جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1276
"قدرت نویسنده طبیعت": کاوشی از آمیختگی دین طبیعی و مکشوف جان وودوارد [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Christine Bugler
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : کشف معروف گرانش توسط آیزاک نیوتن نشان دهنده پیشرفت سریع علم در قرن هفدهم انگلستان و دور شدن دائمی از روش های علمی دوران باستان است. فیلسوفان طبیعی شروع به نگریستن به دنیای فیزیکی به شیوه های جدید و پویا کردند. با این حال، بسیاری از این نظریه جدید با الهیات سنتی که برای پیروان مسیحی این «علم جدید» مشکل‌ساز بود، در تضاد بود. برای مذاکره با این تضاد، گروهی از فیلسوفان طبیعی شاخه جدیدی از علم را با عنوان فیزیک-الهیات ایجاد کردند. هدف این جریان اثبات این است که علم دین را رد نمی کند، بلکه می تواند وجود خدا و حقیقت متون کتاب مقدس را تقویت کند. جان وودوارد یکی از شرکت کنندگانی است که تا حد زیادی نادیده گرفته شده است، اما آثار ادبی او اطلاعات کلیدی را برای خوانندگان مدرن در درک این زمینه فراهم می کند. این مطالعه به طور انتقادی تاریخ طبیعی زمین وودوارد را به دلیل مشارکت قابل توجه آن در علم مدرن اولیه و تکنیک های ادبی این رشته بررسی می کند. این کار نشان دهنده یک روش علمی در حال ظهور است که هدف آن تطبیق مشاهده فیزیکی و تفکر خلاق است. من استدلال می‌کنم که تکیه وودوارد به الهیات، اگرچه از نظر علمی مشکل‌ساز است، مانع از تحقیقات او نمی‌شود، اما با به چالش کشیدن او برای دنبال کردن فرضیه‌های بدیع، ثمربخش است. این متن برجسته و کم مطالعه به دلیل آمیختگی علم و الهیات و آنچه می تواند در مورد وابستگی متقابل ایمان و عقل در علم مدرن اولیه روشن کند قابل توجه است.
مسئله شناخت طبیعی خداوند در نوشته های توماس آکویناس و استقبال از آن توسط نویسندگان برگزیده معاصر [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Jiří Řičař
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : استناد کتابشناختی مسئله شناخت پذیری طبیعی خدا در توماس آکویناس [نسخه خطی]: و استقبال از آن توسط نویسندگان منتخب معاصر: پایان نامه دیپلم / Jiří Řičař; ناظر: دیوید بوما. – پراگ، 2016. – 62 ص. چکیده پایان نامه به امکان شناخت خدا به معنای فلسفی اختصاص خواهد یافت. از نظر روش شناختی، مکاشفه کتاب مقدس (revelatio) و آموزه مسیحی را نادیده می گیرد. دانشجوی کارشناسی ارشد آموزه مناسب آکویناس را ارائه خواهد کرد و سعی می کند تأثیرات و اشکال آن را در آثار فیلسوفان دین معاصر مانند آر. سوینبرن، آر. شفلر و غیره بیابد. هدف این پایان نامه بیان آموزه توماس آکویناس در این زمینه و ارزیابی واکنش و تغییرات آن در آثار فلاسفه خاص است
درباره ریشه های تکاملی اعتقاد دینی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Robert Duane Howard
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : باور مذهبی محصول جانبی مکانیزم های شناختی طراحی شده تکاملی است. فراگیر بودن باورها و تجربیات دینی در فرهنگ های بشری با روانشناسی مشترک انسانی ما توضیح داده شده است. مکانیسم‌های شناختی خاص حوزه ما، در مجموع، پدیده‌ی فرعی باور/تجربه‌ی دینی را پدید می‌آورند. در این پایان نامه، آنچه را که مکانیسم های شناختی مولد دین می نامم بررسی خواهم کرد و استدلال خواهم کرد که باورهای خدایی خام محصول فرعی توسط فرهنگ ها به باورهای خدایی تصفیه شده تبدیل می شوند. این باورهای خدایی تصفیه شده توسط فرآیندهای تکاملی انتخاب شده و سازگاری فرهنگی است. تصور من از «باور دینی» بر حسب باورهای خدایی خام و تصفیه‌شده، امکان ابهام‌زدایی از اصطلاح «دین» را فراهم می‌کند، و با توضیح اینکه باورهای خدایی خام، محصولات جانبی بیولوژیکی هستند در حالی که پالایش شده‌اند، به بحث جاری بین نظریه‌پردازان فرعی و تطبیق‌گرایان کمک می‌کند. اعتقادات خدا سازگاری فرهنگی است.
وقتی خدا می میرد: تغییر دین از خداباوری به عنوان شبیه به تجربه مرگ [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
William David Simpson
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : در این پایان نامه، جنبه های روانشناختی و تجربی تغییر از جهان بینی خداباورانه ماوراء الطبیعه (مخصوصاً مسیحیت از نو متولد شده) به جهان بینی فلسفی طبیعت گرایانه و الحادی را در چارچوب چشم انداز مذهبی در ایالات متحده بررسی می کنم. انتقال، که به عنوان "تبدیل مجدد" شناخته می شود، می تواند به طور بالقوه مشابه، هم از نظر روانی و هم ذهنی، با تجربه مرگ دیگری به عنوان یک تغییر محیطی عینی در نظر گرفته شود. دوباره مسیحیت به عنوان یک عامل مستقل موجود و فعال در جهان. شباهت‌های بین روابط انسانی و روابط با خدا، مبنای این ادعا را فراهم می‌کند که از دست دادن این روابط به‌طور بالقوه تجربه‌های مشابهی را ایجاد می‌کند. برای مثال، هر دو دارای یک کاهش هستند در تعداد موجوداتی که تصور می‌شود دارای ذهن هستند (یعنی تئوری تعیین‌های ذهن). همچنین، هر دو تغییر مستلزم درک مجدد هدف و معنا در جهان (یعنی استدلال غایت‌شناختی) هستند. من هر یک از این تغییرات را با جزئیات بررسی می کنم. در نهایت، نشان می‌دهم که تفسیر تجربه تغییر دین به‌عنوان مشابه تجربه مرگ، پیامدهایی برای گفتگوی عمومی بین مسیحیان و ملحدان دارد.
درباره ماندگاری اصالت هایدگری [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Seth Benton Daves
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : در این مقاله من این سوال را مطرح می کنم: آیا اصالت هایدگری دائمی است؟ برای بررسی این پرسش، با تحلیلی کامل از آنچه هایدگر از اصالت می‌گوید، شروع می‌کنم. پس از آن، به چهره‌های پیشرو در این حوزه نگاه می‌کنم و به دنبال راهنمایی در پاسخ به پرسش ماندگاری اصالت هایدگری هستم. در نهایت به این نتیجه می‌رسم که نسخه اصلاح‌شده تحلیل جان هاگلند از مصمم بودن، پاسخ مثبتی به سؤال من می‌دهد. من با بررسی مشکلات احتمالی به این نتیجه می رسم که اصالت هایدگری دائمی است.
هیچ چیز مهم نیست: انواع فلسفی و کلامی نیستی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Jason Lowry Blakeburn
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : من مفهوم نیستی را در الهیات فلسفی قرن بیستم از اثر پل تیلیش تا مارتین هایدگر و کیجی نیشیتانی تا رابرت نویل و ری ال. هارت دنبال می‌کنم که همگی چالش نیستی را پذیرفته‌اند. به عنوان یک مفهوم یا مقوله متافیزیکی خاص، این فیلسوفان و متکلمان بدون شک بر سر تعریف خاصی از نیستی اختلاف نظر دارند. با این حال، من استدلال می کنم که آنها در مورد کارکرد مبهم نیستی، که تسکین یا تضاد با هستی است، توافق دارند. گره خورده با وجود ضد نیستی، امکان وجود یا نیستی معنایی است. در مواجهه با نیستی یا قرار گرفتن در معرض نیستی، توانایی بازپرداخت یا بازخرید بیشترین پتانسیل و امکانات خود است. این که چگونه فرد به شبح نیستی پاسخ می دهد، هیچ چیز را مهم نمی کند (یا نه) در روشی که فرد از نیستی به هستی برمی گردد. به عبارت دیگر، مخاطرات صرفاً وضعیت (غیر) متافیزیکی نیستی نیست، بلکه میل به یافتن معنا و ارزش در انسان، وجود محدود در مواجهه با احتمال رادیکال و شبح نیهیلیسم است.
الهیات به عنوان حد علم: کشف آناکسیماندر از متافیزیک و مفهوم میلزی از الوهیت [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Kosta Gligorijevic
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : این پایان نامه نقش مفهوم الوهیت را در نظریه های فیزیکی آناکسیماندر میلتوس (حدود 610 - حدود 546 پ. این تز با تمرکز بر مفهوم آناکسیماندر از apeiron (نامعین)، ادعا می‌کند: (1) که آناکسیماندر از اصطلاحات الهیاتی برای توصیف یک اصل فیزیکی و هستی‌شناختی قبل از اینکه خود ارسطو چنین مفاهیمی را توضیح دهد استفاده می‌کند. که او بدین وسیله (2) تمایز بالقوه- فعلیت ارسطو را پیش بینی کرد. و (3) عیوب اصلی شیوه تبیین جاری در قرن ششم قبل از میلاد میلتوس را شناسایی کرد. این استدلال توسط یک طرح مفهومی پشتیبانی می‌شود که نشان می‌دهد آناکسیماندر یک نظریه متافیزیکی جاه‌طلبانه اما در نهایت ناموفق را ارائه کرد که به apeiron هم اولویت زمانی و هم هستی‌شناختی اختصاص داد، بنابراین به‌عنوان یک جایگزین اولیه برای محرک نخست ارسطو عمل کرد.
