد، نوشته شد. . مایلم از هر یک از این مؤسسات برای کمک آنها تشکر کنم. پروفسور آلونزو چرچ و دبلیو وی کواین اولین نسخه را ارائه کردند و در مکاتباتی گسترده با من بحث کردند...
ساختار منطقی جهان و شبه مسائل در فلسفه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Rudolf Carnap (رودلف کارناپ)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Open Court,
چکیده :
ترجمه ماشینی: دو اثر مهم دهه 1920 توسط شناخته شده ترین نماینده حلقه وین که برای اولین بار پس از 20 سال در دسترس است. در ساختار منطقی جهان، کارنپ موضع «انفرادی روش‌شناختی» را می‌پذیرد و نشان می‌دهد که می‌توان جهان را از روی داده‌های بی‌واسطه تجربه توصیف کرد. او در شبه مسائل در فلسفه ادعا می کند که بسیاری از مسائل فلسفی بی معنا هستند.
رودلف کارناپ (1891 - 1970م.)
نوع منبع :
مدخل آثار(دانشنامه آثار) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
رودلف کارناپ (انگلیسی: Rudolf Carnap; ۱۸ مهٔ ۱۸۹۱ – ۱۴ سپتامبر ۱۹۷۰) یک فیلسوف اهل آلمان بود که قبل از ۱۹۳۵ در اروپا و پس از آن در ایالات متحده فعال بود. او یکی از اعضای مهم حلقهٔ وین و طرفدار پوزیتیویسم منطقی بود.
نظریه کارنپ و سلارز در مسألة کلی ها
نویسنده:
هاشم مروارید
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
یکی از ادله واقع گرایان برای اثبات وجود کلی ها در جهان خارج، برهانِ «ارجاع به مجردات» (abstract reference) است. طبق این برهان، جملات صادق بسیاری در زبان وجود دارند که ظاهرا دربارة کلی ها سخن می‌گویند. به عقیدة واقع گرایان، صدق این گونه جملات قابل تبیین نخواهد بود مگر آنکه کلی ها در جهان خارج وجود داشته باشند. کارنپ بر اساس نظریة «درجات زبانِ» خود، این برهان را مورد نقد قرار داده و استدلال می‌کند که توهمِ وجود کلی‌ها ناشی از خلط میان درجات مختلف زبان با یکدیگر است. از نظر وی، جملاتی که ظاهرا دربارة کلی ها سخن می‌گویند، در واقع، جملاتِ درجة دومی هستند که احکامی دربارة برخی عبارات درجة اول بیان می‌کنند. بر نظریة وی دو اشکال عمده گرفته شده است: 1- نظریه کارنپ بر خلاف تصور وی در حذفِ ارجاع به کلی ها موفق نیست. چرا که بر اساس نظریه وی، ارجاع به یک نوع از کلی ها (کلی های غیر زبانی) از میان می‌رود اما ارجاع به نوع دیگری از کلی‌ها (کلی های زبانی) جای آن می‌نشیند. 2- بر فرضِ صحت نظریه کارنپ، ترجمة جملات مورد بحث، از زبانی به زبان دیگر به غایت دشوار و پیچیده می‌شود. ویلفرد سلارز سعی می‌کند به دواشکال مذکور پاسخ دهد و بدین ترتیب، روایتی اصلاح شده از نظریة کارنپ ارایه می‌دهد. در مقاله حاضر، ابتدا نظریه کارنپ شرح داده می‌شود. سپس اشکالات آن بیان می‌شود. پس از آن، روایت اصلاح شده سلارز از نظریه کارنپ توضیح داده می‌شود.
صفحات :
از صفحه 89 تا 105
گ‍زاره‌ه‍ای‌ ک‍ل‍ی‌ و وج‍ودی‌ در م‍ن‍طق‌ ری‍اض‍ی‌ و ک‍لاس‍ی‍ک‌
نویسنده:
علیرضا ق‍ائ‍م‍ی‌ن‍ی‍ا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
معرفت,
صفحات :
از صفحه 34 تا 40
  • تعداد رکورد ها : 44