جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
نیچه از نگاه باشلار
نویسنده:
نسرین خطاط
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه شهید بهشتی,
چکیده :
بی شک نیچه در نگاه اندیشمندان سده بیست چهره تازه ای یافته است و بسیاری از منتقدان با بینش جدیدی به بازخوانی مفاهیم اصلی فلسفه او برآمده اند. باشلار نیز که خود فیلسوف است در این بازخوانی سهم به سزایی دارد. وی از راه تحلیل تصاویر ادبی در اشعار نیچه و رابطه آنها با عناصر اربعه، سیر تحولی افکار فیلسوف و کشمکش میان تضادهای این تفکر را پی می گیرد تا سرانجام به ماهیت روان عروجی نیچه پی می برد. به نظر باشلار آن کس که این تصاویر را نه به عنوان آرایه های تهی از پندار بلکه زاده نیروی تخیل پویا بداند، خود را در مرکز مابعدالطبیعه نیچه احساس می کند، زیرا از طریق تصاویر ادبی، نبرد عناصر طبیعت، چگونگی واژگونی و دگرگونی آنها تبدیل عنصر زمین به هوا، سنگینی به سبکباری و فرود به صعود را درک می کند. باشلار از این جهت قابل بررسی است که مفاهیم غامض و انتزاعی فلسفه نیچه مانند اراده معطوف به قدرت، ابرانسان، نیروی حیاتی، بازگشت ابدی را از خلال استعاره و کلام شعری به صورت محسوس و ملموس به تصویر می کشد.
صفحات :
از صفحه 1 تا 16
کتاب راهنمای راتلج درباره فلسفه تخیل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Amy Kind
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تخیل جایگاهی مرکزی در فلسفه دارد و به ارسطو باز می گردد. با این حال، پس از یک دوره غفلت نسبی، انفجار علاقه به تخیل در دو دهه گذشته رخ داده است، زیرا فیلسوفان نقش تخیل را در بحث های مربوط به ذهن و شناخت، زیبایی شناسی و اخلاق، و همچنین معرفت شناسی، علوم و ریاضیات بررسی می کنند. این کتابچه راهنمای برجسته شامل بیش از سی فصل است که توسط فیلسوفان برجسته سفارش داده شده است که در شش بخش واضح سازماندهی شده اند و مهمترین جنبه های فلسفه تخیل را بررسی می کنند، از جمله: تخیل در بافت تاریخی: ارسطو، دکارت، هیوم، کانت، هوسرل و سارتر تخیل چیست؟ رابطه بین تخیل و تصویرسازی ذهنی; تخیل با ادراک، حافظه و رویا در تضاد بود تخیل در زیبایی شناسی: تخیل و درگیری ما با موسیقی، هنر و داستان. مشکلات احساسات تخیلی و "مقاومت تخیلی" تخیل در فلسفه ذهن و علوم شناختی: تخیل و خلاقیت، خود، عمل، رشد کودک و شناخت حیوانات تخیل در اخلاق و فلسفه سیاسی، از جمله مفهوم «تخیل اخلاقی» و همدلی تخیل در معرفت شناسی و فلسفه علم، از جمله یادگیری، آزمایش های فکری، مدل سازی علمی، و ریاضیات. کتاب راهنمای فلسفه تخیل راتلج برای دانشجویان و محققین فلسفه ذهن و روانشناسی، زیبایی شناسی و اخلاق ضروری است. همچنین منبع ارزشمندی برای کسانی در رشته های مرتبط مانند روانشناسی و هنر خواهد بود.
جماليات المكان
نویسنده:
گاستون باشلار؛ مترجم: غالب هلسا
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
لبنان/ بیروت: المؤسسة الجامعیة للدراسات و النشر,
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 3