جنايات وهابيت در طول تاريخ
جنایات وهابیت در طول تاریخ به قدری زیاد است که از عهده این جواب به تنهایی بر نمی آید با این حال به برخی موارد اشاره می شود:
1. قتل و غارت وهّابيّان در منطقه نجد:
محمّد بن عبد الوهّاب با اعلام جهاد عليه مسلمانان به اتهام كفر، شرك و بدعت، اعراب باديه نشين را تحريك كرد و به كمك ابن سعود، لشكرى فراهم ساخت و با حمله به شهرها و روستاهاى مسلمان نشين، مردم را به خاك و خون كشيد و اموال آنان را به عنوان غنايم جنگى غارت نمود(1). در اين بخش به چند نمونه از كشتار بىرحمانه وهّابيّت كه در منطقه نجد و اطراف رياض انجام گرفته، اشاره مىكنيم.
الف: كشتار مسلمانان و قطع نخلها و غارت مغازهها:
ابن بشر عثمان بن عبد اللّه، مورخ آل سعود در باره آغاز دعوت وهّابيّت--------------------------------------------------------------------------------
(1) ر. ك: تاريخ نجد، فصل سوم غزوات،ص 95؛ تاريخ آل سعود، ج 1، ص 31 و تاريخچه نقد و بررسى وهّابىها، 13 ـ 76.
--------------------------------------------------------------------------------
در منطقه نجد و كشت و كشتار مردم بىگناه به اتهام شرك مىنويسد:
عبد العزيز همراه با عدّهاى به قصد جهاد با اهل سرزمين «ثادق» حركت كرد و آنان را به محاصره درآورد و بخشى از نخلستانهاى آنان را قطع كرد و تعدادى هم از مردان آنان را به قتل رساند(1). سپس عبد العزيز به قصد جهاد به سمت «خُرج» حركت كرد و در منطقه «دُلَم» هشت نفر از مردان را كشت و مغازهها را كه مملوّ از اموال بود، غارت كرد و آنگاه به سرزمين «نَعْجان»، «ثَرْمَدا»، «دُلَم» و «خُرْج» رفت و عدّهاى را كشت و شتران بسيارى به غنيمت گرفت(2).
ب: به آتش كشيدن محصولات زراعى:
ابن بشر در ادامه مىنويسد:
عبدالعزيز به قصد جهاد وارد «منفوحه» شد و محصولات زراعى آنان را به آتش كشيد و بخش عظيمى از جواهرات، گوسفندان و شتران را به غنيمت گرفت و ده نفر را نيز كشت(3). --------------------------------------------------------------------------------(1) عنوان المجد، ص 34.
(2) عنوان المجد، ص 43.
(3) عنوان المجد، ص 43. --------------------------------------------------------------------------------ج: سقط جنين زنان باردار:
لشكر عبد العزيز شبانگاه وارد منطقه «حَرْمه» شدند و پس از طلوع فجر به دستور عبد اللّه پسر عبد العزيز، تيراندازان به صورت دسته جمعى به طرف شهر تيراندازى كردند و صداى مهيب تيرها، شهر را به لرزه درآورد به گونهاى كه بعضى از زنان حامله، سقط كردند و مردم به وحشت افتاده و شهر به محاصره درآمد و مردم شهر، نه توان مقاومت و نه امكان فرار از شهر را داشتند(1).
د: كشته شدن مردم رياض در اثر گرسنگى و تشنگى:
ابن بشر در باره حمله وهّابيّت به رياض مىنويسد: (2)
اهل رياض، همه مردان، زنان و كودكان با شنيدن حمله لشكر وهّابيّت از ترس و وحشت، پا به فرار گذاشتند، از آن --------------------------------------------------------------------------------(1) عنوان المجد، ص 67.
(2) عنوان المجد، ص 60. --------------------------------------------------------------------------------
جايى كه اين حمله در فصل تابستان بود، جمعيّت زيادى در اثر گرسنگى و تشنگى جان سپردند. ه: كشتار فراريان:
ابن بشر در ادامه مىگويد: (1)؛ وقتى عبد العزيز وارد رياض شد ديد جز اندكى از مردم، كسى در شهر نمانده، فراريان را دنبال كرد و عدّهاى را كشت و اموالى را كه با خود داشتند به غنيمت گرفت.
و به شرطهها دستور داد از خانههاى خالى از صاحبانشان، محافظت كنند و آنگاه تمام اموال، اسلحهها، مواد غذايى و وسايل خانهها را به غنيمت گرفت و غالب خانهها و نخلستانها را به تصرّف خود درآورد. و: كشتن مؤذن به جرم درود بر پيامبر صلىاللهعليهوآله :
زينى دحلان مفتى مكّه مكرمه مىنويسد: --------------------------------------------------------------------------------(1) همان.
--------------------------------------------------------------------------------
وهّابىها از درود فرستان به پيامبر گرامى [ صلىاللهعليهوآله ] بر روى منابر و پس از اذان، ممانعت مىكردند، مرد صالح نابينايى كه اذان مىگفت و پس از اذان به رسول اكرم[ صلىاللهعليهوآله ] صلوات فرستاد، آن را نزد محمد بن عبد الوهّاب آوردند و او دستور داد مؤذن نابينا را به جرم درود بر حضرت، كشتند.
