جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
مرور
>
مرور کلید واژه ها
>
حکمرانی
مرتب سازی بر اساس
عنوان
نویسنده
جنس منبع
محل
ناشر
تاریخ تغییر
و به صورت
صعودی
نزولی
وتعداد نمایش
5
10
15
20
30
40
50
فرارداده در صفحه باشد
جستجو
خروجی
چاپ نتایج
Mods
Dublin Core
Marc
MarcIran
Pdf
اکسل
انتخاب همه
1
2
تعداد رکورد ها : 11
عنوان :
حکومت رم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Karl Loewenstein (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
وضعیت نشر :
Netherlands: Springer,
زبان :
انگلیسی
کلیدواژههای اصلی :
حکمرانی
چکیده :
ترجمه ماشینی: در کنار کتاب مقدس، شکسپیر، انقلاب فرانسه و ناپلئون، روم باستان یکی از شخمزدهترین زمینههای تجربه تاریخی است. یکی از دورههای واقعاً بزرگ تاریخ، روم، در طول قرنها، به شایستگی توجه پرشور مورخان، زبان شناسان و اخیراً باستان شناسان را به خود جلب کرده است. از آنجایی که حقوق روم منبع حیات حقوقی بیشتر کشورهای اروپای غربی بود، حرفه وکالت دارای منافع مشروعی بود. کتابخانه های واقعی پیرامون تاریخ رم ساخته شده اند. در گذشته که بیشتر به دانشمندان ایتالیایی، آلمانی و فرانسوی اعتراف می شد، شیفتگی به چیزهای رومی تا به امروز به سایر ملل متمدن از جمله آنگلوساکسون ها سرایت کرده است. از جمله کسانی که در شناخت ما از روم باستان مشارکت دارند، برخی از ذهن های بزرگ در تاریخ و حقوق هستند. کتابشناسی ما - انتخابی، همانطور که لزوماً باید باشد - کلیات برجسته و همچنین تعدادی از متخصصان متعددی را که برای کار ما مفید بودند، ثبت می کند. پس چرا مطالعه دیگری در مورد تمدن سیاسی روم و مطالعه ای که حداقل با حجم و تلاش سنجیده می شود، کاملاً بی اساس نیست؟ و چرا باید اضافه کرد که نویسندهای ارائه میکند که هر چه شهرتش در زمینههای دیگر باشد، ظاهراً از رشته کلاسیک بیگانه است؟ اینها سؤالات قانونی است که باید صادقانه به آنها پاسخ داد. با آموزش و فراگیری، نویسنده یک وکیل قانون اساسی یا، به عبارت بهتر، یک دانشمند علوم سیاسی است که در درجه اول به فعالیت نهادهای دولتی علاقه مند است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
نابرابری و حکمرانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Andreas P. Kyriacou (آندریاس پی کیریاکو)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
وضعیت نشر :
Routledge,
زبان :
انگلیسی
کلیدواژههای اصلی :
حکومت
,
نابرابری
,
حکمرانی
,
فلسفه سیاسی
,
عدالت (فلسفه سیاسی)
,
نابرابری و حکمرانی
چکیده :
ترجمه ماشینی: حکمرانی برای رفاه اجتماعی اهمیت دارد. کشورهایی که بهتر اداره می شوند ثروتمندتر، شادتر و مشکلات اجتماعی و زیست محیطی کمتری دارند. حکمرانی خوب دلالت بر این دارد که کارگزاران بخش عمومی بی طرفانه عمل کنند. این خود را در قالب برابری در برابر قانون، مدیریت دولتی مستقل و حرفه ای و کنترل فساد نشان می دهد. این کتاب به این موضوع می پردازد که چگونه نابرابری اقتصادی – چه بین فردی و چه بین قومی – می تواند بر کیفیت حکمرانی تأثیر بگذارد. برای این منظور، بینش ها را از سه دیدگاه مختلف گرد هم می آورد. اول، یک تاریخی بلندمدت که از دادههای انسانشناختی در جوامع پیشا صنعتی بهرهبرداری میکند. دوم، بر اساس کار تجربی انجام شده توسط روانشناسان اجتماعی