جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 862
ارزیابی نقدهای میرزا جواد تهرانی بر اصالت وجود ملاصدرا با تکیه برنقشِ اصالت وجود و یا ماهیت در تبیین برهان توحید
نویسنده:
علی مستاجران گورتانی ، علی ارشد ریاحی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
میرزا جواد تهرانی با طرح هشت اشکال بر مبانی و استدلال‌های اصالت وجود ملاصدرا، بر این باور است که طرح مسئله اصالت وجود اشتباه است و مترتب بر این نظریه، برهان‌ توحید ذاتی، را فقط با مبانی اصالت ماهیت اثبات پذیر می‌داند. در این نوشتار با روش توصیفی و تحلیل محتوا، هشت نقد تهرانی مورد بررسی و ارزیابی قرارگرفته است و مشخص خواهد شد که منشا نگرش وعلت انتخاب تهرانی جهت تبیین برهان پذیری ذات واجب؛ در راستای حمایت از مبانی اصالت ماهیت؛ عبارت است از اینکه بین اقتضاپذیری و علیت پذیری ذات واجب الوجود تمایزی قایل نشده است لذا نتوانسته برهان توحید واجب الوجود را با مبانی اصالت وجود سازگار بداند. در نهایت با توجه و واکاوی در اصول حکمت متعالیه می توان به شبهه ابن کمونه پاسخی متقن ارایه کرد ولی براساس مبانی اصالت ماهیت که اساس این نگرش بر نسبت مفهوم انتزاعی به منشأ انتزاع استوار شده است نمی‌توان پاسخ متقنی ارایه کرد.
صفحات :
از صفحه 181 تا 214
باز خوانی تحلیلی نقدها و توجیهات وارد شده بر دیدگاه علامه طباطبایی درباره کابرد برهان لمی در فلسفه
نویسنده:
محمدعلی وطن دوست ، مهدی چنعانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
یکی از مسائل مهمی که در دوران معاصر توسط علامه طباطبایی در مباحث فلسفی راه پیدا کرده است، کاربرد برهان لمّی در دانش فلسفه است. دیدگاه علامه طباطبایی دو رویکرد مختلف از سوی فلسفه‌پژوهان معاصر را پدید آورده است. برخی دیدگاه ایشان را پذیرفته‌اند و در مقام دفاع از آن برآمده‌اند و گروهی دیگر دیدگاه ایشان را مورد نقد و ارزیابی قرار داده‌اند. در جستار حاضر، تلاش شده است با روش توصیفی - تحلیلی و با رویکردی انتقادی، دیدگاه دو گروه یادشده، مورد ارزیابی و تحلیل قرار گیرد. در پایان این نتیجه بدست آمده است که دیدگاه علامه طباطبایی با وجود نوآوری‌هایی که دارد، بر مبانی استوار شده است که خالی از اشکال نیست. افزون بر آن، این دیدگاه بر تعریف جدیدی از برهان لمّی و إنّی استوار است که برخلاف دیدگاه رایج در دانش منطق می‌باشد.
صفحات :
از صفحه 271 تا 296
درس‌گفتار فلسفه دوازدهم انسانی - ادامه درس پنجم: برهان حرکت ارسطو
نوع منبع :
فیلم , درس گفتار،جزوه وتقریرات , کتابخانه عمومی
درسگفتار فلسفه اسلامی 2: برهان صدیقین
سخنران:
نوع منبع :
سخنرانی , فیلم , درس گفتار،جزوه وتقریرات
پرسش از خدا: مقدمه و کتاب منبع [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Michael Palmer
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Psychology Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب درسی مهم شش دلیل بزرگ برای وجود خدا را که در منابع فراوانی از متون کلاسیک و معاصر یافت می شود، معرفی می کند. این نیاز به دانش تخصصی فلسفه ندارد و برای دانش آموزان و معلمان در سطح مدرسه یا دانشگاه مناسب است. بخش ها شامل: * برهان هستی شناختی (آنسلم، هیت، دکارت، کانت، فیندلی، مالکوم، هیک) * برهان کیهانی (آکویناس، تیلور، هیوم، کانت) * استدلال از دیزاین (پیلی، هیوم، داروین، داوکینز، وارد) * استدلال از معجزات (هیوم، هامبورگر، کلمن، فلو، سوئینبرن، الماس) * استدلال اخلاقی (افلاطون، لوئیس، کانت، راشلز، مارتین، نیلسن) * استدلال عملی (پاسکال، گریسلی، استیچ، پنلهوم، جیمز، مور). ویژگی های اضافی عبارتند از: * سوالات تجدید نظر * خواندن کلید برای هر فصل و کتابشناسی گسترده * زندگینامه مصور متفکران کلیدی و آثار آنها * یادداشت های حاشیه ای و خلاصه استدلال ها.
برهان شورمندی: معنا بخشیدن به قطعات فلسفی کی یرکگارد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
C. Stephen Evans (سی. استیون ایوانز)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Indiana University Press ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: یوهانس کلیماکوس، نویسنده مستعار سورن کی یرکگارد در بخش‌های فلسفی، دینی را ابداع می‌کند که به طرز مشکوکی شبیه مسیحیت است به عنوان جایگزینی برای این فرض که انسان‌ها حقیقت را در درون خود دارند. از طریق این ابزار ادبی، Climacus به شیوه ای تازه و متهورانه پرسش های دیرینه ای را در مورد رابطه ایمان مسیحی با عقل انسانی مطرح می کند. آیا ایده تجسم انسانی خدا از نظر منطقی منسجم است؟ آیا ایمان دینی محصول یک انتخاب داوطلبانه است؟ سی استفان ایوانز در بحثی جامع از یکی از مهم‌ترین کتاب‌های کی‌یرکگارد، توضیح بدیع کی‌رکگارد را توضیح می‌دهد که تنش بین ایمان و عقل را باید به‌عنوان پیامد شخصیت پرشور عقل درک کرد. عقل پرشور، فلسفه کی یرکگارد را در چارچوب اندیشه دینی پست مدرن قرار می دهد و خوانشی معاصر از فرگمنت ها را به عنوان چالشی برای نقد روشنگری مدرن از عقل و کنار گذاشتن حقیقت پست مدرن ارائه می دهد.
  • تعداد رکورد ها : 862