زينى دحلان در ادامه مىگويد: اگر مانند اين كارهاى زشت وهّابىها را بخواهم بنويسم، دفترها مملوّ خواهد شد(1). با اين كه درود به پيامبر گرامى صلىاللهعليهوآله نص قرآن و دستور الهى است كه مىفرمايد: «إِنَّ اللّهَ وَمَلاَئِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِىِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيما»(2). در آيه شريفه هيچگونه قيد مكانى و زمانى براى درود به حضرت ذكر نشده يعنى هر وقت و هر كجا مىشود به پيامبر گرامى درود فرستاد. 2. كشتار بىرحمانه شيعيان كربلا:
كشتار وهّابيان در كربلاى معلّى در سال 1216، به راستى صفحه تاريخ را سياه كرده و قلب هر خواننده را به درد مىآورد.
دكتر منير عجلانى مىنويسد: (1)
--------------------------------------------------------------------------------(1) فتنه الوهابيه، ص 20.
(2) الأحزاب: 56.
--------------------------------------------------------------------------------
دوازده هزار نفر سپاه وهّابيّان به فرماندهى سعود، فرزند عبد العزيز وارد كربلا شدند در حالى كه بيشتر مردم كربلا به مناسبت عيد غدير به نجف اشرف به زيارت امير المؤمنين[ عليهالسلام [رفته بودند و در شهر جز عدّه اندكى از پيرها و ناتوانها نمانده بودند.
سپاه وهّابيّان به هر كس كه برخوردند، كشتند و آمار كشتهها به مرز سه هزار نفر رسيد و اموال غارت شده از كربلا قابل وصف نبود و گفته مىشد كه آن روز 200 شتر بار سنگين از كربلا به غارت بردند.
محمد قارى غروى در تاريخ نجف از مجموعه شيخ خضر، نقل مىكند:
وهّابيّان صندوق قبر حبيب بن مظاهر را كه از چوب بود شكستند و سوزاندند و با آن در ايوان طرف قبله حرم، قهوه درست كردند. آنها مىخواستند صندوق قبر شريف حسين را هم بشكنند، اما چون داراى شبكههاى آهنين بود، توفيق نيافتند(2). شيخ عثمان بن بشر مورّخ ديگر وهابى كه خود اهل نجد بوده مىنويسد:
گنبد روى قبر (سيد الشهداء) را ويران ساختند، و صندوق روى قبر--------------------------------------------------------------------------------(1) تاريخ العربية السعوديه، ص 126.
(2) نزهة الغرى فى تاريخ النجف الغرى السرى، ص 52.
(94)--------------------------------------------------------------------------------
را كه زمرّد، ياقوت و جواهرات ديگر در آن نشانده بودند، برگرفتند، و آنچه در شهر از مال، سلاح، لباس، فرش، طلا، نقره و قرآنهاى نفيس يافتند غارت كردند و نزديك ظهر از شهر بيرون رفتند(1). صلاح الدين مختار كه خود وهّابى است مىنويسد:
در سال 1216 امير سعود با لشگر انبوهى از مردم نجد، عشاير جنوب، حجاز و ديگر نقاط به قصد عراق حركت كرد. در ماه ذىقعده به كربلا رسيد. او تمام برج و باروى شهر را خراب كرد و بيشتر مردم را كه در كوچه و بازار بودند، كشت و نزديك ظهر با اموال و غنايم فراوان از شهر خارج شد. آنگاه خمس اموال غارت شده را خود سعود برداشت و بقيّه را به نسبت هر پياده يك سهم و هر سواره دو سهم، بين لشگريان تقسيم نمود(2). شيخ عثمان نجدى از مورّخان وهّابى مىنويسد:
وهّابيان به صورت غافلگيرانه وارد كربلا شدند و بسيارى از اهل آنجا را در كوچه و بازار و خانهها كشتند؛ روى قبر حسين عليهالسلام را خراب كردند و آن چه در داخل قبّه بود به چپاول بردند و هرچه در شهر از اموال، اسلحه، لباس، فرش، طلا و قرآنهاى نفيس يافتند، ربودند. نزديك ظهر در حالى كه قريب به دو هزار نفر از اهالى كربلا را كشته بودند، از شهر خارج شدند(3). برخى مىنويسند: «وهّابيان در يك شب، بيست هزار نفر را به قتل--------------------------------------------------------------------------------(1) عنوان المجد فى تاريخ نجد، ج 1، ص 121.
(2) تاريخ مملكة السعوديه، ج 3، ص 73.
(3) عنوان المجد فى تاريخ نجد، ج 1، ص 121، حوادث سال 1216.
