نماز گريزي جوانان | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
نماز گريزي جوانان
کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
فارسی
کتاب الکترونیکی
میانگین امتیازات:
امتیاز شما :
تعداد امتیازات :
0
نماز گريزي جوانان
ویرایش اثر
کلید واژه اصلی :
انجام واجبات
,
سستی در نماز
,
نمازگریزی
سوال:
علت نماز گريزي در جوانان چيست؟
پاسخ تفصیلی:
موضوع نمازگريزي و علل آن از جمله مباحثي است كه در زمينه آموزش مسائل ديني واخلاقي مورد توجه همگان بويژه خانواده ها ،مدارس و مسؤولين وكارشناسان مسائل فرهنگي واجتماعي مي باشد. لذا رسول خداصلي الله عليه وآله اولين چيزي كه به افراد تازه مسلمان مي آموختند نماز بود. مناقب ابن شهر آشوب،ج1،ص43. لذا مساله اول در فروع دين نماز است.
بررسي علل نماز گريزي در جوانان:
1- محيط خانواده وبي توجهي والدين: پيامبر اكرم مي فرمايند: « خداوند سبحان را كسي ملاقات نمي كند با گناهي كه بالاتر از جهالت زن وفرزندش باشد. » محجة البيضاء،ج3،ص73. بي توجهي يا كم توجهي والدين به مسائل ديني بسيار تاثير منفي روي فرزندان دارد، البته شايد در آينده در اثر عوامل ديگري به نماز روي آورد كه اين احتمال ضعيفي است. گويا آنها هيچ وظيفه اي در قبال فرزندان ندارند ويا فرزندان آن ها همه مسائل را مي دانند ورعايت مي كنند. لذا چنين فرزندي به راحتي تن به عبادت نمي دهد.
2- گاهي عدم آگاهي كافي از نماز عالم نبودن به محتواي نماز، آشنا نبودن به اهميت و احكام و اسرار و فلسفه نماز باعث ترك يا سستي دراصل نماز مي شود. بايد فكر كنيم كه چرا حدود هزار آيه از قرآن كريم بحث از نمار دارد؟ وچرا بيشتر احاديث فروع دين در مورد نماز است فقط در دو كتاب وسائل الشيعه و مستدرك الوسائل حدود 19000 روايت در مورد نماز وجزئيات آن است؟
3- بي توجهي جامعه : در جوامعي كه ارزش هاي مذهبي احترام چنداني ندارد و مردم به جاي هدايت يكديگر و امر به معروف و نهي از منكر خود مشوق فساد و يا لااقل بي تفاوت به مسائل ديني هستند بي شك نمي توان از جوانان انتظار داشت كه به ارزش هاي مذهبي پايبند باشند.
4- مجالست وهمنشيني با دوستان ناباب: همنشيني با دوستان نقش بسيار مهمي در شكل دهي شخصيت انسان ، خصوصا در سنين نوجواني و جواني دارد. دوستان شايسته در سوق دادن انسان به سوي سعادت وكمال مؤثر اند و دوستان ناشايست در انحراف آدمي به سمت ناهنجاري هاي اخلاقي تاثير مي گذارند. چه بسيارافراد كه به مسائل ديني علاقه دارند ولي در اثر همنشيني با افراد ناشايست در محله يا محيط تحصيل يا محل كار منحرف مي شوند ودر دام بي ديني و لاابالي گري گرفتار مي شوند.
5- سستي و تنبلي: غالبا نوجوانان و جوانان به آساني تن به هر كاري نمي دهند، مگر در اموري كه بيشتر جنبه احساسي و هيجاني دارد و يا در اموري كه با انگيزه و شناخت قبلي همراه باشد. براي فردي كه تازه به سن تكليف رسيده قدري مشكل است كه در هواي سرد زمستان آستين خود را بالا بزند و، وضوبگيرد و برايش دشوار است كه از خواب شيرين صبح برخيزد و نمازش را بخواند، البته علت اصلي ضعف در ايمان است، زيرا اگر از عمق جان اعتقاد به نماز داشتيم با شوق به سمت نماز مي رفتيم. چگونه شخص علاقه مند براي رسيدن وقت مسابقه فوتبال همه چيز را كنار مي گذارد و فقط به آن فكر مي كند همين حالت بايد در نماز هم باشد. امام باقر فرمودند:«الصلوة عمود الدين» بحار الانوار،ج82،ص218.«نمازستون دين است.» بايد چگونه با ستون دين خود رفتار كنيم؟ بايد ايمان تقويت شود تا عمل صالح هم تقويت گردد.
6- تبليغات شديد بيگانگان: دشمن با استفاده ازوسايل ارتباط جمعي ، رسانه ها وشگردهاي تبليغاتي به جنگ دين آمده است. در اين شيوه اول سعي مي شود تا ارزش هاي بومي و مذهبي كم اهميت جلوه داده شود « مغالطه ي كوچك نمائي » و ازسوي ديگر مظاهر تمدن غرب ستوده شود و به عنوان الگوهاي جذاب و متناسب با احساسات جوانان و مناسب جهت پيشرفت وتوسعه معرفي شود «مغالطه ي بزرگ نمائي»و همچنين رواج افراطي فرهنگ غربي در جوامع اسلامي به ويژه در نسل جوان همواره پيامدها وخطراتي داشته است و مي تواند همه چيز را نابود كند و يكي از خطرناك ترين پيامدهاي آن تضعيف عقايد وفرهنگ ديني است .
