تعيين هدف براي دانشجو | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
تعيين هدف براي دانشجو
کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
فارسی
کتاب الکترونیکی
میانگین امتیازات:
امتیاز شما :
تعداد امتیازات :
0
تعيين هدف براي دانشجو
ویرایش اثر
کلید واژه اصلی :
هدف علم
,
اخلاق دانشجویی
سوال:
مي خواستم ببينم كه مثلأ تعيين هدف كردن در زندگي به عنوان دكتر شدن و تلاش كردن براي آن از ديد اسلام مشكل دارد؟
پاسخ تفصیلی:
دوست گرامي؛ زندگي در هويت خود، هدفمند است, اما اينكه ما هم به عنوان يك فرد توانسته ايم هدف زندگي را روشن بشناسيم و زندگي خود را هدفمند سازيم, فرايندي است كه بايد خودمان در آن حضور فعال داشته باشيم و راهبرد مشخصي براي خود ترسيم كنيم. هدفمند سازي با اين رويكرد از ان جهت ضرورت مي يابد كه باعث آرامش و نظم زندگي و سامان دهي افكار و رفتار انسان مي شود. كسي كه هدفي ندارد, سردرگم است و برنامه ريزي برايش ممكن نيست و دچار افسردگي و نااميدي و آسيب هاي فراوان ديگري خواهد شد.
بنابراين روشن بودن هدف زندگي يكي از عوامل مهم آرامش و شاد زيستي و سلامتي رواني انسان است. هم چنين شناخت هدف زندگي براي هدفمند ساختن زندگي خود و كسب آرامش و رسيدن به شاد زيستي كاملا لازم و ضروري است. خداوند هدف نهايي زندگي انسان:
هدف نهايي و كلي زندگي انسان در رويكرد اسلام كه دين توحيدي است, تنها خداي متعال است. در اين راستا گفتني است: انسان موجودي خداگونه است. خداي متعال انسان را به صورت خويش آفريد؛ «ان الله خلق آدم علي صورته» و خليفه خود در زمين قرارش داد؛ «اني جاعل في الارض خليفه». به خاطر همين ملائكه بر او سجده كردند؛ «و سجد الملائكه كلهم اجمعون الا ابليس» و براي او فراوان پيامبران فرستاد با كتاب هاي آسماني، تا اين خداگونگي از مرحله استعداد به فعليت درآيد و انسان آينه تمام نماي خدا در روي زمين گردد. در اين راستا زندگي نيز فرصتي است براي خدايي شدن و عمر انسان اگر در اين مسير هزينه نشود، خسارت است؛ «ان الانسان لفي خسر الا الذين آمنوا و عملوا الصالحات»
بنابراين هدف از خلقت انسان، خدايي شدن يا خداگونه شدن انسان و فعليت بخشي به استعداد خليفه الهي است كه از طريق بندگي خداوند و پرستش توحيدي و خدامحوري حاصل مي شود.
هدفي كه منظور نظر دين و اولياي الهي است ساختن انسان خدايي است. پيامبران و رهبران ديني براي خدايي شدن انسان تلاش كرده اند. آنها به هر چيزي كه دعوت كرده اند مانند عبادت خدا و اخلاق، همه براي اين بوده است كه از انسان يك موجود خدايي بسازند.
هر انساني در زندگي خود، اهدافي را دنبال مي كند. حتي كساني كه اهل گناهند، هر دم هدفي را مي جويند؛ ولي چون اين اهداف گوناگون است و جهت خاصي ندارد، قانع كننده نيست و فرد همواره احساس مي كند بايد به دنبال هدفي راضي كننده بگردد. براي اين كه انسان هدف واحد و مناسبي براي زندگي خود انتخاب كند، بايد ببيند «چرا آفريده شده است؟». آن كس كه هدفش در زندگي، متناسب با هدف از آفرينش باشد، به آرامش و سعادت دست يافته است و همه جنبه هاي وجودي خود را در مسير صحيح حيات قرار خواهد داد.
انسان اهداف فراواني در زندگي خود دارد، ولي اگر بخواهد زندگي اش سامان درستي بيابد و به آرامش برسد، بايد تمامي اهداف گوناگون خود را در مسير خاص و براي رسيدن به هدف واحدي كه همانا هدف از خلقت انسان است، سازماندهي و جهت دهي كند. براي اين منظور نكته اساسي كه وجود دارد شناسايي هدف نهايي و اصلي آفرينش است.