(95)--------------------------------------------------------------------------------
رساندند»(1). ميرزا ابوطالب اصفهانى در سفرنامه خود مىنويسد:
هنگام برگشت از لندن و عبور از كربلا و نجف، ديدم كه قريب بيست و پنج هزار نفر وهّابى وارد كربلا شدند و شعار «اقتلوا المشركين واذبحوا الكافرين»(2) سر مىدادند. آنان بيش از پنج هزار نفر را كشتند و زخمىها حساب نداشت، صحن مقدّس امام حسين عليهالسلام از لاشه كشتگان پر و خون از بدنهاى سر بريده شده، روان بود.
پس از يازده ماه بار ديگر به كربلا رفتم، ديدم كه مردم، آن حادثه دل خراش را نقل مىكنند و گريه سرمىدهند بهگونهاى كه از شنيدن آن، موها بر اندام راست مىشد(3).
3. حمله به نجف اشرف:
حمله وهّابىها به عراق از 1214 ه آغاز شد. چون در آن سال وهّابىها به نجف اشرف حمله نمودند، ولى عرب خزاعل جلو آنها را گرفتند و سيصد نفر از آنها را كشتند(4). در سال 1215 نيز گروهى براى انهدام مرقد مطهّر حضرت امير عليهالسلام عازم نجف اشرف شدند كه در مسير با عدّهاى از اعراب درگير شدند و--------------------------------------------------------------------------------(1) تاريخچه نقد و بررسى وهّابىها، ص 162.
(2) مشركان را بكشيد و كافران را ذبح كنيد.
(3) مسير طالبى، ص 408.
(4) وهابيان، ص 337. --------------------------------------------------------------------------------
شكست خوردند(1). در مدّت نزديك به ده سال چندين بار حملات شديدى به شهر كربلا و نجف انجام دادند(2). در سال 1216 وهّابيّان پس از كشتار بىرحمانه اهل كربلا و هتك حرمت حرم حسينى عليهالسلام با همان لشگر راهى نجف اشرف شدند، ولى مردم نجف بهسبب آگاهى از ماجراى كشتار و غارت كربلا و آمادگى دفاعى به مقابله برخواستند؛ حتّى زنها از منزلها بيرون آمدند و مردان خود را تشجيع و تحريك به دفاع كردند تا اسير كشتار و چپاول وهّابيّان نشوند، در نتيجه سپاه وهّابىها نتوانستند به شهر نجف وارد شوند(3). در سال 1220 يا 1221 وهّابىها به سركردگى «سعود» به نجف اشرف حمله بردند، ولى چون شهر داراى برج و بارو بود، و در بيرون نيز خندقى شهر را حفاظت مىكرد، به علاوه جمعى از مردم و طلاب علوم دينى در حدود دويست نفر تحت رهبرى شيخ جعفر نجفى (كاشف الغطاء) از مراجع اعلم عصر كه خود مردى دلير بود، شبانه روز مشغول دفاع از شهر بودند، كارى از پيش نبردند.
خانه شيخ جعفر كاشف الغطاء انبار اسلحه بود و او بر هر دروازه نجف و --------------------------------------------------------------------------------(1) ماضى النجف وحاضرها، ج 1، ص 325.
(2) تاريخ المملكة السعوديّة، ج 1، ص 92.
(3) ماضى النجف وحاضرها، ج 1، ص 325. --------------------------------------------------------------------------------
در هر برجى جمعى از طلاب و مردم را به دفاع واداشته بود.
شيخ حسين نجف، شيخ خضر شلال، و سيد جواد عاملى صاحب مفتاح الكرامه و شيخ مهدى ملاكتاب از جمله علماى مدافع شهر بودند كه از مردان بلند آوازه مىباشند.
قواى سعود در اين حمله پانزده هزار وهابى جسور جنگجو بود. وهّابىها چندان كه سعى كردند نتوانستند وارد شهر شوند، و مدافعان نجف با سرسختى دفاع مىكردند.
در يكى از روزها برخى از وهّابىها از ديوار شهر بالا آمدند و نزديك بود شهر را اشغال كنند، ولى با دفاع مردانه مدافعان مسلح مواجه شدند، و عقب نشستند. در مدت محاصره نجف چون مدافعان از درون شهر و برج و باروها وهّابىها را زير آتش داشتند، توانستند هفتصد نفر از آنها را به قتل رسانند. سرانجام سعود با بقيه نفراتش نااميد از نجف اشرف بازگشت.
اهالى نجف قبل از رسيدن قواى سعود، خزانه حضرت اميرالمؤمنين عليهالسلام را به بغداد و از آنجا به كاظمين منتقل ساختند و در مخزن آنجا به وديعت نهادند، و بدين گونه از دستبرد آن قوم غارتگر وحشى مصون ماند.
ابن بشر مورخ وهابی نجدى راجع به حمله سعود به نجف در تاريخ نجد مىنويسد:
«در سال 1220 سعود با سپاه انبوهى از نجد و نواحى آن در بيرون شهر معروف در عراق (نجف اشرف) فرود آمد، و سپاه مسلمين (وهّابىها) را در اطراف شهر پراكنده ساخت، و دستور داد باروی شهر را خراب كنند.
