روحیه شاد و با نشاط | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
روحیه شاد و با نشاط
کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
فارسی
کتاب الکترونیکی
میانگین امتیازات:
امتیاز شما :
تعداد امتیازات :
0
روحیه شاد و با نشاط
ویرایش اثر
کلید واژه اصلی :
روحیه خلاق
,
روحیه
,
زندگی و شادزیستی
سوال:
چكار كنم تا روح داغي داشته باشم؟
پاسخ تفصیلی:
برداشت ما از روح داغ زندگي شاداب و بانشاط و برخورد هاي اجتماعي شاد است. با عمل به راهكارهايي كه در پاسخ ارائه شده, اميد است كه ريشه ناهنجاري هايي كه عامل سردي روح مي شود مرتفع شده و حال بهتري پيدا كنيد. در حال حاضر يكي از مطالب مجله پرسمان را برايتان انتخاب نموده ايم كه مطالعه خواهيد نمود. برخي راهكارهاي ارايه شده در اين نوشته برايتان مفيد خواهد بود. موفق باشيد.
عوامل زندگي شاداب و بانشاط:
بسيارى از افراد مفهوم زندگى را پيچيده مى پندارند و گمان مى كنند براى نيل به پيروزى هاى چشمگير بايد پيوسته جان فشانى كرد . زمين و آسمان را به هم پيوست تا شايد به اندكى از موفقيت دست يافت . اما گروهى زندگى را ساده و نيل به خوشى ها و كاميابى هايش را دستيافتنى تر مى دانند . به اعتقاد اينان براى اين هدف بيشتر بايد هوشيارانه با اصول و قوانين دستگاه آفرينش همنوا شد; آن هم نه اصول و قوانين مرموز و دست نيافتنى، بلكه آنچه به آسانى در اختيار ماست، گر چه كمتر بدانها توجه مى كنيم . اين كم توجهى سبب شده است كه بپنداريم قوانين آفرينش بسيار پيچيده و آرمانى و دور از دسترس است كه جز افرادى كم شمار بدان آگاه نمى شوند .
آنچه شما را در به دست آوردن پيروزى، موفقيت و نشاط يارى مى رساند تنها داشتن امكانات مادى و توانايى سرشار جسمى نيست . شما مى توانيد با تكيه بر برخى اصول روانشناسى، با صرف نيرويى كمتر و در زمانى كوتاهتر به موفقيتهاى چشمگير دست يابيد . پيوسته با نشاط بوده، از چيزى نهراسيد و خود بزرگترين تشويق گر و امداد رسان خويش باشيد . بدين منظور مى توانيد از آنچه در اين گفتار ارائه مى شود بهره گيريد و به اهداف خود نايل شويد .
يک - شادمانى به كسى هديه نمىشود
اگر منتظريد تا كسى نشاط و شادمانى را به شما هديه كند بدانيد كه آن فرد نخست خودتان هستيد . فهرستى از همه آنچه تاكنون شما را شادمان نموده است تنظيم كنيد و عامل يكايك آنها را برشمريد، تا مطمئن شويد كه بيشتر آنها را خود فراهم كرده ايد، موفقيت تحصيلى، ديدار دوستان، آشنايى هاى با اهميت، سفرهاى شادى آفرين و . . . امورى است كه بيشتر با اقدامات خود ما پديد مى آيند . شادى ها نيز انواع گوناگون اند . بعضى زود گذر و برخى پايدارند . شمارى نماى شادى دارند و در حقيقت تباهى آورند، مانند پارهاى از گناهان; و تعدادى لباس زحمتبه تن دارند ولى زمينه ساز خوشى هاى فراواناند، مانند كوششهاى دوره تحصيل .
شور و هيجان در انجام فعاليتها و عشق در زندگى از مهمترين عواملى است كه شادمانى هاى تازهاى را براى شما به ارمغان مى آورد . اگر شما خود از درون احساس درماندگى و كسالت كنيد و بى روح و دلمرده باشيد چه كسى خواهد توانست شور و اشتياق و شادمانى را به شما بازگرداند؟ در ميان اطرافيان هيچ كس براى ما دلسوزتر از خود ما نيست . زمانى كه ما خود براى نيل به اهدافمان در خويش انگيزه و شوقى نداشته باشيم چه كسى خواهد توانست آن را در وجود ما پديد آورد؟ !
اگر براى فعاليتهاى خود شوق و انگيزه كافى نداريد مطمئن شويد كه مهمترين علت، روشن نبودن هدف و ناتوان ديدن خود است . بدين منظور بايد هميشه در هر فعاليت، هدفتان را كاملا روشن كنيد . پس از آن به اشتياق و علاقه درونى خود در اعماق وجودتان مراجعه كنيد و آن را روز به روز بيشتر كنيد و اميدوار به آينده، به توانايى خود ايمان آوريد . سپس خواهيد ديد كه در مدتى كوتاه انگيزه كافى براى انجام و ادامه آن فعاليت در شما پديد خواهد آمد .
دو - منتظر اقبال نباشيد
در زندگى بسيارى از افراد تحولات يك باره و چشمگير گاه مهمترين علت موفقيت آنان بوده است . اميد به زندگى روشنتر، عامل دوام و كاميابى زندگى است . تلاش براى دستيابى به رفاه و پيروزى امرى نكوهيده نيست و اعتقاد به خداوند و پاداشهاى دنيوى خيلى از كارها، اميد آفرين و عامل رشد و موفقيتهاى تازهتر است; اما اين همه هيچ يك بدان معنا نيست كه در زندگى هميشه منتظر باشيم روزى اقبال به سوى ما رو كند و در يك نيم روز تحول چشمگيرى در زندگىمان پديد آيد . كسانى كه هميشه در انتظار روزى به سر مى برند كه رويدادها به طور اتفاقى به زندگى شان هيجان و تحول ببخشد معمولا آن روز را مشاهده نكرده، زندگى را بدرود گفته اند .
بخت و اقبالى كه بايد به انتظارش نشست و فرد را از حركت و تلاش باز مى دارد بيشتر نكبت آور و كسالت آفرين است . زيرا عادتش آن است كه كمتر به سراغ كسى رود و افراد را بيشتر در رخوت و دلسردى فرو مى برد . اميد به هر چيز زمانى سرنوشت ساز و تحول آفرين است كه منشا حركت باشد، نه عامل سكون و ضعف .
بنابراين در انجام هر فعاليت، آنچه در توان داريد به جاى آوريد و منتظر فرشته خوشبختى نباشيد . آن فرشته خود شماييد كه بايد براى خودتان آشكار شويد ونيرويتان را براى نيل به اهداف به كار گيريد . اوقات خود را هدر ندهيد و به استخدام كارهاى بى نتيجه و تباهى آور در نياييد . با جديت تصميم بگيريد به هيچ كارى رو نكنيد مگر نتيجه دلخواه و مفيدى برايتان داشته باشد . تا زمانى كه در وجود شما چنين قاطعيتى مشاهده نشود هيچ چيز به نفع شما تغيير نمى كند . قرآن را خوانده ايد كه مى فرمايد: ان الله لا يغير ما بقوم حتى يغيروا ما بانفسهم»
(رعد ، آيه 11).
دستگاه آفرينش نيز از خداوند فرمان مىگيرد و تا در درون چيزى تحول پديد نيايد، تغييرى در آن پديد نمى آورد .
سه - خود، ارزياب كارهاى خويش باشيد
اگر از فعاليتها يا رفتارهاى خود نتيجه دلخواه را به دست نمى آوريد به جاى دلسردى و ملامت خود و ديگران، جزئيات عملكردتان را با ژرف نگرى بررسى كنيد تا دريابيد كه عيب كارهايتان كجاست . بدون شناخت عوامل بى توفيقى و درمان آن، در انتظار كسى نباشيد كه به عيوب كارهاى شما بنگرد و آنها را برطرف سازد و نشاط و توفيق را تقديم شما كند . به واقع آيا رواست كه منتظر باشيد كسى از غيب به سوى شما آيد تا بنيان اشتباهات شما را بر كند و كسالت و ضعف و شكست را از شما دور سازد . آنها كه پيوسته از ميان عوامل موفقيت آفرين، بدون تلاش و شكيبايى انتظار كاميابى را پيشه خود مىكنند و از پيشامدها توقع دارند كه يكباره به كمك ايشان بشتابد و به زندگى آنان رونق تازه دهد، امروز خويش را به اميد فرداى بهتر سپرى خواهند كرد و به موفقيتى دست نمى يابند .