بطوري كه آداب و سنن اصيل مذهبي به عنوان خرافات از جامعه حذف مي شوند و باورهاي ديني كم كم به فراموشي سپرده مي شوند كه كمترين پيامدش ترك نماز و روي آوردن به عقايد توخالي است. تو خود حديث مفصل، بخوان از اين مجمل
7- تلاش شياطين براي اقامه نشدن نماز: درآيه ي 91 سوره مائده بيان شده است كه شيطان مي خواهد شما را از ياد خدا و نماز باز دارد چرا چنين نباشد در حالي كه نماز بهترين عمل صالح براي مبارزه با شيطان است و شيطان ضربه ها از نماز خورده است.
8- موكول كردن اعمال عبادي وتكاليف ديني به آينده: مي گويند فرصت زياد است مي شود در پيري جبران كرد در حالي كه به هيچ جواني ضمانت رسيدن به پيري داده نشده است يا مثلا نماز را از اول وقت تاخير مي اندازند و شيطان به آنها القاء مي كند كه هنوز وقت باقي است تا اينكه اصل نماز ترك مي شود.
9- نقش منفي احساس گناه در دل نوجوانان يا جوانان چون گناهي از آن ها سر زد نا اميد مي شوند و احساس گناه مي كنندو از خودشان متنفر مي شوند و چون فكر مي كنند نمازشان درست نيست نماز را ترك مي كنند مثل آنكه انسان از چاله خودش را به داخل چاه بيندازد. بجاي توبه و جبران گناهي بس بزرگتر كه ترك نماز است مرتكب مي شود.
10- در حاشيه قرار دادن نماز و اصل قرار دادن امور شخصي خيلي از ما در نماز هم به فكر امور شخصي هستيم در حالي كه اصل نماز هم باعجله و عدم توجه به احكام و اسرار و آداب و...خوانده مي شود و اين براي كسي كه ادعاي پيروي از معصومين عليهم السلام را دارد بسيار ناشايست است پس تصميم بگيريم در زندگي اصل و متن را نماز قرار دهيم و همه چيز بر محور نماز تنظيم شود.
11- وجود شبهه در ذهن آن ها درباره ي نماز و مسائل ديني وعدم حل شبهات كه بايد فورا شبهه را به اهلش عرضه كنند تا براي آ ن ها حل شود مثلا: مي گويند چرا بايد نماز بخوانيم ؟ مگر خدا به نمازمان احتياج دارد؟ جواب روشن است خداوند به عبادت ما نيازي ندارد آنقدر فرشته هستند كه بالاتر از من و شما او را عبادت كنند علاوه بر اينكه خداوند به عبادت آن ها هم نيازي ندارد« ان الله لغني عن العالمين» يعني او از همه ي موجودات بي نياز است. گر جمله ي كائنات كافر گردند ، بر دامن كبرياش ننشيند گرد. نمازمي خوانيم براي1- حفظ ايمان2- عمل به واجب الهي كه در قرآن و روايات آمده است.3- آرامش دل4- غذاي كامل روح 5- ارتباط با خداوند 6- شستشوي گناهان 7- سدي در برابر گناهان آينده 8- تكامل معنوي 9- دعوت به پاك سازي زندگي 10- كليد بهشت. مگر ما كليد بهشت را نمي خواهيم؟ 11- جامع تمام ارزش ها و كمالات و ...
12- گناه: يک عامل اساسي در عدم گرايش به نماز، يا عدم توفيق در اقامه ي نماز حقيقي که در عرفان اسلامي و معارف ديني بر آن تأکيد شده است، عامل گناه و اثر بازدارندگي آن است.
از نظرگاه اسلام، قلب انسان مادامي که به گناه آلوده نباشد، آينه ي تجلي حق و وسيله ي شناخت فطري اوست، اما اصرار بر گناه باعث تاريکي قلب شده و کم کم جلوه گري حق در اين حرم الهي ( قلب) را مانع مي شود.
در مناجات امام سجاد (ع) آمده است:
« فيا مولاي و يا مؤملي و يا منتهي سؤلي فرق بيني و بن ذنبي المانع لي من لزوم طاعتک؛ (9) پس اي مولاي من و اميد و نهايت درخواست من، بين من و گناهم که مانع لزوم و پيوستگي اطاعتم از تو مي شود، جدايي انداز. »
در دعاي ابوحمزه ثمالي آمده است:
« پروردگارا، من هرگاه به خود مي گويم که آماده شده ام ( و محياي مناجات باتو هستم )، و در مقابل تو به نماز مي ايستم و با تو مناجات مي کنم، در حال نماز، حالت خواب آلودگي بر من مي افکني و مناجات با خود را از من سلب مي کني و مرا چه شده است که هرگاه گفتم که درونم شايسته و نيکو گشته و به مجلس توبه کنندگان نزديک شده ام، بلايي بر من عارض مي شود و قدمم را سست کرده و بين من و خدمت تو، مانع مي شود. » (10( آن حضرت، آن گاه، اقسام شيوه هاي گناه را که باعث اين بلا مي گردد، برمي شمارد.
گوش جان بسپار بر حي علي خير العمل - هست در افعال نيكو از همه بهترنماز
در وداع آخرينش گفت با زينب حسين - يادي از من كن چو شب مي خواني اي خواهر نماز
صاحب محتوی:
پرسمان دانشجویی
زبان :
فارسی
منبع اصلی :
http://akhlagh.porsemani.ir/content/%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%B2-%DA%AF%D8%B1%D9%8A%D8%B2%D9%8A-%D8%AC%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%A7%D9%86
جنس منبع:
متن
پایگاه :
پایگاه پرسش و پاسخ های اخلاق و عرفان سایت پرسمان
یادداشت :
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
مخاطب :
بزرگسال
خروجی ها :
Mods
Doblin core
Marc xml
MarcIran xml
مشخصات کامل فراداده
مشخصات کامل اثر
منابع مرتبط :
ثبت نظر
ارسال
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت