جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 11
تحلیل زبان دعا
نویسنده:
محمدجواد سلمانپور
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شیراز: دانشگاه شیراز, تابستان/1384
کلیدواژه‌های اصلی :
ملاصدرا شیرازی: صدرالمتألهین , محمد بن یعقوب کلینی , ملا عبدالرزاق لاهیجی , فیض کاشانی: ملا محسن فیض کاشانی , علامه طباطبایی: سید محمدحسین طباطبایی , عبدالله جوادی آملی , علامه مجلسی: محمدباقربن محمدتقی مجلسی , علم حصولی , صبغه , دعا , صحیفه کامله سجادیه , اقرار به گناه , اخلاص , اعتباری بودن کلام , زبان دعا , فطرت(کلام) , علم حصولی , علم حضوری , اهل بیت(ع) , قرآن , تضرع , فطرت بشری , وجه بیانی وجودی , فقر محض , غنی مطلق , اعتراف , علامه مجلسی , محمد حسین (غروی) نائینی , علامه طباطبایی , محمد بن یعقوب کلینی , غنی محض (اسماء ذات) , قرآن , اخلاص , دعا , اخلاص , اعتراف به گناه , تضرع , زبان عرفی , عبدالله جوادی آملی , شیخ عباس قمی , الف. حضرت رسول اکرم(ص) , ذ. امام نهم(حضرت امام جواد ع) , ب. امام اول(حضرت امام علی ع) , ج. امام چهارم(حضرت امام سجاد ع) , ح. امام ششم(حضرت امام صادق ع) , امامان معصوم علیهم السلام , امام سجاد علیه السلام , دعا در تشیع , منشا فطری دعا , منشا تاریخی دعا , زبان مشترک انسانها , زبان لفظی , معیار دعای حقیقی , دعای مجازی , علم به دعا , یقین به دعا , رتبه وجودی داعی , فطرت داعی , عواطف داعی , قلب داعی , آرامش بخشی دعا , لذت آفرینی زبان دعا , علیت محض نظام ربوبی , اصرار و الحاح , فیاض لاهیجی , ملاصدرا شیرازی , ملا محسن فیض کاشانی
چکیده :
زبان دعا ازعناصر مشترک و مهم همة انسان‌ها و فرهنگ‌ها است و جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ شیعی دارد. این زبان منشأ فطری و تاریخی به قدمت تاریخ انسان دارد و ترجمان دعای حقیقی بوده و ارتباط خاصی بین فقیر محض و غنی مطلق، خداوند متعال، برقرار می‌کند. حقیقت زبان دعا ویژگی‌هایی به این زبان بخشیده است که آن را از سایر زبان‌ها ممتاز ‌کرده و به زبان عرفان نزدیک می‌کند. در این مقاله حقیقت زبان دعا مورد تحلیل قرار گرفته و ضمن بهره فراوان از ادعیه پیشوایان دین اسلام به ویژه ادعیه امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه به ویژگی‌های زبان دعا اشاره شده است.
صفحات :
از صفحه 21 تا 40
تجلی توحید در ادعیه
نویسنده:
محمد شریفانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شیراز: دانشگاه شیراز, تابستان/1384
کلیدواژه‌های اصلی :
توحید , محمد بن یعقوب کلینی , ابن بابویه، محمدبن علی: شیخ صدوق , علامه طباطبایی: سید محمدحسین طباطبایی , علامه جعفری: محمدتقی جعفری , علامه مجلسی: محمدباقربن محمدتقی مجلسی , اسماء , نهج البلاغه (نهج‌البلاغه) , توحید در قرآن , دعا , صحیفه کامله سجادیه , توحید در خالقیت , توحید ذاتی , توحید عملی , عبادت , عبادت , صفات الهی , اعتقاد به توحید , توحید افعالی(کلام) , توحید در مالکیت , توحید عملی , توحید نظری , اهل بیت(ع) , عبادت , قرآن , معارف دین , دعا و مناجات , علامه مجلسی , امام خمینی (روح الله الموسوی الخمینی) , مراتب توحید , علامه طباطبایی , علامه جعفری , حسن حسن زاده آملی , محمد بن یعقوب کلینی , اسماء واجب(حکمت نظری) , توحید(الهیات بالمعنی الاخص)) , توحید اخص الخواص , توحید خالقی , قرآن , دعا , توحید ذاتی (اخلاق) , توحید در ربوبیت , امام خمینی , امام سجاد (ع) و دعا , 13. علم کلام , توحید نظری , ابن بابویه، محمدبن علی(شیخ صدوق) , شیخ عباس قمی , اسماء و صفات خدا در قرآن , سید حیدر آملی , ج. امام چهارم(حضرت امام سجاد ع) , تعالیم پیامبران , امامان معصوم علیهم السلام , توحید افعالى , محور ادعیه , توحید عامه , توحید خاصه , حقیقت مدعو , تقسیمات دعا , توحید در رزاقیت , توحید در ولایت , توحید در دعا , دعا و زیارت
چکیده :
توحید و دعاهای معصومین(ع) به ویژه ادعیه امام سجاد(ع) رابطه تنگاتنگ از جهت علمی و عملی دارند. این دعاها هم توحید و مراحل و اقسام آن را آموزش می‌دهند و هم خود تجلی‌گاه خالصانه‌ترین توحید نظری و عملی هستند. این مقاله می‌کوشد ظهور و حضور توحید و ابعاد آن را در دعاهای مأثوره از معصومین(ع) مورد بررسی قرار دهد. از این رو، پس از تبیین نقش محوری توحید در اسلام و اهمیت و حقیقت دعا، با استناد به فقراتی از ادعیه امام سجاد(ع) نشان می‌دهد که دعا در عین حال که نردبان توحید خود جلوه‌ای از توحید عملی نیز به شمار می‌آید.
صفحات :
از صفحه 41 تا 68
بایدها و نبایدهای گفتار از دیدگاه قرآن کریم
نویسنده:
مجتبی محمدی انویق، ابوالفضل خوش منش
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مشهد: دانشگاه علوم اسلامی رضوی, بهار و تابستان/1393
کلیدواژه‌های اصلی :
شیخ طوسی‏: ابوجعفر محمد بن حسن , علامه طباطبایی: سید محمدحسین طباطبایی , نهج البلاغه (نهج‌البلاغه) , امر به معروف و نهی از منکر , غیبت , استهزا , دعا , ذکر خداوند , صبر , حسادت , طلب آمرزش و مغفرت , منت , اخلاق در قرآن , اهل بیت(ع) , سلام (اسماء تنزیه الهی) , قرآن , جدال , سلام , شیخ طوسی , علامه طباطبایی , اصطلاحنامه علوم قرآنی , قرآن , استهزا , امر به معروف و نهی از منکر , حلم , ذکر , دعا , تهمت , جدال , حسد , سخن چینی , عیب جویی , غیبت , افشای راز , سوگند دروغ , تهمت , آداب سخن گفتن در قرآن , کلام در قرآن , الف. حضرت رسول اکرم(ص) , امامان معصوم علیهم السلام , باید و نباید مطلق , حسادت در قرآن , حلم در قرآن , باید و نباید گفتار در قرآن , تربیت گفتاری , گفتار قرآنی , معیارهای سخن , باید گفتاری , نباید گفتاری , سوء برداشت , دشنام به مقدسات , جدال بیهوده , افشای بدی , بد دهانی , نجوای به اثم , تحریک نامحرم , سخن منکر , سخن بدون عمل , سخن منافقانه , غلو در دین , سخن سخیف , رد تهمت , ابراز شهادت , دعا برای والدین , گفتن حقیقت , افترا به ذات الهی , ابوالفضل خوش منش
چکیده :
<br /> قرآن کریم علاوه بر ذکر اهمیت گفتار و اصول کلی آن، معیارها و ملاکهای سخن صواب و پسندیده را بیان کرده و همچنین بایدها و نبایدهای گفتاری را نیز خاطر نشان ساخته است تا نشان دهد که چه چیزهایی را حتماً باید بر زبان جاری کرد و چه چیزهایی را اصلاً نباید ذکر کرد. بایدها و نبایدهای گفتاری در قرآن کریم دو دسته اند: الف) بایدها و نبایدهای گفتاری در زمینه اخلاق و تربیت ب) بایدها و نبایدهای گفتاری در زمینه فقه و احکام. بایدها و نبایدهای گفتاری قرآن در گروه اول، خود سه دسته اند: دسته ای به طور مستقیم به رابطه انسان با خداوند اشاره دارد، دسته ای به طور مستقیم به رابطه انسان با سایر افراد اشاره دارد و بالاخره دسته آخر که به صورت کلی تری مطرح می شود. بایدها و نبایدهای مطرح شده در قرآن کریم حاوی مطالب و نکات ظریفی در بخش های مختلف فقهی، اخلاقی، تربیتی و در زمینه های گوناگون فردی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و غیره هستند که توجه به آنها جامعه را به سوی رشد و بالندگی سوق می دهد.
صفحات :
از صفحه 3 تا 34
جلوه های عرفانی دعا در صحیفه سجادیه
نویسنده:
مهدی ابراهیمی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شیراز: دانشگاه شیراز, زمستان/1383
چکیده :
در این مقاله با محوریت صحیفه سجادیه دعا از سه منظر فیلسوفانه، تجربه‌گرایانه و عارفانه مورد توجه قرار گرفته و فلسفه و ویژگی‌های خاص آن به قرار زیر ارایه شده است: الف- دعا در منظر عارفانه زیبا است. زیرا نفس دعا کردن مطلوب است و دعا تابع نتیجه نیست. ب- دعا در نگاه عارفانه تابع اذن خداوند است و به همین دلیل دعا کردن لذت بخش است. ج- دعا دارای مراتبی است که عبارتند از: دعای تاجرانه – دعا در مرتبه درک تجلی افعالی خداوند - دعادر مرتبه تجلی صفاتی خداوند و دعا در مرتبه تجلی ذاتی خداوند.
صفحات :
از صفحه 1 تا 16
آموزه بدا در قرآن، آرای کلامى شیعه، و آثار مولوى
نویسنده:
حسین حیدری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران, پاییز و زمستان/1393
چکیده :
دیرپای‌ترین آموزۀ مورد اختلاف ادیان بزرگ، ماجرای تشبیه و تنزیه، یا انسان‌پنداری و تعالی خداوند، در موضوعاتی از این قبیل است: که آیا قدرت، علم و ارادۀ او نیز همانند آدمیان دگرگونی می‌‌پذیرد یا خیر. این مقاله نشان می‌دهد که مولانا بر خلاف جبرگرایان اشعری، و تا حدودی همسو با شیعۀ امامیه و مرجئه، براساس اعتقاد به کرم بی منتهای حق تعالی، معتقد است که دست کرم و جود خداوند در هیچ آنی بسته نیست، بلکه با اندک بهانه‌ای، رحمت جدید او شامل کائنات می‌‌گردد. این ویژگی خداوند او را قادرتر نشان می‌‌دهد. در نگاه مولوی، با نپذیرفتن تغییر اراده و مشیت خداوند (باور به بدا) دعا کردن کوششی بیهوده است. وی حتی روز قیامت را نیز عرصۀ تغییر ارادۀ حق و تغییر سرنوشت آدمیان می‏شمارد و آن جهان را نیز شهری پربازار و کسب می‏خواند . نتیجۀ عملی چنین باوری، امید پیوسته و دعای مدام است.
صفحات :
از صفحه 203 تا 224
رابطه عشق و دردمندی با دعا در عرفان و ادب فارسی
نویسنده:
عبدالرضا مظاهری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران, زمستان/1379
چکیده :
برای دعا آداب و شرایطی است از جمله اینکه داعی باید عظمت خداوند را در نظر بگیرد ‘و راه خیر و شر را تشخیص دهد ‘ تا حاجت مشروع ‘ در زمان و مکان خاص ‘ از خداوند طلب نماید.<br /> طلب در دعا برای رفع گرفتاری تضادی با صبر ندارد ‘ زیرا ایوب (ع) با اینکه طلب دفع بلا از خدا کرد ‘ باز هم خداوند او را اوّب (بازگردنده به سوی حق ) خواند.<br /> عرفا نفس دعا را دلیل مقبولیت آن میدانند‘ زیرا حال دعا را عنایتی الهی میدانند که از جانب خداوند به داعی افاضه می شود و اگر حاجت را تأخیر می اندازد ‘ برای این است که تضرع و زاری بنده را دوست دارد و می خواهد با این تأخیر ‘ بنده بر آن تضرع و زاری بیفزاید تا دریای رحمتش به جوش آید .<br /> انس به مناجات و تنهایی جویی از نشانه دوستان خدا است . زیرا رابطه عاشقی و معشوقی که بین خدا و داعی برقرار می گردد‘ داعی را به عاشقی بدل می کند که فقط سخن معشوق ورد زبان اوست ‘ و دارای دلی شکسته می گردد‘واشک خونین می ریزد‘ تا در سایه آن اشک و سوز و گداز به انوار غیبی دست یابد.
صفحات :
از صفحه 323 تا 336
کاوش معرفت شناسانه غمنامه شاهنامه
نویسنده:
حسین حاجی علیلو
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
زنجان: دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان, تابستان/ 1391
صفحات :
از صفحه 243 تا 261
اندیشۀ اخلاقی ابن مسعود
نویسنده:
حامد خانی (فرهنگ مهروش)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها : دانشگاه معارف اسلامی, تابستان/ 1393
صفحات :
از صفحه 143 تا 162
سیمای عبادالرحمن در قرآن
نویسنده:
راهب عارفی میناآباد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت, زمستان/ 1394
صفحات :
از صفحه 17 تا 47
  • تعداد رکورد ها : 11