جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 798
دولت های پارلمانی [کتاب عربی]
نویسنده:
جون ستیوارت مل؛ نقله الی العربیه: امیل الغوری
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: المرکز العربی للابحاث و دراسه السیاسات,
ماهيَّة النفعيَّة عند جون ستيوارت مل
نویسنده:
أسامة بوخالد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
جون ستيوارت مل؛ روح عصره وسيرة حياته
نویسنده:
أسامة بوخالد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
عدالت: چه باید کرد؟
نویسنده:
مایکل‌ج سندل؛ مترجم: افشین خاکباز
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
فرهنگ نشر نو,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مایکل سَندِل، فیلسوف سیاسی معاصر امریکایی و استاد دانشگاه هاروارد، سه رویکرد بیشینه‌سازی رفاه، محترم شمردن آزادی و پرورش فضیلت را برای اندیشیدن دربارۀ عدالت مطرح و در کتاب حاضر نقاط قوت و ضعف این سه راه مختلف را بررسی می‌کند. سَندِل برای این کار خواننده را در برابر بزرگ‌ترین نوشته‌های فلسفی دربارۀ عدالت قرار می‌دهد و به بحث متقابل با فیلسوفان وامی‌دارد. با ارائۀ مثال‌هایی از زندگی واقعی، بحث‌های حقوقی و سیاسی معاصری را مطرح می‌کند که به پرسش‌هایی فلسفی می‌انجامد: آیا مالیات‌گرفتن عادلانه است؟ خدمت سربازی باید اجباری باشد یا داوطلبانه و آیا خریدن آن عادلانه است؟ اجاره‌کردن رحم یا فروش کلیه کار درستی است؟ سقط جنین اخلاقی است یا خیر؟ پذیرش در دانشگاه باید بر اساس شایستگی‌های افراد باشد یا بر اساس توانایی مالی‌شان؟ آیا ملت‌ها باید برای کارهای اشتباه گذشتگان‌شان عذرخواهی کنند؟ آیا درست است باورهای اخلاقی و دینی خود را در گفتمان عمومی دربارۀ عدالت دخالت دهیم؟ سَندِل برای پاسخ به این پرسش‌ها نظرات و دیدگاه‌های فیلسوفان مختلف را، از ارسطو تا کانت و رالز، بررسی می‌کند و با نشان‌دادن نقاط قوت و ضعف آن‌ها به پاسخگویی می‌پردازد.
عدالت: کار درست کدام است؟
نویسنده:
مایکل سندل؛ ترجمه‌ی حسن افشار
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ایران: مرکز,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
آیا دروغ گفتن همواره نادرست است؟ آیا آزادی فردی باید حد و حدودی داشته باشد؟ آیا کشتن انسان‌ها را می‌شود گاهی توجیه کرد؟ آیا بازار آزاد منصفانه است؟ کار درست کدام است؟ پرسش‌هایی از این دست در قلب زندگی ما جا دارند. کتاب حاضر این پرسش‌ها را از منظری فلسفی و به‌شیوه‌ای پر کشش به بحث گذاشته است. برای این کار سندل طیف گسترده‌ای از دیدگاه‌های فیلسوفان قدیم و جدید را درباره‌ی عدالت به میان می‌آورد.
نظريه ليبراليستي «عدالت چون انصاف» جان رالز و نقد آن
نویسنده:
حميد شهرياري
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در نيمه دوم قرن بيستم فيلسوفان معاصر و از همه مهم‌تر رالز حرف‌هاي تازه‏اي را وارد مباحث ليبراليسم كردند که بحث از عدالت يکي از اين موارد است. اين مقاله بر آن است تا نظريه جان رالز درباره مبناي «عدالت چون انصاف» در ليبراليسم جان رالز را تبيين و نقد کند. رالز نظريه خود را «عدالت چون انصاف» مي‏نامد و بحث را از تعريف عدالت آغاز مي‏كند. اصول عدالت اجتماعي او را بر پايه آزادي و برابري است و عدالت به اين معنا نزد او به حوزه نهادهاي اجتماعي محدود است و اساسي فردگرايانه دارد. او مي‏كوشد نهادهاي موجود در دموكراسي مبتني بر قانون را تفسير و توجيه كند. وي براي اين كار دو اصل بنيادين تأسيس مي‏كند يکي مربوط به توزيع برابر ارزش‌هاي اجتماعي از جمله حق آزادي و ديگري نسبت به نابرابري‌هاي موجه که سود همگان در آن است. او سعي دارد با استفاده از اين اصول اولاً آزادي‌هاي اساسي شهروندان را بر ديگر مؤلفه‌های سياسي اولويت دهد و ثانياً فرصت‌هاي منصفانه و يكساني را در تصدي مناصب و مشاغل در اختيار شهروندانش نهد. در نهايت، با تمركز بر جوامعي كه آرا و نظريات متفاوت و متنوعي در دين، اخلاق و فلسفه دارند مانند جامعه امريكا، مفهومي از عدالت را پايه اتحاد و همبستگي اجتماعي قرار دهد كه همه با هر دين و شغل و تفكري بپذيرند. نظريه او را اساساً نظريه‏اي مساوات‌طلبانه انگاشته‏اند كه صبغه‏اي كانتي دارد و متكي بر نظريه قرارداد اجتماعي است. اين مقاله پس از تبيين نظريه او به نقد و بررسي آن از ديدگاه فيلسوفان پس از او مي‌پردازد. نگارنده نيز افزونه‌هايي بر اين نقدها وارد کرده است.
