جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1360
کتاب راهنمای فلسفه اسلامی راتلج [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Richard C. Taylor , Luis Xavier López-Farjeat
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این اثر مرجع ارزشمند، مضامین و موضوعات سنتی در فلسفه اسلامی و همچنین موضوعات برجسته برآمده از بیست سال اخیر پژوهش را ترکیب و روشن می کند. کتاب همنشین راتلج برای فلسفه اسلامی که برای خوانندگان گسترده ای از دانشجویان و محققان نوشته شده است، از نظر پوشش موضوعات همیشگی فلسفی در زمینه اسلامی و همچنین دغدغه های متمایز ناشی از تفکر دینی اسلامی منحصر به فرد است. این اثر تأییدی اساسی است که فلسفه اسلامی بخشی جدایی ناپذیر از سنت فلسفی غرب است. این جلد شامل 33 فصل، که در هفت بخش موضوعی تقسیم شده است، به بررسی حوزه های اصلی فلسفه می پردازد: منطق، متافیزیک، فلسفه در علوم، فلسفه ذهن/معرفت شناسی، و اخلاق/سیاست و همچنین مسائل فلسفی برجسته در وحی اسلامی، الهیات، نبوت و عرفان سایر ویژگی ها عبارتند از: تمرکز بر هر دو دوره کلاسیک و پس از کلاسیک • یک نهاد مشارکتی که شامل دانشمندان بسیار معتبر از سراسر جهان و تعداد انگشت شماری از بهترین دانشمندان جوان است. • بخش «مرجع» و «ادامه مطلب» برای هر فصل و یک نمایه جامع برای کل جلد نتیجه، اثری است که فلسفه اسلامی را به عنوان فلسفه به تصویر می‌کشد. از این طریق در خدمت دانشجویان و دانش پژوهان فلسفه و معارف دینی است و در عین حال مقالات ارزشمندی را در زمینه مطالعات اندیشه و کلام اسلامی ارائه می دهد.
دیدگاه ابن‌رشد و هگل در مورد: رابطه فلسفه و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Catarina Belo (کاترینا بلو)
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب با مقایسه مواضع ابن رشد و هگل در مورد رابطه بین فلسفه و دین، رابطه بین ایمان و عقل را در یک بافت اسلامی قرون وسطایی و یک بافت مسیحی مدرن بررسی می کند. بلو از طریق تحلیلی عمیق از دیدگاه‌های آوروس و هگل در مورد زبان و روش فلسفی و دینی، بینش‌های جدیدی را در مورد دیدگاه‌های آن‌ها درباره رابطه دانش فلسفی و معرفت دینی ارائه می‌کند. بلو علاوه بر بحث در مورد شباهت ها و تفاوت های مواضع آنها، آثار خاصی را بررسی می کند که هنوز توسط تحقیقات مدرن مورد تجزیه و تحلیل قرار نگرفته اند.
فلسفه اسلامی چیست؟ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Roy Jackson (روی جکسون)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: فلسفه اسلامی چیست؟ مقدمه ای گسترده برای اندیشه اسلامی، از منشأ آن تا بسیاری از مسائل چالش برانگیز پیش روی مسلمانان در جهان معاصر ارائه می دهد. این فصول به بررسی فلسفه اولیه اسلامی و ردیابی توسعه آن از طریق مضامین و چهره های کلیدی تا قرن بیست و یکم می پردازد. موضوعات تحت پوشش عبارتند از: مسائل اخلاقی مانند جنگ عادلانه، سقط جنین، حقوق زنان، همجنس گرایی و شبیه سازی، پرسش‌هایی در فلسفه سیاسی در مورد اینکه چه نوع حکومت اسلامی می‌تواند وجود داشته باشد و واقعاً اسلام چقدر می‌تواند (یا باید) دموکراتیک باشد. سهم اسلام در "مسائل بزرگ" مانند وجود خدا، مفهوم روح و آنچه حقیقت را تشکیل می دهد. این کتاب تازه و اصلی شامل واژه نامه مفید و پیشنهاداتی برای مطالعه بیشتر است. برای دانش‌آموزانی که برای اولین بار به این موضوع می‌پردازند و همچنین برای کسانی که می‌خواهند در مورد سنت‌های فلسفی و معضلاتی که بخشی از جهان بینی اسلامی هستند، بیاموزند، ایده‌آل است.
درسگفتار حکمت متعالیه
مدرس:
سیدمحمد موسوی
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
درسگفتار بدایه الحکمه
مدرس:
یحیی بوذری نژاد
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
فلسفه اسلامی در جهان معاصر: نوستالژی یا ضرورت
سخنران:
احمد واعظی
نوع منبع :
صوت , سخنرانی , فیلم , مناظره،گفتگو و میزگرد
چکیده :
بخشی از سرمقاله برنامه سوره: فلسفه از نخستین گام و پیش‌تر از آن‌که پسوند اسلامی را با خود همراه کند، در پی پاسخ به کلی‌ترین پرسش‌های هستی بود. فیلسوفان پیشاسقراطی دنبال ماده اولیه و مشترک همه مواد می‌گشتند. آنچه در دنیای نو رخ نمود، بازخوانی گروهی از فیلسوفان از عقل و شناخت بشری بود. در این مسیر معرفت‌شناسی که به صورت سنتی همزاد و همراه فلسفه بود راه‌های جدیدی گشود و عقل را به تیغ نقد سپرد. در این میان فیلسوفان مسلمان، جز آنکه با یافته‌های فیلسوفان غربی آشنا شده‌ بودند، خود نیز با چالش‌هایی برخورد داشتند.
شماره اول فصلنامه علمی تخصصی «آکادمیا» انجمن علمی دانشجویی فلسفه دانشگاه فردوسی مشهد (تابستان 1400)
نویسنده:
مدیر مسئول و سردبیر: وحید رستمی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
شماره دوم فصلنامه علمی تخصصی «آکادمیا» انجمن علمی دانشجویی فلسفه دانشگاه فردوسی مشهد (پاییز 1400)
نویسنده:
مدیر مسئول و سردبیر: وحید رستمی
نوع منبع :
مقاله , مجموعه مقالات
منابع دیجیتالی :
نوآوران و نوآوری‌های پس از صدرُالمتألهین در حکمت صدرایی
نوع منبع :
مقاله , سخنرانی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
عظمت بی‌بدیل اندیشۀ صدرایی و نظام نوین فلسفی برساختۀ او سبب شده تا بسیاری بر این اعتقاد باشند که فلسفۀ اسلامی ‌پس از صدرا دچار رکود و بن‌بستی بزرگ شده است. این امر، تا جایی است که این گروه معتقدند بیشتر بزرگان و حکمای فلسفۀ اسلامی ‌پس‌از صدرا درنهایت شارح و مفسر اندیشه‌های او بوده و فاقد نوآوری و ابتکار فلسفی می‌باشند. استاد رضایی‌تهرانی با ردّ این اتهام و با اعتقاد راسخ به وجود نوآوری‌های فراوان فلسفی پس از صدرالمتألهین و حتی امکان ایجاد نظام فلسفی نوین، در سه بخش به تبیین و تحلیل این بحث می‌پردازد. ایشان در بخش نخست به چیستی و چگونگی نوآوری‌های فلسفی پس از صدرا پرداخته و روند بررسی نوآوری‌های فلسفی را در شش مرحله محقّق می‌داند. او در بخش دوم، اقسام نوآوری‌های فلسفی پس از صدرا را به شکلی تفصیلی در هفت لایه و با ارائه مثال‌هایی مجزا برای هرلایه مورد بحث و بررسی قرار می‌دهد و درنهایت در بخش سوم، مصادیقی از نوآوری‌های بزرگان اندیشه فلسفی پس از صدرا؛ ازجمله: آقاعلی حکیم، علامه طباطبایی، آیت‌الله جوادی‌آملی و استاد فیاضی ارایه می‌دهد.
  • تعداد رکورد ها : 1360