جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 667
بررسی موضوعات آخرالزمانی سوره مبارکه انبیاء و کارکرد آن در دنیای معاصر
نویسنده:
نویسنده:علی گرگانی فیروزجایی؛ استاد راهنما:جواد فرامرزی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
آخرالزمان به عنوان یک پدیده منحصر به فرد همواره مورد توجه علما و اندیشمندان اسلامی بوده است . دراین زمینه آیات وروایات فراوانی وجود دارد .یکی از سوره هایی که به صورت تخصصی به این امر پرداخته است ، سوره مبارکه انبیا می باشد . دراین پژوهش موضوعات مختلفی ازقبیل داستان های انبیای الهی ، یاجوج و ما جوج و ... مطرح گردیده است که باتطبیق آن با نشانه های آخرالزمانی خواهیم توانست پژوهش خوبی را صورت دهیم . ، باتوجه به موضوع پژوهش، آن چیزی که ما در کار علمی انجام شده به آن پرداختیم بررسی تحلیلی از موضوعات آخرالزمانی سوره مبارکه انبیا و استخراج پیام های آن موضوعات وتطبیق آن موضوعات با نشانه های آخرالزمانی در روایات با نگاهی برجهان معاصر می باشد . در فصل سوم موضوعات آخرالزمانی سوره مبارکه انبیا مورد بررسی قرار گرفته است ، جاهلیت مدرن ، استضعاف مدرن ، نکوهش دنیا پرستی و....ازجمله این پیام ها بوده است .نتیجه ای که ازاین پژوهش به طور خلاصه می توان دریافت نمود این حقیقت می تواند باشد که در طول تاریخ انبیا و پیامبران فراوانی با توجه به شرایط زمانی و مکانی خاص دوران خود ،با مسائل متفاوتی مواجه بودند . شهوترانی ها، کوته بینی ها ، لجاجت ها ، و.....در میان اقوام گوناگون زمان انبیای الهی وجود داشته است . این مسائل امروز نیز به نوعی دیگر در جهان معاصر وجوددارد . باتوجه به این موارد ،رسالت منتظران این است که در جامعه کوچک و یا بزرگ خود با همدیگر وهمچنین با دیگران در رفتار اقتصادی و اجتماعی برالگوی تاریخی مدینه النبی و الگوی آینده محور مدینه المهدی عمل کرده و مبنای عمل اقتصادی آن ها تلاش حداکثری مبتنی بر علم ودانش وباهدف تولید فراوان ، بهره مندی متعارف ، عرضه فراوان اجتماعی باهدف تعالی بخشی به ارزش ها باشد . ماموریت اصلی منتظران ظهور این است که الان با این باور که امام زمان (عج) است و هر لحظه امکان دارد آنها را برای همراهی فراخوان کند ، با چنین فضا و آمادگی روحی زندگی کنند . ضمن اینکه اساسا نمی شود بدون شناخت و معرفت به دنبال چیزی بود .
تحلیل مضامین سوره مبارکه انبیاء
نویسنده:
نویسنده:رقیه زاهد؛ استاد راهنما:حسین صفره؛ استاد مشاور :محمد عترت دوست
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
یکی از راه‌های ارتباط با خداوند، آشنایی و انس با قرآن، و تحقیق و پژوهش پیرامون آن است. قرآن کریم منبع عظیم و ارزشمندی است که می‌توان برای پژوهش به آن مراجعه کرد و تک تک سوره‌های این کتاب، مملو از مسائل و نکاتی است که می‌توان پیرامون آن، پژوهش‌های گسترده‌ای انجام داد. از این‌رو، این پژوهش در پی آن است که با روش تحلیل مضمون، مضامین موجود در آیات سوره مبارکه انبیاء را استخراج، و سپس با کشف مضامین اصلی، آن‌ها را تحلیل نماید و بتواند به شبکه مضامین رضایت‌بخشی برای این سوره، دست یافته و به تناسب و ارتباط آیات آن پی برد. روش‌های تحلیلی متنوعی برای تحلیل مضمون وجود دارد. از میان این انواع روش‌ها، روشی که برای این پژوهش انتخاب شده، شبکه مضامین است. در شبکه مضامین، مضمون‌ها از نوع پایه، سازمان-دهنده و فراگیر هستند. نویسنده در این پژوهش توانسته 263 مضمون پایه را استخراج کند و سپس با دسته‌بندی‌ مضامینی که مفهوم یکسانی داشتند به 14 مضمون سازمان‌دهنده دست یابد. مضامین سازمان‌دهنده عبارتند از: (دلایل انکار توحید، صفات خداوند، دلایل الوهیت خداوند، اتمام حجت خداوند با کافران، غفلت از قیامت و هشدار به آن، اشاره به معاد و توصیف قیامت، شرح حال و مجازات‌های کافران و معبودهایشان هنگام قیامت، شرح حال پرهیزکاران هنگام قیامت، معجزه و رحمت عامه پیامبر (ص)، اهداف مشترک پیامبران، بهانه جویی‌های مشرکان علیه پیامبر (ص) و پاسخ به آن‌ها، بی توجهی به انذار پیامبران و عاقبت انذارشوندگان، فرازهایی از سیره پیامبران، نصرت و یاری پیامبران و همراهانشان). بعد از آن، با تحلیل و تفسیر این مضامین سازمان دهنده، به کشف مضامین فراگیر پرداخته شده است. توحید، نبوت و معاد مضامین فراگیر سوره مبارکه انبیاء را تشکیل می‌دهند که ما با تحلیل این مضامین توانسته‌ایم، شبکه مضامین سوره انبیاء را رسم کنیم و به فهم تناسب و ارتباط بین آیات این سوره برسیم.
