گرايش به مسيحيت | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
گرايش به مسيحيت
کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
فارسی
کتاب الکترونیکی
میانگین امتیازات:
امتیاز شما :
تعداد امتیازات :
0
گرايش به مسيحيت
ویرایش اثر
کلید واژه اصلی :
ادیان و فرَق دینی
,
دین یهود
,
دین مسیحیت (ادیان زنده)
,
دین مسیحیت (دین الهی توحیدی تحریف شده)
سوال:
به نظر شما چرا برخي افراد پس از تحقيق چه طولاني و چه كوتاه مسيحي مي شوند؟
پاسخ تفصیلی:
ابتدا باید دید که شخص ، از چه دینی به دین مسیحیت می گراید. اگر کسی از برخی از ادیان بت پرستی مثل بودیسم و هندویسم و دیگر ادیان غیر معقول شرقی و همچنین از ادیان خرافی آفریقایی و آمریکای لاتین و... به مسیحیت ایمان آورد جای تعجب نیست ؛ چرا که مسیحیت نسبت به آن گونه ادیان به شدت خرافی رجحان دارد ؛ ولی عقلا محال است کسی به معنی واقعی کلمه ، باز هم می گویم به معنی واقعی کلمه ، در مورد اسلام و مسیحیت تحقیق کند و حقیقت هر دو را به درستی در یابد و مسیحیت را بر اسلام ترجیح دهد .اسلام یک دین به شدت عقلانی است که نه تنها عقل را نفی نمی کند ،بلکه به کسانی که می خواهند اسلام آورند اعلام می کند که اصول اسلام را باید با دلیل عقلی بپذیرند و تابع برهان عقلی باشند ؛ در حالی که مسیحیت تحریف شده امروزی می گوید اول ایمان بیاور بعد بفهم .چگونه ممکن است کسی واقعا تحقیق کند و عقل را معیار سنجش قرار دهد و در نهایت دینی را که مخالف عقل است و عقل را نفی می کند ، بر دینی که مدافع عقل است و اصولش تماما عقلانی است ، ترجیح دهد. پس اگر کسی ادعا کرد که اول تحقیق کرده و آنگاه مسیحیت را بر اسلام ترجیح داده است یقینا ضوابط تحقیق عقلی را رعایت نکرده است ؛ در واقع گرایش این گونه افراد به مسیحیت و ترجیح دادن مسیحیت بر اسلام معلل است نه مدلل ؛ یعنی این افراد با دلیل عقلی به مسیحیت ایمان نمی آورند بلکه تحت تأثیر عوامل درونی یا بیرونی به این دین به شدت نامعقول و عقل ستیز گرایش پیدا می کنند.
اما عوامل گرايش افراد به اديان مختلف و از جمله به مسيحيت بسيار زيادند ؛ و از فردي به فرد ديگر مي توانند متفاوت باشند. در برخي افراد عوامل رواني مؤثرند كه بايد با تحقيقات روانشناسانه بررسي شوند؛ مثلا برخي افراد دچار كمبود محبّتند و از آنجايي كه كشيشان مسيحي، دين مسيحيت را دين محبت و صلح مي نامند ، اين گونه افراد به صورت ناخودآگاه به سمت آن كشيده مي شوند تا خلاء رواني خود را با اعتقاد به آموزه هاي خاص مسيحيت در مورد محبت خدا و مسيح به انسان پر كنند؛ اگر چنين شخصي تحقيقي نيز انجام مي دهد، تحت تأثير نفس مسوّله(نيرنگباز) است.- همين نفس بود كه برادران يوسف(ع) را واداشت تا او را به چاه اندازند و در عين حال كار خود را خوب بدانند لذا حضرت يعقوب(ع) به آنان گفت:« بل سوّلت لكم انفسكم امرا»(يوسف/18)