قرآن و هدف مستقيم زندگي انسان:
قرآن كريم به صراحت هدف زندگي انسان را بيان كرده و فرموده است: و ما خلقت الجن و الانس الا ليعبدون. و جن و انس را نيافريدم مگر براي عبادت. (ذاريات، آيه 56).
همچنين از تمامي آموزه هاي ديني استفاده مي شود كه كمال و سعادت انسان در اين دنيا و نيز در آخرت از طريق عبادت و ارتباط با خداوند تامين مي شود، به خاطر همين است كه در آيات فراواني از قرآن كريم اشاره شده است كه تمامي انبياي الهي بدون استثنا انسان را به پرستش پروردگار عالم فراخوانده اند، و لقد بعثنا في كل امة رسولا ان اعبدوا الله و اجتنبوا الطاغوت. و هر آينه در هر امتي رسولي را برانگيختيم تا به امت خود بگويد كه: خداي را بپرستيد و از طاغوت بپرهيزيد. (نحل، آيه 36) از آن رو مي توان به صراحت باور داشت كه : هدف زندگي انسان چيزي جز عبادت خداوند نيست.
از ديدگاه قرآن كريم هدف نهايي انسان در زندگي، قرب الي الله يا همان خدايي شدن انسان از طريق عبادت توحيدي و انس با خداوند است؛ عبادت هدف ابزاري و متوسط رسيدن به چنين هدفي است. آنجا كه قرآن كريم مي فرمايد: «و ما خلقت الجن و الانس الا ليعبدون؛ و جن و انس را نيافريدم مگر براي عبادت». فايده و اثر عبادت نيز انس با معبود و نزديك شدن به صفات و كمالات او است. براي هدفگذاري در زندگي بايد به گونه اي برنامه ريزي نمود كه تمامي اهداف جزئي زندگي در مسير قرب الي الله توجيه و سازمان دهي شود، تا انسان بتواند در اين مسير به كمال و سعادت واقعي خودش دست يابد.
هدف متوسط:
آنچه گفته شد هدف نهايي و استراتژيک زندگي انسان است. براي رسيدن به اين هدف اهداف كوتاه مدت و متوسطي نيز وجود دارد كه در اين زمينه خود شما بايد استعداد سنجي و تصميم گيري و برنامه ريزي كنيد. يعني هر كسي بايد در زندگي خود به عنوان تاكتيك براي اين اهداف برنامه ريزي داشته باشد. هدف نهايي روح تمام زندگي و اهداف و تصميم گيري هاي انسان است. در زمينه زندگي عادي لازم است شما تحصيل كنيد مدرك بگيريد شغل داشته باشيد, درآمد كسب كنيد, ازدواج كنيد و مطابق استعداد و توانايي و علاقه مندي خود نقشي مفيد در جامعه داشته باشيد. اين مسير حتما بايد طي شود و بايد براي آن برنامه ريزي داشته باشيد, اما زماني اين مسير ارزش دارد كه در راستاي همان هدف نهايي تنظيم شود. درنتيجه آنچه كه مهم است رسيدن به هدف نهايي است و هدف هاي ديگر زماني از ارزش برخورددارند كه در راستاي تحقق هدف نهايي باشد از نظر اسلام هدفي منفي است كه مانع رشد معنوي انسان باشد و آدمي را به سوي گرايش افراطي به دنيا دوستي سوق دهد، وگرنه اهدافي كه در مسير خودسازي و ارتقاي معنوي انسان است، از دنيا نيست و عين آخرت گرايي و خداجويي است.
انتخاب هر هدف متوسطي نيز بستگي به نيت شما دارد. اگر نيت شما پاك است و مي خواهيد به خلق خدا خدمت كنيد و محصول آن را در راه رضاي خداوند بكار بگيريد، اين عين خداجويي و دين داري است. به طور كلي تمامي انتخاب ها و موضع گيري هاي ما وابسته به نيت و اخلاص در آن است.
صاحب محتوی:
پرسمان دانشجویی
زبان :
فارسی
منبع اصلی :
http://akhlagh.porsemani.ir/content/%D8%AA%D8%B9%D9%8A%D9%8A%D9%86-%D9%87%D8%AF%D9%81-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%8A-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%D8%AC%D9%88
جنس منبع:
متن
پایگاه :
پایگاه پرسش و پاسخ های اخلاق و عرفان سایت پرسمان
یادداشت :
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
مخاطب :
بزرگسال
خروجی ها :
Mods
Doblin core
Marc xml
MarcIran xml
مشخصات کامل فراداده
مشخصات کامل اثر
منابع مرتبط :
ثبت نظر
ارسال
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت