جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 17
وکیل در قلمرو عدالت کیفری: بنیان ها و کارکردها
نویسنده:
نیازپور امیرحسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
وکیل یکی از اصلی ترین کارگزاران عدالت کیفری است که می تواند به شکل های مختلف در گستره عدالت کیفری تاثیرگذار باشد. شناسایی حضور و مداخله وکیل در این قلمرو، دارای بنیان های حقوق بشری، جرم شناسانه و سیاست جنایی است که هر یک از منظر ویژه ای آن را توجیه می کنند. وکیل در این عرصه دارای کارکردهایی است که تاثیرگذاری بر روی سیاست جنایی تقنینی و قضایی، آموزش به موکل، دفاع از حقوق موکل در جهت دادرسی منصفانه، برقراری سازش میان طرفین دعوای کیفری و فراهم ساختن زمینه مصالحه موکل با مقام های قضایی از جمله بارزترین آن ها به شمار می روند. در این نوشتار در دو قسمت از بنیان های مداخله وکیل در قلمرو عدالت کیفری (1) و کارکرد های وکیل در این پهنه (2) سخن به میان می آید.
صفحات :
از صفحه 127 تا 142
نمودهای جزایی دیگر آزاری
نویسنده:
پاکزاد بتول, یعقوبی نژاد هورمزد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
اختلال شخصیت دیگر آزاری نوعی ناهنجاری روانی است که افراد مبتلا به آن با رنج دادن روحی، جسمی و جنسی دیگران، به ارضای روحی، جسمی و جنسی دست می یابند. از این رو بسیاری از رفتارهای مبتنی بر دیگر آزاری، مجرمانه تلقی می شوند. آنچه در این نوشتار مورد بررسی قرار گرفته است: چیستی، چرایی و چگونگی اختلال شخصیت دیگر آزاری، مفهوم جرم دیگر آزارانه، پاسخ به این سوال که چرا نمی توان تمامی جرائم را دیگر آزارانه دانست و کیفیت مسوولیت کیفری مجرمان مبتلا به دیگر آزاری است که در نهایت منجر به بررسی جرائم دیگر آزارانه علیه اشخاص، نمودهای اجتماعی آن و مضافا جرائم علیه اموال و مالکیت و امنیت و آسایش عمومی که مبتنی بر اختلال شخصیت دیگر آزاری هستند می شود. در این نوشتار با توجه به اهمیت فراوان پیشگیری از جرائم دیگر آزارانه و لزوم توجه به تفاوت این جرائم با جرائم عادی، پیشنهادهایی کاربردی ارایه نموده است.
صفحات :
از صفحه 51 تا 72
مجازات فرزندکشی از دیدگاه قرآن
نویسنده:
محمد اسحاقی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: انجمن علوم قرآن و حدیث ایران,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
قتل و آدمکشی شديدترين و سنگين ترين جنايتی است که ممکن است بر حيات و جامعه انسانی وارد شود، تا بدانجا که قرآن کريم جان يک انسان را به مثابه جان همه انسان ها و قتل يک نفر را به مثابه قتل همگان دانسته است. خويشاوندکشی عموما و فرزندکشی خصوصا بر بزرگی اين بزه افزوده و نقش تخريبی آن را در جامعه در ابعاد روانی و اجتماعی دو چندان می نمايد. فرزندکشی جرمی است که در طی آن پدر يا مادری اقدام به قتل فرزند يا فرزندان خود می کند. در اين مقاله سعی شده از منظر قرآن موضوع فرزندکشی در ابعاد جرم شناسی و کيفرشناسی مورد بررسی قرار گرفته و سياست جنايی اسلام در اين زمينه تبيين شود.
صفحات :
از صفحه 33 تا 50
دایرة‌المعارف جرم شناسی و عدالت کیفری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Gerben Bruinsma, David Weisburd (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer-Verlag New York,
چکیده :
ترجمه ماشینی: دایره‌المعارف جرم‌شناسی و عدالت کیفری یک ابزار مرجع بین‌المللی و جامع برای حوزه جرم‌شناسی و عدالت کیفری است که هم از نظر کیفیت و هم از کیفیت علمی بسیار بالایی برخوردار است. این اثر 10 جلدی پوشش کامل و سیستماتیک این حوزه را ارائه می دهد که بی سابقه است. دایره‌المعارف از طریق انتخاب سازمان و مدخل‌های خود، زمینه را تعریف می‌کند. این ایده ها و گرایش های نوظهور را شناسایی کرده و به منصه ظهور می رساند. این دایره المعارف جرم شناسی و عدالت کیفری را در ده زمینه گسترده پوشش می دهد و محققان برجسته در حوزه تخصصی خود مشارکت های اساسی می نویسند: اصلاحات و نظارت عدالت کیفری در جامعه دادگاه ها، احکام و نظام قضایی جرایم، مجرمان و قربانیان جرم، مکان ها و موقعیت ها توضیح رفتار مجرمانه علم پزشکی قانونی داده ها، روش ها، و آمار پلیس و مجری قانون روانشناسی حقوق مداخلات پیشگیرانه اجتماعی این اثر دارای حدود 600 مدخل است که به ترتیب حروف الفبا سازماندهی شده اند. این کار تحت هدایت دو سردبیر با مشورت 12 ویراستار وابسته و بیش از 180 ویراستار منطقه تشکیل شده است. این یک مرجع ضروری و پویا برای محققان در زمینه های جرم شناسی و عدالت کیفری و همچنین یک ابزار تحقیقاتی مفید برای کسانی است که در زمینه های مرتبط با علوم اجتماعی و رفتاری هستند.
مبانی روش تحقیق برای عدالت کیفری و جرم شناسی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Michael G. Maxfield, Earl R. Babbie
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Wadsworth Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مقدمه کوتاه بر روش‌های تحقیق، دسترسی و سبک نوشتاری محاوره‌ای را با تخصص مایکل جی مکسفیلد در جرم‌شناسی و عدالت کیفری ترکیب می‌کند. در کمتر از 400 صفحه، متن شما را با مبانی تحقیق عدالت کیفری با استفاده از داده های واقعی و پوشش موضوعات کلیدی مانند اخلاق، علیت، اعتبار، تحقیقات میدانی و طراحی تحقیق آشنا می کند.
عدالت خیابانی: انتقام در دنیای پست جنایتکار [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Bruce A. Jacobs, Richard Wright
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مطالب ارائه شده توسط جیکوبز و رایت باعث می شود افراد قانونمند و طبقه متوسط ​​متوجه شوند که دنیای کاملاً متفاوتی وجود دارد که در آن جنایتکاران ناراضی به روشی انتقام می گیرند که فقط کوئنتین تارانتینو می تواند تصور کند. آثار قوم نگاری کمی وجود دارد که بتواند با داستان های جذاب خشونت تلافی جویانه موجود در «عدالت خیابانی» مطابقت داشته باشد.
جرم شناسی آنارشیستی معاصر: علیه اقتدارگرایی و مجازات [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Anthony J. Nocella II; Mark C Seis; Jeff Shantz
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Peter Lang,
چکیده :
ترجمه ماشینی: جرم شناسی آنارشیستی معاصر: علیه اقتدارگرایی و مجازات با ایجاد بحث های تحریک آمیز در مورد تجارت به طور معمول در سیستم عدالت کیفری، ارزیابی انتقادی پیشرفته ای از جرم شناسی ارائه می دهد. این کتاب میان رشته‌ای هیجان‌انگیز به بررسی موضوعات متنوعی می‌پردازد که از ساخت قوانین کیفری، لومبروزو، رفتار انحرافی، لغو زندان، عدالت تحول‌آفرین، عدالت ترمیمی، عدالت محیطی و مجتمع صنعتی زندان را شامل می‌شود. کتاب جرم شناسی آنارشیستی معاصر برای هر کسی که به دنبال نقد جدی از سیستم عدالت کیفری است، به ویژه برای کسانی که در جامعه شناسی، علوم سیاسی، جرم شناسی، مطالعات صلح و تعارض، و عدالت کیفری هستند، باید مطالعه شود. جرم‌شناسی آنارشیستی معاصر برای ترسوها نیست، بلکه برای کسانی است که می‌خواهند اشکال فعلی سلطه، ظلم و بی‌عدالتی را که سیستم عدالت کنونی را چارچوب و تعریف می‌کنند، به چالش بکشند و از بین ببرند.
