خانواده مشرك و عدل الهی | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
خانواده مشرك و عدل الهی
کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
فارسی
کتاب الکترونیکی
میانگین امتیازات:
امتیاز شما :
تعداد امتیازات :
0
خانواده مشرك و عدل الهی
ویرایش اثر
کلید واژه اصلی :
عدل الهی
سوال:
گناه كسي كه در خانواده لامذهب و يا مشرك و بت پرست بدنيا آمده چيست؟ چرا كه اگر او از آئين خود دست بردارد، مورد تكفير و طرد قوم خود قرار مي گيرد مثل يك مسلمان كه در خانواده و اجتماع مسلمين متولد و رشد نموده است.
پاسخ تفصیلی:
1. همه انسانها به حکم عقل ، مؤظّفند که تابع حقیقت باشند ؛ و اگر چیزی در مقابل حقیقت قرار گرفت باطل است ؛ لذا باید فدای حقیقت گردد. علاقه های خانوادگی ، ملّی و قومی و امثال آنها اموری گذرا و دنیوی هستند ، در حالی که دین حقّ ، ضامن سعادت ابدی انسان است ؛ لذا هیچ عاقل حقیقی سعادت حقیقی ابدی را با دلخوشی چند روزه و اعتباری برابر نمی نهد.
اگر شخصی واقعاً حقیقت را یافته باشد کفّه حقّ در ترازوی عقل او آنقدر سنگین خواهد بود که دیگر وزنه ها در برابر آن وزنی نخواهند داشت. نمونه های عینی نیز در طول تاریخ نشان داده اند که این گونه قید و بندها برای حق جویان مهم نیستند. شاید ذکر چند نمونه قرآنی و تاریخی گویای امر باشد.
خداوند متعال می فرماید:« (ساحران) گفتند: اى موسى! آيا تو اول(عصاى خود را) مىافكنى، يا ما كسانى باشيم كه اول بيفكنيم؟ گفت: «شما اول بيفكنيد!» در اين هنگام طنابها و عصاهاى آنان بر اثر سحرشان چنان به نظر مىرسيد كه حركت مىكند.
موسى ترس خفيفى در دل احساس كرد(که مبادا مردم گمراه شوند). گفتيم: نترس! تو مسلّماً(پيروز و) برترى. و آنچه را در دست راست دارى بيفكن، تمام آنچه را ساختهاند مىبلعد! آنچه ساختهاند تنها مكر ساحر است؛ و ساحر هر جا رود رستگار نخواهد شد. (موسى عصاى خود را افكند، و آنچه را كه آنها ساخته بودند بلعيد.) ساحران همگى به سجده افتادند و گفتند: ما به پروردگار هارون و موسى ايمان آورديم. (فرعون) گفت:آيا پيش از آنكه به شما اجاذه دهم به او ايمان آورديد؟! مسلّماً او بزرگ شماست كه به شما سحر آموخته است.
به يقين دستها و پاهايتان را بطور مخالف قطع مىكنم؛ و شما را از تنههاى نخل به دار مىآويزم؛ و خواهيد دانست مجازات كدام يك از ما دردناكتر و پايدارتر است. (ساحران) گفتند:سوگند به آن كسى كه ما را آفريده ، هرگز تو را بر دلايل روشنى كه براى ما آمده، مقدّم نخواهيم داشت. هر حكمى مىخواهى بكن؛ تو تنها در اين زندگى دنيا مىتوانى حكم كنى. ما به پروردگارمان ايمان آورديم تا گناهانمان و آنچه را از سحر بر ما تحميل كردى ببخشايد؛ و خدا بهتر و پايدارتر است.
هر كس در محضر پروردگارش خطاكار حاضر شود، آتش دوزخ براى اوست؛ در آن جا، نه مىميرد و نه زندگى مىكند. و هر كس با ايمان نزد او آيد، و اعمال صالح انجام داده باشد، چنين كسانى درجات عالى دارند.»(طه/65 الی 75)
به گواهی این آیات شریفه ، وقتی ساحران فرعون به حقیقت بودن موسی و هارون (ع) واقف شدند ، چنان از علاقه های دنیوی کنده شدند که نه تنها از مال و مقام و قوم و قبیله که حتّی از جان خود نیز به آسانی چشم پوشی نمودند. و منطق آنها این بود که خوشی چند روزه ی دنیا به عذاب ابدی و کسب علاقه مردم به طرد خدا نمی ارزد.
