جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
حکمت‌نامه: همایش ملی نقش حکمت اسلامی در انقلاب اسلامی
نویسنده:
مدرسه عالی فلسفه و عرفان مجتمع حکمت و مطالعات ادیان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مرکز بین المللی ترجمه و نشر المصطفی(ص),
کلیدواژه‌های اصلی :
بازآفرینی مدرنیته ایرانی: روابط بین الملل و تغییر اجتماعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Kamran Matin (کامران متین)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب با بکارگیری انتقادی ایده توسعه ناهموار و ترکیبی، گزارشی بدیع غیراروپایی از تجربه ایران از مدرنیته و انقلاب ارائه می دهد. بازنگری مدرنیته ایرانی این بحث را ارائه می‌دهد که اروپامحوری را می‌توان از طریق نظریه‌ای اجتماعی که روابط بین‌الملل را در هسته هستی‌شناختی خود دارد، قاطعانه غلبه کرد. این مفهومی از تاریخ را امکان پذیر می کند که در آن یک بعد بین المللی درونی برای تغییرات اجتماعی وجود دارد که از تکرار تاریخی جلوگیری می کند. کتاب استدلال می‌کند که این بعد بین‌المللی که تاکنون کمتر نظریه‌پردازی شده بود، در الگوهای ترکیبی توسعه آشکار می‌شود، که هم شکل‌های خارجی و هم شکل‌های بومی را در بر می‌گیرد. این ماهیت تنش‌خیز و ناپایدار این الگوهای توسعه ترکیبی است که مدرنیته ایرانی را نشان می‌دهد و به پویایی‌های سیاسی-اجتماعی انقلاب 1979 و ظهور اسلام سیاسی دامن می‌زند. این کتاب که رویکردهای صرفاً تطبیقی ​​انقلاب ایران را به چالش می کشد و آن را به عنوان انحراف یا واکنشی به مدرنیته بر اساس شکل دینی آن توضیح می دهد، برای علاقه مندان به رویکرد نظری جایگزین به انقلاب ایران ارزشمند خواهد بود. ایران مدرن و اسلام سیاسی، در زمینه های روابط بین الملل، خاورمیانه و مطالعات اسلامی، تاریخ، علوم سیاسی، جامعه شناسی سیاسی، پسااستعمار و سیاست تطبیقی ​​فعالیت می کند.
بررسی «ویژگی های شهروند خوب» برای جامعه ایران و میزان انطباق برنامه های درسی مدارس با این ویژگی
نویسنده:
کوروش فتحی واجارگاه، طلعت دیبا
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه شهید بهشتی,
چکیده :
برنامه های مدارس از لحاظ فلسفی باید آیینه تمام نمای ارزش ها، خواست ها و انتظارات اجتماعی باشند و به همین دلیل، شناسایی مسائل و نیازهای اساسی اجتماعی محوری ترین عنصر در تصمیم گیری محسوب می شود. به عبارت دیگر هدف اصلی برنامه های مدارس این است که دانش آموزان را جامعه پذیر کرده و آنها را با دانش، ارزشها، گرایش ها و مهارت های ضروری جهت زیست در جامعه آماده سازند. علیرغم آنکه فلسفه نظام آموزش و پرورش، حصول به هدف های تربیت شهروندی است، دامنه اقدامات و مطالعات انجام شده در این راستا، در داخل کشور بسیار ناکافی و نارسا است. مقاله حاضر از طریق بررسی ها و مطالعات میدانی بر آن است تا نشان دهد شهروند خوب باید دارای چه ویژگی ها و خصوصیاتی باشد. در این راستا از طیف وسیعی از مطالعات انجام شده در زمینه مطالعات شهروندی بهره گرفته شده و سپس با استفاده از نظرات متخصصان تعلیم و تربیت و علوم اجتماعی، این مطالعات برای جامعه ایرانی بومی سازی شده است و سرانجام ویژگی های ذیربط در سه قلمرو دانش مدنی، توانش مدنی و نگرش مدنی طبقه بندی شده است. همچنین پژوهش حاظر به دنبال شناسایی میزان توجه به تربیت شهروندی در مراحل تدوین، اجرا و ارزشیابی برنامه های مدارس بوده است. نتایج نشان می دهد که ویژگی های مورد نظر در سه حیطه کلی دانش مدنی، توانش مدنی و نگرش مدنی، برای جامعه ایران مهم و اساسی ارزیابی شده است. همچنین داده ها نشان می دهند که در مراحل طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامه ها توجه کمی به پرورش ارزش ها ی شهروندی می شود و اصلاحات اساسی در این راستا الزامی است.
صفحات :
از صفحه 33 تا 62
تحلیل جامعه شناختی وضعیت دین داری جوانان با رویکرد بی شکلی دین ورزی
نویسنده:
تقی آزاد ارمکی، احمد غیاثوند
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه شهید بهشتی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
نقشی که دین در جامعه بر عهده دارد و نیز تاثیر آن در جامعه، به میزان تعهد و پای بندی افراد آن جامعه بستگی دارد. یکی از راه های سنجش این میزان، تحقیق در عقاید، شناخت و مناسک دینی موجود می باشد. پس از انقلاب اسلامی، به تبع تحولاتی که در ارزش های موجود رخ داد، دین داری جوانان پس از انقلاب، با رویکردی به نام "بی شکلی دین ورزی" تبیین و تشریح می گردد. روش این تحقیق به شیوه پیمایش اجتماعی است و حجم نمونه ای برابر 243 نفر از دانشجویان شش رشته تحصیلی دانشگاه تهران صورت گرفته است.
صفحات :
از صفحه 117 تا 148
نوربرت الیاس بنیان گذار جامعه شناسی فرایند
نویسنده:
اکبر مجدالدین
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه شهید بهشتی,
چکیده :
نوربرت الیاس با تاکید بر ضرورت توجه به نسبی بودن تاثیر عوامل مختلف در صورت بندی ها و فرایند های اجتماعی و نیز توجه به صیرورت تاریخی آنها پایه های "جامعه شناسی آرایشی" یا به تعبیری دیگر از خود او، "جامعه شناسی فرایند" را مستحکم ساخته است. در واقع هنر اصلی الیاس ایجاد سنتز یا ترکیبی مناسب از آثار کنت، دورکیم و وبر است. او بر آن است که آدمیان را باید در تعامل و وابستگی متقابل به یکدیگر مورد شناسایی قرار داد. زندگی انسانها وابسته به آرایش های مختلفی است که روابط آنها با یکدیگر، آن را شکل می دهد. این آرایشها مدام در حال تغییرند و در جریان این تغییر، با شیوه های متنوعی نظم پیدا می کنند. بنابراین برای شناخت صحیح و دقیق رویدادهای اجتماعی باید فرایند و ماهیت آرایش های موجود را به خوبی درک کنیم او زندگی اجتماعی را به یک بازی تشبیه می کند که هر یک از حرکتهای بازی کنان فقط با شناخت آرایش تیمی و حرکتهای قبلی امکان پذیر خواهد بود. پس مفهوم آرایش ناظر بر شبکه های متداخل و به هم پیوسته ای است که کنش افراد را به یکدیگر می پیوندد و آنان را هم به انجام کارهایی قادر می سازد و هم از انجام کارهایی باز می دارد. حتی گروه های متخاصم نیز با یکدیگر روابط و در نتیجه بر یکدیگر تاثیرات متقابلی دارند. محور این آرایش های متغیر، نوعی تعادل قدرت متحرک است که گاه به این سو و گاه به آن سو می رود. قدرت عامل توانایی بخش و در عین حال، محدود کننده ای است که بر روابط انسانی حاکم است. به نظر می رسد که آشنایی با مبانی، ساختار و ساز و کارهای جامعه شناسی آرایشی گذشته از جنبه نظری آن، می تواند ما را در شناخت ماهیت آرایشهای اجتماعی موجود و تحولات گوناگون و پرشتاب پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به ویژه سالهای اخیر به عنوان یکی از عوامل زمینه ساز آینده مدد دهد.
صفحات :
از صفحه 131 تا 148
سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران: بین ایدئولوژی و پراگماتیسم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Przemyslaw Osiewicz (پرزمیسلاو اوسیویچ)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب با ارائه دیدگاهی متعادل و بی طرفانه از سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، به درک بهتر سیاست خارجی کنونی ایران، به ویژه عوامل تعیین کننده داخلی و خارجی آن کمک می کند. با ترکیب جنبه های نظری و عملی، تحلیلی کوتاه از سیاست خارجی ایران در اختیار خوانندگان قرار می دهد. بخش اول به دوران پهلوی بین سال های 1925-1979 اختصاص دارد. فصل دوم شامل سه فصل است که مسائل مربوط به جنبه‌های ایدئولوژیک و نهادی سیاست خارجی ایران پس از سال 1979 را پوشش می‌دهد. بخش آخر شامل هشت مطالعه موردی است که هر دو بعد منطقه‌ای و جهانی را به بهترین شکل نشان می‌دهند. این مطالعه جامع شامل ترکیبی از دیدگاه ها و نظرات مفسران و محققان است که اغلب دیدگاه های متناقضی را ارائه می دهند. این کتاب به عنوان یک مرجع کلیدی و نقطه شروع برای مطالعات بیشتر مورد توجه دانشجویان و محققانی است که در زمینه سیاست خارجی ایران، روابط بین‌الملل و مطالعات خاورمیانه مطالعه می‌کنند.
قدرت و تغییر در ایران: سیاست نزاع و آشتی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Daniel Brumberg, Farideh Farhi
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Indiana University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد نگاهی بی نظیر و به موقع به پویایی های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ایدئولوژیک در ایران معاصر دارد. از طریق فصل‌هایی در مورد رفاه اجتماعی و خصوصی‌سازی، تحصیلات دانشگاهی، نقش و اختیارات مقام معظم رهبری، حاکمیت قانون، نظام انتخاباتی در حال تحول، و بحث شدید در مورد حقوق بشر در داخل و خارج از رژیم، مشارکت‌کنندگان مروری جامع از سیاست ایران مطالعات موردی آن‌ها جامعه‌ای را نشان می‌دهد که بردارهای متعدد آن از رقابت، مذاکره و رقابت، فرصت‌هایی را برای دگرگونی ایجاد می‌کند که هنوز محقق نشده است، اما نتیجه آن بر جمهوری اسلامی، منطقه و روابط با ایالات متحده تأثیر می‌گذارد.
زنان، اسلام و آموزش در ایران [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Goli M. Rezai-Rashti, Golnar Mehran, Shirin Abdmolaei
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه ویرایش شده با تکیه بر پیچیدگی ها و تفاوت های ظریف در آموزش زنان در رابطه با پیامدهای انقلاب 1979 ایران، پیامدهای سیاست های مبتنی بر دین را بر روابط جنسیتی و همچنین نتایج پیش بینی نشده مشارکت فزاینده زنان در آموزش بررسی می کند. این جلد با تمرکز بر تأثیر تلاش‌های اسلامی‌سازی جمهوری اسلامی بر جامعه ایران، به‌ویژه روابط جنسیتی و آموزش، بینشی در مورد پارادوکس افزایش فرصت‌های آموزشی علی‌رغم قوانین و محدودیت‌های تبعیض‌آمیز که بر زنان تحمیل شده است، ارائه می‌کند.
اسلام و دگراندیشی در ایران پس از انقلاب: عبدالکریم سروش، سیاست دینی و اصلاحات دموکراتیک [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Behrooz Ghamari-Tabrizi (بهروز قمری تبریزی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: انقلاب ایران در سال 1979 نه تنها پایه های جامعه، مذهب و سیاست ایران، بلکه درک ما از نقش دین در حکومت مدرن را نیز بازنگری کرد. در اینجا بهروز قمری تبریزی ما را به سفری روشنگر می برد و نشان می دهد که انقلاب ناخواسته عرصه عمومی را به روی تفاسیر رقیب از اسلام گشود. در ایران معاصر، متکلمان، روشنفکران، حقوق دانان و فعالان اجتماعی عامیانه به دور از آن که مانند گذشته در انحصار حوزویان عالی رتبه باشد، در بحث های مربوط به معنای اسلام گفتگوی فعال و تأثیرگذار دارند. یکی از چهره های کلیدی، فیلسوف عبدالکریم سروش، یک نیروی پیشرو است. پشت جنبش دموکراسی خواهی ایران و منتقد سرسخت دولت. قمری تبریزی با مطالعه دقیق نوشته‌های سروش، و با ردیابی پیوندهای بین نقد روشنفکر مسلمان و سیاست واقعی جنگ‌های قدرت پس از انقلاب، چیزی کمتر از ارزیابی مجدد راهگشا از انقلاب ایران ارائه می‌کند. با بینش قدرتمند، "اسلام و مخالفت" برای درک جهان اسلام امروز، به عنوان روابط جدید بین دین، سیاست و دموکراسی که در سراسر جهان قابل مشاهده است، ضروری است. ایران. سروش یک چهره کلیدی در ایران و به طور کلی در خاورمیانه است. این عنوان توسط اساتید دانشگاهی در حوزه اسلام و سیاست توصیه شده است.