ترجمه ماشینی:
زمانی که محمد بوعزیزی در 17 دسامبر 2010 خود را به آتش کشید، مجموعه ای از حوادث خارق العاده را آغاز کرد که با سرعت خیره کننده ای در سراسر خاورمیان
... نه گسترش یافت. در کمتر از یک ماه، رئیس جمهور بن علی از تونس گریخت و به رژیم بیست و سه ساله پایان داد. اندکی پس از آن، در 11 فوریه 2011، مبارک، رئیس جمهور مصر پس از نزدیک به سی سال قدرت از قدرت کنار رفت.
در «انقلاب عرب»، ژان پیر فیلیو گزارشی مختصر اما گسترده از شورشهای زمینشکنی که از تونس آغاز شد و امروز در سراسر خاورمیانه ادامه دارد، ارائه میکند. فیلیو با تأکید بر ریشههای تاریخی عمیق وقایع، کتاب را حول ده درس تنظیم میکند که هم قیامها را به طور خاص و هم منطقه را به طور کلی روشن میکند. برای مثال، او نشان میدهد که این جنبشها از هوا بیرون نیامدهاند - اعراب بیش از یک نسل است که برای حقوق خود میجنگند. نویسنده اشاره می کند که نقش جوانان - که عصبانیت آنها قدرت است و پیام "فردا از آن شماست، اگر برای آن بجنگید" - و همچنین نقش مهمی که شبکه های اجتماعی در تونس ایفا کردند را می پذیرد. مصر. فیلیو همچنین استدلال میکند که پس از آن، جهادیها در موقعیت دشواری قرار دارند، زیرا اعتراضات مردمی اساساً مسالمتآمیز در تونس و مصر پیام خشونتآمیز آنها را تضعیف کرده و در واقع ارتباط آنها را زیر سوال برده است. این کتاب همچنین نشان میدهد که علیرغم اینکه فلسطین تا حدودی تحت الشعاع قیام اعراب قرار گرفته است، همچنان دغدغه اصلی در سراسر خاورمیانه است.
فیلیو با روشن کردن این درسها به جای ارائه گزارشی کاملاً زمانی، تصویری بسیار غنیتر و عمیقتر از جنبشهای انقلابی که منطقه را فراگرفته است - و همچنین نگاهی روشنتر به زندگی امروز در خاورمیانه ارائه میکند.
بیشتر