جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
Foucault, pastoral power, and optics
نویسنده:
Siisiäinen, Lauri
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Critical Research on Religion,
کلیدواژه‌های اصلی :
“Decently and order”: Scotland and Protestant pastoral power
نویسنده:
Alistair Mutch
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
Religious studies after Foucault: Comments on Carrette
نویسنده:
Gregory D. Alles
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Culture and Religion,
کلیدواژه‌های اصلی :
بازخوانی آراء تفسیری آیه 32 سوره نور با رویکرد تفسیر اجتماعی
نویسنده:
داود اسماعیلی، محمدرضا حاجی اسماعیلی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
برداشت اولیه از آیه ﴿وَ أَنکِحُوا الایامی مِنکُم وَ الصالِحینَ مِن عِبادِکُم و إِمائِکُم إِن یَکُونُوا فُقَراءَ یُغنِهِمُ اللهُ مِن فَضلِهِ وَ اللهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ﴾ (نور: 24/ 32)، بر این امر دلالت دارد که ازدواج، به استغنای انسان و رفع نیازهای مادی می‌انجامد. از آنجا که در روایات بسیاری، فقر معضلی اجتماعی خوانده شده و راهکارهایی برای مقابله با آن اندیشیده شده است، این سؤال رخ می‌نماید که چگونه فقر ملموس در جامعه با ازدواج‌های موجود، سازگار است؟ برای پاسخ به این سؤال، واژگان «نکاح» و «ایامی» مفهوم‌شناسی شده است؛ با تکیه ویژه بر مدلول‌های آن در قرآن، تبیین مراد اصلی آیه با عنایت به سیاق و بافت آن، توجه به روایات به ثبت آمده و در نهایت دیدگاه‌های مفسران. فرضیه ما در این پژوهش بر این نکته استوار است که آیه در مقام نهی از تأخیر ازدواج به دلیل فقر اقتصادی است. بنابراین تحقق ظاهر آیه که بر وعدة بی‌نیازی دلالت دارد، وابسته به اموری همچون مشیت و اراده خداوند، مصلحت فرد و ... است.
صفحات :
از صفحه 7 تا 32
بازخوانی انتقادی روایات ترتیب نزول (مطالعه موردی سه سوره منافقون، نور و احزاب)
نویسنده:
زهرا کلباسی، امیر احمدنژاد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
برخی از علمای معاصر بر این باورند که عموم مسلمانان از صدر اسلام تاکنون در قرائت قرآن به یک قرائت واحد ملتزم بوده‌اند. آن قرائت، همان قرائتی است که از جانب خداوند متعال نازل شده و بر زبان مبارک رسول اعظم (ص) جاری گشته و مسلمانان سینه‌به‌سینه تا به امروز آن را حفظ نموده‌اند و فرمان حضرات معصومین (ع) مبنی بر قرائت قرآن مطابق «قرائة الناس»، اشاره به همان قرائت واحد دارد و حفص بن سلیمان نیز به همان قرائت واحد، ملتزم بوده است. لکن با بررسی متن، سند و دلالت روایات مربوط به «قرائة الناس» و همچنین اسناد و مدارک تاریخی و تفسیری، به‌روشنی می‌توان دریافت که اولاً منظور از «قرائةالناس»، یک قرائت منحصربه‌فرد در تمامی اعصار و امصار نیست و ثانیاً قرائت حفص از عاصم در زمان‌ها و مکان‌های مختلف اسلامی، از شیوع امروزی برخوردار نبوده و به گواهی علما و مفسران متقدم و متأخر، در موارد متعددی با قرائت رایج در میان مردم مطابقت نداشته است.
صفحات :
از صفحه 125 تا 148
دفاع از کوپرنیک و گالیله: استدلال انتقادی در دو امر [نمایه مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Maurice A. Finocchiaro
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer,
فوکو و فلسفه فمینیستی ناتوانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Shelley Lynn Tremain
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of Michigan Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : فوکو و فلسفه فمینیستی معلولیت سهمی متمایز در بحث های رو به رشد در مورد چگونگی عملکرد قدرت در حوزه دانشگاهی فلسفه است. شلی ال ترمین با ترکیب آثار میشل فوکو، بینش‌های فلسفه معلولیت و فلسفه فمینیستی، و داده‌های به دست آمده از تحقیقات تجربی، قاطعانه استدلال می‌کند که مفهوم معلولیت که در حال حاضر در رشته فلسفه غالب است، بر اساس آن ناتوانی یک ضرر طبیعی یا بدبختی شخصی، به طور جدایی ناپذیری با حضور کم فیلسوفان معلول در حرفه فلسفه در هم تنیده است. در برابر درک ناتوانی که در زیرشاخه‌های فلسفه مانند اخلاق زیستی، علوم شناختی، اخلاق و فلسفه سیاسی غالب است، ترمین مفهوم جدیدی از معلولیت را به‌عنوان یک دستگاه نسبی قدرت از نظر تاریخی و فرهنگی بیان می‌کند. اگرچه این کتاب به جمعیت‌شناختی و سوگیری‌های موجود در فلسفه دانشگاهی می‌پردازد، اما برای هر کسی که نگران تبعیت اجتماعی، اقتصادی، نهادی و سیاسی افراد معلول است، ارزشمند خواهد بود.
سیاست فلسفه فوکو: قدرت، قانون و ذهنیت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sandro Chignola
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی : این کتاب با محوریت موضوع «سیاست فلسفه»، مراحلی را دنبال می‌کند که طی 14 سال تدریس فوکو در کالج دو فرانس، شجره‌نامه قدرت، قانون و سوبژکتیویته دوباره سازماندهی شد، زیرا تمرکز وی از حاکمیت به حکومت. ساندرو شینیولا در اینجا استدلال می کند که این موضوع کلید درک چهار ویژگی کار فوکو در این دوره است. اولاً، خصلت سیاسی بلافصل خود را پیش‌زمینه نشان می‌دهد. دوم، نشان می‌دهد که «سفر یونانی» فوکو نیز هدفش سیاست سوژه‌ای است که قادر به رویارویی با فرآیندهای دولتی شدن قدرت است. سوم، روشن می کند که ایده «حکومت خود» – با تکیه بر اخلاق مسئولیت فکری که ریشه وبری دارد – پاسخی به فرآیندهایی است که در حکومت نئولیبرال، سوژه را به عنوان یک فرد تولید می کند (به عنوان مثال). یک مصرف کننده، یک عامل بازار، یک کارآفرین و غیره). چهارم، مضمون «سیاست فلسفه» بیانگر این است که تحقیقات فوکو هرگز صرفاً علمی یا خنثی نبوده است. بلکه با یک موقعیت سیاسی خاص مشخص می شد. در مقابل تفاسیر اخیر که خطر تبدیل فوکو به یک محقق را دارد، در اینجا فوکو به عنوان یک شخصیت کلیدی برای تحقیقات فقهی و سیاسی-فلسفی دوباره معرفی می شود.
فلسفه انتقادی تاریخ فوکو: آشکار کردن زمان حال [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ádám Takács
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Lexington Books,
محدودیت های عقل علمی: هابرماس، فوکو و علم به عنوان یک نهاد اجتماعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John McIntyre
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Rowman & Littlefield Publishers,