جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 40
النصب والنواصب
نویسنده:
محسن المعلم
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار الهادی,
نقد تحلیلی شبهات متنوع ابن‌تیمیه مربوط به‌آیۀ «مودّت»
نویسنده:
سید حسین شفیعی دارابی ، طیبه حیدری راد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
یکی از آیات مورد استناد دانشوران شیعی در جهت وجوب مودّت به اهل‌بیت (علیهم السلام) و اطاعت از آنان؛ و نیز اثبات امامت ائمه معصومین (علیهم السلام)، آیه23/ شوری معروف به آیه «مودّت» است؛ ابن‌تیمیه از جمله دانشوران اهل سنت است که با طرح شبهات متنوع تاریخی، مفهومی، مصداقی، ادبی و کلامی؛ تلاش نموده است تا مفهوم واقعی تعبیر«موده فی القربی» را، محدود به حفظ رابطه خویشاوندی با خویشان پیامبر(ص) و عدم آزار رسانی به آنان نماید؛ و دلالت این آیه بر لزوم رجوع مردم به اهلبیت (علیهم السلام) برای آگاهی از تفسیر قرآن و دین و پذیرش امامت آن بزرگواران را منکر شود؛ از این رو این نوشتار که با استفاده از منابع کتابخانه‌ای و به شیوه توصیفی ـ تحلیلی، به قصد اثبات بنیادی ترین ارمغان واقعه غدیر (یعنی محبت به اهل بیت و قبول امامت آنان) تدوین یافته؛ در پی پاسخ به این پرسش است: شبهات ابن تیمیه درباره آیه مودّت و نقد وارد بر آنها چیست؟ یافته‌های پژوهش حاکی از این است که: ابن‌تیمیه در هریک از امور پیرامونی آیه «مودّت»:(شأن نزول، مکان نزول؛ مفاهیم، مدالیل و مصادیق و...)، ایجاد شبهه نموده؛ و مدعی اجماع بر تکذیب روایات متواتر موافق با دیدگاه شیعه گردیده، و درستی گفتار علامه حلّی، و دلالت ادله عقلی قطعی و سیاق آیه بر دیدگاه شیعه را مورد تردید و انکار قرار داده‌است؛ وی در مقام تفسیر آیه «مودّت»، بر مبنای متعصبانه خویش، به گونه‌ای مرتکب تفسیر به رأی شده که حتّی اقوال افراد شاخص مورد وثوق خویش مانند ابن‌عباس، طبری، حاکم نیشابوری و... را نیز انکار نموده‌است؛ در ضمن، اموری همچون: وجود اجماع بر قول شیعه، نقل روایات متواتر همخوان با دیدگاه شیعه در منابع معتبر اهل‌سنت، و...؛ موجب بطلان قول ابن‌تیمیه و صحّت قول شیعه خواهند بود.
صفحات :
از صفحه 169 تا 202
دلالت یابی آیۀ«مودت» مبتنی بر روی‌کرد «شناختی»
نویسنده:
سیده فاطمه کیایی ، شیرین پور ابراهیم
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
آیه 23 سوره مبارکه شوری:«ذلِکَ الَّذِی یُبَشِّرُ اللَّهُ عِبادَهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبى‏ وَ مَنْ یَقْتَرِفْ حَسَنَةً نَزِدْ لَهُ فِیها حُسْناً إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ شَکُورٌ» معروف به آیه مودت، در فراز میانی­اش از مخاطبان درخواست می‌کند که به قربی مودت نمایند:«الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبى».‏ در تفسیر این فراز دیدگاه­های مختلفی مطرح شده که رویکرد غالب در اکثر آن‌ها نقلی و برون‌متنی است و کمتر موردی یافت می‌شود که به قرینه­ای درون متنی استناد شده باشد. این موضوع نگارنده را بر آن داشت به ارزیابی قابلیت متن در ارائه چنین قرائنی بپردازد. در راستای بررسی این شاخصه، به‌نظررسید اقدام هنجارگریزانه متکلم در برقراری نسبت بین دو مقوله «مودت» و «قربی» با استفاده از حرف اضافه «فی»، شاید بتواند به‌عنوان قرینه­ای درون‌متنی ایفای نقش نماید؛ این رو نوشتار حاضر با استناد به منابع کتابخانه­ای و با روش توصیفی- تحلیلی با هدف بررسی پیامدهایی که این نسبت‌سازی به‌لحاظ بار معنایی به‌عبارت حمل می­کند سامان یافت. از آن‌جا که برای وقوف به بار معنایی برآمده از این نسبت‌سازی اطلاع از معانی حرف اضافه «فی» لازم می‌نمود، از انگاره شناختی برای این مهم استفاده گردید، الگویی که به‌دلیل روشن‌نمودن مبنای تجربی ساختارهای مفهومی، تبیین گویاتری از معانی آن‌ها ارائه می‌دهد. با مطالعه الگوی شناختی و نحوه کاربست آن در معناشناسی حرف اضافۀ «فی» به‌تدریج این فرضیه در ذهن قوت گرفت که با نظرداشت به قابلیت­های کارکردی که انگاره شناختی درباره معنای حرف اضافه «فی» می‌شناساند، دیدگاه دال بر مودت­ورزی به ائمه، می‌تواند به‌عنوان دیدگاهی با قرینه­پذیری درون‌متنی مطرح گردد؛ از این رو در نوشتار پیشرو درصدد طرح و تقویت این فرضیه هستیم که اگر متکلم درصدد بیان محبت­ورزی به ائمه می‌بود، به­احتمال زیاد در صورت‌بندی مقصود خود، از تعبیری مشابه عبارت همین آیه یعنی «الموده فی القربی» استفاده می‌کرد.
صفحات :
از صفحه 163 تا 200
ولایة الأولیاء 
نویسنده:
میرزا محمد تقی المجلسی الاصفهانی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: چاپخانه فیض,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
این کتاب فقه استدلالی در بیان اقسام ولایات است که در سنه 1395 قمری منتشر شده و پس از بیش از 40 سال مجدداً چاپ شده است.
ش‍واه‍د ال‍ت‍ن‍زی‍ل‌ ل‍ق‍واع‍د ال‍ت‍ف‍ض‍ی‍ل‌ ف‍ی‌ الای‍ات‌ ال‍ن‍ازل‍ه‌ ف‍ی‌ اه‍ل‌ ال‍ب‍ی‍ت‌(ص‌)
نویسنده:
ع‍ب‍ی‍دال‍ل‍ه‌ ب‍ن‌ ع‍ب‍دال‍ل‍ه‌ ب‍ن‌ اح‍م‍د ال‍م‍ع‍روف‌ ب‍ال‍ح‍اک‍م‌ ال‍ح‍س‍ک‍ان‍ی‌؛ حققه و علی علیه م‍ح‍م‍دب‍اق‍ر م‍ح‍م‍ودی‌
نوع منبع :
کتاب , آثار مخطوط(خطی) و طبع قدیم , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: موسسه الاعلمی,
چکیده :
شَواهِدُ ألتَّنزیل لِقَواعِد ألتّفضیل مشهور به شواهد التنزیل، تألیف حاکم حسکانی (متوفای ۴۹۰ق)، عالم اهل سنت. این کتاب با توجه به ۲۱۰ آیه قرآنی که در شأن اهل بیت پیامبر نازل شده، به بیان فضائل و مناقب امیرالمؤمنین علی(ع) و خاندان وی پرداخته است. شواهد التنزیل از منابع معتبر تفسیر روایی اهل سنت به شمار می‌رود. مؤلف انگیزه خودرا از تألیف این کتاب، ادعای یکی از پیروان مذهب کرامیه دانسته که نزول سوره انسان در شأن امام علی(ع) و خاندان وی را منکر شده و ادعا کرده که هیچ آیه‌ای در قرآن در شأن اهل بیت نازل نشده است. از سوی دیگر عالمان اسلامی به این ادعا هیچ اعتراضی نکرده، جز یکی از اساتید مؤلف که شاگردان حاضر در آن جلسه را سرزنش نمود و به این مقدار بسنده کرد. حسکانی از این موضوع ناراحت شده و بنا به احساس وظیفه تصمیم گرفت پاسخ این شبهه را بصورت مستدل و مستند بدهد؛ لذا به جمع‌آوری روایات پرداخته و شواهد التنزیل را تدوین کرده است.