چهار - درس شهامت آفرينى را خوب حفظ كنيد
ما از آغاز كودكى تا پايان جوانى همواره مشغول درس آموزى و تحصيل هستيم ولى «درس شهامت آفرينى» را كمتر فرا مى گيريم . بيشتر مخترعان، سياستمداران موفق و جنگجويان برجسته از آنانند كه از نعمت شهامت چيزى كم نداشته اند . به خود اميدوار باشيد و از هيچ چيز جز گناهانتان نهراسيد . اين سفارش مردى است كه آدمى نظير وى كم ديده است . در فرمودهاى از امام على (ع) مى خوانيم: هر گاه كسى زمين را گردش كند تا به اين چند حكمت دست يابد، هر چند گردش كند موفق نخواهد شد: نخست آن كه آدمى نبايد از هيچ چيز جز گناه خود هراس داشته باشد .
ترس و خيالات واهى نيروهاى درونى شما را بى اساس، مرموزانه هدر مى دهد و زندگى پرهيجان را از شما دريغ مى دارد . براى اهداف خود با استمداد از پروردگار به سوى آن گام برداريد و مطمئن باشيد اگر از درون ياس و بى توفيقى را باخود زمزمه كنيد گويا همه چيز اين زمزمه را زودتر از شما مى شنود و يكايك توفيقات از شما سلب مى شود و كمترين تغييرى در وضعيت زندگى شما به وجود نمى آيد . به خود تلقين كنيد كه توان و شجاعت هر كارى را داراييد . در غير اين صورت ركود و افسردگى و ناتوانى، نشانى شما را بسيار زود خواهد يافت و به سراغتان مى آيد .
به اهداف مورد نظرتان فكر كنيد، موانع موفقيت را بر شمريد و راه چيرگى بر آن را دريابيد و سپس براى حركت آماده شويد . باخود فكر كنيد اگر كمى شهامت و حوصله داشته باشيد ممكن استبه چه مراتبى دست يابيد .
درنگ در مرداب يكنواختى و سكون، كسى را از غرق شدن نجات نمى دهد، حركت به سمت تكيه گاه مطمئن است كه نجات آور است . همه ماتنها زمانى از توان نهفته در وجود خود آگاه مىشويم و از آن سود مى جوييم كه اهريمن ترس را شكست دهيم .
شعاع دوستى خويش را توسعه دهيد و رفقاى صميمى، آگاه و با شهامت و پاكدامنى را كه در همه جا كم نيست، بيابيد و نظرات و مقاصد خود را با آنها در ميان گذاريد تا احساس ترس را در شما كاهش دهند . يقين كنيد وقتى انسان در مورد هدفى با افراد مطمئن به رايزنى مى پردازد ترس وى از اقدامات بزرگ كاهش مى يابد: پنج - از اظهار دلتنگى پرهيز كنيد.
هيچ يك از ما نمى تواند ادعا كند كه عوامل دلتنگى آور پيرامون او وجود ندارد. دلتنگى گاه علت آشكار دارد و زمانى ناآشكار. با علتهاى آشكارش مى توان مبارزه كرد ولى عوامل ناآشكار، شناخته نمى شود تا برطرفشان كرد. دلتنگى از يك نظر عامل انديشه در كارها، يقين به بى ارزشى دنيا و فريفته نشدن به آن است؛ اما زمانى كه از حالت زود گذر به شكل پايدار در آيد، پديدهاى ويرانگر است. سفارش به انجام دعا و تعقيب نمازها يكى بدان سبب است كه معانى آن دعاها، مانع از پايدارى دلتنگىهاى ويرانگر است. نمازگزارى كه در پى عبادت خود چنين زمزمه كند، با دلتنگى انسى نمى يابد: خدايا به درستى كه آمرزش تو اميدبخشتر از كردار من است و رحمتت وسيعتر از گناه من. بار خدايا، اگر من اهل و شايسته براى دريافت رحمت و مواهب تو نيستم، رحمت تو بسى اهل و شايسته است كه مرا فرا گيرد. اى پوشنده عيبها و اى شنونده شكوهها! اى آن كه درگاهش براى جويندگان گشاده است! اى مهربان، روزى بخش، دادرس، يكتاى بى همتا، رفيق همراه و...!
آن دلتنگى كه از حالت زود گذر به شكل پايدار چهره تغيير می دهد، نوعى است كه فرد خود آغازگر و تقويت كننده آن است. بدين شيوه كه پيوسته از درون به خرده گيرى از خويش مى پردازد و يكايك قوايش را به محاكمه مى گيرد؛ خود را براى هر كار ناموفقش ملامت مى كند و نارسايى و ناكامى اش را بزرگ جلوه مى دهد. به همين سبب هميشه پيرامونش را تار و سرانجام كارهايش را تباه و بى نتيجه مى پندارد.
بدانيد كه آغاز بيشتر افسردگى هاى مرموز، دلتنگى هاى ساده بوده است. پس تصميم بگيريد تا آن جا كه ممكن است ذهن و اعصاب خود را در اختيار دلتنگى قرار ندهيد كه پس از مدتى در اعماق جانتان لانه مى كند و آنگاه ديگر به سادگى شما را ترك نمى كند تا آرام آرام يكايك نيروهايتان را مرموزانه فرسوده كند.
گرفتارى ها و مشكلات را ورزشگاه پرورش نيروهاى نهفته خود قرار دهيد نه سببى براى تعطيل كردن فعاليتها. تا شما در مسير خود با موانع و مشكلات روبه رو نشويد، بخش عمده قدرت تجزيه و تحليل مغزتان به كار نمىافتد و درون مايه شكيبايى و دورانديشى تان هويدا نمى گردد. زمانى كه شما در هر گفتوگوى دوستانه يا خانوادگى از مشكلات و كاستى ها و ناكامى هايتان سخن مى گوييد، افزون بر اين كه ديگران را دلسرد و دلتنگ مى كنيد، از درون به جنگ سلولهاى مغز و اعصابتان رفته ايد و آنها راخسته و فرسوده كرده و توان انجام كار را، با رفتار خود، از دست داده ايد شش - رويدادها را خود رقم زنيد.
آيا شما فكر مى كنيد زندگى سراسر تحمل دشوارى است؟ آيا هيچ كس شما را دوست ندارد؟ آيا شما در كارهايتان پيوسته دچار بد اقبالى مى شويد؟ آيا گمان مى كنيد به سبب نوعى ناتوانى جسمى يا ذهنى پيشرفتى نخواهيد كرد؟
پاسخ اين پرسشها را جز شما كسى تعيين نمى كند. تصميم با شما است كه براى اين پرسشها چه پاسخى آماده كرده باشيد. گزاف نيست اگر بگوييم ما هر طور مى انديشيم، برايمان رخ خواهد داد. هر چند هيچ نمى توان سهم عوامل جانبى تأثير گذار بر زندگى ما را ناديده گرفت، مهمترين سهم را ذهن خود ما رقم مى زند. همه رفتارهاى ما از ذهن فرمان مى گيرد. كسى كه از درون ذهن خويش، براى خود موفقيتى را روا نمى داند، عوامل بيرون از وجودش براى نيل او به موفقيت كمكى به وى نمى كند. اگر زمينهاى نيز براى او فراهم شود، ناپايدار است. گويا همه عوامل بيرونى منتظر خود مايند كه به آنها چه فرمانى مى دهيم. اگر كسى زندگى را «سراسر تحمل دشوارى» تعريف كند يا بپندارد كه هميشه دچار بد اقبالى است، گويا همه پديده ها همين گونه كه او مىپندارد تنظيم مى شود؛ درست همانند ساعتى كه آن را براى زنگ زدن در ساعت معين، تنظيم مى كنند.