چون ياران او به شهر نزديك شدند، به خندقى عريض و عميق برخورد كردند و نتوانستند از آن عبور كنند. در جنگى كه ميان طرفين روى داد در اثر تيراندازى از روى باروها و برجهاى شهر،
جمعى از مسلمين (وهّابىها) كشته شدند. آنها نيز از شهر عقب نشستند، و به غارت نواحى اطراف پرداختند»(1). سعود در سال بعد يعنى 1222 نيز بار ديگر با بيست هزار جنگجوى جسور وهابى به نجف اشرف حمله برد، ولى چون ديد مدافعان شهر به رهبرى كاشف الغطاء با توپ و تفنك آماده دفاع هستند نجف را رها ساخت، و به شهر «حله» روى آورد(2).
4. تخريب آثار بزرگان در مكه:
وهّابيون در سال 1218 پس از مسلط شدن بر مكّه تمام آثار بزرگان دين را تخريب نمودند. در «مُعَلّى» قبّه زادگاه پيامبر گرامى صلىاللهعليهوآلهوسلم را و همچنين قبّه زادگاه على بن ابى طالب عليهالسلام و حضرت خديجه و حتى ابوبكر را ويران و باخاك يكسان كردند.
آثار باستانى كه در اطراف خانه خدا و بر روى زمزم را تخريب كرده و در تمام مناطقى كه مسلط مىشدند آثار صالحين را نابود مىكردند و هنگام تخريب طبل مىزدند و به رقص و آواز خوانى مىپرداختند(3). رفاعى يكى از علماى بزرگ اهل سنّت كويت خطاب به علماى وهابى مىنويسد:
--------------------------------------------------------------------------------(1) عنوان المجد فى تاريخ نجد، ج 1 ، ص 137.
(2) رجوع شوده به: مفتاح الكرامة، ج 5 ص512، مقدمه محقق توانا على دوانى بر كتاب فرقه وهابى سيد محمد حسن قزوينى، ص 41.
(3) كشف الارتياب، ص 27، به نقل از تاريخ «الجبرتى». --------------------------------------------------------------------------------
شما به تخريب خانه ام المؤمنين خديجه كبرى اوّلين حبيبه پيامبر صلىاللهعليهوآله رضايت داديد و هيچ عكس العمل نشان نداديد با اين كه آن مكان محل نزول وحى قرآن بود. و در برابر اين جنايت سكوت انتخاب كرديد و رضايت داديد كه آن مكان مقدس به توالت و دستشويى مبدل شود. پس چرا از خدا نمىترسيد؟ و از پيامبر كريم حيا نمىكنيد؟ (1)
رفاعى در ادامه مىنويسد:
زادگاه رسول اكرم صلىاللهعليهوآلهوسلم را ويران و به محل خريد وفروش حيوانات تبديل شد كه با تلاش افراد صالح و خيّر، از چنگال وهّابىها در آمد و به كتابخانه مبدّل گرديد ... شما وهّابيان در اين سالهاى اخير تصميم گرفتيد نيّات شوم خود را از طريق تهديد و انتقام پياده كنيد، تمام تلاش خود را جهت نابودى محل ولادت رسول گرامى صلىاللهعليهوآلهوسلم به كار بستيد، حتّى از شخصيّتها و علماء بزرگ سعودى مجوّز ويران كردن آن مكان مقدس را گرفتيد، ولى ملك فهد، عواقب شوم آن را ملاحظه كرد و شما را از اين كار ننگين باز داشت.
--------------------------------------------------------------------------------(1) نصيحة لإخواننا علماء نجد» ص 59. تأليف: يوسف بن السيّد هاشم الرفاعى، با مقدمه دكتر محمّد سعيد رمضان البوطي.
--------------------------------------------------------------------------------اين چه كار بى ادبانهاى است كه از شما سر مىزند؟!
اين چه بى وفايى است كه در حق رسول گرامى صلىاللهعليهوآلهوسلم ! روا مىداريد در حالى كه خداوند به وسيله آن حضرت، ما و شما و اجداد ما را از تاريكىهاى شرك به سوى نور اسلام هدايت فرمود؟!
بدانيد كه به هنگام مشاهده رسول گرامى صلىاللهعليهوآلهوسلم در كنار حوض، جز بىحيايى نصيب شما نخواهد شد. و به يقين بدانيد كه نتيجه شقاوت خود را در نابودى آثار پاك آن نبى مكرم صلىاللهعليهوآلهوسلم كه موجب رنجش گرديده است، مشاهده خواهيد كرد(1). رفاعى در جاى ديگر مىنويسد:
آثار قبور صحابه و امّهات المؤمنين و آل البيت را نابود كرده و قبر آمنه بنت وهب مادر گرامى رسول اكرم صلىاللهعليهوآلهوسلم را با بنزين به آتش--------------------------------------------------------------------------------(1) نصيحة لإخواننا علماء نجد، ص 60. --------------------------------------------------------------------------------
كشيديد واثرى از آنها باقى نگذاشتيد(1).
5. آتش زدن كتابخانههاى بزرگ:
دردناكترين چيزى كه وهّابيّت مرتكب شد و آثار قبيح آن براى هميشه باقى است، آتش زدن كتابخانه بزرگ «المكتبة العربيّة» بود كه بيش از 60 هزار عنوان كتاب گرانقدر و كم نظير و بيش از 40 هزار نسخه خطّى منحصر به فرد داشت كه در ميان آنها برخى از آثار خطّى دوران جاهليّت، يهوديان، كفّار قريش و همچنين آثار خطّى على عليهالسلام ، ابوبكر، عمر، خالد بن وليد، طارق بن زياد و برخى از صحابه پيامبر گرامى صلىاللهعليهوآلهوسلم و قرآن مجيد به خطّ «عبد اللّه بن مسعود» وجود داشت.
و نيز در همين كتابخانه انواع سلاحهاى رسول اكرم صلىاللهعليهوآلهوسلم و بتهايى كه هنگام ظهور اسلام مورد پرستش بود، مانند «لات»، «عُزّى»، «مَناة» و «هُبَل» موجود بود.
«ناصر السعيد» از قول يكى از مورّخان نقل مىكند كه هنگام تسلط وهّابيان، اين كتابخانه را به بهانه وجود كفريّات در آن به آتش كشيده و به خاكستر تبديل كردند(2). --------------------------------------------------------------------------------(1) نصيحة لإخواننا علماء نجد: 38.
(2) ر.ك: كتاب تاريخ آل سعود، ج 1، ص 158، كشف الارتياب، ص 55، 187، 324، أعيان الشيعة، ج 2، ص 7، الصحيح من سيرة النبيّ الأعظم، ج 1، ص 81 و آل سعود من أين إلى أين، ص 47.
--------------------------------------------------------------------------------6. تصرف مدينه منوره:
سعود در سال 1220 يا 1221 در هجوم خود به مدينه پس از يكسال و نيم محاصره سرانجام آن شهر مقدّس را متصرّف شد. تمام اشياء گران بهايى كه در حرم پيامبر صلىاللهعليهوآله بود را غارت نمود. فقط از بيم عموم مسلمين از تعرّض به قبر مقدّس پيغمبر صلىاللهعليهوآله خوددارى كردند.
آنها چهار صندوق مملوّ از جواهرات مرصع به الماس و ياقوت گرانبها را به غارت بردند. از جمله، چهار شمعدان زمرّدين بود كه به جاى شمع، در آنها يك قطعه الماس شبنما و درخشنده بود، و حدود يك صد قبضه شمشير با غلافهاى مصلاّ به طلاى خالص و مرصع به الماس و ياقوت با دستههايى از زمرّد و يَشْم كه به هيچوجه نمىشد آنها را قيمت گذارى كرد(1). دريادار سرتيپ «ايّوب صبرى» سرپرست مدرسه عالى نيروى دريايى در دولت عثمانى مىنويسد:
سعود بن عبد العزيز، پس از تصرّف مدينه منوّره، همه اهالى مدينه را در مسجد النبى گرد آورد و درهاى مسجد را بست و اينگونه سخن آغاز نمود: هان اى مردم مدينه! براساس آيه شريفه «الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ» دين و آيين شما امروز به كمال رسيد، به نعمت اسلام مشرّف شديد، حضرت احديّت از شما راضى و خشنود گرديد، ديگر اديان باطل نياكان خود را رها كنيد و هرگز از آنها به نيكى ياد نكنيد، از درود و رحمت فرستادن بر آنها به شدّت پرهيز--------------------------------------------------------------------------------(1) فرقه وهابى و پاسخ به شبهات آنها، مقدمه على دوانى، ص 40. --------------------------------------------------------------------------------
نماييد، زيرا همه آنها به آيين شرك درگذشتهاند(1).
7. تخريب قبور طائف و مكه:
در سال 1343 وهّابىها بار ديگر قبه ابن عباس و ديگر قبور طائف و قبرهاى عبدالمطلب، ابوطالب و حضرت خديجه همسر پيامبر صلىاللهعليهوآله و زادگاه حضرت زهرا عليهاالسلام و همه شعائر اسلامى مكه را ويران كردند(2).
8. تخريب قبور ائمه بقيع عليهمالسلام :
در سال 1344، وهّابيّان پس از اشغال مكه، به مدينه روى آوردند و پس از محاصره و جنگ با مدافعان شهر، آن را اشغال نمودند، قبور ائمه بقيع و ديگر قبور همچون قبر إبراهيم فرزند پيامبر و زنان آن حضرت، قبر ام البنين مادر حضرت عباس، قبه عبداللّه پدر پيامبر صلىاللهعليهوآله ، إسماعيل پسر امام جعفر صادق و قبه همه صحابه و تابعين را بدون استثنا خراب كردند.
ضريح فولادى ائمه بقيع را كه در اصفهان ساخته و به مدينه حمل شده بود، از روى قبر حضرت امام حسن مجتبى، امام زين العابدين، امام محمد باقر و امام جعفر صادق عليهمالسلام برداشته و بردند. قبور عباس عموى پيامبر و فاطمه بنت اسد مادر امير المؤمنين را كه با قبور چهار امام همام، در زير يك قبه بودند نيز ويران كردند(3). هم چنين زادگاه امام حسن و امام حسين در مدينه، قبور شهداى بدر--------------------------------------------------------------------------------(1) تاريخ وهّابيان، 107، تاريخ الوهّابيّه، چاپ مصر، ص 126.
(2) مقدمه علامه دوانى بر كتاب فرقه وهابى، ص 55.
(3) مقدمه دوانى بر كتاب فرقه وهابى، ص 56. --------------------------------------------------------------------------------
و نيز بيت الاحزانى را كه حضرت على عليهالسلام براى حضرت زهرا عليهاالسلام ساخته بود، ويران كردند(1).
9. قتل عام مردم طايف:
برخى بر اين پندارند كه وهّابيّان فقط بلاد شيعه نشين را مورد تاخت و تاز قرار دادند، ولى با نگاهى به عملكرد آنان در حجاز و شام، روشن خواهد شد كه حتّى مناطق سنّى نشين نيز از حملات آنان در امان نمانده است.
زينى دحلان مفتى مكه مكرّمه مىنويسد: (2)؛ هنگامى كه وهّابيّان در سال 1217 هجرى طايف را به تصرّف خود درآورند، كوچك و بزرگ، رئيس و كارمند، همه و همه را قتل عام كردند. جز سالخوردگان كسى از دست آنان خلاصى نيافت، آنان كودك شيرخواره را در آغوش مادر سر بريدند و اموال مردم را غارت كردند و زنان را به اسارت در آوردند.
جَبَرْتى(3) موّرخ حنفى مىنويسد:--------------------------------------------------------------------------------(1) پايگاه اطلاع رسانى مركز اسناد انقلاب اسلامى،
www.irdc.ir(2) الدرر السنيّه، ص 45.
(3) وى عبد الرحمان بن حسن بن ابراهيم مصرى حنفى، متوفّاى 1237 مىباشد. --------------------------------------------------------------------------------
در اواخر سال 1271، وهّابيّان به حجاز يورش بردند و هنگامى كه نزديك طايف شدند شريف غالب، حاكم طايف، براى مقابله با آنان به بيرون طايف رفت، ولى او را شكست دادند و او به داخل شهر بازگشت. خانه او را آتش زدند و او بهسوى مكه فرار كرد و پس از آن به مدّت سه روز با مردم طايف جنگيدند و مردان آنان را كشتند و زنان و كودكان را به اسارت گرفتند. (1)
روش وهّابيّان همهجا اين چنين بود و در طايف، قبر ابن عباس را (كه محل زيارت عموم بود) ويران كردند.
جميل صدقى زهاوى، از علماى اهل سنّت عراق در حمله وهّابيان به طايف مىنويسد:
از زشت ترين كارهاى وهّابيان در سال 1217، قتل عام مردم طايف است كه بر صغير و كبير رحم نكردند، كودك شيرخوار را در آغوش مادر سر بريدند، جمعى را كه مشغول فراگرفتن قرآن بودند، كشتند و حتّى گروهى را كه در مسجد مشغول نماز بودند به قتل رساندند و كتابها را كه در ميان آنها تعدادى قرآن و نسخههايى از صحيح بخارى و صحيح مسلم و ديگر كتابهاى حديثى و فقهى--------------------------------------------------------------------------------(1) عجائب الآثار، ج 2، ص 554 و غالب محمّد أديب در: أخبار الحجاز ونجد فى تاريخ الجبرتى، ص 93. --------------------------------------------------------------------------------
نيز بود، در كوچه و بازار افكنده و آنها را پايمال كردند(1). وهّابيان پس از قتل عام مردم طايف طى نامهاى، علماى مكه را به آيين خود دعوت كردند، آنان در كنار كعبه گرد آمدند تا به نامه وهّابيان پاسخ بگويند كه ناگهان جمعى از ستم ديدگان طايف داخل مسجدالحرام شدند و آن چه بر آنان گذشته بود بيان داشتند، مردم سخت به وحشت افتادند، گويا كه قيامت برپا شده است.
آن گاه علما و مفتيان مذاهب چهارگانه اهل سنّت از مكه مكرّمه و ديگر بلاد اسلامى كه براى اداى مناسك حج آمده بودند، به كفر وهّابيان حكم كردند و بر امير مكّه واجب دانستند تا با آنان به مقابله برخيزد و فتوا دادند كه بر مسلمانان واجب است تا در اين جهاد شركت نمايند و در صورت--------------------------------------------------------------------------------(1) الفجر الصادق، ص 22.
--------------------------------------------------------------------------------
كشته شدن شهيد خواهند بود(1).
10. كشتار عمومى علماى اهل سنّت:
دريادار سرتيپ ايّوب صبرى مىنويسد: «عبد العزيز بن سعود كه تحت تأثير سخنان محمّد بن عبد الوهّاب قرار گرفته بود، در نخستين سخنرانى خود در حضور شيوخ قبايل گفت: ما بايد همه شهرها و آبادىها را به تصرّف خود درآوريم و احكام و عقايد خود را به آنان بياموزيم ...»(2). تا آن جا كه مىگويد:
براى تحقّق بخشيدن به اين آرزو ناگزير هستيم كه عالمان اهل سنّت را كه مدّعى پيروى از سنّت سنيّه نبويّه و شريعت شريفه محمّديّه هستند، از روى زمين برداريم.
و به عبارت ديگر، مشركانى كه خود را به عنوان علماى اهل سنّت قلمداد مىكنند از دم شمشير بگذرانيم به ويژه علماى سرشناس و مورد توجّه را، زيرا تا اينها زندهاند همكيشان ما روى خوشى نخواهند ديد، از اين رهگذر بايد نخست كسانى را كه به عنوان عالم--------------------------------------------------------------------------------(1) سيف الجبر المسلول على الأعداء، ص 2.
(2) تاريخ وهّابيان، 33.
--------------------------------------------------------------------------------
خودنمايى مىكنند ريشهكن نموده، سپس بغداد را تصرّف كرد(1). در جاى ديگرى مىنويسد:
سعود بن عبد العزيز در سال 1218 به هنگام تسلّط بر مكه مكرّمه، بسيارى از دانشمندان اهل سنّت را بىدليل به شهادت رساند و بسيارى از اعيان و اشراف را بدون هيچ اتّهامى به دار آويخت و هر كس را كه در اعتقادات مذهبى ثبات قدم نشان مىداد به انواع شكنجهها تهديد كرد و آن گاه مناديانى فرستاد كه در كوچه و بازار بانگ زدند: ادخلوا في دين سعود، وتظلّوا بظلّه الممدود؛ هان اى مردمان! به دين سعود داخل شويد و در زير سايه گستردهاش مأوا گزينيد!(2). --------------------------------------------------------------------------------(1) تاريخ وهّابيان، 33.
(2) تاريخ وهابيان، ص 74.
--------------------------------------------------------------------------------11. قطع مناسبات تجارى با كشورهاى غير وهابى:
فاسيليف مستشرق روسى مىنويسد: (1)؛ تعصّب وهّابيّان به جايى رسيد كه تجّار عربستانى را وادار به قطع مناسبات تجارى با كشورهاى غير وهّابى كردند كه تا سال 1269 تجارت با كشور سوريه و عراق از اين جهت كه وهّابى نبودند، حرام بود.
ابن بشر تاريخ نگار وهّابى مىنويسد: (2)؛ وهّابيّان اگر مشاهده مىكردند كه بازرگانى، كالايى را به كشورهاى مشركين (يعنى غير وهّابى) حمل مىكند، آن را مصادره مىكردند. 12. كشتار حجاج بيت اللّه الحرام: الف: كشتار حجاج يمن:
در سال 1341 وهّابيّان با حجاج يمنى كه خلع سلاح بودند و هيچگونه--------------------------------------------------------------------------------(1) تاريخ العربية السعودية، ص 105 .
(2) عنوان المجد فى تاريخ نجد، ج 1، ص 122 .
--------------------------------------------------------------------------------
دفاعى به همراه نداشتند، رو به رو شدند. آنان ابتدا به حجاج امان دادند؛ ولى وقتى در بالاى كوه قرار گرفتند و حجاج يمنى در پايين قرار داشتند، دهانه توپها را به سوى آنان گرفته و تنها دو نفر جان سالم به در بردند كه جريان كشتار وحشيانه را به آگاهى مردم رساندند(1).
ب: قتل عام حجاج مصرى در منى:
در سال 1344 وهّابيان برخى از اعمال حاجيان مصرى در منى را حرام دانستند و عدّهاى از آنها را كشتند(2).
ج: كشتار حجاج ايرانى:
عمّال وهّابى رژيم آل سعود در چهارم ذى الحجه 1407 ق (9 مرداد 1366 ش) هزاران نفر از حجاج بيت اللّه الحرام را به جرم سر دادن فرياد برائت از مشركين در مكه به خاك و خون كشيدند و حتى آخوندهاى دربارى آنان، فرياد مىزدند و مىگفتند: «اقتل المجوس اقتل المشركين»؛ مجوس و مشركين را بكشيد. يكى از شاهدان عينى اين واقعه تلخ را اين چنين نقل مىكند:
با چشم خود ديدم كه سعودىهاى كثيف، بىشرمانه و بىرحمانه با عصاى معلولين با دو دست محكم به صورت زنها مىكوبيدند و نقش بر زمين مىكردند. اى كاش به زدن تنها قانع بودند. وقتى خانمى بر روى زمين مىغلطيد، نفر بعدى با هر وسيلهاى كه در--------------------------------------------------------------------------------(1)salaf.blogfa.com
(2)salaf.blogfa.com--------------------------------------------------------------------------------
دست داشت به مغز نيمه جان او مىكوبيد تا از دنيا برود(1).
د: حمله وهابيان افراطى به حجاج بحرينى:
در مهر ماه 1386 گروهى از وهّابيان تندرو با كمين در كوچههاى اطراف مسجدالحرام پس از مشاهده مينى بوس شيعيان بحرينى با خرده شيشههاى تيز و برنده به سوى حجاج شيعه يورش بردند و اقدام به فحاشى و به زبان آوردن القابى چون شيعيان سگ صفت كافر و دهها فحش ديگر كردند(2).
