درمان دنيا دوستي | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
درمان دنيا دوستي
کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
فارسی
کتاب الکترونیکی
میانگین امتیازات:
امتیاز شما :
تعداد امتیازات :
0
درمان دنيا دوستي
ویرایش اثر
کلید واژه اصلی :
دوستی دنیا
,
دنیاشناسی
,
دنیاپرستی
,
حب دنیا
سوال:
بنده خيلي دنيادوست و دنياپرست شدم، جلوي هواي نفس خودم نميتوانم بگيرم لطفاكمكم كنيد؟
پاسخ تفصیلی:
در پاسخ به شما دانشجوي گرامي در خصوص نحوه برخورد با دنيا بايد عرض كنيم كه در روايات رسيده از معصومين(ع) دو ديد نسبت به دنيا وجود دارد. دنياى ممدوح و خوب و دنياى مذموم و بد. در نتيجه به طور مطلق نمىتوان گفت كه دنيا بد است، زيرا دنيا مزرعه آخرت و راه رسيدن به بهشت و جوار الهى است. حضرت على(ع) فرمودند: «دنيا چه سراى نيكويى است براى كسى كه آن را خانه هميشگى خويش نداند و چه جايگاه خوبى است براى كسى كه آن را وطن خود قرار ندهد»، (ترجمه ميزانالحكمه، ج 4).
اما اگر همين دنيا موجب غفلت از آخرت و خداوند گردد و محبت آن در دل آدمى قرار گيرد فريب خوردن اززر، زور و تزوير را به دنبال دارد. عن ابى عبداللّه(ع): «رأس كل خطيئة حب الدنيا؛ حب دنيا رأس هر خطا و اشتباهى مىباشد»، (اصول كافى، ج 2، ص 315، روايت 1، به نقل از سرالاسراء، استاد على سعادتپرور، ج 1، ص 102).
در تبيين معناى «دنيا» بايد گفت دنياى مذموم، «خود» انسان است. انسان «بد» خود دنيا است. آسمان، زمين، درخت، كوه، صحرا و دريا هيچ كدام دنيا نيست. اينها از «آيات الاهى»اند و خداى سبحان از همه آنها با تجليل ياد كرده است فصلت(41):11. در قرآن مجيد و روايات اهلبيت(ع) هرگز از آسمان و اختران به بدى ياد نشده، و از زمين، كوهها، معادن دل زمين، دريا و موجودات دريايى بدگويى نشده است، اينها دنيا نيستند.
«دنيا» كه ضمير و قلب، متوجه او است، مجموعهاى از «عناوين اعتبارى» است كه انسان تبهكار را به خود سرگرم و مشغول كرده است. مجموعه خود خواهىها است كه دنيا را شكل داده است؛ و گرنه شما به آسمان يا زمين برويد، دنيا را پيدا نمىكنيد؛ زيرا همه اينها «آيات الاهى»اند؛ موجوداتى كه تسبيحگوى حقاند و مستقمياً براى عبادت خداى سبحان و به طور غير مستقيم براى نفع ما خلق شدهاند.
«دنيا» يعنى مجموعه عناوين اعتبارى كه انسان در نهان و نهاد خود بافته و مىسازد؛ همين من و مايى كه برخى به آن مبتلايند: نظر من اين است، دلم مىخواهد فلان كار را بكنم، دلم مىخواهد اين طور بپوشم و... . البته مىتوان از شر اينها نجات پيدا كرد، اين كار شدنى و اين راه رفتنى است و همه ما بايد بكوشيم با «مراقبت مستمر» آن را طى كنيم.
حضرت امام خميني (ره ) از مجلسي (ره ) مطلبي را نقل مي كند كه چكيده آن اين است : دنياي مذموم اموري است كه انسان را از اطاعت خدا و دوستي او و تحصيل آخرت باز مي دارد. و هر چه باعث رضاي خداي سبحان و قرب او شود دنياي ممدوح و از آخرت محسوب مي شود.
گرچه به حسب ظاهر از دنيا باشد. بنابراين كارهايي مثل تجارت , زراعت , و صنعت كه مقصود از آنها معيشت عيال و زندگي است , اگر براي اطاعت امر خدا و صرف كردن آنها در مصارف خيريه و اعانت به محتاجان و غير آن باشد, همه از آخرت اند گرچه مردم آن را از دنيا دانند.
رياضات مبتدعه و اعمال ريائيه , گرچه با تزهد و انواع مشقت هم همراه باشد از دنياي مذمومه به حساب مي آيد. سپس خودشان مي فرمايند: آنچه مذموم است دنياي خود انسان است , (امام خميني (ره ), اربعين حديث , ص 118 و 119).