اعمال خداوند را به یاد بیاورید: نقش حافظه جمعی در یک ایمان معقول [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Baily Ray McDaniel
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : علمای سکولار از دیرباز ایمان را غیر معقول و غیرموجه می دانستند. یکی از بزرگترین مسائلی که امروزه مسیحیان با آن روبرو هستند، کار بر ضد این تصور است که ایمان کور است. ریچارد داوکینز نویسنده پرفروش می گوید: «ایمان مذهبی یک خاموش کننده قوی محاسبات عقلانی است که معمولاً به نظر می رسد که بر همه چیزهای دیگر غلبه دارد. غیرمنطقی بودن ایمان به طور مداوم توسط سایر محققان از جمله برتراند راسل تکرار می شود. همانطور که کلی جیمز کلارک اشاره می کند، «یک بار از برتراند راسل پرسیده شد، اگر قرار است به حضور خدا بیاید، به خدا چه خواهد گفت. راسل پاسخ داد، «شواهد کافی برای خدا، نه شواهد کافی.» این ادعا که مسیحیت فاقد شواهد و شایستگی است، برای عذرخواهان مشکل‌ساز است، زیرا مانعی در راه نجات برای بسیاری ایجاد می‌کند. محققان کتاب مقدس، از جمله ویلیام لین کریگ و گری آر. هابرماس، به روش های متفاوتی به این موضوع پاسخ داده اند که به طور مؤثر عقلانی بودن ایمان مسیحی را نشان می دهد. با این حال، این پاسخ‌ها معمولاً حافظه را به عنوان مدرکی برای مسیحیت در نظر نمی‌گیرند. این اثر سعی خواهد کرد با نشان دادن این نکته که حافظه، به ویژه حافظه جمعی، می تواند ارزش عذرخواهی داشته باشد، به پاسخ های این محققان کمک کند. ارزش حافظه جمعی از طریق ارزش سنت و اعتقادات نشان داده می شود. این اثر وقایع عهد عتیق و کلیسای اولیه را به دوران مدرن متصل می کند.
"آنها خدا را خواهند دید": بیان تومیستی شادی و آرزو [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Fred del Guidice
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : هدف مقاله بررسی الهیات سنت توماس آکویناس درباره شادی و رابطه آن با میل طبیعی به دیدن خدا است. به طور خاص، به دنبال این است که به این موضوع بپردازد که آیا این میل طبیعی برای دیدن خدا ذاتی است یا برانگیخته. دو مکتب فکری متفاوت در این مورد وجود دارد. برخی از علما مانند بل. جان دونس اسکاتوس و هانری کاردینال دو لوباک معتقدند که میل طبیعی به دیدن خدا یک میل فطری و ناخودآگاه است که جدا از دانش است. از سوی دیگر، بسیاری از تومیست‌ها مانند کاجتان، سوارز، جان سنت توماس، گاریگو-لاگرانژ، و ژاک ماریتن معتقدند که میل طبیعی به دیدن خدا یک حرکت طبیعی اراده است که از دانش ناشی می‌شود. هر دوی این مواضع مفاهیم متفاوتی در مورد توانایی انسان در عشق به خدا و رسیدن به سعادت کامل دارند. دکتر لارنس فینگولد، الهی‌دان تومیست و نویسنده پرکار، در یکی از کتاب‌های خود به طور گسترده در این مورد نوشته است: میل طبیعی به دیدن خدا به روایت سنت توماس آکویناس و مفسران او. این مقاله با استفاده از کتاب او، خلاصه‌ای از الهیات سعادت توماس سنت توماس را ارائه می‌کند، این دو تفسیر متفاوت از متون آکویناس را بررسی می‌کند و سپس نتایجی را از این تحقیق پیشنهاد می‌کند.
انحصار ایمان مسیحی: موردی برای مسیح تنها در فرهنگ نسبیت گرایی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Brandon Keith Sinclair
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : گزاره حقیقت مطلق و انحصاری در فرهنگ نسبی گرایی از مهم ترین بحث های امروزی است. پاسخ به این معضل ضروری است. نسبی گرایی نه تنها جامعه سکولار را اسیر خود کرده است، بلکه در تفکر بسیاری از مسیحیان مدعی نفوذ کرده است. پیام سنتی مسیحی همیشه پیام انحصاری و تنها بودن مسیح بوده است. چالشی که برای آپولوژیست مسیحی در فرهنگ نسبی‌گرایی وجود دارد، سه چیز است: وجود حقیقت مطلق و انحصاری را تثبیت کند، استدلال‌هایی را که نسبی‌گرایی به‌عنوان نامعقول، غیرمنطقی و خطاپذیر معرفی می‌کند، باطل کند، و دلیل محکمی برای منحصربه‌فرد بودن غیرقابل غلبه‌ناپذیر بودن آن ارائه کند. عیسی مسیح و ایمان مسیحی برای انجام این کار، باید در کلیسای محلی گام هایی برداشته شود تا فرهنگ عذرخواهی انجیلی تجدید شود. انحصار مسیح به تنهایی و ایمان مسیحی باید به عنوان جایگزین درست و تنها برای ایدئولوژی شکست خورده نسبی گرایی ارائه و تثبیت شود.
  • تعداد رکورد ها : 1276