فاطمة علیهماالسلام الحوراء الإنسیة: بین الألطاف الإلهیة وقسوة المظلومیة (من المصادر السنیة)
نویسنده:
رحیم حسین مبارک
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مشهد: مکتبه التخصصه بامیرالمومنین علی علیه السلام,
چکیده :
کتاب “فاطمه علیهاالسلام الحوراء الانسیه بین الالطاف الالهیه وقسوه المظلومیه (من المصادر السنیه)” اولین کتابی است که توسط انتشارات کتابخانه تخصصی حضرت زهرا علیهاالسلام وابسته به کتابخانه تخصصی امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام در مشهد به چاپ رسیده است. نویسنده این کتاب آقای رحیم حسین مبارک است که در سیزده فصل به طور مفصل در مورد حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام نوشته شده است. موضوعات این کتاب به شرح ذیل است: فصل اول: خلقت نورانی حضرت فاطمه علیهاالسلام فصل دوم: منزلت حضرت خدیجه علیهاالسلام فصل سوم: ولادت حضرت فاطمه علیهاالسلام فصل چهارم: فضائل خاص حضرت فاطمه علیهاالسلام فصل پنجم: ازدواج حضرت فاطمه علیهاالسلام با امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام فصل ششم: بودن حضرت فاطمه علیهاالسلام ازاهل بیت علیهم‌السلام فصل هفتم:ویژگی‌های حضرت فاطمه علیهاالسلام در خانه علی علیه‌السلام فصل هشتم: استجابت دعای پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله در حق حضرت فاطمه علیهاالسلام فصل نهم: اخبار پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله در شأن حضرت فاطمه علیهاالسلام فصل دهم: حضرت فاطمه علیهاالسلام و ملائکه فصل یازدهم: جایگاه حضرت فاطمه علیهاالسلام در قیامت فصل دوازدهم: وصیت پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله به اهل بیت ایشان علیهم‌السلام فصل‌ سیزدهم: مظلومیت حضرت فاطمه علیهاالسلام این کتاب عربی در سال ۱۴۳۵ هجری قمری برابر با ۲۰۱۵ میلادی است و در ۸۴۸ صفحه به زیور طبع آراسته شده است.
موسوعة الأنوار فی سیرة الأئمة الأطهار المجلد5
نویسنده:
السید احمد بن عبدالعزیز الموسوی الفالی
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , آثار مرجع , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
الرویس: دارالعلوم,
چکیده :
کتاب حاضر درباره فضایل معصومین و مشخصا درباره سیره و فضایل، زندگانی و تاریخ شهادت امام حسن و امام حسین علیهماالسلام می باشد.
أهل البیت علیهم السلام شركاء النبی (ص) فی الدعوة
نویسنده:
احمد الماجد البحرانی
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: موسسه ام القری,
چکیده :
کتاب حاضر به بررسی فضایل اهل بیت و ائمه معصومین می پردازد. تکیه اصلی کتاب بر روی آیات فضایل اهل بیت علیهم السلام می باشد.
معرفة أهل البیت فی ضوء الكتاب والسنة (دراسة وتحلیل) المجلد1
نویسنده:
السید راضی الحسینی
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: موسسه ام القری,
چکیده :
پژوهشی است درباره شخصیت اهل‏بیت(ع) و فضایل آنها از دیدگاه قرآن کریم. کتاب در پنج فصل تنظیم شده است. ابتدا مفهوم عبارت اهل‏بیت و دسته‏بندی روایات درباره اهل‏بیت صورت گرفته سپس با پژوهشی گسترده در آیه تطهیر عصمت اهل‏بیت ثابت شده است. در این زمینه بحث‏های لغوی, سندشناسی, دلالت آیه و شبهات مختلف مطرح و پاسخ داده شده است. مباحث بعدی گزارش آیاتی مانند آیه مدّت, آیه مباهله, آیه اعتصام به حبل‏الله, آیه جعل ود, آیه اهل ذکر, آیه ولکل قوم هاد, آیه اطعام, آیات سؤال, آیه ولایت, آیات غدیر, آیه اولی الامر, آیه کونوا مع الصادقین و نیز آیاتی است که مشخصاً درباره حضرت علی نازل شده است. نویسنده در اثبات برداشت و استدلال‏های خود همواره به متون حدیثی و کلامی اهل‏سنّت تمسک می‏کند.
  • تعداد رکورد ها : 40