بنابراين بهترين راه حل براي داشتن برخوردي صحيح با اين دنيا آن است كه نسبت به اين دنيا ديدگاهي الهي داشته و از آن به عنوان مرزعه اي براي آخرت استفاده نمائيم هر چند لازمه آن كار و فعاليت و كسب درآمد باشد اما چون همرا دلبستگي دنيايي نبوده و در مسير الهي صرف مي گردد رنگ و بوي الهي گرفته و در نتيجه خير دنيا و آخرت را نسيب انسان مي نمايد .براى مقابله با دنياي مذموم راههاي متعددي وجود دارد كه به برخي از آنها اشاره مي گردد :
1- باور كردن فناء دنيا:
باور دل از اعتقاد ذهن خيلى بالاتر است. بسيارى اعتقاد حتى جزمى دارند كه مرده ترس ندارد ولى باز هم از مرده مىترسند اين نيست جز اين كه اين اعتقاد باور دل نشده است اما شخص غسال و مردهشوى علاوه بر اعتقاد، دلش هم باور كرده كه مرده ترسى ندارد. ازاينرو ممكن است حتى شب تا صبح كنار چندين مرده راحت بخوابد. بسيارى از ما اعتقاد به فناء دنيا داريم و معتقديم كه يك روزى از دنيا خواهيم رفت. در قرآن خواندهايم: كُلُّ مَنْ عَلَيْها فانٍ همه كسانى كه روى زمين هستند فانى مىشوند،( الرحمان، آيه 26)و نيز اعتقاد داريم: ما عِنْدَكُمْ يَنْفَدُ وَ ما عِنْدَ اللَّهِ باقٍ آنچه پيش شماست از بين مىرود و آنچه پيش خداست باقى مىباشد،( النحل، آيه 96)). آنچه پيش شماست از بين مىرود و آنچه پيش خداست باقى مىباشد. اما هيچكدام از اعتقادات را باور دل نكردهايم ازاينرو دل به دنيا بستهايم، بنابراين بايد فناء دنيا را باور دل كنيم تا دل به دنيا بسته نشود و براى كسب اين باور بايد چند چيز را دقيقاً و در درازمدت عمل كرد:
الف) روزى نيم ساعت در مكانى خلوت به مرگ فكر كنيد. كيفيت آن فرق مىكند ولى به هر گونه كه انسان بتواند حقيقت مرگ، قبر و بىاعتبارى دنيا را براى خود بيشتر جا بيندازد و با جان درآميزد، بهتر مىباشد. مثلًا مىتواند خاطرات تلخ و شيرين را چون فيلم از ذهن بگذراند با اين توجه كه همه اينها چه زود گذشت مخصوصاً خاطرات كسانى كه با انسان مأنوس بودهاند و الان از اين سراى فانى كوچ كردهاند و اين هر چه بيشتر و دقيقتر و عميقتر باشد دل را بيشتر از اين دنياى فانى جدا مىسازد.
2- شناخت آخرت
اگر كسى هدف حيات را شناخت و فلسفه حضور خويش در اين وادى را دانست و دريافت كه حيات اصلى و كامل در آخرت است و دنيا پلى براى گذر و كسب كمالات مىباشد و آنچه كه انسان را از توشه گرفتن از اين مزرعه دست يافتن به كمالات بازمىدارد، همان خصلتهاى نكوهيده است. شناخت خصلتهاى ناپسند و پسنديده، شرط اول است. پيامبران الهى نيز- كه طبيبان روح و جان بودند- همين منظور را دنبال مىكردند.
ما طبيبانيم شاگردان حق بحر قلزم ديد ما را فأنفلق
3- عمل نمودن بر ضد دنيا دوستي
امام خمينى (ره) در كتاب آداب الصلاة مطلب در اين باره گفته اند : در روايتى آمده است مولاى عارفان على (ع) جابر بن عبدالله را ديد كه آهى بر كشيد. فرمودند: اى جابر براى دنيا آه مىكشى؟ جابر عرض كرد: آرى. حضرت فرمودند: اى جابر لذتهاى دنيا در هفت چيز است: خوردنى، آشاميدنى، پوشيدنى، آميزشى، سوار شدنى، بوييدنى و شنيدنى. لذيذترين خوردنى عسل است و آن آب دهان حشرهاى باشد: گواراترين آشاميدنى آب است كه بر خاك روان است بهترين پوشيدنى ابريشم است و آن از آب دهان كرمى باشد برترين همبستر شدنى زنانند كه از زشتترين عضو آنان خواسته مىشود بهترين سوار شدنى، اسب است و آن كشنده است ارزشمندترين بوييدنى مشك است و آن خون ناف حيوانى باشد بهترين شنيدنىها غنا و آواز است كه آن هم گناه باشد پس آدم خردمند براى چيزهايى با اين اوصاف هرگز آه نمىكشد. جابر بن عبدالله مىگويد: به خدا سوگند از آن زمان به بعد هرگز دنيا بر دلم خطور نكرد».( ميزان الحكمه، ح 6058)
سپس امام راحل (ره) در بيان راه عملى علاج فرموده است: «و طريق علاج عملى آن است كه معامله به ضد كند: پس اگر به مال و منال علاقه دارد، با بسط يد و صدقات واجبه و مستحبه، ريشه آن را از دل بكند ....( مصباح الشريعه، باب 32، فى صفه الدنيا)
سرّ دادن صدقات همين كم شدن علاقه به دنيا است از اين رو مستحب است كه انسان چيزى را كه دوست مىدارد و مورد علاقهاش است، صدقه دهد. بايد انسان بداند كه دنيا طورى است كه هر چه آن را بيشتر تعقيب كند و در صدد تحصيل آن باشد، علاقهاش به آن بيشتر شود و تأسفش از فقدان آن روز افزون گردد گويى انسان طالب چيزى است كه به دست او نيست گمان مىكند طالب فلان حد از دنيا است تا آن را ندارد تعقيبش مىكند و در راه آن تحمل مشاق مىكند و خود را به مهالك مىاندازد. همين كه آن حد از دنيا را به دست آورد، براى او يك امر عادى مىشود و عشق و علاقهاش مربوط مىشود به چيز ديگرى كه بالاى آن است و خود را براى آن به زحمت و مشقت مىاندازد و هيچ گاه عشقش فرو ننشيند، بلكه هر دم روز افزون شود و زحمت و تعبش بيشتر گردد و اين فطرت و جبلت را هرگز وقوفى نيست و اهل معرفت با اين فطرت، اثبات بسيارى از معارف كنند كه بيان آن از حوصله اين اوراق خارج است و اشاره به بعضى از اين مطالب در احاديث شريفه شده است، چنانكه در كافى شريف از حضرت باقرالعلوم (ع) روايت نموده كه «مثل حريص به دنيا مثل كرم ابريشم است كه هر چه به دور خود آن را بيشتر مىپيچد از خلاص شدن دورتر شود تا آنكه از اندوه بميرد» و از حضرت صادق (ع) مروى است كه «مثل دنيا مثل آب دريا است كه هر چه انسان تشنه از آن بخورد تشنهتر گردد تا او را بكشد».( آداب الصلاة، باب 12)
4-زياد ياد مرگ كنيد.
از ديگر راههايي كه موجب مي شود تا محبت دنيا از دل انسان كنده شود اين است كه انسان زياد ياد مرگ نمايد ابو عبيده مىگويد به امام باقر (ع) گفتم: سخنى را برايم بفرما تا به وسيله آن بهره برم سپس حضرت فرمود: اى ابوعبيده بسيار ياد مرگ كن زيرا يادآورى مرگ به انسان نمىافزايد مگر زهد در دنيا را»،( المحجةالبيضاء، ملا محسن فيض كاشانى، ج 8، ص 241) ويا در روايت ديگري حضرت على «عليه السلام» مىفرمايد: «آنكه ياد مرگ بسيار كند، از دنيا به اندك خشنود شود».( نهجالبلاغة ، حكمت 943)
5- اجتناب از گناه و انجام واجبات:
بايد توجه داشت گناه انسان را به دامن دنيا مىاندازد زيرا نوع گناهان با مشتهيات نفسانى و بعد حيوانى انسان سازگار است و هر قدر انسان به گناهان نزديك شود در باتلاق دنيا فرو مىرود و دنيا در نفسش شيرينتر مىآيد چون كرمى كه در لجن مىلولد و از اين لوليدن لذت هم مىبرد و هر قدر دامن خود را ازغبار تيره گناه بتكاند از بعد حيوانى و لذت دنيوى فاصله مىگيرد و دل را از شيرينى دنيا كه ناشى از گناه است مىرويد از طرفى انجام واجبات بعد انسانى و ملكوتى را جلا مىدهد زيرا تمامى واجبات با شرايطش انبساط و گشايش روحانى و توجه معنوى مىباشد و اگر دل با واجبات انس گرفت و لذت عبادات راچشيد از آن طرف لذت دنيا و دلبستگى به آن رخت برمىبندد هر چه اجتناب از گناه و انجام واجبات بيشتر و دقيقتر باشد اثرش بيشتر است.
6- پرهيز از دوستان ناباب:
بر كسى پوشيده نيست كه اثر دوست و همنشين بسيار شگرف و عميق است مخصوصاً دوستان (و دقيقتر دشمنانى) كه انسان را به گناه بكشانند حضرت على (ع) مىفرمايند: صاحب السوء قطعة من النار همراه (و رفيق) بد پارهاى از آتش است،( سرالاسراء، استاد على سعادتپورر، ج 2، ص 350، روايت 6) . نه تنها بايد از دوستان معصيتكار و معصيتخوان پرهيز كرد، بلكه حضرت بالاتر از اين را مىفرمايند: ينبغى لمن اراد صلاح نفسه و احراز دينه، ان يجتنب مخالطه انباء الدنيا سزاوار است براى كسى كه مىخواهد نفس خود را اصلاح كند و دين خود را نگه دارد كه از مخلوط شدن با فرزندان (و اهل) دنيا بپرهيزد،( همان، روايت 9)از مهمترين اسباب اصلاح نفس جدايى دل از دنيا و غيرخداست واز مهمترين اسباب جدايى دل از دنيا و غيرخدا، جدايى و پرهيز از اهل دنيا و دنيامداران و مخلوط نشدن با آنان مىباشد تا چه رسد به اين كه اين اهل دنيا دوست هميشگى و همراه انسان باشد و تا چه رسد به اين دوست هميشگى هم خود اهل معصيت باشد و هم ديگرى را به معصيت دعوت كند.
7-توجه به نتايج حب دنيا
با توجه به امتيازات عالم آخرت و برترى زايدالوصف نعمتهاى اخروى و رضوان و قرب الهى بر لذايذ دنيا، جاى ترديد نيست كه برگزيدن زندگى دنيا بر آخرت، كارى نابخردانه خواهد بود.( اعلى/ 11)و نتيجه اى جز حسرت و پشيمانى و پريشانى نخواهد داشت ولى زشتى ونادرستى چنين گزينشى هنگامى بيشتر ظاهر مى شود كه بدانيم انتخاب دنيا و دلبستگى به لذايذ آن، نه تنها موجب محروميت از سعادت ابدى است، بلكه عامل مهمى براى شقاوت جاودانى نيز مى شود، زيرا اگر انسان مى توانست به جاى سعادت ابدى، لذايذزودگذر دنيا را انتخاب كند، اما به گونه اى كه پى آمد سوئى براى جهان ابدى نداشته باشد، چنين كارى با توجه به رجحان فوق العاده سعادت اخروى كارى ابلهانه مى بود، ولى هچ كس را گريزى از ورود جهان ابدى نيست و كسى كه تمام نيروى خود راصرف زندگى دنيا كرده و عالم آخرت را به دست فراموشى سپرده و يا اساسا آن را انكار كرده است نه تنها از نعمتهاى بهشت محروم مى شود، بلكه براى هميشه گرفتارعذابهاى دوزخى خواهد شد و زيان مضاعفى خواهد كرد.( هود/ 22، كهف/ 105- 103) (محمد تقى مصباح يزدى/ آموزش عقايد، مصباح يزدى- محمد تقى )
8-توجه به احوال گذشتگان
فرازهاى ذيل كه از زبان مبارك امام على «عليه السلام» نقل شده، براى بيان مقصود كافى است:
«اخبار گذشتگان و آنچه را بر نسلهاى پيشين رفته است، به ياد آور. بر سرزمينهايشان بگذر و در آثار بازماندگانشان نيك بنگر. ببين كه چه كردند و از كجا بركنده شدند و به كجا فرود آمدند و جاى گرفتند بى گمان در مىيابى كه از ميان دوستان به سراى غربت در افتادهاند، و زود باشد كه تو نيز سرنوشتى چو آنان يابى».( نهجالبلاغة، نامه 13)
ترك ويژگىهاى اهل دنيا
كسى كه مىخواهد از دنياى
مذموم فاصله بگيرد، بايد بكوشد تا متصف به اوصاف اهل دنيا نباشد، ويژگىهاى اهل دنيا- بنابر حديث معراج پيامبر «صلى الله عليه وآله»- بيست مورد است كه اهل آخرت نبايد بدانها آراسته باشد.( براى اطلاع تحصيلى از اين ويژگىها نگا: راهيان كوى دوست، شرح حديث معراج، ص 831- 144.) اهل دنيا چنين هستند:
1. پرخور و شكم بارهاند
2. خنده فراوان مىكنند
3. پرخواب هستند
4. خشم فراوان دارند
5. كم خرسند مىگردند و همواره از ديگران طلب كارند
6. وقتى به ديگران بدى مىكنند، پوزش نمىخواهند
7. عذر ديگران را نمىپذيرند
8. در هنگام عبادت كسلاند و هنگام معصيت شجاع
9. با اينكه مرگشان نزديك است، آرزوهاى دور و دراز دارند
10. به محاسبه و حسابرسى نفس خود نمىپردازند
11. به ديگران نفع نمىرسانند
12. بسيار سخن مىگويند
13. ترس اندك از خدا دارند
14. هنگام آماده شدن غذا، شادمانند
15. نه هنگام آسايش، شكر مىكنند و نه بر بلا و گرفتارى صابرند
16. مردم رابه حساب نمىآورند و كارهاى خيرى كه ديگران انجام مىدهند، (حتى اگر فراوان نيز باشد) در چشم آنان اندك است
17. خود را به كارى كه انجام ندادهاند، مىستايند
18. چيزى را ادعا مىكنند كه در وجود آنان نيست
19. همواره تمنا و انتظارات خود را بيان مىكنند
20. به عيب گويى از ديگران مىپردازند. 7. متخلق شدن به اخلاق اهل آخرت
آدمى با آراستگى به ويژگىهاى اهل آخرت، از دنياى مذموم دور مىشود اهل آخرت در حديث معراج پيامبر «صلى الله عليه وآله» چنين توصيف شدهاند:
1. چهرهشان ملاطفتآميز و به عبارتى ديگر زرد و ضعيف است
2. حياى آنان فراوان است
3. حماقت و نابخردىشان اندك است
4. نفع آنها براى مردم فراوان است
5. مكر و نيرنگشان اندك است و صادقانه با ديگران برخورد مىكنند
6. مردم از دست آنان در آسايش و امنيتاند و خود در سختى و رنج
7. سنجيده سخن مىگويند
8. به محاسبه نفس خويش مىپردازند
9. نفس خويش را [براى تزكيه و تهذيب] به زحمت مىاندازند
10. چشمانشان به خواب مىرود ولى دلشان بيدار است
11. چشمانشان گريان و دلشان همواره به ياد خداوند است
12. در آغاز نعمت حمد و در پايان آن شكر خدا را به جا مىآورند
13. حتى به اندازه يك چشم بر هم زدن از ياد خدا غافل نمىشوند و چيزى آنان را از ذكر خدا بازنمىدارد
14. خواهان پرخورى نيستند
15. طالب پرگويى نمىباشند
16. خواهان اسراف در لباس نمىباشند
17. مردم در نظر آنان مردگانند و خدا در نظرشان حى و كريم است
18. كسانى را كه به آنها پشت كردهاند، از روى بزرگوارى به سوى خود مىخوانند و كسانى را كه به آنان روى آوردهاند، از روى لطف مىپذيرند
19. دنيا و آخرت در نظر آنان يكسان است
20. در اثر مبارزه با نفس و مخالفت با هوا و هوس و مجاهدت با شيطان، روزى هفتاد بار مىميرند
21. آن قدر لاغر و ضعيفاند كه اگر بادى بوزد آنان را تكان مىدهد اما وقتى در برابر خدا به عبادت مىايستند، چونان سدى آهنين خسته نمىشوند و هيچ چيز آنان را از جاى خود تكان نمىدهد
22. لحظهاى دلشان به آفريدهاى مشغول نمىگردد.( براى اطلاع تحصيلى از اين ويژگىها نگا: راهيان كوى دوست، شرح حديث معراج، ص 159- 184.) براي اطلاع بيشتر به كتاب هاي ذيل مي توانيد مراجعه نمائيد :
1- آيت بصيرت (بيان حالاتى است از آيتاللهبهاءالدين).
2- نردبان آسمان، ويرايش و تدوين: اكبر اسدى.
3- سلوك معنوى، ويرايش و تدوين: اكبر اسدى.
4- معاد، شهيد دستغيب.
صاحب محتوی:
پرسمان دانشجویی
زبان :
فارسی
منبع اصلی :
http://akhlagh.porsemani.ir/content/%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D9%86%D9%8A%D8%A7-%D8%AF%D9%88%D8%B3%D8%AA%D9%8A
جنس منبع:
متن
پایگاه :
پایگاه پرسش و پاسخ های اخلاق و عرفان سایت پرسمان
یادداشت :
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
مخاطب :
بزرگسال
خروجی ها :
Mods
Doblin core
Marc xml
MarcIran xml
مشخصات کامل فراداده
مشخصات کامل اثر
منابع مرتبط :
ثبت نظر
ارسال
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت