جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 34
رسالة فی شرح حدیث حبنا اهل البیت یکفر الذنوب
نویسنده:
علی بن عبدالله البحرانی؛ تحقیق مشتاق صالح المظفر
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
کربلا: العتبه الحسینیه المقدسه، قسم الشوون الفکریه و الثقافیه,
چکیده :
رسالة فی شرح حدیث حبنا اهل البیت یکفر الذنوب، این عنوان و محتوای کتاب است که درباره حب اهل بیت علیهم السلام و آثاری که این حب با ارزش دارد در بخشیده شدن گناهان مومنین می باشد.
بررسی دوستی و خویشاوندی میان اهل بیت علیهم السلام و صحابه
نویسنده:
محمد حسین امامی جو
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نباء,
چکیده :
این مجموعه بررسی برخی تابلوهایی است که در مکان های مقدس مانند بقیع، احد و ... نصب شده و به صورت کتاب نیز به چاپ رسیده است. این تابلوها درصدد نشان دادن این نکته اند که ازدواج ها و روابط خویشاوندی میان اهل بیت علیهم السلام و صحابه، نشان گر سازگاری اعتقادات همه اهل بیت و صحابه و روابط بسیار خوب و نیکو بین آنان است. البته این نکته با آیات بسیاری در تناقض است. از منظر قرآن کریم نه روابط نسبی و نه سببی لزوماً بیانگر رضایت اخلاقی و اعتقادی طرفین نیست. گاه شرایط به گونه ای اقتضا کرده که بدون وجود رضایتمندی، ازدواج صورت گرفته است. مهم تر آنکه به دلالت قرآن مجید، هیچگاه نسب و سبب عامل سعادت فرد نیست.
گلواژه های هدایت
نویسنده:
ناهید رقابی غلامی
نوع منبع :
کتاب , پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نباء,
چکیده :
محتوای این نوشتار، پرسش و پاسخ در موضوعات مختلف دینی است که شامل 6 پرسش به همراه چکیده، مقدمه ومتن پاسخ می باشد. سوالها به این قرار هستند: اولین پرسش در مورد خلافت امامان اثنا عشر است. پرسش دوم درباره امامت رکن دین و مسلمانان نخستین. پرسش سوم در ارتباط با ولایت امیرالمومنین در حدیث غدیر می باشد. پرسش چهارم محبت شیعیان نسبت به اهل بیت است. پرسش پنجم اهل بیت و عصمت در حدیث کسا می باشد. پرسش شش هم آیا هیچ سنی به اهل بیت ناسزا نمی گوید؟ می باشد. پرسش هفتم امام حسن (ع) و محبت شیعیان می باشد.
حب اهل البيت علیه السلام فی الكتاب والسنه
نویسنده:
محمد تقی السید یوسف الحکیم
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
هولندا: موسسه الفکر الاسلامی,
چکیده :
کتاب حاضر فضائل اهل بیت علیهم السلام را در قرآن و روایات بررسی کرده است . در بخش اول با عنوان اهل بیت کیان اند؟ روایات مختلفی را حضرت علی و حضرت زهرا سلام الله علیهما و جمعی از صحابه آورده است در اثبات اینکه اهل بیت مختص حضرت علی و حضرت زهرا و حسنین علیهم السلام می باشند. بخش دوم بررسی فضائل اهل بیت در آیات قرآن کریم می باشد. بخش سوم بررسی فضائل اهل بیت علیهم السلام در سنت طاهره ، در بخش چهارم عنایات به محبت و محبین اهل بیت و بخش پنجم بررسی دو دیدگاه متفاوت درباره اهل بیت که هر دو باطل اند اول غالیون و دومی دشمنان و بغض داران نسبت به اهل بیت علیهم السلام می باشد.
فضایل مختصه علی(ع) در قرآن، حدیث و تاریخ
نویسنده:
ایوب نجیبی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق در سه فصل نوشته شده است: فصل اول، علی(ع) در قرآن و گفتار محدثان و مورخان: علی(ع) خلیفه بلافصل پس از رسول اکرم(ص)، بررسی دلالت حدیث غدیر، غدیریه هایی که در وصف این روز تاریخی سروده شده است، اشعار منسوب به امیرالمؤمنین(ع) درباره غدیر، غدیریه حسان بن ثابت، شأن نزول سوره معارج، حدیث یوم الدار و نخستین ایمان آورنده به رسول خدا(ص)، آیه ولایت، حدیث منزلت، توضیح درباره آیات 2526 سوره طه، داستان مباهله، دعوت به مباهله، علی(ع) نفس پیامبر، ابلاغ آیات، اولوالامر چه کسانی هستند، مودت اهل بیت، قربی چه کسانی هستند؛ فصل دوم، تولد و زندگی و پاره ای از مناقب برجسته آن حضرت در احادیث و تواریخ شیعه و اهل سنت: مولود کعبه، دامان پیامبر، حدیث رد الشمس، حدیث سدُّ الابواب؛ فصل سوم، برخی مناشدات و احتجاجات آن حضرت و یاران و اصحابشان: احتجاج اصبغ بن نُباته، مناشده علی(ع) در ایام عثمان بن عفان، احتجاج و مناشده امیرالمؤمنین و اصحاب شوری، سخن جرج جرداق، سخن شبلی، سخن بارون کاراژ، سخن جبران خلیل جبران، سخن میکائیل نمیهه، سخن کاردایل.