بازخداوند متعال می فرماید:« و خداوند براى مؤمنان، به همسر فرعون مثَل زده است، در آن هنگام كه گفت: پروردگارا! خانهاى براى من نزد خودت در بهشت بساز ، و مرا از فرعون و كار او نجات ده و مرا از گروه ستمگران رهايى بخش!» (التحريم:11)
مفسّر بزرگ جناب طبرسی گفته است: آسیه همسر فرعون این سخن را زمانی گفت که به دستور فرعون ، دو دست و دو پای او را با میخ بر تخته ای بسته بودند و در برابر خورشید سوزان قرارش داده بودند. آری کسی که حقیقتاً نور ایمان در دلش تابیده ، نه تنها به خاطر بریدن از خاندان و قوم و قبیله ی مشرک و فاسق خود اندوهگین نمی شود بلکه سرشار از مسرّت و شادی می شود که از چنین گرداب هولناکی رها شده است. انسان راه یافته به حقیقت ، چنان حقیقت را بزرگ می یابد که نه تنها از خاندان و قوم ، که حاضر است از جان خود نیز به آسودگی بگذرد.
حرّ ابن یزید ریاحی و زهیر ابن قین از نمونه های بارز این حقیقت جویان در تاریخ اسلامند. حرّ زمانی که توبه نمود ، فرزند و برادر خود را به جنگ فرستاد تا خود شاهد شهادت آنها باشد و آنگاه با کمال میل و بی هیچ اندوهی خود راهی میدان شهادت شد. زهیر نیز زمانی که امام حسین (ع) را دید و خوب شناخت ، نزد همسرش آمد تا او را طلاق دهد و خود به استقبال شهادت رود. شیرینی حقیقت برای حقیقت جویان چنان است که خود اقدام به قطع علاقه از اهل باطل می کنند.
در عصر حاظر نیز کسانی از این سنخ هستند. دکتر تیجانی دانشمند اهل تونس بعد از سالها تحقیق ، شیعه شد و به خاطر همین کار ، بسیاری از امتیازات را در کشور خود از دست داد ؛ ولی بی هیچ غصّه ای راه خود را ادامه داد و با تمام توان دست به قلم برد تا از کیان تشیّع حمایت کند. دکتر حسام العماد که سابقاً وهابی بود به تشیّع روی آورد و از طرف خاندانش رانده شد ، به نحوی که برخی از خاندانش وی را تهدید به قتل کرده اند. وی بعد از تشرّف به تشیّع به ایران آمده و اکنون استاد دانشگاه است.
وی نه تنها به خاطر طرد شدن از سوی خانواده اش سست نشد بلکه با ارسال کتاب و نامه برای آنها توانسته است برخی از افراد خاندان خود را هم شیعه نماید. ادواردو آنی یّلی ، تنها پسر یکی از بزرگترین سرمایه داران ایتالیا که صاحب کارخانه فیات ، و صاحب کارخانه هلیکوپرسازی است ، با مطالعه قرآن کریم مسلمان شد و از ارث محروم گردید ولی در راه خود پایدار ماند ، درحالی که خود حدس زده بود که به دست خانواده اش کشته خواهد ؛ که چنین نیز شد.
این قدرت ایمان و حقیقت است که رهپویان خود را از هر اندوه و حزنی می رهاند و اموری را که برای افراد عادی بزرگ جلوه می کند در نظرشان کوچک می کند. وقتی کسی خود را از زیر بار شرک و کفر و معصیت رها می سازد ،به عنایت الهی سینه او چنان فراخ می شود که هیچ طرد و رنج دنیوی برای او بزرگ جلوه نمی کند. « أَ فَمَنْ شَرَحَ اللَّهُ صَدْرَهُ لِلْإِسْلامِ فَهُوَ عَلى نُورٍ مِنْ رَبِّهِ فَوَيْلٌ لِلْقاسِيَةِ قُلُوبُهُمْ مِنْ ذِكْرِ اللَّهِ أُولئِكَ في ضَلالٍ مُبين. ـــــــ آيا كسى كه خدا سينهاش را براى اسلام گشاده است و بر فراز مركبى از نور الهى قرار گرفته(همچون كوردلان گمراه است؟!) واى بر آنان كه قلبهايى سخت در برابر ذكر خدا دارند! آنها در گمراهى آشكارى هستند.»(الزمر:22) چنین کسی با طرد شدن از سوی قوم و قبیله اش تنها نمی شود تا اندوهگین شود ، بلکه از تنهایی به در آمده باطن جانش همدم ملائک می شود. « إِنَّ الَّذينَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلائِكَةُ أَلاَّ تَخافُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتي كُنْتُمْ تُوعَدُونَ . ـــــــــ به يقين كسانى كه گفتند: پروردگار ما خداوند يگانه است ؛ سپس استقامت كردند، فرشتگان بر آنان نازل مىشوند كه:نترسيد و غمگين مباشيد، و بشارت باد بر شما به آن بهشتى كه به شما وعده داده شده است.»(فصلت:30) حتّی مسلمانانی هم که در پرتو تحقیق به عمق و عظمت دینشان پی می برند چنین حالتی را در خود می یابند.