صفحات :
از صفحه 87 تا 100
تحلیل سیاسی رالزی: بازاندیشی در مبانی خرد علوم اجتماعی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Clements, Paul;Rawls, John
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of Notre Dame Press,
قیاس زبانی رالز [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
MIKHAIL, John M
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
مفهوم عدالت و برابری: در مورد اختلاف بین جان رالز و جرالد کوهن [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Eliane Saadé
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
De Gruyter,
چکیده :
ترجمه ماشینی: رویکردهای جان رالز و جرالد کوهن به عدالت اجتماعی، تا زمانی که در سطح عملی در نظر گرفته نشود، جایی که توزیع دقیق کالاهای اجتماعی انتخاب شود، نمی توانند مکمل یکدیگر باشند. اختلاف آنها در مورد عدالت و اصول آن مستلزم انتخابی است که یا نظریه رالزی را انتخاب می کند یا نظریه کونینی. معقول ترین رویکرد به عدالت اجتماعی چیست؟ این اثر هر دو رویکرد را مقایسه می کند و هدف آن دفاع از موضع کوهن در پرتو دو ملاحظات است. این به پرسش فلسفی در مورد تحلیل ایده عدالت پاسخ می دهد که فضیلت عدالت را در زمینه فلسفی آن قرار می دهد. با این حال، روشی را ارائه می دهد که همه می توانند برای رسیدن به اصول اساسی عدالت با به کارگیری نیروی عقل به کار گیرند. تحلیل مفهوم عدالت بر اساس قدرت عقل باید به دنبال کشف ماهیت غایی عدالت باشد که مستقل از حقایق و دیگر فضایل است. پس از افشا شدن، درک عدالت باید به نهادهای اجتماعی اطلاع داده و تصمیمات روزانه مردم را تعیین کند. بنابراین جامعه عادلانه جامعه ای است که در آن افراد عادل و نهادهای عادل فضیلت عدالت را به نمایش می گذارند.
جان رالز: مسیری به سوی نظریه عدالت [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Andrius Galisanka
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Harvard University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: گزارشی جذاب از غول فلسفه سیاسی و توسعه مهم ترین اثر او، نظریه عدالت، که در لحظه ای ارائه می شود که ایده های آن به شدت مورد نیاز است. به سختی می توان تأثیر جان رالز بر فلسفه و نظریه سیاسی را در نیم قرن اخیر دست بالا گرفت. کتاب‌های او میلیون‌ها نسخه در سراسر جهان فروخته شده است و او یکی از معدود فیلسوفانی است که آثارش در دالان‌های قدرت و همچنین در تالارهای آکادمی شناخته شده است. رالز بیش از همه به خاطر توسعه دیدگاه خود در مورد «عدالت به مثابه انصاف» مشهور است، که به شدت در شناخته‌شده‌ترین اثرش، «نظریه عدالت» بیان شده است. او در آن لیبرالیسمی را توسعه می‌دهد که بر بهبود سرنوشت کم‌منافع‌ها متمرکز است، و تلاش می‌کند نشان دهد که علی‌رغم اختلافات ما، توافق بر سر نهادهای سیاسی اساسی هم ممکن است و هم قابل دستیابی است. منتقدان معتقدند که دیدگاه رالز غیر واقعی و در نهایت غیر دموکراتیک است. در این بیوگرافی روشنفکرانه جدید، آندریوس گالیشانکا استدلال می‌کند که در درک نادرست منشأ و توسعه استدلال محوری رالز، روایات قبلی در توضیح جدید بودن رویکرد فلسفی او ناکام مانده‌اند و بنابراین دیدگاه سیاسی را که او رایج کرده بود، درک نمی‌کنند. گالیشانکا از آرشیوهای تازه در دسترس مقالات و مقالات شخصی منتشرنشده رالز استفاده می‌کند تا توجیهاتی را که رالز برای فرض توافق اخلاقی اولیه ارائه کرده بود، روشن کند. رویکرد فکری-تاریخی گالیشانکا فیلسوفی را نشان می‌دهد که برای ادعاهای فروتن‌تر از آنچه منتقدان ادعا می‌کنند مبارزه می‌کند. مشارکت در جستجوی رالز برای توافق به ویژه در این مقطع سیاسی ارزشمند است. جان رالز گالیشانکا با ارائه بینشی به ریشه ها، اهداف و استدلال های نظریه عدالت به ما این امکان را می دهد که مهم ترین و تأثیرگذارترین اثر فیلسوف را با چشمانی تازه بررسی کنیم.
  • تعداد رکورد ها : 798