وقتى شما به سبب نوعى ناتوانى جسمى يا ذهنى راه بسيارى از موفقيتها را بر خود بسته بدانيد، گويا همه چيز همان طور خواهد شد كه شما احساس مى كنيد. روان شناسان اين پديده را «جادوى ذهن» مى خوانند. آن خوشبينى كه در گفتار پيشوايان آسمانى مورد سفارش جدى قرار گرفته است تنها ويژه «خوشبينى به رفتار ديگران» نيست. همه ما بايد به استعدادهاى درونى خويش خوشبين باشيم. خود راناتوان از به دست آوردن هيچ موفقيتى نپنداريم. با تخيّلات منفى، سد راه موفقيت خود نباشيم و بىسبب عوامل بيرونى تأثيرگذار بر موفقيتهاى خود را، با افكار اشتباه و مأيوسانه، بر ضد خود بسيج نكنيم.پس تصميم با خود شما است كه چگونه آينده را رقم زنيد. هفت - در هر موقعيت كه قرار گرفتيد قدرشناس آن باشيد.
به درستى معلوم نيست چرا گروه بى شمارى از مردم هميشه در جست وجوى لذتهايى هستند كه قرار است به احتمال در آينده بدان دست يابند. آنها خود را مسافرِ مقصدى مى دانند كه لذت هايش را فقط در مقصد به مهمانانش هديه مى كند. غافل از آن كه لذت سفر، در طول سفر است نه فقط هنگام رسيدن به مقصد؛ به ويژه آن كه در خيلى از سفرها در مقصد لذتى نهفته نيست و شادكامى هاى بين راه است كه مسافرت را لذت بخش مى كند.
پس بياييد در هر موقعيت كه قرار گرفته ايد قدرشناس آن باشيد. همه شادىها در آينده موهوم جاى ندارد. امروز نيز آينده ديروز است كه بايد سپاسگزار نعمت هايش بود. اگر در كنار پدر و مادر زندگى مى كنيد يا ميان دوستان، در سالهاى آغاز تحصيل هستيد يا پايان آن، موقعيت اقتصادى متوسطى داريد يا نداريد، همه را آن گونه كه انتظار مىرود قدر بدانيد. اگر قدرشناسى بخشى از جهان بينى شما قرار گيرد، خواهيد ديد كه همه چيز برايتان دلچسب و شادى آور مى شود. مطمئن باشيد، با وجود اين خصيصه، عوامل ناخوشايند زندگى بر شما پيروز نمى شود و به تدريج خواهيد ديد كه در همه زمينهها تحولات چشمگيرى برايتان پديد خواهد آمد.
هرگز اين قانون طبيعت را از ياد نبريد كه «در زندگى سپاس هر نعمت را كه به جاى آوريد، بيشتر در خدمتتان قرار مى گيرد و آنگاه با نيروى آن بهتر مى توانيد با ناملايمات مبارزه كنيد يا دست كم با آنها به سازگارى برسيد.» از وضع خود و خانواده و محيط و استاد گله مند نباشيد. كوشش براى بهتر سازى اين امور به مفهوم گلهمندى از آنها نيست. پديدههاى پيرامون ما نيز، همانند اشخاص، خوب در مى يابند كه شما سپاسگزار وجود آنهاييد يا ناسپاس. به فرموده خداى متعال: اگر شيوه سپاسگزارى پيش گيريد، بر [نعمتهاى] شما افزوده مى گردد و اگر ناسپاس باشيد، عذاب الاهى شديد است
( با استفاده از سوره ابراهيم، آيه 7).
بيشتر افراد از احسان و محبت به كسى كه قدرشناس محبت نيست، دريغ دارند؛ هر چند وى از ديگر امتيازات اخلاقى برخوردار باشد. به عكس به فردى كه از ميان همه امتيازات فقط قدرشناسى را پيشه خود كرده است، خرسندترند و از هر گونه احسان و محبت به وى دريغ نمى ورزند.
صاحب محتوی:
پرسمان دانشجویی
زبان :
فارسی
منبع اصلی :
http://akhlagh.porsemani.ir/content/%D8%B1%D9%88%D8%AD%DB%8C%D9%87-%D8%B4%D8%A7%D8%AF-%D9%88-%D8%A8%D8%A7-%D9%86%D8%B4%D8%A7%D8%B7
جنس منبع:
متن
پایگاه :
پایگاه پرسش و پاسخ های اخلاق و عرفان سایت پرسمان
یادداشت :
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
مخاطب :
بزرگسال
خروجی ها :
Mods
Doblin core
Marc xml
MarcIran xml
مشخصات کامل فراداده
مشخصات کامل اثر
منابع مرتبط :
ثبت نظر
ارسال
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت