جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 41
کانت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
استفان کورنر
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Harmondsworth, Middlesex] Penguin Books],
دروس ریاضی دبیرستان برای کنکاش، درک و پاسخ به بی عدالتی اجتماعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert Q Berry, Basil M. Conway, Brian R. Lawler, John W Staley
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Corwin,
چکیده :
ترجمه ماشینی: دروس ریاضی دبیرستان برای کشف، درک و پاسخ به بی عدالتی اجتماعی دانش آموزان را توانمند کنید تا تغییر کنند - به جنبش آموزش ریاضیات برای عدالت اجتماعی بپیوندید! این کتاب نحوه آموزش ریاضیات برای توانمندسازی خود و جامعه را توضیح می دهد. این برنامه معلمان را گام به گام در فرآیند استفاده از ریاضیات - در تمام حوزه های محتوای دبیرستان - به عنوان ابزاری برای کشف مسائل مربوط به بی عدالتی اجتماعی از جمله: بی عدالتی زیست محیطی، راهنمایی می کند. نابرابری ثروت؛ ناامنی غذایی؛ و جنسیت، LGBTQ، و تبعیض نژادی. ویژگی های این کتاب · ارجاع متقابل مطالب با مفهوم ریاضی و موضوع اجتماعی · مطالب آموزشی قابل دانلود · طراحی داخلی کاربر پسند و منطقی · راهنمایی برای طراحی و اجرای دروس عدالت اجتماعی با توجه به علایق و چالش های منحصر به فرد دانش آموزان شما
فرمالیسم و ​​فراتر از آن: در مورد ماهیت گفتمان ریاضی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Godehard Link (گودهارد لینک)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
De Gruyter,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مقالات گردآوری‌شده در این جلد بر نقش جنبه‌های فرمالیستی در نظریه‌پردازی و عمل ریاضی، بررسی مسائلی مانند بی‌نهایت، محدود بودن، و روش‌های اثبات، و همچنین شخصیت‌های تاریخی مرکزی در این زمینه، از جمله فرگه، راسل، هیلبرت و ویتگنشتاین تمرکز دارند. این جلد با استفاده از ابزارهای منطقی-فلسفی مدرن و تحلیل‌های مفهومی و منطقی سیستماتیک، گزارشی کامل و به‌روز از موضوع ارائه می‌کند.
دیدگاه‌های فلسفی در مورد بی‌نهایت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Graham Oppy (گراهام اپی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: گراهام اوپی با بررسی پرسش‌های فلسفی درباره بی‌نهایت، بررسی می‌کند که چگونه نامتناهی در همه جا کمین کرده است، هم در علم و هم در افکار معمولی ما درباره جهان. او همچنین بسیاری از معماها و پارادوکس‌هایی را که در قطار بی‌نهایت دنبال می‌شوند، تحلیل می‌کند و به مفاهیم ساده‌ای مانند شمارش، اضافه کردن و به حداکثر رساندن مشکلات جدی فعلی می‌پردازد. از دیگر موضوعات مورد بررسی می توان به ماهیت مکان و زمان، نامتناهی ها در علم فیزیک، بی نهایت ها در نظریه های احتمال و تصمیم، ماهیت روابط جزء/کل، نظریه های ریاضی نامتناهی و رگرسیون نامتناهی و اصول دلیل کافی اشاره کرد.
اصول ریاضی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(برتراند راسل)Alfred North Whitehead, Bertrand Russel(آلفرد نورث وایتهد)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
سایه های نحو: احیای قراردادگرایی منطقی و ریاضی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jared Warren
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: منبع حقیقت منطقی و ریاضی چیست؟ این جلد سنت گرایی را به عنوان پاسخی به این سوال احیا می کند. قراردادگرایی حقیقت منطقی و ریاضی را می‌طلبد تا منبع آن در قراردادهای زبانی باشد. این یک دیدگاه بسیار محبوب در اوایل قرن بیستم بود، اما هرگز به تفصیل مورد بررسی قرار نگرفت و اکنون تقریباً در محافل فلسفی جریان اصلی رد شده است. در Shadows of Syntax، جرد وارن اولین درمان و دفاع از یک نظریه مرسوم گرایی ترکیبی از منطق و ریاضیات را ارائه می دهد. او استدلال می کند که کنوانسیون های ما، در شکل قواعد نحوی کاربرد زبان، برای تبیین حقیقت، ضرورت و اولویت ادعاهای منطقی و ریاضی کاملاً مناسب است. در بخش اول، وارن دقیقاً توضیح می‌دهد که قراردادگرایی چیست و قراردادهای زبانی چیست. بخش دوم یک نظریه استنتاجی نامحدود درباره معانی ثابت های منطقی را توسعه می دهد که به قراردادگرایی منطقی منتهی می شود. این نظریه متعارف در بحث های مربوط به پلورالیسم منطقی، معرفت شناسی منطق، و مخالفت های تأثیرگذاری که به زوال تاریخی قراردادگرایی انجامید. هدف بخش سوم گسترش قراردادگرایی از منطق به ریاضیات است. برخلاف منطق، ریاضیات شامل تعهدات هستی‌شناختی و مفهومی غنی از حقیقت است با هیچ فرآیند الگوریتمی نمی توان تولید کرد. برای پرداختن به این مسائل، وارن نظریه‌های متعارف پسند، اما مستقلاً قابل قبول، هم از فرائونتولوژی و هم حقیقت ریاضی را توسعه می‌دهد. در نهایت، بخش چهارم برای رسیدگی به نگرانی‌های تصویری کلان و فرانگرانی‌های مربوط به متعارف‌گرایی به عقب برمی‌گردد. این کتاب یک نظریه یکپارچه منطق و ریاضیات را توسعه داده و از آن دفاع می کند که بر اساس آن حقایق منطقی و ریاضی بازتابی از قواعد زبانی ما هستند، صرفاً سایه هایی از نحو.
نحو منطقی ریاضیات یونانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Fabio Acerbi
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer,
چکیده :
ترجمه ماشینی: هدف این تک نگاری توصیف ریاضیات یونانی به عنوان یک محصول ادبی، مطالعه سبک آن از دیدگاه منطقی- نحوی و ایجاد موازی با آموزه های منطقی و دستوری توسعه یافته در دوران باستان است. به این ترتیب، مضامین عمده فلسفی مانند بیان کلیت ریاضی و انتخاب معیارهای اعتبار برای استدلال ها را می توان بدون نابهنگامی بررسی کرد. بنابراین، این کتاب علاوه بر مورخان ریاضیات، هم برای مورخان فلسفه باستان و هم برای متخصصان یونان باستان مورد توجه است. این جلد به پنج بخش تقسیم می‌شود که بر حسب کاهش اندازه واحدهای زبانی درگیر مرتب شده‌اند. بخش اول سه رمز سبکی ریاضیات یونانی را شرح می دهد. دومی به تفصیل مکانیسم "تأیید اعتبار" را توضیح می دهد. سوم به وضعیت اشیاء ریاضی و مسئله کلیت ریاضی می پردازد. چهارمی، ویژگی‌های اصلی «ماشین قیاسی» را تحلیل می‌کند، یعنی سیستم منطقی مافوق ماهیت دیکته شده توسط تقسیم سنتی یک گزاره ریاضی به بیان، تنظیم، ساخت و اثبات. و پنجم به سیستم منطقی جمله ای یک گزاره ریاضی، با تأکید ویژه بر کمی سازی، روش ها و رابط ها می پردازد. تعدادی ضمیمه مکمل نیز گنجانده شده است.
جهان به مثابه اراده و بازنمود - جلد 2 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
شوپنهاور؛ مترجم ای. اف. جی پاینه
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
New York: ,
چکیده :
جهان همچون اراده و تصور (به آلمانی: Die Welt als Wille und Vorstellung) مهم‌ترین اثر آرتور شوپنهاور فیلسوف آلمانی است. این کتاب اولین بار در سال ۱۸۱۸ در یک جلد به چاپ رسید. در ۱۸۴۴ ویراست دومی از این اثر در دو جلد منتشر شد که جلد اول آن در واقع چاپ مجدد ویراست نخست و جلد دوم حاوی پنجاه فصل مباحث تکمیلی دربارهٔ جلد اول بود. آرتور شوپنهاور در تابستان ۱۸۱۳ رساله دکترای خود را تحت عنوان «ریشه چهارگان اصل دلیل کافی» به ثبت رساند و مدرک دکترای خود را از دانشگاه ینا دریافت کرد. او سپس رساله دیگری با نام «در باب بینایی و رنگ‌ها» در ۱۸۱۶ منتشر کرد. پس از آن بود که شوپنهاور مشغول نوشتن اثر برجسته خود، جهان همچون اراده و تصور، شد. او معتقد بود که در این اثر تنها «یک اندیشه واحد» را از چشم‌اندازهای گوناگون مورد بررسی قرار می‌دهد. وی فلسفه‌اش را در چهار کتاب (محتویات جلد اول) در باب‌های معرفت‌شناسی، هستی‌شناسی، زیبایی‌شناسی و اخلاق پرورش داده و ضمیمه جلد اول را به نقد فلسفه کانتی اختصاص می‌دهد. فلسفه شوپنهاور، به عقیده شخصی خود او، «تداوم و مکمل طبیعی» فلسفه کانت است، چرا که وی ایدئالیتهٔ مکان و زمان و شی فی نفسه کانتی را به‌عنوان بنیان نظام فلسفی خود اتخاذ کرده و می‌گوید جهانی که انسان‌ها تجربه می‌کنند (جهان اشیا در فضا و زمان که از طریق علیت مرتبط می‌شوند) تنها یک تصویر ذهنی، یک «re-presentation» یا تصور، از داده‌هایی‌ست که حواس انسان جمع‌آوری کرده‌اند. این تصور در عین حال که با پندار صرف تخیل کلا متفاوت است، وابسته به سوژه شناسا بوده و نمی‌تواند به عنوان جهانی که فی نفسه وجود دارد شناخته شود. بر این اساس، دانش انسان از اشیا در واقع دانش او از پدیدههای صرف است، و نه اشیا فی نفسه. شوپنهاور شی فی نفسه (ماهیت درونی همه‌چیز) را به عنوان «اراده» می‌شناسد و می‌نویسد: «نزد من ارادهٔ بی‌شناختْ بنیان واقعیت امور است.» او اراده را «یک میل مفرط کور مقاومت‌ناپذیر» می‌خواند که هنگامی که در خودش بررسی شود عاری از شناخت بوده و به حیات و اندام‌یابی نیز گره نخورده‌است؛ «از این رو امر غیرآلی نیز دارای اراده‌ای است که مظاهرش تمام کیفیات اساسی آن‌اند.» به این ترتیب، جهان همچون تصور در حقیقت عینیت‌یابی اراده است. آرتور شوپنهاور پس از انتشار «جهان همچون اراده و تصور» در ۱۸۱۸، باقی‌مانده عمر خود را صرف پالایش و تفسیر اندیشه‌های منتشر شده در ویراست نخست همین کتاب کرد، اما هیچ‌گاه تغییری اساسی در فلسفه‌اش ایجاد نکرد. اثر برجسته شوپنهاور تا سال ۱۸۵۱ و تا زمان انتشار «متعلقات و ملحقات» مورد بی‌توجهی کامل قرار گرفته بود.
سخنرانی فلسفه‌ی ریاضیات ابن‌سینا
سخنران:
محمدصالح زارع‌پور
نوع منبع :
صوت , سخنرانی , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
این نشست بدون حضور مخاطب و در صفحه اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به آدرس ketabofarhang@ بصورت زنده پخش شد. لازم بذکر است کلیه نشست‌ها و درس‌گفتارهای مرکز فرهنگی شهرکتاب بدون حضور مخاطب و بصورت مجازی برگزار می‌شود.
شفاء
عنوان :
نویسنده:
أبو علي الحسين بن عبد الله [ ابن سينا ]
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
منشورات مكتبة آية الله العظمى المرعشي النجفي,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
شفا کتابی است از ابوعلی سینا به زبان عربی که آن را در موضوعات الهيات، طبیعیات، رياضيات و منطق تأليف كرده است. مى‌توان اين كتاب را به عنوان جامع‌ترين اثر بوعلى، به حساب آورد. وى، در مورد موضوع‌هاى ياد شده، در كتاب‌هاى ديگرى نيز سخن گفته است كه به آنها اشاره خواهيم كرد، لكن چيزى كه در كتاب شفا با آن روبه‌رو هستيم، مجموعه‌اى است كامل و دقيق كه ترجمه يا تلخيص مطالب آن در كتاب‌هاى ديگرش، همچون نجات و دانش‌نامه‌ى علايى آمده است.
  • تعداد رکورد ها : 41