گفتارهای ماکیاولی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Niccolo Machiavelli, Ninian Hill Thomson
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Dover Publications,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مطالعه تأثیرگذار، شیوه‌های روم باستان را با معاصران قرن شانزدهمی نویسنده مقایسه می‌کند. شاهزاده ماکیاولی توصیه هایی در مورد حکومت یک پادشاهی ارائه می دهد؛ این رساله ساختار و مزایای یک جمهوری را توضیح می دهد. موضوعات شامل ایجاد ساختار داخلی یک جمهوری، اجرای جنگ، و نمایش ویژگی های رهبری است.
ماکیاولی: شهریار [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Niccolò Machiavelli, Quentin Skinner, Russell Price
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
درباره شرایط شکل گیری اندیشه عدالت جان رالز [کتاب ترکی]
نویسنده:
Müfit Mert BAĞDER: موفيت ميرت بايدر
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: به گفته جان رالز، مفهوم عدالت با جامعه ارتباط مستقیم دارد. جامعه ساختاری نیست که بتوان بدون مفهوم عدالت به درستی تأسیس کرد. عدالت یک ضرورت برای عملکرد این ساختار است. برای رالز، اطمینان از عادلانه بودن وضعیت اجتماعی به عنوان هدف اصلی در نظر گرفته می شود. می توان اثر کانت را در مبانی ایده عدالت رالز مشاهده کرد. کانت در اصل به عنوان راهنمای رالز در نظر گرفته می شود. ایده رالز از عدالت در مورد استدلال فراگیر است. رالز از مفاهیمی مانند حالت اولیه، حجاب جهل، اصول عدالت، اجماع همپوشانی در جریان شکل گیری ایده عدالت استفاده می کند. در کنار این مفاهیم، ​​نگاه رالز به عدالت مبتنی بر مبنایی نظری است. اندیشه عدالت شکل گرفته در چارچوب این بنیاد، نظمی معتبر برای همه افراد ایجاد می کند. نظم توسط عوامل تعیین کننده ای که رالز مطرح می کند و افراد جامعه شکل می گیرد. به این معنا، رالز از منظری شبیه به قرارداد اجتماعی به عدالت پرداخت. ایده رالز از عدالت با اصول عدالت عینی می شود. اصول عدالت دارای شمولیتی است که برای افراد اعمال می شود و فرصت های برابر را برای همه فراهم می کند. رالز می خواهد با تعیین شرایط عدالت از ابتدا از مشکلات احتمالی که ممکن است در آینده رخ دهد جلوگیری کند. رالز می خواهد عدالت سیاسی را پس از پایه گذاری جامعه تضمین کند. در بستر شکل گیری اندیشه عدالت، اجماع همپوشانی و عدالت به مثابه انصاف در اینجا پدیدار می شود. در این متن سعی شده است که ارکان اصلی نظریه عدالت رالز آشکار شود. در این زمینه شرایط شکل گیری اندیشه عدالت بررسی می شود. در فصل آخر به مشکلات اصول عدالت و نقد هابرماس پرداخته شده است.
عدالت به مثابه انصاف: بیان مجدد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Author: John Rawls (جان رالز)؛ Editor: Erin I. Kelly
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The Belknap Press of Harvard University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این کار من دو هدف دارم. یکی اصلاح ایرادهای جدی‌تر در نظریه عدالت است که ایده‌های اصلی عدالت را به عنوان انصاف پنهان کرده است، همانطور که من مفهوم عدالت ارائه شده در آن کتاب را نامیدم. از آنجایی که هنوز به این ایده ها اعتماد دارم و فکر می کنم می توان با مشکلات مهم تری روبرو شد، این فرمول بندی مجدد را انجام داده ام. من سعی می‌کنم شرح را بهبود بخشم، تعدادی از اشتباهات را تصحیح کنم، بازبینی‌های مفیدی را لحاظ کنم، و پاسخ‌هایی را به چند مورد از اعتراض‌های رایج‌تر نشان دهم. من همچنین استدلال را در بسیاری از نقاط بازنگری کردم. هدف دیگر این است که مفهوم عدالت ارائه شده در تئوری و ایده های اصلی موجود در مقالات من که از سال 1974 آغاز شده است را به یک بیانیه واحد متصل کنم. برای کسانی که با تئوری آشنایی دارند، تغییرات اصلی سه گونه است: اول، تغییر در صورت بندی و محتوای دو اصل عدالت که در عدالت به عنوان انصاف به کار می رود. دوم، تغییر در نحوه سازماندهی استدلال برای آن اصول از موضع اصلی. و سوم، تغییر در نحوه درک عدالت به عنوان خود انصاف: یعنی به عنوان یک برداشت سیاسی از عدالت و نه به عنوان بخشی از یک دکترین اخلاقی جامع.
العدالة كإنصاف إعادة صياغة
نویسنده:
جون رولز؛ ترجمه: حیدر حاج اسماعیل
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
ژیژیک و الهیات
نویسنده:
Adam Kotsko
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury T&T Clark ,
چکیده :
چکیده ماشینی: اسلاوی ژیژک را "ستاره راک آکادمیک" می نامند. با افزایش دید عمومی فیلسوف و روانکاو اسلوونیایی، عمق تعامل او با الهیات مسیحی نیز افزایش می یابد. کار اخیر ژیژک شامل بررسی‌های گسترده‌ای از متفکران کلیدی مسیحی از پل، پاسکال و کیرکگور گرفته تا G.K. Chesterton و C. S. Lewis است، در حالی که مسیح‌شناسی و دیگر موضوعات الهیات، نکات مهمی را ارائه کرده‌اند. ژیژک حتی گفته است که "برای تبدیل شدن به یک ماتریالیست دیالکتیکی واقعی، باید از تجربه مسیحیت گذشت." اما کار ژیژک در مورد مسیحیت اغلب دانشجویان الهیات را تحت تأثیر قرار می دهد. مطمئناً، سبک استدلال ژیژک غیرعادی است و مفاهیم او پیچیده است. اما مشکل اساسی‌تر این است که کار او در مورد مسیحیت توسعه بیشتر یک پروژه فکری گسترده‌تر است که در مجلدات زیادی که در دهه 1990 تولید شد، ایجاد شد. این کتاب دانشجویان الهیات را در این پروژه فکری گسترده‌تر سریع‌تر می‌کند، با نگاهی به آنچه که ژیژک را به تعامل صریح با مسیحیت می‌آورد و اینکه چگونه آثار قبلی و جدیدتر او برای تأمل الهیات مرتبط هستند.
فضاهای الهیات مدرن: جغرافیا و قدرت در دنیای شلایرماخر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Steven R. Jungkeit (auth.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan US ,
از الهیات نئوارتدوکس تا دئیسم خردگرا: مطالعه تأثیرات مذهبی بر توسعه فلسفه سیاسی جان رالز [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Keeho Kim
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : هدف این پایان نامه نشان دادن این است که باورهای دینی اولیه جان رالز هدایت کننده توسعه فلسفه سیاسی بعدی او بوده است. من با تحلیل یک تحقیق مختصر دربارۀ معنای گناه و ایمان، استدلال می‌کنم که استقبال رالز جوان از نئوارتدوکسی، دیدگاه فلسفی بعدی او را در مورد کرامت انسانی شکل داد و مضامین اصلی پایان‌نامه کارشناسی او دوباره در اشکال سکولار در رشد فلسفی‌اش ظاهر شد. ، علیرغم اینکه او عقاید نئوارتدوکس را بلافاصله پس از جنگ جهانی دوم کنار گذاشت. من تغییرات دیدگاه رالز در مورد مذهب خود را از طریق مقایسه آثار اصلی او، از باورهای نئوارتدوکس رالز جوان تا دئیسم خردگرایانه رالز بعدی، دنبال خواهم کرد. در فلسفه سیاسی رالز بالغ، نشان خواهم داد که رالز سکولار همچنان آرمان‌های سامری خوب مانند برادری، احترام متقابل، عشق و عدالت را به‌عنوان نیروهای محرک پشت توسعه دو اصل او یعنی عدالت و وظیفه کمک نگه می‌دارد. نتیجه‌گیری من این است که اگرچه رالز اعتقادات اساسی کلیسای اسقفی پروتستان را کنار گذاشت، اما هرگز انگیزه‌های مذهبی را که در دوران نوجوانی خود داشت، رها نکرد. هم آثار الهیاتی رالز جوان و هم افکار فلسفی رالز بالغ بر این عقیده هستند که نابرابری‌های عمیق و دیگر شرارت‌های بزرگ در جامعه و تاریخ بشر وجود دارد.
  • تعداد رکورد ها : 667