جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 305
آزادی انسان و منطق شر: مقدمه ای بر الهیات مسیحی شر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Richard Worsley
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan UK,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : ورسلی استدلال می کند که باور به واقع گرا و دوستدار خدا در مواجهه با شر، عقلانی است. با شروع نقد آلوین پلانتینگا، او نشان می دهد که آزادی انسان بسیار پیچیده است و بنابراین به ساختارهای پیچیده در طبیعت بستگی دارد. اینها هم برای آزادی لازم هستند، هم برای شر طبیعی کافی هستند. او تحلیل دقیقی از تکامل مغز انسان ارائه می دهد. این کتاب استدلالی موازی ایجاد می کند که شر انسان از تکامل شخصیت نشات می گیرد.
اخلاق و مساله شر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
James P Sterba
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Indiana University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چگونگی نمود عنصر «شرّ» در حدیقة‌الحقیقه سنایی
نویسنده:
فاطمه دانشور ، جمال احمدی ، صادق زمانی ، شراره الهامی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
وجود شرّ قرن­ها، به عنوان مسئله­ای برای خداپرستان بوده­است. باور به اینکه جهان، با شمار زیاد شرور مخلوق و تحت نظارت مطلق خیر اعلی و قادر مطلق و دانای مطلق باشد، مشکل به­نظر می­رسد. اهمیت جهان­بینی درخصوص شرور تا بدان جاست که به عنوان یکی از مضامین مهم و برجسته، نه تنها در متون کلامی و فلسفی و حکمی، بلکه در متون عرفانی نیز به­وفور دیده­می­شود. در این مقاله نگارندگان پس از اشاراتی کوتاه به پاسخ­هایی که به مسئله شرور داده­شده­است، با روش توصیفی-تحلیلی، به مصداق­های مسئله شرّ در منظومۀ عرفانی حدیقه سنایی می­پردازند. حکیم سنایی از نظر اصول اعتقادی و کلامی دنباله­رو اشعری – ماتریدی است و در این سپهر فکری به آن اندیشیده است. نتیجه­ای که از این پژوهش به دست می­آید حاکی از آن است که سنایی با رویکردی عرفانی در مسئله شرور با حکمای الهی متفق­القول است و شرور را به­طور کلی نفی­می­کند. بر اساس منظومه فکری او، اراده الهی خیر محض است و این اصل از اساسی­ترین پایه­های جهان­بینی اوست و با تعبیرهای متفاوت از آن سخن­گفته­است.
صفحات :
از صفحه 349 تا 368
تثلیث و تئودیسه: الهیات تثلیث فون بالتاسار و مسئله شر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jacob H. Friesenhahn
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: چرا خداوند به رنج و بدی بزرگی که در دنیای خود می بینیم اجازه می دهد؟ این پرسش اساسی از وجود انسان در این کتاب پاسخ تازه ای دریافت می کند زیرا راز شر در چارچوب راز تثلیث بررسی می شود. در گفتگو با هانس اورس فون بالتاسار، الهی‌دان بزرگ سوئیسی، اجازه خداوند به شر و راهی که از طریق آن رنج می‌تواند انسان‌ها را به زندگی تثلیث هدایت کند، مورد بحث قرار گرفته است. در پرتو الگوی بالتاسار از تثلیث به عنوان عشق خودبخش الهی، ما با قرار دادن رنج خود در متن زندگی الهی خدای سه گانه، به درک عمیقی از ماهیت رنج در زندگی انسان می پردازیم.
نقد گفتمانی پاسخ‌های فلسفه‌ی اسلامی معاصر (علامه طباطبایی و شهید مطهری) به مسئله‌ی شر
نویسنده:
زهرا یحیی‌پور ، نعیمه پورمحمدی ، مالک حسینی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
مسئله‌ی دیرپای شر، که خود شامل مجموعه‌ای از مسائل است، به طور کلی، به سه طریق تقریر شده است: 1. مسئله‌ی منطقی شر (ناسازگاری منطقی وجود خدا و صفات او و وجود شر)؛ 2. مسئله‌ی شاهدمحور شر (قرینه دانستن شر علیه معقولیت خداباوری)؛ 3. مسئله‌ی اگزیستانسیال شر (ناسازگاری باورهای دینی با تجربهی زیستهی شخص). مهمترین دفاعیههای فلسفه‌ی اسلامی معاصر که در پاسخ به مسئلهی منطقی شر مطرح شده است عبارتاند از: 1. موهوم بودن شر؛ 2. عدمی بودن شر؛ 3. نسبی بودن شر؛ 4. ضرورت وجود موجودی که خیر آن بیش از شرش است (ضرورت شر قلیل در برابر خیر کثیر)؛ 5. ماده، منشأ اثر؛ 6. ضرورت شر برای تحقق خیر؛ 7. ضرورت شر برای درک خیر؛ 8. شر، حاصل جزءنگری؛ 9. شر، حاصل دیدگاه انسان؛ 10. شر، حاصل اختیار. از نظر فلسفهی دین مدرن نقدهایی گفتمانی به دفاعیهها و تئودیسههای سنتی وارد شده است که فلسفه‌ی اسلامی را نیز در بر گرفته است. نقدهای گفتمانی همچون: 1. از جهت شخص دفاعیهپرداز و تئودیسهپرداز: نظری، سوژه‌محور و غیرتاریخی؛ 2. از جهت ماهیت شرور: انتزاعی، ذات‌گرایانه، ناظرمحور و درجه دوم؛ 3. از جهت زبان دفاعیه و تئودیسه: غیرتراژیک؛ 4. از جهت عمل دفاعیهپردازی و تئودیسهپردازی: در پی حرفه‌ای‌سازی و نظاممندی؛ و ... . با تحلیل و ارزیابی نقدهای پیش‌گفته، در کنار سایر ملاحظات مطرح‌شده، و بررسی پاسخ‌های علامه طباطبایی و شهید مطهری در فلسفهی اسلامی معاصر، با توجه به پرسش‌ها و چالش‌های جدید و نیز اهمیت پاسخ‌های فلسفه‌ی اسلامی معاصر به مسئله‌ی شر، ناکافی و مصون نبودن پاسخ‌ها نسبت به برخی از انتقادها احساس می‌شد. از این جهت، اصلاح، تکمیل، ابداع و ارائه‌ی گونه‌های جدیدی از دفاعیه‌ها از برخی جهات، در فلسفه‌ی اسلامی به‌روز، که ناظر بر برخی از اشکالات پیش‌گفته باشد، ضروری به نظر می‌رسد. از این رو، در ضمن مباحث در حد امکان به ارائه‌ی راهکارها و پیشنهادهایی نیز پرداخته شده است.
مسئله شر و انسان‌شناسی: الهیات مولتمان به عنوان نقطه شروعی برای عمل مسیحی [پایان نامه پرتغالی]
نویسنده:
JOSE LUIZ MORAES FERNANDES
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : مشکل شر چیزی است که متأسفانه در تاریخ وجود دارد انسانیت و این بر انسان ها تأثیر می گذارد، صرف نظر از اعتقاد، مذهب یا فرهنگ. با این امر می توان شر را زخم باز الهیات دانست و سنگ الحاد با این حال، با وجود حضور بی نظیر آن، این مشکل باید از طریق مسئولانه، منسجم و مبارزه شود لجباز. با این اوصاف، این پژوهش با بررسی کتابشناختی در صدد است تا هدف این است که یک بازتاب منسجم و مرتبط در مورد مشکل شر و شر ارائه شود حضور خدای مهربان و مهربان بنابراین، برای به هم پیوستن اینها دو واقعیت که ظاهراً متناقض به نظر می رسند، به الهیات متوسل می شویم یورگن مولتمان، متکلم آلمانی، به عنوان پیشنهاد مقاومت در برابر مشکل شیطانی برای این، ما این تحقیق را با انعکاس مشکل آغاز خواهیم کرد از شر در دیدگاه فلسفی و کلامی مسیحی، زیرا انسان همیشه چنین بوده است به دنبال راه حلی عقلانی و/یا الهیاتی برای این مشکل بود. سپس ما ما با ارائه الهیات از جایگاه خداوند در رنج خواهیم پرسید moltmanniana از زندگینامه نویسنده ما، با گذر از الهیات امید و صلیب، رسیدن به اجرای عدالت خدا. بعد از این در این مرحله به این پرسش می رسیم که چگونه انسان در برابر شیطان چه جایگاهی دارد او باید در جامعه بر اساس الهیات مولتمانی عمل کند. پس منتظریم که این بازتاب احساس عدم انطباق، مقاومت و نکوهش انسان نسبت به میزان شر و رنج توسط جامعه تجربه شده است. / [fa] مشکل شر چیزی است که متأسفانه در آن وجود دارد تاریخ بشریت و این بر انسانها بدون توجه به اعتقاداتشان تأثیر می گذارد، دین یا فرهنگ با این امر می توان شر را زخم باز در نظر گرفت الهیات و سنگ الحاد با این حال، با وجود حضور بی نظیر آن، این مشکل باید از طریق مسیحی مسئول، منسجم و سرسخت حل شود پراکسیس با این اوصاف، این تحقیق از طریق مرور ادبیات، در صدد است تا یک تأملی منسجم و مرتبط در مورد مشکل شر و حضور الف خدای مهربان و مهربان بنابراین، برای به هم پیوستن این دو واقعیت، که ظاهرا متناقض به نظر می رسد، ما به الهیات متکلم آلمانی متوسل می شویم یورگن مولتمان به عنوان پیشنهاد مقاومت در برابر مشکل شر. برای این، ما این تحقیق را با انعکاس مشکل شر در یک مسیحی آغاز خواهیم کرد دیدگاه فلسفی و کلامی، زیرا انسان همواره چنین بوده است به دنبال راه حلی عقلانی و/یا الهیاتی برای این مشکل بود. بعد، ما می پرسیم خودمان در مورد جایگاه خدا در رنج، ارائه Moltmannian الهیات از زندگینامه نویسنده ما، با گذر از الهیات امید و صلیب، رسیدن به اجرای عدالت خدا. پس از این مرحله، ما به این سؤال می رسد که انسان در برابر بدی ها چه جایگاهی دارد و چگونه باید بر اساس الهیات مولتمانی در جامعه عمل کنند. بنابراین، ما امیدواریم که این بازتاب احساس عدم انطباق، مقاومت و نکوهش انسان نسبت به میزان شر و رنج توسط جامعه تجربه شده است.
گفتگویی درباره‌ی خیر و شر
نویسنده:
جان پری ؛ ترجمه‌ی محدثه واضحی‌فرد ؛ ویرایش تحریریه‌ی نشر مرکز.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: نشر مرکز,
کلیدواژه‌های اصلی :
شرّ: یک تاریخ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Andrew P. Chignell (editor)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: آئین نامه رفتاری یک شرکت فناوری پیشرو معروف است که می گوید «شیطان نباش». اما به راستی شر چیست؟ آیا این فقط بدی با نام دیگری است - سمت سایه خوبی؟ یا چیزی اساسی‌تر است - نیروی بدخواهانه یا قدرتی که در جهان کار می‌کند؟ اینها برخی از پرسش های هستی شناختی است که فیلسوفان قرن ها با آن دست و پنجه نرم کرده اند. اما شر، پرسش‌های معرفتی و روان‌شناختی گیج‌کننده‌ای را نیز مطرح می‌کند. آیا واقعاً می توانیم شر را بشناسیم؟ آیا قربانی بدی را متفاوت از مرتکب یا شاهد می داند؟ چه چیز بدکاران را برمی انگیزد؟ شورش شیطان، دسیسه های یاگو و نسل کشی های استالین ممکن است از نظر دلایل، مقاصد، باورها و خواسته های معمولی دشوار باشد. اما در مورد شرارت‌های «پیش‌پایه‌تری» که توسط تکنوکرات‌ها در یک جمع انجام می‌شود چه می‌توان گفت: چگونه می‌توانیم از خودپنداره آدولف آیشمن به‌عنوان یک بوروکرات مؤثر که شایسته ارتقاء است، معنا کنیم؟ Evil: A History سیزده مقاله را گردآوری می‌کند که داستان شر را در اندیشه‌های غربی بیان می‌کند، که از ریشه‌های آن در ادبیات خرد عبری باستان و درام کلاسیک یونان شروع می‌شود تا داروینیسم و ​​نظریه هولوکاست. سیزده بازتاب در هم تنیده تحولات فلسفی را با نگریستن به شر از چشم حیوانات، شاعران، عارفان، جادوگران، نویسندگان کتاب، کارگردانان فیلم و حتی یک مدیر محصول فناوری، زمینه سازی می کنند. شر: یک تاریخ خوانندگان را در مورد یکی از جذاب ترین و دشوارترین موضوعات در فلسفه و زندگی فکری روشن می کند و فرضیات آنها را در مورد ماهیت شر به چالش می کشد.
خداباوری و ﻣﺴﺌﻠﻪ‌ی ﺷﺮ از ﻧﻈﺮ ﻣﺎﯾﮑﻞ ﭘﺘﺮﺳﻮن
نویسنده:
‏‫ مولف زکیه احمدی‌فر.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: سنجش و دانش,
کلیدواژه‌های اصلی :
چهار رساله در باب شر و مشیت الهی
نویسنده:
سنکا، پروکلوس، ماکسیموس صوری ؛ ترجمه فرشته خسروی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: نقش و نگار,
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 305