13. كشتار مردم بى دفاع اردن:
در سال 1343، جمعى از وهّابىها ناگهان به اردن يورش بردند و مردم بىاطلاع «ام العمد» و همسايه آنان را مورد هجوم قرار دادند، مردان و زنان بىگناه را كشتند و اموال آنان را غارت كردند. اما طولى نكشيد كه با رانده شدن برخى و اسارت عدهاى ديگر، عقب نشينى كردند كه البته اسيران وهّابى به فرمان انگليس آزاد شدند. در سال 1346 وهابيان دوباره با سپاهى متشكل از سى هزار نفر به اردن حمله كردند و قتل و غارت و خونريزى شديدى به راه انداختند(3). --------------------------------------------------------------------------------(1) روزنامه جمهورى اسلامى ايران، 16 آذر 1366، خاطرات سيدرضا موسوى كاظمى محمدى از نايين.
(2)www.shia-news.com
(3)www.salaf.blogfa.com--------------------------------------------------------------------------------14. كشتار عزاداران امام موسى كاظم عليهالسلام :كشتار عزاداران امام موسى كاظم عليهالسلام
در 25 رجب 1426 مصادف با شهادت امام موسى كاظم عليهالسلام وهّابيون با پخش غذاهاى مسموم در اطراف حرم آن إمام عليهالسلام و نيز انجام انفجارهاى متعدد در كاظمين بين صفوف عزاداران امام موسى كاظم عليهالسلام ، باعث شهادت 1500 نفر از شيعيان عزادار شدند. 15. جنايتهاى طالبان وهابى در افغانستان:
در اواخر سال 1372 شمسى گروهى وهّابى به نام طالبان در افغانستان وارد صحنه نبرد شدند كه از سوى عربستان و آمريكا حمايت مىشدند. در شهريور 1375 كابل را تصرّف كردند و به كشتار مسلمانان شيعى پرداختند. در 17 مرداد 1377 زنان و مردان و كودكان را از پشت بامها به رگبار بستند و اهالى شهر مزار شريف را قتل عام كردند؛ سپس با هجوم به بيمارستانها، بيماران شيعه را روى تختها به شهادت رساندند.
در سنگچارك و باميان و يروان و كاپيسا، شكم بانوان حامله شيعه را پاره مىكردند و جنين آنان را بيرون كشيده و سر مىبريدند(1). در عاشوراى 1267 شيعيان قندهار در حسينيهها سرگرم عزادارى بودند كه ناگهان وهّابيان جنايتكار با اسلحه هجوم آوردند و عدّه فراوانى از شيعيان بىدفاع را به فجيعترين وضع به قتل رساندند(2). 16. وهابيت و انفجار در اهواز:
در جريان دستگيرى عوامل بمب گذارىهاى پياپى سال 1384 در--------------------------------------------------------------------------------(1)www.salaf.blogfa.com
(2) محمد سلطان الواعظين، شبهاى پيشاور، ج 1، تحقيق: عبدالرضا درايتى، انتشارات دليل ما، چاپ اول، پايى. 1385، ص 346.
--------------------------------------------------------------------------------
اهواز، روشن شد كه از مجموع 46 دستگير شده، 44 نفر داراى عقايد وهّابيت هستند. براساس اطّلاعات موثق، اين عدّه از سوى اسرائيل، آمريكا و انگليس حمايت مىشدند و از عوامل وهّابيت در ايران بودند(1).
17. انفجار بزرگ در مسجد تاريخى براثا:
در عمليات انتحارى هجدهم فروردين 1385 در مسجد تاريخى براثاى بغداد، بيش از 69 نفر كشته و 130 نفر زخمى شدند(2).
انفجار حرم عسكريين:
22 فوريه 2006 (3/12/84)، انفجار 215 كيلوگرم مواد منفجره منجر به آسيب كلى مرقد امام هادى و امام حسن عسكرى عليهماالسلام شد.
13 ژوئن 1207، (23/3/1386)، انفجار منارههاى عسكرين به دست وهّابيّان برگ ديگرى از جنايت وهّابيّت تكفيرى را رقم زد.
حدود ساعت 9 صبح بر اثر وقوع چندين انفجار مهيب، دو مناره حرم عسكريين منفجر و تخريب شد. در انفجار نخست گلدسته طلايى سمت چپ و در انفجار دوم گلدسته سمت راست اين حرم منفجر گرديد.
همچنين در اين اقدام تروريستى ، سقف سرداب غيبت حضرت ولى عصر(عج) نيز به كلى فرو ريخت(3). --------------------------------------------------------------------------------(1)www.aftabnews.ir
(2) روزنامه ايران، 19 فروردين 1385، صفحه بين الملل.
(3) ر.ك: خبرگزارى مهر 13/3/86؛ روزنامه كيهان، 24 خرداد 1386، 28 جمادى الأوّل 1428، 14 ژوئن 1207، سايت مجمع جهانى محبين اهلالبيت 23 خرداد 1386. --------------------------------------------------------------------------------