عامل رواني ديگر ،گرايش شديد انسان به سوي محسوسات است؛ خداي اسلام، خدايي است فراتر از عالم ماده و فراتر از حسّ و تجربه حسّي؛ لذا كسي كه با محسوسات انس گرفته به راحتي نمي تواند چنين خدايي را ادراك كند. برای درک چنین خدایی انسان باید از نظر وجودی ترقی کند و عقل خود را شکوفا کند ؛ از اين رو این گونه افراد انس گرفته با محسوسات ، تمايل شديدي دارند كه خدا را در ذهن خود مجسّم كند؛ ريشه بت پرستي نيز همين حس طبيعي بوده است؛ سامري نيز با استفاده از همين حالت رواني ، قوم بني اسرائيل را به گوساله پرستي كشاند؛ چون بني اسرائيل به شدت تمايل به حسّ گرايي داشتند لذا به حضرت موسي(ع) گفتند: « وَ إِذْ قُلْتُمْ يا مُوسى لَنْ نُؤْمِنَ لَكَ حَتّى نَرَى اللّهَ جَهْرَةً ... ؛ و زماني كه گفتيد اي موسي ما به تو ايمان نمي آوريم مگر اينكه خدا را آشكارا ببينيم .»(بقره/55(
روشن است که كساني با چنین حسّ رواني ، زمينه گرايش به ادياني مثل دين مسيحيت را خواهند داشت ، چرا كه مسيحيان، حضرت مسيح را خداي مجسّم مي دانند و با ساختن مجسمه او ، در مقابل آن پرستش مي كنند.
عامل رواني ديگر ،حس راحت طلبي همراه با حس گرايش به معنويت است. برخي افراد در عين اينكه تمايل به معنويت دارند ولي معنويت را از راه آسان آن طلب مي كنند. اينها مي خواهند بدون اعمال عبادي مثل نماز و روزه و خمس و زكات و ... خيلي سريع به حالات معنوي دست پيدا كنند، همين عامل باعث مي شود كه اين گونه افراد به سمت دراويش و صوفيه و بهائيت و مسيحيت و عرفانهاي سكولار مثل عرفان اوشو و پائلوكئيلو و غيره كشيده شوند. چون شعار اين گونه گروهها معنويت بدون طاعت است؛ كشيشان مسيحي در تبليغات خودشان تصريح مي كنند كه مسيحيت دين محبت است نه دين شريعت؛ اين حسّ رواني همان است كه برخي از شيعيان را هم به حبّ بدون طاعت سوق داده است ؛ لذا برخي با شعار « علي دارم چه غم دارم» در انجام اعمال عبادي كاهلي مي كنند و خيال مي كنند عشق خالي از طاعت ، نجات بخش است .
عوامل رواني ديگري نيز وجود دارند كه با تحقيقات روانشناسانه مي توان به آنها دست يافت.
برخي ديگر از عوامل گرايش به اديان بي محتوا و غيرمنطقي، عوامل جامعه شناسانه هستند. مثلا برخي خيال مي كنند كه علت رشد علمي غرب ، دين مسيحيت و علت عقب ماندگي مسلمين، دين اسلام است ؛ لذا گرايش به مسيحيت پيدا مي كنند؛ در حالي كه غربي ها با كنار گذاشتن مسيحيت تحریف شده و ضد عقل و علم بود كه رشد كردند ؛ و بر عکس آنها ، مسلمين هم زماني عقب افتادند كه اسلام را رها كردند . اوج رشد علمي مسلمين زماني بوده كه دانشمندان علوم طبيعي عالم دين نيز بوده اند.كساني مثل ابو علي سينا ، ابو ريحان بيروني ، خواجه نصيرالدين طوسي ،خوارزمي ، جابر ابن حيان ، شیخ بهایی و... كه دانشمنداني بزرگ بوده اند ، عالم ديني نيز بوده اند ؛ و علم را در پرتو اسلام و به امر اسلام می جسته اند.
