جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 17
فردریش هاینریش ژاکوبی و غایات روشنگری: دین، فلسفه و عقل در کانون مدرنیته [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alexander J. B. Hampton
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : فردریش ژاکوبی در عصر طلایی تاریخ روشنفکری اواخر قرن هجدهم و اوایل قرن نوزدهم جایگاهی بی نظیر داشت. با این وجود، گستره و سبک اندیشه و بیان آن همواره چالش‌های تفسیری را به همراه داشته است که همچنان مانع استقبال او می‌شود. این جلد به معرفی و ارزیابی جایگاه محوری ژاکوبی در تاریخ اندیشه ها می پردازد. این کتاب نقش او را در تسریع پایان روشنگری از طریق نقد عقل، چگونگی شکل‌دهی او به دریافت فلسفه انتقادی کانت و توسعه متعاقب آن ایده‌آلیسم آلمانی، تأثیر او بر توسعه رمانتیسم و مذهب از طریق تأکید بر احساس، و تأثیر او در شکل گیری ظهور اگزیستانسیالیسم. این جلد به عنوان منبع معتبری برای یکی از مهم‌ترین چهره‌های تاریخ روشنفکری مدرن اروپا و در عین حال کمتر مورد توجه قرار گرفته است. همچنین درک ما از فیشته، هگل، کی یرکگور و دیگران را در پرتو تأثیر و تأثیر او بازنمایی می کند.
وابستگی متمدنانه...به غرب؟ یا اسلام؟ [کتاب عربی]
نویسنده:
محمد عمارة
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره: دار نهضه مصر,
عصر روشنگری [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Lloyd Spencer, Andrzej Krauze
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
Icon Books,
چکیده :
ترجمه ماشینی: معرفی روشنگری راهنمای اساسی برای غول‌های عصر روشنگری - آدام اسمیت، ساموئل جانسون، ایمانوئل کانت، بنجامین فرانکلین و توماس جفرسون است. این کتاب مقدمه‌ای روشن و قابل دسترس برای متفکران برجسته عصر، مردان و زنانی که معتقد بودند تلاش عقلانی می‌تواند اسرار جهان هستی را آشکار کند، ارائه می‌کند.
عصر التنوير
نویسنده:
لیود سبنسر, أندرزیجی کروز؛ ترجمة: امام عبد الفتاح امام
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره - مصر: المشروع القومی للترجمة - المجلس الاعلی للثقافة,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب با عنوان «عصر روشنگری» به بررسی و تحلیل یکی از مهم ترین دورانی می پردازد که از زمان بشر گذشته است و منظور ما از «عصر روشنگری» در قرن هجدهم است، هرچند تعریف آن دشوار است. دوران به عنوان یک قرن خاص، و شاید به همین دلیل است که نویسندگان کتاب (لوید اسپنسر و آندری کروز) با صحبت در مورد انقلاب در انگلستان که در اواخر قرن هفدهم رخ داد، شروع کردند. "عصر روشنگری" نه فقط یک دوره متمایز یا یک تغییر تعیین کننده در تاریخ بشر. بلکه یک جنبش عظیم سیاسی، علمی و اخلاقی بود که باعث شد روشنفکران در اروپا و دنیای جدید در شبکه‌ای از دوستی، پروژه‌های مشترک و بحث‌های متقابل به هم متصل شوند و در مأموریت خود که فراخوانی برای بازاندیشی است، معنا پیدا کنند. دنیا از نظر دنیوی ان المفكرون والقادة لعصر التنوير في القرن الثامن عشر، يعتقدون أنه يمكن تفسير النظام الأساسي للكون عن طريق الجهود العلمية، وأنه يمكن السيطرة على كل مسارات الطبيعة والكشف عن أسرارها، ويركز الكتاب على شخصيات رئيسية في هذا العصر منها فولتير، ومونتسكيو، وديدرو، وروسو، وهولباخ، وديفيد هيوم. او همچنین نمونه‌هایی از نوشته‌های خود را که بر عصر روشنگری تأثیر داشت، ارائه کرد: نامه‌های فارسی، روح قوانین اثر منتسکیو، قرارداد اجتماعی و منشأ نابرابری نوشته روسو، مقاله‌ای در باب فهم بشر و دو نامه درباره دولت نوشته جان. لاک، و همچنین رمان‌ها، داستان‌ها و نمایشنامه‌هایی که حاوی بسیاری از ایده‌های روشنگری بودند، اما او برای مدتی طولانی در «دایره‌المعارف» معروف و مطالب موجود در آن و مشکلاتی که برای انتشار آن پیش آمد متوقف شد، کارگران آن را متوقف کردند و سپس بازنویسی کردند. آن، مصادره‌ی آن توسط مقامات و تلاش‌های عظیم فیلسوفان عصر روشنگری برای صدور آن، با کمک، و فرار این فیلسوفان از ترس مقاماتی که آنها را تعقیب می‌کنند: ولتر به آلمان و انگلستان، و روسو به ژنو و انگلستان و دیدرو به روسیه تاریخ نگارش «دایره المعارف» که از دستاوردهای بزرگ عصر روشنگری به شمار می رفت، پر از خار و دشواری است.
بدنه های فکری: علم، دین و روح در اوایل روشنگری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ann Thomson
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : بدنه های فکری با بررسی توسعه یک تصور سکولار و صرفاً مادی از انسان در اوایل روشنگری، چشم اندازی تازه از فرهنگ فکری این دوره ارائه می دهد و برخی از تفاسیر تأثیرگذار از تفکر غیر مذهبی و «روشنگری رادیکال» را به چالش می کشد. با شروع بحث در مورد روح در انگلستان، که در آن دغدغه‌های سیاسی و مذهبی در هم تنیده شده بودند، و با فوران ماتریالیسم به صحنه عمومی در فرانسه در اواسط قرن هجدهم پایان یافت، آن تامسون به تلاش‌هایی برای توضیح چگونگی تفکر مغز مادی نگاه می‌کند. بدون نیاز به روح غیر مادی و فناناپذیر. او نشان می دهد که چگونه این جریان فکری به «تاریخ طبیعی انسان» در اواخر قرن هجدهم که ریشه های اولیه آن توسط بسیاری از محققان نادیده گرفته شده است، تغذیه شد. اگرچه توجه زیادی به ماتریالیست های ملحد فرانسوی شده است، پیوند آنها با دوره قبل تنها به طور جزئی مورد مطالعه قرار گرفته است، و علاقه فعلی به آنچه "روشنگری رادیکال" نامیده می شود، به جای روشن کردن این تاریخ، در خدمت مبهم کردن این تاریخ بوده است. این کتاب با نشان دادن اهمیت بحث‌های الهیاتی پروتستانی و تفکر پزشکی در انگلستان، و با دنبال کردن بحث‌های مختلف در مورد روح در هلند و فرانسه، نشان می‌دهد که تلاش‌هایی برای یافتن یک رشته منسجم از تفکر غیر مذهبی رادیکال در دوران روشنگری اولیه وجود دارد. که در نیمه دوم قرن هجدهم به ثمر نشست، کانال های متعددی را که تفکر روشنگری را تشکیل می دادند نادیده گرفت.
دین، عقلانیت و اجتماع: مقدس و سکولار در اندیشه هگل و منتقدانش [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert Gascoigne (auth.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این پژوهش تلاشی است برای بررسی روابط بین باور دینی و اومانیسم عصر روشنگری در فلسفه هگل و گروهی از متفکرانی که در دهه 1840 به طرق مختلف با اندیشه او ارتباط داشتند. این کتاب با مطالعه راه هایی آغاز می شود که هگل با نشان دادن اینکه درک مدرن از انسان به عنوان سوژه ای آزاد و منطقی، قدرت و اعتبار خود را از اتحاد خدا و وجود انسان در تجسم به دست آورده است، به تکامل اومانیسم واقعی مسیحی پرداخت. بقیه این مطالعه به دو شکل مختلف مخالفت با هگل مربوط می شود: اول، شاگرد انتقادی هگلیان جوان و موسی هس، که اصرار داشتند که تصور هگل از اومانیسم مسیحی نادرست است، زیرا اعتقاد دینی لزوماً با یک دیدگاه روشن مخالف است. آگاهی از شر اجتماعی و عزم برای از بین بردن آن؛ دوم، مخالفت مذهبی با روشنگری در اندیشه شلینگ و کی یرکگور، که بر تعالی خداوند از عقل بشری و بی اهمیت بودن تاریخ سکولار تأکید می کرد. در سالهای منتهی به انقلاب 1848، سنتز هگل به نفع ادعای اومانیسم الحادی یا ماورایی دینی رد شد. فصل اول، پس از بحث در مورد نقد هگل جوان از تأثیرات اجتماعی و سیاسی مسیحیت، به بررسی اتحاد باورهای دینی، فلسفه نظری و وضعیت عقلانی در نظام بالغ هگل می پردازد.
روشنگری تئوسوفی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Joscelyn Godwin
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این یک تاریخ فکری از جریان های غیبی و باطنی در دنیای انگلیسی زبان از اوایل دوره رمانتیک تا اوایل قرن بیستم است. انجمن تئوسوفی، که در سال 1875 توسط هلنا پی. بلاواتسکی تأسیس شد، به عنوان مکانی که همه این جریان‌ها به طور موقت متحد شدند، قبل از اینکه دوباره از هم جدا شوند، جایگاهی حیاتی دارد. عنوان مبهم کتاب به این تز نویسنده اشاره می کند که تئوسوفی به همان اندازه مدیون روشنگری شکاکانه قرن هجدهم است که به مفهوم روشنگری معنوی که به راحتی با آن مرتبط است. نویسنده آنقدر به منابع خود احترام می گذارد که اجازه می دهد دنیای آنها، که بسیار متفاوت از جهان تقلیل گرایی آکادمیک است، حق داشته باشد طبق شرایط خاص خود به نمایش گذاشته شود. در عین حال کتمان نمی کند که بسیاری از آنها را متوهم و متوهم می داند. در زمینه تاریخ تئوسوفی، این کتاب نه طرفدار مشتاقان کور مادام بلاواتسکی است و نه طرفدار دشمنان او. بنابراین، ممکن است انتظار داشته باشد که به آرامی هر دو طرف را آزار دهد.
  • تعداد رکورد ها : 17