محبت اهل بيت(ع)
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
اينكه انسان موجودي است مختار،‌ امري است وجداني و بديهي كه اگر كسي به وجود خود مراجعه كند با تمام وجود مي يابد كه افعال ارادي خود را با اختيار و اراده خود انجام مي دهد و هيچ كسي او را بر اين افعال مجبور نمي كند لذا اگر ابن ملجم يا شمر يا يزيد يا ابن ز بیشتر ...
معناي محبت اهل بيت(ع)
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
ابتدا بايد معناى حب روشن شود و سپس تعريف حب اهل بيت و ائمه اطهار(ع). حب؛ يعنى، رغبت و ميل انسان به چيزى اگر اين ميل باطنى و رغبت دل به چيزى شديد و قوى شود آن را عشق مى‏نامند با استفاده از: طريحى، مجمع البحرين، ج 2، ماده «حبب». تعريف حب اهل بيت(ع) را بیشتر ...
بررسى تطبیقى آیات «مودّت» و «تطهیر» در روایات شیعه و اهل‏ سنّت
نویسنده:
سهراب مروتى، عبدالجبار زرگوش نسب
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پیوند قرآن و عترت مهم‏ترین تدبیر پیامبر به منظور نگه‏دارى ساحت قرآن کریم است که اگر از همان آغاز مورد بى‏مهرى قرار نمى‏گرفت، هرگز آن‏همه تشتت فکرى، تفرقه مذهبى، اختلاف عقیدتى و سست‏پندارى در تفسیر معارف پدید نمى‏آمد. سوگمندانه باید پذیرفت، آنچه در قرن‏هاى نخستین تاریخ اسلام بر سر منابع روایى و آثار حدیثى آمد و تنگناهاى عظیمى که براى اهل‏بیت علیهم‏السلام و ارائه معارف قرآنى پدید آورد، سبب شد که امت اسلامى آن‏گونه که باید از این چشمه زلال بهره‏بردارى ننماید. اهل‏بیت علیهم‏السلام مفسّران و حامیان واقعى قرآن هستند و قرآن نیز بر مقام والاى عصمت آنها و دوستى مردم نسبت به ایشان تأکید دارد؛ از جمله آیات «مودّت» و «تطهیر» بر فضیلت و موقعیت ویژه اهل‏بیت پیامبر علیهم‏السلامدلالت دارند و تمام مفسّران شیعه و جماعتى از مفسّران اهل‏تسنن بر آن تأکید ورزیده‏اند. البته عده‏اى براساس کینه‏هاى دیرین یا گرایش‏هاى مذهبى، براى در ابهام ماندن دلالتشان با استناد به برخى از روایات، شبهاتى نسبت به مدلول آنها وارد کرده‏اند. این مقاله درصدد آن است که نشان دهد هیچ‏یک از این شبهات وارد نیست و دلالت این آیات بر آن روشن است.
اخلاق و عرفان اسلامى
نویسنده:
محمدتقی مصباح یزدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
از جمله ویژگی‌هایی که خداوند متعال در سوره فرقان برای عبادالرحمان بیان می‌کند، اهتمام به صلاح خانواده و فرزندان است. این سیره پسندیده‌ای است که در قرآن کریم به حضرت ابراهیم علیه‌السلام نسبت داده شده است. عبادالرحمان از خدا می‌خواهند که زن و فرزندشان را مایه چشم‌روشنی آنان قرار دهد. علاقه به همسر و فرزند، میل و غریزه‌ای طبیعی است که موجب بقای نسل بشر است. فلسفه وجودی این میل طبیعی، تشکیل خانواده، تسکین و آرامش اعضای خانواده در پرتو آن است. با شکل‌گیری خانواده، میان همسران و فرزندان، مودت و رحمت به وجود می‌آید. این دو رمز و راز پویایی و نشاط خانواده‌هاست. باید مواظب بود که این دو در خانواده به افراط و تفریط دچار نشود. تفریط در محبت و مودت در خانواده‌ها، مایه تلاشی خانواده‌ها و روی‌آوری اعضای خانواده به انواع رفتارهای نابهنجار است؛ همان‌گونه که محبت بیش از حد، در بسیاری اوقات موجب منع از انجام تکلیف دینی می‌شود. ملاک و معیار، اعتدال در محبت و مودت است، به گونه‌ای که مانع از انجام تکالیف دینی نشود.
ترجمه نهج الحق و کشف الصدق
نویسنده:
حسن بن یوسف علامه حلی؛ مترجم: علیرضا کهنسال
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: تاسوعا,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«نهج الحق و کشف الصدق»، اثر علامه حلى است که توسط آقاى علی‏رضا کهنسال به فارسى با نثر بسیار ادبى ترجمه شده است‏. این کتاب از کتاب‌ های استدلالی اعتقادی شیعه است. نویسنده در این کتاب تلاش کرده تا موارد اختلاف اهل سنت با قرآن و سنت در اصول و فروع دین را بیان کند و حقانیت تشیع را با بیان ادله اثبات نماید. این کتاب علاوه بر مباحث اعتقادی، به بخشی از مباحث فقهی و اصول فقه هم پرداخته است. مترجم مى‏ گوید: «شاید خواننده هوشمند، برخى از استدلال ‏ها و مطالب کتاب را مکرر یابد، عذر ما پذیرفته است که مترجم را امانت باید؛ اما انگیزه علامه دو چیز بوده است: نخست آن که یک برهان مى‏ تواند به حسب ضرورت در مواضع مختلف بکار آید و چون هر ذهنى را با گونه‏ اى از بیان الفت است، گاه تکرار یک استدلال به عبارات گوناگون در اقناع ذهن کارگر مى ‏افتد. دوم این که ممکن است یک مطلب به دو اعتبار در دو باب جاى گیرد.»
  • تعداد رکورد ها : 34