عامل جامعه شناختي ديگر ، تبليغ غلط و غيرمنطقي دين اسلام است. از یک طرف مسیحیان مدام القاء می کنند که مسیحیت دین صلح و محبت است و اسلام دین جنگ و خشونت و از طرف دیگر متأسفانه اكثر تبليغ كنندگان اسلام ــ اعم از علما و رسانه ها ــ به مسائل اعتقادي دين ،كه پايه و اساس دين است كم التفاطي مي كنند؛ در نتيجه جوانان، اعتقادات خود را به جاي علما از پيرزنان و پيرمردان بي سواد يا از عده اي روشنفكر نماي دين ناشناسِ مدّعي دين شناسي اخذ مي كنند؛ در نتيجه دين اسلام را در سايه اين فهم غلط با عقل و منطق مخالف مي يابند؛ و در مقابل ، مبلغان مسيحي دين خود را با هزاران رنگ و لعاب مي آرايند و غير منطقي بودن آن را در زير اين لعاب مخفي مي كنند ؛ بلكه فاجعه از اين هم عميق تر است. چرا كه برخي رسانه ها در ايام ماه رمضان ــ که بهترین موقع تبلیغ اسلام است ــ با پخش برنامه هاي جذاب ، مانع از رفتن مردم به مساجد و جلسات سخنراني مي شوند ؛ حتي برخي از آموزه هايي كه در اين برنامه ها بيان مي شوند ، خود ، آموزه هاي ديگر اديان است.
عامل جامعه شناختي ديگر ، رفتار نامناسب برخي از متدينين و به خصوص برخي از متوليات مراكز مذهبي و مساجد، با جوانان ، و در مقابل ، رفتار محترمانه مبلغان مسيحي و مبلغان ديگر اديان و مذاهب با جوانهاست، كه باعث گريز آنها از اسلام و شيعه و گرايش آنها به ديگر اديان و مذاهب مي شود.
باز عوامل جامعه شناختي نيز در گرايش به ديگر اديان و مذاهب بسيار زيادند و نيازمند تحقيقاتي ميداني هستند لذا كساني كه توانايي اين گونه تحقيقات را دارند و برايشان مقدور است بايد در اين ميدان وارد شوند و علل اين گونه گرايشها را پيدا كنند ؛ بخصوص اين گونه موضوعات مي توانند موضوعات خوبي باشند براي پايان نامه هاي روانشناسي و جامعه شناسي ؛ لذا اگر دوستاني در اين رشته ها داريد مي توانيد اين موضوعات را به آنها پيشنهاد كنيد.
بنابراين اگر با اين گونه افراد كه به اديان ديگر گرايش دارند برخود كرديد ابتدا سعي كنيد بفهميد كه چه عاملي در گرايش او مؤثر بوده است و آن گاه متناسب با آن وارد عمل شده ، او را به راه صحيح رهنمون شويد؛و سوء تفاهم ها و بد فهمي هاي او را در مورد اسلام مرتفع سازيد. بخصوص اين گونه افراد را تشويق كنيد كه اگر در مورد ديگر اديان تحقيق مي كنند در مورد اسلام نيز تحقيق كنند و خيال نكنند كه اطلاعاتشان از اسلام كامل است. بویژه اين گونه افراد را بايد با جنبه هاي عقلاني اسلام و جنبه هاي غير عقلاني مسيحيت آشنا كرد . همچنين بايد كتبي در نقد اديان مورد تحقيق آنها در اختيارشان قرار داد تا نكات منفي آن اديان را هم ببينند . براي مثال اين دو كتاب در مورد نقد مسيحيت مناسبند
1- درآمدي بر تاريخ و كلام مسيحيت؛ محمدرضا زيبايي نژاد، انتشارت اشراق
2- پسر خدا در عهدين و قرآن، عبدالرحيم سليماني اردستاني، انتشارات مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره)
صاحب محتوی:
پرسمان دانشجویی
زبان :
فارسی
منبع اصلی :
http://www.maaref.porsemani.ir//node/3363
جنس منبع:
متن
پایگاه :
پایگاه پرسش و پاسخ های معارف سایت پرسمان
یادداشت :
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
مخاطب :
بزرگسال
خروجی ها :
Mods
Doblin core
Marc xml
MarcIran xml
مشخصات کامل فراداده
مشخصات کامل اثر
منابع مرتبط :
ثبت نظر
ارسال
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت