يقينا بهشت و جهنم دست ما نيست كه كسي را به بهشت ببريم يا به جهنم، و جستجوي چنين مطلبي نيز گرهي از كار ما نمي گشايد. آنچه براي ما در درجه اول اهميت است اين است كه خداوند متعال معيارهايي در اختيار ما قرار داده است كه از آن طرق بدانيم چه كساني را تبعيت كنيم يا تبعيت نكنيم ما مكلفيم كه در مورد مدعيان امامت و رهبري ديني و سياسي جامعه مسلمين تحقيق كنيم تا ببينيم كه از نظر موازين الهي چه كساني صلاحيت اين امر مهم را داشته اند.
در معتبرترين كتاب حديثي اهل سنت آمده است كه: پيامبر(ص) در آخرين روزهاي عمرش در جمعي كه عمر خطاب نيز در بيان آنها بود فرمود: دوات و كاغذي بياوريد كه براي شما نامه اي بنويسم كه بعد از آن ديگر گمراه نشويد. پس عمر گفت: مريضي بر پيامبر غلبه كرده است در حالي كه قرآن در نزد شماست. قرآن براي ما كافي است. پس اختلاف كردند و بين اصحاب تخاصم پديد آمد. برخي گفتند كاغذي بياوريد كه رسول خدا نامه اي بنويسد كه بعد از آن گمراه نشويد و برخي ديگر همان را مي گفتند كه عمر گفت. زماني كه اختلاف بالا گرفت، پيامبر(ص) فرمود: « برخيزيد و بيرون برويد.»(صحيح بخاري، ج7، ص9، صحيح مسلم، ج5، ص 76 و ...)
نصب امام علي (ع) در غدير خم و احاديٍث به خوبي راه و بيراهه را مي نمايد و ما بر اساس آن مي توانيم راه حق را از كژ راهه باز شناسيم.
بيان مكرر ثقلين از زبان پيامبر بيانگر استراتژي پايدار و هميشگي امت اسلامي است و موضعگيري جريان خلافت در برابر پيامبر مغاير صريح آيات شريفه قرآن از جمله اين آيه است كه مي فرمايد: « ما ينطق عن الهوي ان هو الا وحي يوحي؛ پيامبر)=(ص) از روي هوا و هوس سخن نمي گويد سخن او نيست مگر وحي اي كه به او نازل مي شود»(نجم/3و4).و با آيه « ما اتاكم الرسول فخذوه و مانهاكم عنه فانتهوا؛ آنچه را كه رسول خدا بر شما مي آورد بگيريد و از آنچه نهي مي كند خودداري كنيد.»(حشر/7) و فرمود: « و اطيعوا الله و اطيعوا الرسول فان تولوا فان الله لايحب الكافرين؛ بگو از خدا و رسول او اطاعت كنيد و اگر سرپيچي كنيد خداوند كافران را دوست نمي دارد»(آل عمران/32).و نيز اين كه: « اي كساني كه ايمان آورده ايد صداي خود را بالاتر از صداي پيامبر(ص) نبريد و با او بلند سخن نگوييد همان گونه كه با همديگر سخن مي گوييد اين عمل باعث نابودشدن اعمال مي شود در حالي كه شما نمي فهميد.(حجرات/2)
از طرف ديگر بر اساس روايات متواتر علي(ع) همواره همراه قرآن است و از آن جدا نمي شود پس اگر علي(ع) در اين مورد اشتباه ابن كثير از علماي بزرگ اهل سنت از پيامبر(ص) نقل كرده كه فرموده است:« الحق مع علي»(البدايه و النهايه، ج7، ص398) همچنين نقل كرده كه «رحم الله عليا دارالحق معه حديث دار؛ همانا خدا مورد رحمت خود قرار مي دهد علي را، حق هواره با علي مي گردد هر جا كه علي مي گردد» .
نيز طبق حديث متواتر غدير پيامبر(ص) در حق علي(ع) فرمود: « اللهم وال من والاه و عاد من عاده و نصر من نصره و اخذل من خذله»(مسند احمدبن حنبل، ج1، ص119، سنن ابن ماجه، ج1، ص43 و المستدرك حاكم، ج3، ص109) بنابراين دوست علي(ع) دوست خدا و دشمن علي(ع)، دشمن خدا است و هر كه او را ياري كند، خدا او را ياري مي كند و هر كه او را خوار كند خدا خوارش مي سازد.بنابر اين راه و بيراهه روشنند و اين ما را بس.
جهت مطالعه بيشتر به كتب زير مراجعه فرماييد:
- آن گاه هدايت شوم، تأليف دكتر تيجاني
- شبهاي پيشاور
- سايت
www.valiasr-ag.com