و اقتصاددانان رفتاری. سوم، از طریق تجزیه و تحلیل تجربی بین کشوری که از نمونه بزرگی از جوامع معاصر استخراج شده است. چشم انداز بلندمدت رابطه نابرابری-حکومت را به واکنش های اجتماعی در مواجهه با عدم قطعیت مرتبط می کند - پاسخ هایی که امروزه در پوشش ویژگی های فرهنگی که در کشورهای مختلف متفاوت است ادامه دارند. شواهد تجربی درک ما را از رفتار انسان در شرایط نابرابر و در زمینه های مختلف حکومتی عمیق تر می کند. چشم انداز بلندمدت و شواهد تجربی با هم به تحلیل بین کشوری از تأثیر نابرابری اقتصادی بر حاکمیت کمک می کند. این تحلیل اهمیت نابرابری اقتصادی و فرهنگ را برای کیفیت حکمرانی نشان میدهد و پیامدهای سیاستی متعددی را به همراه دارد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
حکمرانی اقتصادی؛ نظارت و هماهنگی نهادها
نویسنده:
احمدرضا روشن
نوع منبع :
مقاله , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
متن
وضعیت نشر :
روزنامه تعادل,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
حکمرانی
,
حکمرانی اقتصادی
چکیده :
حکمرانی اقتصادی (Economic Governance) عبارت است از سیستمی از نهادها، فرآیندها و رویههایی که برای تحقق اهداف اقتصادی یک جامعه استقرار مییابد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
حکمرانی اقتصادی در عصر جهانی شدن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
William K. Tabb
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
وضعیت نشر :
Columbia University Press,
زبان :
انگلیسی
کلیدواژههای اصلی :
جهانی شدن (جهانی سازی)
,
حکمرانی
,
علوم اقتصادی
,
جهانی شدن
,
جهانی شدن (وابسته اخص اجتماع عظمی )( فلسفه سیاسی)
,
جهانی سازی (وابسته اخص جهانی شدن)
,
اقتصاد سیاسی
,
حکمرانی اقتصادی
چکیده :
ترجمه ماشینی: ویلیام تاب، استاد جامعه شناسی و اقتصاد در دانشگاه سیتی نیویورک است. این کتاب پر زرق و برق بحث جهانی شدن، نظم اقتصادی پس از سال 1945، نهادهای مالی بینالمللی، بحرانها، امور مالی، شرکتهای بزرگ، تجارت و سرمایهگذاری بینالمللی، سازمان تجارت جهانی، تضاد بین بازارها و نیروی کار، و استراتژیهای جایگزین را مورد مطالعه قرار میدهد. او سیاست و اقتصاد را به هم پیوند میدهد و ادبیات را در اقتصاد، روابط بینالملل و اقتصاد سیاسی بینالمللی بررسی میکند. او مشاهده میکند که در دهه 1920، "افت تورم، فشار برای افزایش صادرات، کاهش ارزش رقابتی، و حمایتگرایی فزاینده محصول بحران ناشی از آن بود، نه علت آن." کشورهای اروپایی پس از جنگ جهانی دوم با حمایت از صنعت خود و ترویج مصرف خانگی، بسیار قبل از تشکیل بازار آزاد EEC، بازسازی شدند. او می نویسد، "نئولیبرالیسم به طور گسترده توسط بسیاری از اقتصاددانان جریان اصلی درک می شود که از نظر اهداف اعلام شده خود شکست خورده است. این نئولیبرالیسم باعث رشد سریع اقتصادی، کاهش فقر و یا ثبات بیشتر اقتصادها نشده است. در واقع طی سال های اخیر هژمونی نئولیبرال، رشد کند شده است، فقر افزایش یافته است، و بحران های اقتصادی و مالی اکثر کشورهای اقتصاد جهان را گرفتار کرده است. داده ها در مورد همه اینها بسیار زیاد است. با این حال، نئولیبرالیسم به عنوان پروژه بین المللی ترین بخش های سرمایه موفق شده است. در هدف اعلام نشده خود، تسلط شرکت های فراملی، تامین کنندگان