جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 40
من تحت الرمال كعبة البصرة ونشوء الاسلام
نویسنده:
سیف جلال الدین الطائی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
التاريخ المفصل للكعبة المشرفة قبل الاسلام
نویسنده:
عبدالقدوس الانصاری
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
تبصرة
عنوان :
نویسنده:
الإمام أبو الفرج عبد الرحمن بن الجوزى
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتاب التبصره ابن قیم جوزی یک دوره تاریخی از خلقت آدم تا خاتم را به طور مختصر بیان می کند. از قصص انبیا تا ذکر خلفای راشدین و فضایل آنها ، از ذکر فضائل صحابه تا ذکر فضایل روزها و ماه های سال... یک دوره حدیثی-تاریخی از ابن قیم جوزی است.
تاریخ ادیان و مذاهب جهان (جلد دوم)
نویسنده:
عبدالله مبلغی آبادانی
نوع منبع :
کتاب , مدخل آثار(دانشنامه آثار)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
منطق,
چکیده :
کتاب حاضر که مجموعه چند جلدی است به بررسی تاریخ ادیان و مذاهب جهان در نقاط مختلف جهان به ویژه به بررسی دین اسلام و شخصیت پیامبر اکرم صل الله علیه و اله و سلم می پردازد.
تاریخ العرب في الإسلام
نویسنده:
جواد علي
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت لبنان: منشورات الجمل,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب تاریخ العرب فی الاسلام اثر مورخ نامور عراقی جواد علی مبتنی بر مواد و مستندات متنوع و متقن تاریخی و مقایسة آن‌‌ها، بهره‌‌گیری از تحقیقات لغت‌‌شناسی و زبان‌‌شناسی، و نقل و نقد آرای مستشرقان است. مؤلف با انگیزه و هدف حقیقت‌‌جویی و کشف واقعیت در تاریخ به مطالعه و تحلیل تاریخ اسلام پرداخته و نوپردازی‌‌ها و نکته‌‌سنجی‌‌های دقیق و عالمانه‌‌ای از زنجیرة رویدادها به دست داده است. از مباحث کتاب می توان به موارد ذیل اشاره کرد: •
شرح سرزمین ها و اماکن مذکور در قرآن
نویسنده:
علی اصغر دولت آبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این پایان نامه سرزمینها و مکانهای ذیل بررسی شده اند. مکه، کعبه، مقام ابراهیم، صفا و مروه و عرفات ومشعر حرام، مدینه، بدر، مسجد ضرار، فلسطین، کنعان،مسجد اقصی، بابل، مصر، سبا، سد مآرب، احقاف، مدین،ایکه، حجر، رس، روم و ایران، طور سینا، وادی الایمن یا طوی و کوه جودی.
زمزم حضور: بررسی اسرار و ابعاد حج در آیات و روایات
نویسنده:
فاطمه اکبرنژادمشهدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
به منظور ارتقای معنوی و شکوفایی اعمال فریضه ی عظیم حج، شناخت و معرفت اسرار و رموز این مناسک ضروری می نماید. در این مجموعه با سیری در آفاق نورانی قرآن و احادیث و سخن بزرگان به پیشینه،جایگاه، فلسفه و ابعاد حج پرداختیم. این مطالب در سه بخش، که هر یک دارای فصل های متعدد هستند، جمع آوری شده است. در ابتدا به بررسی چگونگی پیدایش کعبه، ویژگی های آن و این که چطور و چگونه مطاف قرار گرفت و نحوه ی شکل گیری و جایگاه و قلمرو وجوب و انواع حج، حج پیامبران و ائمه و نیز سرّ مقبولیت حج پرداخته شده است. در پایان بخش اول آثار شناخت اسرار بیان شده و در بخش بعدی اسرار و رموز اعمال این فریضه مهم،همچون:فلسفه ی احرام، تلبیه،طواف، سعی،وقوف،رمی،قربانی، حلق و تقصیر، تبیین شده است. در انتهای اثر، حج از بعد فردی و اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مد نظر قرار گرفته است. حج که تنها یکبار در زمان و مکانی شریف بر مستطیع واجب می شود،تنها عبادتی است که جامع چندین عبادت است و پیشینه ای به قدمت تاریخ دارد.این عبادت پر رمز و راز اگر مقبول خدای متعال قرار گیرد،علاوه بر اینکه درآخرت پاداشی جز بهشت ندارد،تأثیرات بسیار زیادی ازجمله:تطهیر روح،تربیت نفس و افزایش اعتماد به نفس، امیدواری بیشتر ،تندرستی،افزایش نشاط، کاهش تکبرو افزایش صبر،دوستی با انسان های بزرگوار،آشنایی با مشکلات جهان اسلام،انتشار اسلام و تشیع،افشاء نقشه های استکبار،اتحاد و انسجام اسلامی،اقتدار و بی نیازی مسلمین،تزکیه مال،افزایش رزق و روزی، ایجاد فرصت های شغلی، ریشه کن شدن فقر در جوامع مسلمان و...خواهد گذاشت. مسلماً ازعلل وجوب حج، دستیابی به ثمرات متعدد آن است. بدیهی است آگاهی داشتن از اسرار و فلسفه حج در مراحل متعدد و گوناگونِ این فریضه ی عظیم الهی، به تأثیرگذاری هر چه بیشتر آن کمک خواهد کرد.
صحيح من سيرة النبي الأعظم صلی الله علیه و آله المجلد 2
نویسنده:
جعفر مرتضى عاملی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دار الحدیث,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«الصحیح من سیرة النبی الاعظم (ص)» نام مجموعه کتاب‌ هایی است در ۳۵ جلد که توسط سید جعفر مرتضی عاملی در شرح زندگانی حضرت محمد (ص) نوشته‌ است. نویسنده از بیست سالگی شروع به مطالعه و تحقیق در مورد سیره نبوی کرده و حاصل مطالعات خود را به تدریج منتشر ساخته‌ است. نویسنده در این کتاب‌ ها به بررسی اثرات مسئله منع حدیث در درستی حقایق تاریخی و نقش تازه‌ مسلمانان اهل کتاب در تاریخ اسلام می‌ پردازد و روش‌ های سیره‌ نگاری را بررسی و اسلوب خود را تشریح می‌ کند. جلد دوم کتاب در واقع شروع مباحث تاریخ اسلام می باشد توصیف جزیرة العرب، بیان تاریخ کعبه، جایگاه و منزلت قریش، ذکر دوران ‌کودکی ‌رسول الله‌ (ص)، ارزیابی ‌و نقد داستان شق صدر و داستان اولین ‌‌مسافرت ‌پیامبر ‌به شام، بعثت رسول اعظم (ص) و ایمان آوردن ‌برخی از صحابه از موضوعات اصلی این مجلد می باشد.
اهميت كعبه براي مسيحيان و يهوديان
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
مسلمانان بر طبق ادله تاريخي و نصوص ديني معتقدند که ابراهيم(ع) در مکه سکونت گزيد و خانه کعبه را بنا کرد و آخرين پيامبر نيز از همين مکان مقدس درخشيد و ...؛ به همين دليل براي سرزمين که خانه و کعبه احترام زيادي قائلند. اما در مسيحيت و يهوديت، با بررسي کت بیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
بررسی تطبیقی تحلیل هیدگر از معبد یونانی و تحلیل هانری کربن از کعبه
نویسنده:
رحمان مرتضوی باباحیدری، امیر نصری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: موسسه پژوهشی حكمت و فلسفه ايران,
چکیده :
هنر به نحو سنتی یکی از «مسائل اساسی پدیدارشناسی» بوده است؛ ازاین‌رو می‌توان از آن به‌عنوان معیاری برای مقایسه دو نوع پدیدارشناسی استفاده کرد؛ بدین ترتیب کار ما، مقایسه دو رویکرد پدیدارشناسانه با معیار زیبایی‌شناسی است. ما با بررسی نگاه مارتین هیدگر به یک اثر هنری (معبد یونانی) و مقایسه آن با تحلیلی که هانری کربن از یک بنای اسلامی (کعبه) ارائه می‌کند، برخی از قرابت‌ها و تفاوت‌های این دو نوع پدیدارشناسی را نشان داده‌ایم؛ پس ‌از آن دریافتیم که پدیدارشناسی کربنی به نحوی از سنت پدیدارشناسی فاصله دارد، که تنها آن را به معنای دیگر می‌توان پدیدارشناسی نامید؛ و رویکرد کربنی بیش از آنکه حاکی از پدیدارشناسی سنتی باشد، رویکرد حکمی اسلامی را بازتولید می‌کند.
صفحات :
از صفحه 137 تا 154
  • تعداد رکورد ها : 40