دعوت ارامنه به اسلام | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
دعوت ارامنه به اسلام
کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
فارسی
کتاب الکترونیکی
میانگین امتیازات:
امتیاز شما :
تعداد امتیازات :
0
دعوت ارامنه به اسلام
ویرایش اثر
کلید واژه اصلی :
فرقه های مسیحیت
سوال:
برادران ارامنه را چگونه ميتوان به اسلام دعوت كرد؟
پاسخ تفصیلی:
بهترين راه دعوت ديگران به اسلام، اين است كه ما خودمان الگو و نمونه خوب و مناسبي از اسلام و عمل به آن باشيم؛ كونوا دعاة للناس بغير السنتكم. انسانها بيشتر به ظاهر و عمل و رفتار توجه مي كنند تا گفتار و بحث علمي. البته شرايط اجتماعي، خانوادگي و محيطي و نوع تربيت انسان نيز خيلي موثر است. ما ميتوانيم تلاش كنيم و زمينه مناسب و مساعدي را براي جذب و اعتقاد به اسلام از طريق اصلاح شرايط اجتماعي و محيطي فراهم آوريم. در نهايت بايد توجه داشته باشيم كه اعتقاد امر قلبي است و ما قادر نيستيم كه شخصي را به اسلام معتقد كنيم و يا از اسلام برگردانيم. تنها كاري كه ميتوانيم انجام دهيم، فراهم آورن زمينه مناسب و دعوت به اسلام است و تصميم نهايي با خود اشخاص است. اين مطلب از جهت اعتقاد دروني است؛ اما از نظر عمل خارجي افراد - چه اعتقاد داشته باشند و چه نداشته باشند - در مجامع اسلامي بايد تابع احكام اسلام باشند.
مبلّغ دين بايد با ابلاغ پيام الهي در عقل، دل و احساسات طرف مقابل خود نفوذ كند؛ لذا لازم است با فراهم آوردن لوازم چنين امري خود را چنان براي رسيدن به اين هدف بزرگ آماده سازيد كه ناملايمات مسيري كه برگزيدهايد چيزي از پشتكارتان نكاهد. به عنوان مثال موفّقيّت در اين مسئوليت خطير، آگاهي از ظرافتهاي ارتباطي را ميطلبد; زيرا بدون برقرار كردن ارتباط مناسب، امر تبليغ به خوبي شكل نمي گيرد . به عبارت ديگر تبليغ مؤثر و سازنده، رابطه مستقيم با چگونگي برقراري ارتباط با كسي كه مي خواهيد بر وي تأثيرگذار باشيد، دارد؛ لذا پيشنهاد مي گردد ارتباط تبليغي شما با ديگران بر اساس معيارهاي( مهارتهاي علمي) شناخته شده باشد.( در ادامه بدان اشاره خواهد شد). يكي از عواملي كه اعتبار فرستنده پيام را افزايش ميدهد، مهارتهاي علمي و ميزان دانش اوست. همه انسانها به طور طبيعي براي افرادي كه در حيطه كاري خود، تخصص و دانش لازم را دارا هستند احترام و اعتبار ويژه اي قائلاند و سعي مي كنند از نظر كارشناسي آنها در آن زمينه استفاده كنند; ولي اگر فردي بخواهد در فضاهايي كه تخصص ندارد، اظهار نظر كند و آن را در قالب پيام ارسال كند، مخاطبين او نه تنها به سخنانش گوش نداده و ترتيب اثر نميدهند، بلكه اعتماد آنها به او سلب مي شود، به گونه اي كه حتي در مواردي كه در حيطه تخصّصي اوست، آمادگي پذيرش سخنانش را ندارند. در اين رابطه اميرالمؤمنين عليه السلام مي فرمايد: «لا تقل ما لا تعلم فتتهم باخبارك بما تعلم; چيزي را كه نميداني نگو، در غير اين صورت نسبت به گزارشاتت در آنچه كه ميداني، مورد اتهام قرار ميگيري»[1].
در مورد جلب نظر ديگران به اسلام چند نكته مفيد است:
1- به هيچ وجه تحت فشار قرار نگيرند تا شوقشان به شناخت اسلام از بين نرود.
2- معمولاً ممكن است افراد تفكرات و برداشتهاي غلطي در مورد اسلام در ذهن داشته باشند كه ناشي از سيستم تبليغاتي دشمنان اسلام است. گام نخست در آشنا كردن مخالفين با اسلام بايد زدودن اين گونه پيشفرض ها باشد. در اين زمينه بهتر است ابتدا به طرف مقابل بقبولانيد كه خيلي چيزها از اسلام است كه او نميداند يا به دروغ در مورد اسلام در ذهنش جاي داده شده است. بهتر است خودتان در ابتداي بحث به اين مباحث اشاره كنيد يا از او سؤالي بپرسيد كه مربوط به يكي از زمينه هاي تبليغي دشمنان اسلام است كه معمولاً اين افراد تحت تأثير تبليغات، پاسخ اشتباه را ميدهند.
3- در ابتدا به عقايد آنها حمله نشود. يكي از عواملي كه باعث ميشود كه افراد به سوي اسلام نيايند تعلّق خاطر به راه خودشان است، پس بايد به طور متقابل عقايد اين افراد را نيز به صورت كاملاً مؤدبانه و منطقي نقد نماييد.
4- سطح توانايي و استعداد آنها در درك معارف ديني، مورد توجه بوده و براساس آن كتابهايي معرفي شود.
5- به ميل و ذوق آنها در مباحث توجه شده و متناسب با آن كتابهايي پيشنهاد شود. مثلاً اگر ميل آنها به مباحث عقلي است، از كتابهاي استدلالي مثل كتابهاي شهيد مطهري و استاد مصباح استفاده شود و اگر به مباحث معنوي عرفاني و اخلاقي علاقه دارند كتابهاي متناسب با آن معرفي گردد.
6- آشنايي با معارف اصيل اسلامي از طريق قرآن و روايات اهل بيت يكي از بهترين راههاي دعوت به اسلام ميباشد؛ لذا با توجه به آگاهي افراد، آنها را با معارف قرآن و روايات به خصوص نهج البلاغه و مضامين عالي دعاها آشنا كنيد.
7- صبر و حوصله زيادي داشته باشيد. يادمان باشد كه ما هم به سرعت مسلماناني حقيقي نشديم و مدتها طول كشيد تا به سؤالات ذهنيمان پاسخ داده شود.
*درمورد بهرهمندي از نصرت الهي نيز گفتني است كه به نصرت الهي به عنوان يكي از نمونه هاي بارز جانبداري خداوند از اهل ايمان و جريان حق در آيه 40 سوره حج چنين اشاره شده كه:« ولينصرن الله من ينصره ان الله لقوي عزيز؛ و قطعاً خدا به كسي كه [دين] او را ياري كند ياري مي دهد؛ چرا كه خدا سخت نيرومند شكست ناپذير است». در سوره عنكبوت، آيه 69 نيز آمده است: « والَّذينَ جَاهَدوا فِينَا لَنَهدِيَنَّهُم سُبُلَنَا وَ اِنَّ اللهَ لَمَعَ المُحسِنين؛ آنان كه در راه ما كوشش و جديت به خرج مي دهند ما راه هاي خود را به آنها ارائه مي دهيم ، خداوند با نيكوكاران است».
همانطور كه ملاحظه ميكنيد خداوند ياري الهي را كه مدد غيبي است مشروط ميكند به مجاهدت و كوششي كه در راه خدا باشد، يعن لله و في الله باشد. به معناي ديگرهم صرف نيروي بدني و هم صرف نيروي روحي را شرط قرار مي دهد تا هدايت و روشني باطني به انسان داده شود ، يعني هم عمل و مجاهدت و كوشش شرط است و هم اخلاق و حسن نيت.
امداد غيبي كه گاهي به صورت فراهم شدن شرايط موفقيت وگاهي به صورت الهامات و هدايتها و روشنيها و روشن بيني هاست، گزاف و رايگان نيست، چنين نيست كه انسان در خانه اش بنشيند دست روي دست بگذارد و منتظر باشد« دستي از غيب برون آيد و كاري بكند»؛ خير چنين انتظاري بر خلاف ناموس آفرينش است، بلكه انسان اگر در زندگي عملي خود كوشش و اخلاق را تواماً داشته باشد خداوند او را از راههايي كه خود نميداند تأييد ميفرمايد.
نكته پاياني: مهمترين شرط موفّقيّت در تبليغ «نيّت خالص» است؛ لذا سعي نماييد خود را ملزم به رعايت اين شرط نماييد تا زمينه دريافت نصرت الهي نيز برايتان فراهم گردد.ايمان با يأس از رحمت الهي ناسازگار است و خداوند مردم را از يأس از رحمت خويش برحذر ميدارد، چرا كه يأس موجب ضعف شده و تنها كافران از روح الهي مأيوس هستند. پيشنهاد ميگردد با الهام از سخنان اخير مقام معظّم رهبري حفظه الله در ديدار طلاب غير ايراني كه اخلاق، تواضع و محبّت را بهترين روش تبليغ عنوان نمودند، از اين ظرفيّتها براي هدايت دوستتان به سوي اسلام بهره جسته و همزمان سعي نماييد با برقراري ارتباط با مؤسساتي كه در زمينه هاي مشابه فعّاليّت مينمايند، از تجربيات آنها در اين زمينه بهره مند گرديد.
[1] غرر الحكم و درر الكلم، عبد الواحد آمدي، ح 10426
صاحب محتوی:
پرسمان دانشجویی
زبان :
فارسی
منبع اصلی :
http://www.adyan.porsemani.ir//content/%D8%AF%D8%B9%D9%88%D8%AA-%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%86%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85
جنس منبع:
متن
پایگاه :
پایگاه پرسش و پاسخ های ادیان و مذاهب سایت پرسمان
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
مخاطب :
بزرگسال
خروجی ها :
Mods
Doblin core
Marc xml
MarcIran xml
مشخصات کامل فراداده
مشخصات کامل اثر
منابع مرتبط :
ثبت نظر
ارسال
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت