جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
بررسی مبانی حقوق اجتماعی
نویسنده:
ابراهیم موسی زاده,فهیم مصطفی زاده
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
حقوق اجتماعی، جایگاه مهمی در اندیشه های سیاسی، فقهی، حقوقی و مدیریت های اقتصادی و اجتماعی دارد. در دین مبین اسلام، از همان آغاز شکل گیری، چه در نصوص و چه در عمل و سیره پیشوایان دین، اهمیت حقوق اجتماعی به لحاظ حفظ کرامت انسانی و تأمین بنیان های جامعه سالم دینی یادآور شده و برای آن، نظام خاص حقوقی و اجرایی طراحی شده است. این در حالی است که در نظام های غربی، راجع به حقوق اجتماعی، مبانی، الگو و نظام مطلوبی وجود ندارد. به تأسی از اندیشه مترقی اسلامی، جلوه های نظام حقوق اجتماعی را میتوان در اصول متعدد، از جمله بند4 اصل3 (بیمه بیو گان و زنان سالخورده و بیسرپرست)، اصل28 (حق کار)، اصل29 (حق تأمین اجتماعی)، اصل30 (حق آموزش) و اصل31 (حق مسکن) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مشاهده کرد.در این مقاله، ضمن آشنایی با زمینه های فکری حقوق اجتماعی، جایگاه این حقوق در اندیشه های اسلامی و غربی بررسی میشود.
بررسی شاخص های امنیت اجتماعی از منظر «آیت الله سیدعلی خامنه ای»
نویسنده:
فریبا شایگان
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.
صفحات :
از صفحه 113 تا 139
مطالعه عدالت اجتماعی در برنامه های توسعه از نگاهی نو
نویسنده:
رضایی محمدحسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
موضوع مقاله بررسی وضعیت عدالت اجتماعی در برنامه های توسعه جمهوری اسلامی ایران است. جامعه آماری آن برنامه های دوم و سوم و چهارم توسعه جمهوری اسلامی ایران است. در این تحقیق عدالت اجتماعی، توجه نسبتا برابر به تمام حوزه های زندگی اجتماعی و ارزشهای محوری آنها همراه با برابری در انواع آزادیها و فرصتها و نابرابری مشروط در تولید و توزیع ارزشهای محوری است.نتایج تحلیل محتوای کمی و کیفی سه برنامه توسعه (دوم، سوم، چهارم) نشان می دهد در توجه به حوزه های چهارگانه زندگی اجتماعی تعادلی وجود ندارد. به طور میانگین در طی سه برنامه حدود 60 درصد توجه به حوزه زندگی اقتصادی است و نسبت به حوزه زندگی سیاسی تقریبا توجهی نشده است (حدود دو درصد). به حوزه زندگی جامعوی نیز کم توجه شده است (حدود 15 درصد). توجه به حوزه زندگی فرهنگی حدود 24 درصد است در حالی که بر اساس چارچوب مفهومی تحلیلی این اعداد باید حدود 25 درصد باشد. تاثیرات بی توجهی به حوزه زندگی سیاسی و کم توجهی به حوزه زندگی جامعوی در برنامه ها در وضعیت جاری جامعه نمایان است. اختلافات شدید سیاسی، کاهش قابل توجه سرمایه های اجتماعی و افزایش انواع انحرافات اجتماعی از نشانه های آن است.
صفحات :
از صفحه 33 تا 54
بررسی و شناسایی شاخص های کاربردی توسعه اجتماعی (با استفاده از تکنیک دلفی)
نویسنده:
آزادارمکی تقی, مبارکی مهدی, شهبازی زهره
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این جستار با هدف بررسی و شناسایی شاخص های کاربردی توسعه اجتماعی، به مطالعه و کاوش در رابطه با مفهوم توسعه اجتماعی در سطوح بین المللی و ملی پرداخته است. روش این مطالعه با توجه به اهداف و سوالات تحقیق،توصیفی و کیفی است که در دو مرحله کتابخانه ای و همچنین تکنیک دلفی صورت گرفته است. حجم نمونه مطالعه (روش دلفی) از 30 نفر از صاحبنظران آکادمیک و متولیان اجرایی حوزه توسعه اجتماعی که به شکل غیر تصادفی انتخاب شده اند، تشکیل شده است. در نهایت بر اساس محاسبه شاخص های اجماع، اهمیت و اولویت در فرایند تکنیک دلفی، مفهوم توسعه اجتماعی با عنوان کیفیت سیستم اجتماعی از طریق نهادینه کردن اخلاق توسعه به ویژه «اخلاق توسعه اجتماعی» برای حصول به «همبستگی (وفاق) اجتماعی» و «عدالت اجتماعی» در جهت بالا بردن «سطح کیفیت زندگی» و افزایش ضریب «امنیت اجتماعی» تعریف و تعبیر گشت. سرانجام، توسعه اجتماعی بر اساس منطق علمی شاخص سازی، به ابعاد پنج گانه و همچنین خرده ابعاد مرتبط با آن تقسیم بندی شد.
صفحات :
از صفحه 7 تا 30
بررسی نقش اخلاق در فقه و حقوق با رویکردی بر نظریات حضرت امام خمینی (س)
نویسنده:
موسوی بجنوردی سیدمحمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
از آنجا که مباحث گوناگونی در مورد بررسی نقش اخلاق در فقه و حقوق مطرح می باشد، نویسنده تلاش کرده است تا مقایسه ای بین فقه و اخلاق انجام داده و مبادی تصوری و تصدیقی هریک از آن دو را برشمارد و از این طریق چگونگی رابطه بین دو علم فقه و اخلاق را به نحو اجمال بررسی کند.مباحث مربوط به فلسفه حقوق از جمله جایگاه اخلاق در حقوق یا رابطه اخلاق و حقوق همواره در فلسفه حقوق مورد بحث بوده است. در این نوشتار به طور بسیار مختصر در این باره سخن گفته خواهد شد. نسبت به اخلاق و معیارهای آن در میان انسانها و جوامع گوناگون، اختلاف نگرش وجود دارد. اما این اختلافها بیشتر در قلمرو عمل است تا ماهیت و ذات اصول و هنجارهای اخلاق.
صفحات :
از صفحه 23 تا 42
عقلانیت و آزادی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Amartya Sen
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
عدالت رابطه‌ای: برابری طلبانه و موجه [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Andreas Bengtson, Lasse Nielsen
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: برابری طلبی رابطه‌ای نظریه‌ای درباره عدالت است که بر اساس آن مردم باید به عنوان یکسان با هم ارتباط برقرار کنند. در این مقاله، توجیه گرایی رابطه‌ای را توسعه می‌دهیم - دیدگاهی از عدالت که طبق آن مردم باید به عنوان موجه ارتباط برقرار کنند. ما بین سه نسخه از این ایده‌آل تمایز قائل می‌شویم، یکی که با برابری‌گرایی رابطه‌ای ناسازگار است و دو نسخه ناسازگار. با تکیه بر این، ما استدلال می کنیم که نظریه پردازان رابطه دلایل خوبی برای حمایت از دیدگاه کثرت گرا دارند که هم برابری طلبانه و هم موجه گرا است.
مسئولیت عدالت اقلیمی آینده: مسئولیت مستقیم برای کاهش بی عدالتی ساختاری برای نسل های آینده [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Daan Keij, Boris Robert van Meurs
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های فرعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این مقاله ما استدلال می کنیم که وظایف در قبال نسل های آینده بر روی آن قرار دارد سطح جمعی و اینکه آنها را باید از نظر مسئولیت جمعی برای ساختاری درک کرد بی عدالتی در زمینه تغییرات اقلیمی، بدیهی به نظر می رسد که وظایف اخلاقی ما مربوط نمی شود فقط برای نسل فعلی بلکه برای نسل های آینده نیز. با این حال، مفهوم سازی این منجر به مشکل عدم هویت می شود: افراد آینده نمی توانند با انتخاب های امروزی آسیب ببینند زیرا اگر انتخاب های دیگری انجام می شد، وجود نداشتند. اخیراً شارلوت فرانزیسکا اونرو راه حلی را پیشنهاد کرده است که وظایف را نه در سطح فردی بلکه در سطح جمعی قرار می دهد. نسل فعلی در قبال نسل های آینده به طور کلی مسئولیت دارد. این راه حل امیدوارکننده است، اما ما استدلال می کنیم که به طور مشکلی وجود روابط ناعادلانه در جمع معاصر را نادیده می گیرد، زیرا همه ما به طور متفاوتی در ایجاد نسل های آینده مشارکت می کنیم. بنابراین، ما پیشنهاد می‌کنیم که مدل ارتباط اجتماعی آیریس ماریون یانگ را پیوند بزنیم با بی عدالتی ساختاری، به بحث مسئولیت برای نسل های آینده. پیشنهاد ما نقاط قوت استدلال های Unruh را در بر می گیرد، در حالی که مسئولیت متفاوتی را بر اساس مفاهیم مختلف در ساختارهای ناعادلانه امکان پذیر می کند.
چرا نابرابری معضل آفرین است؟ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
T. M. Scanlon
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: نابرابری به طور گسترده از نظر اخلاقی قابل اعتراض تلقی می شود: T.M.Scanlon بررسی می کند که چرا برای ما اهمیت دارد. تقاضا برای برابری بیشتر می تواند گیج کننده به نظر برسد، زیرا ممکن است مشخص نباشد که مردم چه دلیلی برای مخالفت با تفاوت بین آنچه دارند و آنچه دیگران دارند دارند، در مقابل صرفاً تمایل به داشتن وضعیت بهتر. این کتاب شش دلیل از این قبیل را بررسی می کند. نابرابری می‌تواند قابل اعتراض باشد، زیرا ناشی از کوتاهی یک عامل در توجه یکسان به منافع طرف‌های مختلف است که موظف به ارائه برخی کالاها هستند. می تواند قابل اعتراض باشد زیرا نابرابری های قابل اعتراض در وضعیت را شامل می شود یا به آنها منجر می شود. این می تواند قابل اعتراض باشد، زیرا به ثروتمندان اشکال غیرقابل قبول کنترل بر زندگی کسانی که کمتر دارند می دهد. این امر می تواند قابل اعتراض باشد زیرا با انصاف رویه ای نهادهای اقتصادی تداخل می کند، یا به این دلیل که برخی افراد را از فرصت اساسی برای مشارکت در آن نهادها محروم می کند. نابرابری می تواند قابل اعتراض باشد زیرا با انصاف نهادهای سیاسی تداخل دارد. در نهایت، نابرابری در ثروت و درآمد می‌تواند قابل اعتراض باشد، زیرا ناعادلانه است: مکانیسم‌های نهادی که آن را تولید می‌کنند را نمی‌توان به روشی مرتبط توجیه کرد. هدف اسکنلون ارائه یک آناتومی اخلاقی از این شش دلیل و ایده‌های برابری است که در آنها وجود دارد. او همچنین ایرادات به دنبال برابری را بر این اساس بررسی می‌کند که شامل دخالت قابل اعتراض در آزادی فردی است و استدلال می‌کند که ایده‌های بیابان مبنایی برای توجیه نابرابری اقتصادی قابل توجه یا اعتراض به آن فراهم نمی‌کنند.
الهیات سیاسی زمین: وضعیت اضطراری سیاره ای ما و مبارزه برای یک حوزه عمومی جدید [کتاب انگلیسی]
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Columbia University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کاترین کلر، بوم‌شناس برجسته و فیلسوف دین فمینیست، حلقه بازخورد تخریب سیاسی و زیست‌محیطی را به‌عنوان آخرالزمان سکولار شده می‌خواند. او خواستار انحلال تضاد بین مذهبی ها و سکولارها به نفع یک جنبش سیاره ای گسترده برای عدالت اجتماعی و زیست محیطی است.