مالی بین المللی و بخش هایی از نخبگان محلی را افزایش داده است." همانطور که صندوق بین المللی پول مجبور به اعتراف شد، "شواهد تجربی دلیل قطعی مبنی بر اینکه یکپارچگی مالی رشد را برای کشورهای در حال توسعه افزایش داده است، اثبات نکرده است." Tabb نشان می دهد که چگونه آزادی حرکت سرمایه به معاملات غیرقانونی کمک می کند و او "وسعت فساد و جنایت در سیستم" را توصیف می کند. او توضیح میدهد: «سودهای حاصل از انتقال سودهای بهدستآمده غیرقانونی، وجوهی که به دنبال پنهان کردن منشأ خود در اختلاس و فساد، و اجتناب از مالیات هستند، منابع اصلی درآمد بانکها هستند. آزادسازی مالی همچنین منابع را نادرست تخصیص می دهد زیرا سفته بازی را ترویج می کند. گردش مالی روزانه 1.5 تریلیون دلاری ارز خارجی در دهه 1990 (70 برابر ارزش تجارت جهانی) بیشتر بر روی تغییرات نرخ بهره و تغییرات در عرضه پول بود. تامین مالی تجارت یا سرمایه گذاری نبود. موسسات مالی بینالمللی «نماینده منافع سرمایه» هستند: طبقات سرمایهدار مسلط جهان از آنها برای اعمال قدرت بر سایر کشورها استفاده میکنند. Tabb توضیح می دهد، "منافع سرمایه فراملی و مالی بین المللی، شرایطی را هدایت می کند که بر اساس آن نهادهای حاکمیت اقتصادی دولتی جهانی ساخته می شوند، در طول زمان اصلاح می شوند و برای تعریف و اجرای حقوق مالکیت استفاده می شوند." آنها به هیچ وجه دموکراتیک نیستند. او در پایان میگوید: «تمایل تورمزدایی جهان را تهدید میکند، زیرا همه کشورها برای جذب سرمایه از طریق کاهش هزینههای دولت و کاهش هزینههای نیروی کار رقابت میکنند.» در پاسخ، کشورها باید تقاضای داخلی خود را با سرمایه گذاری بیشتر و افزایش دستمزدها افزایش دهند و باید حرکت ارز و جریان سرمایه را کنترل کنند.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
صدویک نکتهی کلیدی در باب اخلاق حکمرانی شبکهای
نویسنده:
حامد حاجیحیدری
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
وضعیت نشر :
پژوهشگاه فضای مجازی,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
هوش مصنوعی (AI)
,
فضای مجازی
,
مشروعیت سیاسی
,
حکمرانی
,
فلسفه اخلاق
,
حکمرانی شبکهای
,
اخلاق حکمرانی شبکهای
,
اخلاق حکمرانی
چکیده :
هدف درست طراحیها برای بهبود نظام حکمرانی این است که وزن اخلاقی مشروعیت سیاسی پابرجا بماند. برای این منظور باید امر اخلاقی در شکلدهی به سیاست تقویت شود. در بدو امر تصور این است که میشود از طریق توانمند ساختن انسانها با کمک ماشینها به این منظور دست یافت؛ ولی واقع آن است که سطح پیچیدگی «هوش مصنوعی» به حدی بالا رفته است که سازگاری انسانی حکمرانی با آن پیچیدگی قابل ملاحظهای یافته است. این گزارش کوشش میکند تا با الهام از منابع متنوع و متعددی که در زمینه e-Governance از 1996 تا 2019 در دست است (فهرست 112 منبع نمونه در انتهای گزارش آمده است)، 101 نکته و طرح مبحث را در زمینه اخلاق حکمرانی شبکهای برای مطالعات آتی استخراج کند که فهرست و به اجمال تشریح میشوند. مراد از اخلاق حکمرانی - چنانکه معنای واژه اخلاق (Ethics) نشان میدهد- دو دسته گزاره خواهد بود: یکی گزارههایی که توصیهها و یا به اصطلاح مرسوم کدهای اخلاقی مربوط به حکمرانی را ارائه میدهند و دیگری گزارههایی که خصوصیات و در واقع خلق و خوی حکمرانی را بیان میکنند. این 101 نکته گزارههایی هستند که هر طرح جامع برای حکمرانی فضای سایبر باید نسبت به آنها موضع معقول، منسجم و خودبازسازیشوندهای اتخاذ کند. هر یک از این 101 نکته یک میدان مطالعاتی مفصل بوده و شایسته تعریف پروژههای پژوهشی متعددی است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
حکمرانی خوب و ارائه حکمرانی شایسته بررسی و شاخص های این دو از دیدگاه امیرالمؤمنین علی(ع)
نویسنده:
سید علی حسینی تاش، قادرعلی واثق
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
کلیدواژههای اصلی :
علی
,
شاخص
,
شایسته
,
حکمرانی
,
خوب
چکیده :
امروزه پارادایم «حکمرانی خوب» یک شیوة رایج و مسلّط برای ادارة جامعه در سطح جهان بوده و متفاوت از دولت و حکومت است. در این نوشتار، ابتدا «حکمرانی خوب» و شاخص های آن با روش «توصیفی – تحلیلی» بررسی و سپس «حکمرانی شایسته» و شاخص های آن از دیدگاه حضرت علی(ع) تجزیه و تحلیل شده و در نهایت، تعدادی از شاخص های حکمرانی شایسته از دیدگاه آن حضرت با شاخص های حکمرانی خوب از دیدگاه نهادهای بین المللی و اندیشمندان غرب مقایسه گردیده است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
نافرمانی مدنی در اندیشه دینی
نویسنده:
محمدمحسن اسعدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
شیعه
,
فقه سیاسی
,
نافرمانی مدنی
,
حکمرانی
,
حکومت قانون (مسائل جدید کلامی)
,
حقوق
,
اندیشه دینی
چکیده :
تکلیف و وظیفه شهروندان در اطاعت از قانون از یک سو و حق افراد در برداشت و ارزیابی قانون عادلانه از غیر ان موجد مفهوم چند لایه و میان رشته ای نافرمانی مدنی میشود.نافرمانی مدنی در اندیشه دینی تلاشی است که بین مفهوم مدرن نافرمانی و اندیشه دینی به عنوان جهان سنت بلی بزند و ارتباطی را تعریف کند .این تحقیق ناگزیر از تحلیل دادهای غربی و منابع و متون دینی و فقهی بوده است . سه شاخه اصلی برداخت مفاهیم اندیشه دینی و حکمرانی دینی و قوانین و مقررات موضوعه میباشد
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
اندیشه حکمرانی و مبنای مشروعیت سیاسی دولت از منظر آیت الله العظمی امام خمینی (ره)
نویسنده:
مهدی بالوی، مهناز بیات کمیتکی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
حکومت
,
ولایت مطلقه فقیه
,
جمهوریت
,
اسلامیت
,
حکمرانی
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
امام خمینی
چکیده :
تلفیق پیرایه های سیاست و دیانت در اندیشه بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی ایران، ارائه قرائت متمایزی از شیوه مطلوب حکمرانی با عنوان ولایت مطلقه فقیه را به همراه داشته است. اندیشه ولایت مطلقه امام، به مثابه نظریه مسلط در گفتمان فقه سیاسی شیعه در باب حکمرانی، آنچنان بر تارک جامعه معاصر ایران و پیکره نظام حکومتی سایه افکنده که نقش بی بدیلی را در عرصه مناسبات مختلف نظام سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، حقوقی، قضایی، اداری و نظامی کشور ایفا می کند.در این نوشتار، تلاش خواهیم کرد تا ضمن تبیین الگوی مطلوب حکمرانی از منظر آیت الله العظمی امام خمینی (ره)، نسبت به تشریح همه جانبه مشروعیت الهی و بلاواسطه دولت از دیدگاه امام راحل، مبادرت و تاثیر این قرائت متمایز از حکمرانی را بر سیاست های گوناگون دولت جمهوری اسلامی (که جملگی روند تکوین الگوی حکومت دینی در قالب جمهوری با محتوایی اسلامی را تسریع بخشیدند) بررسی کنیم.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 549 تا 584
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
باورها و اعتقادات مغولان و تأثیر آن بر شیوه حکمرانی آنان در ایران
نویسنده:
بتول شاعر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
وضعیت نشر :
ایرانداک,
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
باور
,
مغولان
,
تاریخ ایران
,
حکمرانی
,
یاسا
,
اصطلاحنامه تصوف
,
تاریخ
,
ایلخانان
,
مغول
,
آیین شمن
,
یاسا (کتاب قانون)
چکیده :
دوران مغول و تسلط آنان بر سرزمین خوارزمشاهیان از ادوار مهم تاریخ ایران است. خصوصیات مذهبی و باورهای اعتقادی مغولان از مباحث درخور تعمق میباشد، زیرا باورها و اندیشههای مذهبی از عناصر تعیین کننده در کسب مشروعیت، شیوه حکمرانی و روابط بین الملل هستند. مغولان از نظر اعتقادی پیرو آیین شمن و سنتهای وابسته به این آیین بودند. بر اساس آنچه که در کتب تاریخ ادیان آمدهاست، آیین شمن در زمرهی ادیان ابتدایی قرارمی گیرد، بنابر این بسیاری از ویژگیهایی را که ادیان ابتدایی واجد آن هستند در این دین نیز یافت میشود. یعنی در این آیین جلوههایی از فتیش پرستی، توتمیسم و آنیماپرستی نیز موجود است. بر اساس آیین شمن و سنتهای مربوط به آن جادوگران، جایگاهی ویژه داشتند. اعتقادات مغولان در باب جادوگری و باور تأثیر جادو به گونهای بود که با وجود حضور جادوگران و پیشگویان در دربار مغولان کسانی که مبادرت به جادوگری مینمودند، برای آنان مجازات هایی در نظر گرفته میشد. علاوه بر این عقاید مغولان بر مبنای آیین شمن به ماه و خورشید و ستارگان و نقش آنها در زندگی خویش باور داشته و مراسم خاصی را در این زمینه انجام میدادند. از بررسی تاریخ زندگی مغولان و دوران حاکمیت آنها در ایران میتوان به کارکردهای مختلف آیین شمن در زندگی و ساختارهای سیاسی- اجتماعی مغولان پی برد. نمودهای آیین شمن از زندگی شخصی و خانوادگی و نوع نگاه آنان به زنان گرفته تا مبحث جهان شناسی و نگاهشان به هستی آشکار است. مغولان در بحث درمان و در حوزهی پزشکی نیز از اعتقادات شمنیزم و سنتهای فرهنگی خویش بهرهبرداری کرده و تأثیرات این سنت شمنیزم در طبابت، جراحی، در دورهی تسلط آنان در ایران مشاهده میشود. به نظر میرسد دامنهی این تأثیرات به برخی از علوم این دوره نیز کشیدهشدهباشد. چنان که در علم نجوم میتوان رگههایی از این تأثیرات را یافت. وضعیت علم نجوم در این دوره و تألیف آثار متهعد نجومی از این تأثیرگذاری حکایت میکند. در مراسم و تشریفات حکومت نیز میتوان آثار این سنت را یافت. بخش مهمی از تأثیرات فرهنگ شمن در امور حکومتی، دیوان سالاری و امور قضایی قابل پیگیری است. در زمینهی مسائل دیوانی و بویژه امور قضایی نقش قوانین یاسا و تأثیرات آن را نباید نادیده گرفت.در این پژوهش ضمن بازنمودن تأثیرات آیین شمن و سنتهای مغولی در ساختارهای سیاسی- اجتماعی، فرهنگی ایران عصر مغول برخی از تحلیلهای رایج در باب مغولان نیز مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. در این زمینه بر مبنای مفروض این نوشتار (تأثیر آیین شمن در ساختارهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی) تحلیل-هایی را که در باب سیاستهای مغولان در ارتباط با تصوف مطرح شده یعنی رشد کمی تصوف در این دوره و گرایش ایلخانان مغول به تصوف را باید تحت تأثیر مایه های عرفانی موجود در فرهنگ شمنیزم دانست. در آثاری که تاکنون نوشته شده غالباً دلیل گرایش مغولان به تصوف فقدان پایگاه ملی و مذهبی ذکر شدهاست. اگرچه تأثیر این عامل قابل انکار نیست اما یکی از عوامل اثرگذار در اتخاذ این سیاست همانا تأثیر برخی از باورهای اعتقادی شمنی است. این یکی از دستآوردهای مهم این پژوهش به شمار میآید.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
مولفههای حکمرانی خوب در سیره نبوی
نویسنده:
محمد ایگدر
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
وضعیت نشر :
ایرانداک,
کلیدواژههای اصلی :
علوم سیاسی
,
علوم سیاسی
,
حکمرانی
,
مدیریت اقتصادی
,
توسعه اجتماعی
,
سیره پیامبر اکرم(ص)
,
مشارکت عمومی
,
بانک جهانی
چکیده :
(لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه)«هر آینه رسول خدا برای شما الگویی نیکویی است»بحث حکمرانی خوب یا "به زمامداری" در گام نخست توسط بانک جهانی و صندوق بین المللی پول مطرح شد که در نهایت توسط سایر سازمان ها ی بین المللی نیز مورد توجه قرار گرفت. مفهوم حکمرانی خوب از اوایل دههی 90 میلادی وارد ادبیات حقوقی و سیاسی شده است«حکمرانی خوب» امروزه به مثابه یک دستگاه سنجش وضعیت حکمرانی در کشورهای مختلف دنیا به کار میرود و کشورها بر اساس شاخصهای تعیین شده در این دستگاه ارزیابی و رتبهبندی میشوند. این اندیشه که در اصل بانک جهانی و کارشناسان و متخصصان آن ترویج و حمایت میکنند در حال حاضر از مقبولیت نسبتاً بالایی برخوردار است. بانک جهانی اکنون بیش از یک دهه است که همه ساله بر مبنای شاخصهای تعریف شده در این دستگاه، وضعیت حکمرانی در کشورهای مختلف را بررسی و گزارش آن را به طور رسمی و علنی منتشر میکند. این گزارش در بسیاری از تصمیمگیریها و قضاوتها و مباحثات داخلی و خارجی مبنا قرار میگیرد.و دنیای امروز که دوره فرانوین نام گرفته الزام ها وضرورت های سیاسی ،فرهنگی،اجتماعی واقتصادی خاصی را شکل داده که به موجب آن نیازمند ساختار تازه ای از روابط بین حکمران وملت خواهد بود .حکمرانی خوب»نقشهء راهی است که کشورهای مسلط جهان و کشورهای غربی پیش روی کشورهای جهان سوم ترسیم کردهاند و حرکت روی این نقشه،تأمین و تضمینکننده منافع کشورهای مسلط است.درنتیجه«حکمرانی خوب»نمیتواند الگو و برنامهء متعالی برای پیشرفت و توسعه جامعه بشری بویژه کشورهای درحال توسعه باشد.درعوض حکمرانی خوب در سیره نبوی پیامبر اکرم (ص)با ظرفیت گسترده میتواند پیشرفت و تعالی جامعه بشری را تضمین کند و جایگزین حکمرانی خوب شود؛چرا که رویکرد حکمرانی خوب«جهانبینی مادی»،و در طول و استمرار نوع حکمرانی در غرب در ظرف زمانی 500 سال گذشته در مقاطع مختلف تاریخی،عامل بحرانهای مختلف سیاسی،اجتماعی،فرهنگی و اقتصادی و نظامی در غرب و جهان پیرامون بوده است. حکمرانی خوب با رویکرد اسلامی میتواند عامل پایان این بحرانها باشدوحکمرانی خوب درسیره نبوی، برای برآورده کردن تعهدات حقوق بشری و کرامت انسانی در زمینههای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، طراحی شدهاست .
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
1
2
تعداد رکورد ها : 11
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت
×
ارسال نظر
نوع
توضیحات
آدرس پست الکترونیکی
کد امنیتی
*
*
با موفقیت به ثبت رسید