جرم و عدالت در ژاپن معاصر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jianhong Liu, Setsuo Miyazawa (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing,
کلیدواژه‌های اصلی :
به کارگیری امر به معروف و نهی از منکر در راستای پیشگیری از جرم
نویسنده:
عبدالرضا رشیدی طغرالجردی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
چکیدهامر به معروف و نهی از منکر این دو فریضه‌ی بزرگ دینی که در شرع مقدس اسلام توسط شارع بنیان نهاده شد، نشانگر توجه دین مبین اسلام به اصلاح جامعه و پیشگیری از جرم و گناه آن هم به وسیله ضمانت اجرای نرم و لسانی بر خلاف ضمانت اجرا‌های کیفری است و این موضوع همان چیزی است که در قرن اخیر جامعه غرب تحت عنوان جرم شناسی پیشگیری به آن رسیده و راجع به آن مطالعه می‌کند. بنابراین انجام پژوهشی در زمینه استفاده از امر به معروف و نهی از منکر و ارائه راهکارهایی برای توسعه بستر‌های آن در راستای پیشگیری از جرم امری ضروری به نظر می‌رسد.با توجه به مطالب فوق ما در این پژوهش در پی آن هستیم که بدانیم تأثیر امر به معروف و نهی از منکر در پیشگیری از جرایم چگونه است و همچنین شرایط آمرین به معروف و ناهیان از منکر چیست؟برای احقاق این مهم علاوه بر منابع اسلامی امر به معروف و نهی از منکر از منابع غربی تحت عنوان جرم شناسی پیشگیری نیز استفاده کردیم.با توجه به پژوهش انجام شده به این نتیجه رسیدیم که برای پیشگیری از جرم در عصر حاضر بیش از پیش به مشارکت همگانی نیاز داریم و ضمانت اجرای کیفری نتوانسته موفق باشد،بنابراین لازم بود در این زمینه پژوهشی صورت گیرد.در پژوهش حاضر به فریضه‌ی امر به معروف و نهی از منکر، مبانی امر به معروف و نهی از منکر، شرایط آمران به معروف و ناهیان از منکر و چگونگی استفاده از امر به معروف و نهی از منکر برای پیشگیری از جرم و به طور اجمالی به جرم شناسی غربی پرداخته شده است و سپس در پی اثبات این فرضیه است که امر به معروف و نهی از منکر می‌تواند موجب پیشگیری از وقوع جرم و اجرای قوانین الهی و تعزیرات حکومتی شود. نتیجتاً این مطلب حاصل شد که عمل به امر به معروف و نهی از منکر با شرایط نامه‌ی آن می‌تواند نقش موثری در پیشگیری از شرایط داشته باشد.
مبانی و مکانیزم تحولات نظام کیفری ادیان ابراهیمی
نویسنده:
امیر مطهری فر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
ما در جامعه ای زندگی می کنیم که نظام اجتماعی و سیاسی و حقوقی و کیفری آن بر اسا قرآئتی از دین مقدس اسلام و احکام آن اداره می شود و یا دست کم مدعی است که بر اسلام و احکام نورانی ان تکیه زده و با آن انطباق دارد.حدود سه دهه قبل جمع کثیری از روشنفکران مذهبی بر این باور بودند که بیشتر مشکلات اجتماع و جامعه ایران از بی دینی و عدم تقید به اسلام در بعد حکومت و قانونگذاری و فقدان یک نظام سیاسی اسلامی نشات می گیرد، انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی نیز فرآیند ظهور و بلوغ همین اندیشه بود.ما آدمیان در جهان شناخت و شناختن، هرگز به انتها نمی رسیم چرا که در نسبیتی بی انتها غرقیم!! ما هر روز می فهمیم که دیروز غلط فهیمده بودیم! لذا شناخت ما هر روز در حال کاملتر شدن است و این تکامل تدریجی معرفت در شناخت شریعت نیز ساری و جاری است! و این قبض معرفت و بط آن تا یوم الدین ادامه دارد!! این تئوری معرفت شناسانه را استاد سروش در کلیت معرفت مطرح کرد و اندکی آن را در شریعت شناسی تشریح و توضیح داد، اما اینجانب با الهام از آن استاد فرزانه سعی دارم ضمن تحلیل تاریخی اندیشه کیفری درتاریخ تمدنهای بشری، طی معرفی بنیادهای اندیشه کیفری، مکانیزم انتقال آن را به ادیان توحیدی بررسی کنم و عنامل وثر در تشریع نظام کیفیری دینی را دسته بندی و تعریف نمایم و همچنین فاکتورهای موثر در تحولات نظام های کیفری دینی را به مقتضای زمان و مکان و فرهنگ و دانش و درجه عقلانیت جوامع را نشان دهدم!البته در این راه با مشکل منابع مواجه هستیم! چرا که یافتن منابع تاریخی واجد مباحث کیفری در تاریخ تمدن بشر بطور مستقل وجود ندارد و از طرفی یافتن مباحث واجد اندیشه های کیفری در تاریخ تمدن مستلزم ساعتها مطالعه هر منبع برای یفاتن کمترین بحث کیفری است به گونه ای که بعنوان مثال در تامی مجموعه تاریخ تمدن ویل دورانت به دشواری می توان صفحه مطلب در تشریح و تحلیل اندیشه های کیفری تمدنهای بشری پیدا کرد!دسته دیگر منابع نیز شامل تورات و سایر کتب آسمانی انبیا ابراهیمی است که بر اساس یک باور غلط و بی اساس منابعی تحریف شده و غیرقابل استناد معرفی شده اند که به راستی چنین نیستند!!
  • تعداد رکورد ها : 17