2. در دین اسلام ، هیچ عملی و تحمّل هیچ رنجی برای خدا ، بی اجر نیست. اگر اسلام آوردن کسی برای او مشکلاتی ایجاد می کند یقیناً تحمّل این مشکلات پاداشی بزرگ از جانب خدا در پی دارد. این گونه سختیها امتحانات الهی هستند تا اشخاص تازه مسلمان ، در ایمان خود راسختر شوند و با روی گردانی از علائق دنیایی خود ، به مقام مهاجرین فی سبیل الله نائل گردند که مقامی بس بزرگ است.
« وَ مَنْ يُهاجِرْ في سَبيلِ اللَّهِ يَجِدْ فِي الْأَرْضِ مُراغَماً كَثيراً وَ سَعَةً وَ مَنْ يَخْرُجْ مِنْ بَيْتِهِ مُهاجِراً إِلَى اللَّهِ وَ رَسُولِهِ ثُمَّ يُدْرِكْهُ الْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَى اللَّهِ وَ كانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحيما.
كسى كه در راه خدا هجرت كند، جاهاى امنِ فراوان و گستردهاى در زمين مىيابد. و هر كس به عنوان مهاجرت به سوى خدا و پيامبر او، از خانه خود بيرون رود، سپس مرگش فرا رسد، پاداش او بر خداست؛ و خداوند، آمرزنده و مهربان است.»( النساء: 100)
« ... أَنِّي لا أُضيعُ عَمَلَ عامِلٍ مِنْكُمْ مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى بَعْضُكُمْ مِنْ بَعْضٍ فَالَّذينَ هاجَرُوا وَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيارِهِمْ وَ أُوذُوا في سَبيلي وَ قاتَلُوا وَ قُتِلُوا لَأُكَفِّرَنَّ عَنْهُمْ سَيِّئاتِهِمْ وَ لَأُدْخِلَنَّهُمْ جَنَّاتٍ تَجْري مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ ثَواباً مِنْ عِنْدِ اللَّهِ وَ اللَّهُ عِنْدَهُ حُسْنُ الثَّواب.
من عمل هيچ عملكنندهاى از شما را ، مرد باشد يا زن ، ضايع نخواهم كرد؛ برخی از شما از برخی دیگر هستید ؛ پس آنها كه در راه خدا هجرت كردند، و از خانههاى خود رانده شدند و در راه من آزار ديدند، و جنگ كردند و كشته شدند، به يقين گناهانشان را مىبخشم؛ و آنها را در باغهاى بهشتى، كه از زير درختانش نهرها جارى است، وارد مىكنم. اين پاداشى است از طرف خداوند؛ و بهترين پاداشها نزد پروردگار است.»( آلعمران:195)
« وَ الَّذينَ هاجَرُوا فِي اللَّهِ مِنْ بَعْدِ ما ظُلِمُوا لَنُبَوِّئَنَّهُمْ فِي الدُّنْيا حَسَنَةً وَ لَأَجْرُ الْآخِرَةِ أَكْبَرُ لَوْ كانُوا يَعْلَمُون
آنها كه پس از ستم ديدن در راه خدا، هجرت كردند، در اين دنيا جايگاه(و مقام) خوبى به آنها مىدهيم؛ و پاداش آخرت ، از آن هم بزرگتر است اگر مىدانستند.»( النحل:41)
« وَ الَّذينَ هاجَرُوا في سَبيلِ اللَّهِ ثُمَّ قُتِلُوا أَوْ ماتُوا لَيَرْزُقَنَّهُمُ اللَّهُ رِزْقاً حَسَناً وَ إِنَّ اللَّهَ لَهُوَ خَيْرُ الرَّازِقينَ
و كسانى كه در راه خدا هجرت كردند، سپس كشته شدند يا به مرگ طبيعى از دنيا رفتند، خداوند به آنها روزى نيكويى مىدهد؛ كه او بهترين روزى دهندگان است.»( الحج :58)
در پايان بايد افزود هيچ دليلي وجود نداد که هر کس از هر مرامي به دين ديگر گرود حتما مرد آزار و مجازات قرار م گيرد . حتي در اسلام هم حکم ارتداد شرايط و فلسفه خاصي دارد و آن طور که در تصور عاميانه است نمي باشد.
صاحب محتوی:
پرسمان دانشجویی
زبان :
فارسی
منبع اصلی :
http://www.maaref.porsemani.ir//node/4163
جنس منبع:
متن
پایگاه :
پایگاه پرسش و پاسخ های معارف سایت پرسمان
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
مخاطب :
بزرگسال
خروجی ها :
Mods
Doblin core
Marc xml
MarcIran xml
مشخصات کامل فراداده
مشخصات کامل اثر
منابع مرتبط :
ثبت نظر
ارسال
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت